آیا سفیده تخممرغ سالمتر از زرده آن است؟
تغذیه > موادغذائی- همشهری آنلاین - شهره فرجی:
در این مبحث، به تفاوت میان زرده و سفیده تخممرغ از لحاظ میزان کلسترول، چربی، پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی پرداختهایم.
از لحاظ کلسترول
یک زرده تخممرغ دارای 210 میلیگرم کلسترول است که براساس یک رژیم غذایی 2000 کالری، 70 درصد از نیاز روزانه به کلسترول را برطرف میکند درحالی که سفیده تخممرغ فاقد کلسترول است.
بنا بر توصیه انجمن قلب آمریکا، مصرف بیش از 300 میلیگرم کلسترول در روز مجاز نیست و این رقم برای افرادی که دارای بیماریهای قلبی هستند به مقدار 200 میلیگرم در روز کاهش مییابد.
از لحاظ چربی
یک زرده تخممرغ حاوی 1.6 چربی اشباع شده و 2.7 چربی اشباع نشده است و سفیده تخممرغ فاقد چربی است.
اگر برای کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی، مصرف چربیهای اشباع شده را محدود کردهاید چربیهای اشباع نشده تاثیر مفیدی برکلسترول خون دارند و در این برنامه غذایی نقش بسزایی دارند.[نکته بهداشتی روز: چربیهای اشباعشده در برابر چربیهای اشباع نشده]
از لحاظ پروتئین
زرده و سفیده تخممرغ هر دو حاوی مقداری پروتئین هستند. مقدار پروتین موجود در هر سفیده تخممرغ 4 گرم و در هر زرده 2.7 گرم است.
برای افرادی که رژیم گیاهخواری دارند تخممرغ از منابع اصلی پروتئین محسوب میشود چرا که این افراد در رژیم غذاییشان نباید گوشت مصرف کنند.
مصرف پروتئین باعث میشود معده دیرتر احساس گرسنگی کند و از پرخوری پیشگیری میکند.
از لحاظ ویتامینها و مواد معدنی
زرده و سفیده تخممرغ هر دو دارای ویتامینها و مواد معدنی اساسی برای بدن هستند. بر اساس رژیم غذایی 2000 کالری، یک سفیده تخممرغ 8 درصد از مقدار مورد نیاز روزانه به ریبوفلاوین را برطرف میکند در حالی که یک زرده تخممرغ 5 درصد از نیاز روزانه به ویتامین A و 14 درصد به ویتامین B12 را برطرف میکند.[نکته بهداشتی روز: نیاز به ویتامین B12]
زرده تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین B12 برای گیاهخوران محسوب میشود چرا که آنها نمیتوانند این ویتامین را از گوشت دریافت کنند.
www.livestrong.com
egg_yolk-239x300.jpg (اندازه: 5.91 KB / تعداد دفعات دریافت: 28)
خوردن تخممرغ و خطر مرگ
تغذیه > رژیم- همشهری آنلاین:
مردان میانسالی که در هفته بیش از هفت تخم مرغ میخورند، در معرض خطر بالاتر مرگ زودرس هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز بر اساس نتایج یک بررسی جدید که در نشریه تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده است، در مورد مردانی که دیابت دارند، خوردن تخم مرغ به هر میزان در دوره 20 ساله مورد بررسی باعث افزایش خطر مرگ شده است.
با انتشار نتایج این بررسی یک مورد دیگر به حجم فزایندهای از شواهد اغلب متضاد در مورد میزان بیخطر خوردن تخم مرغ افزوده میشود. این تحقیق این مسئله را که چه چیزی در تخم مرغ ممکن است بر خطر مرگ تاثیر بگذارد، بررسی نکرده است.
پژوهشگران دانشکده پزشکی هاروارد که این بررسی جدید را انجام دادهاند، میگویند مردان غیرمبتلا به دیابت میتوانند حداکثر تا شش تخم مرغ در هفته بخورند، بدون اینکه در معرض خطر بیشتر مرگ قرار گیرند، اما خوردن بیش از این مقدار تخم مرغ در هفته 23 درصد خطر مرگ را افزایش میدهد.
تخم مرغ سرشار از کلسترول است که میزان بالای آن در خون باعث انسداد شریانها و افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی میشود.
دکتر رابرت اکل از دانشگاه کلرادو و رئیس سابق انجمن قلب آمریکا در مورد نتایج این تحقیق میگوید با توجه به نتایج این تحقیق مردان میانسال دست کم باید در مورد تعداد تخم مرغی که میخورند، مراقب باشند.
او میافزاید: "البته به یاد داشته باشید که تخم مرغ مانند سایر غذاها نه صرفا خوب است و نه صرفا بد و میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد."
پژوهشگران هاروارد 21377 مرد را که در تحقیق بسیار بزرگتر "مطالعه بهداشت پزشکان" - بررسی وضع سلامتی و شیوه زندگی پزشکان از سال 1981 - مورد بررسی قرار داده بودند.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره