نوشین یک لیوان شیر در روز حافظه را تقویت میکند
کارشناسان میگویند: نوشیدن حداقل یک لیوان شیر در روز نه تنها ریزمغذیهای اصلی و ضروری را به بدن شما میرساند بلکه درعین حال تاثیر مثبتی بر روی مغز و کارآیی ذهنی دارد.
به گزارش ایسنا، در یک مطالعه جدید معلوم شد افراد بزرگسالی که بیشتر از شیر و فرآوردههای آن استفاده میکنند در مقایسه با افرادی که شیر نمینوشند در تستهای کارآیی مغز و حافظه خیلی بهتر عمل میکنند و بازده مطلوبتری دارند.
به گزارش شبکه خبری ای بی سی، متخصصان دانشگاه ماین پس از مطالعه روی بیش از 900 مرد و زن 23 تا 98 ساله و با انجام مجموعهای از تستهای مغزی به نتایج فوق دست یافتند.
این متخصصان در عین حال مقدار مصرف شیر را در شرکتکنندگان بررسی کردند. در نهایت معلوم شد احتمال شکست خوردن در آزمونهای فوق در بین افرادی که عادت به نوشیدن شیر دارند 5 برابر کمتر است.
این بررسی هم چنین نشان داد افرادی که مرتب شیر مینوشند به طور کلی رژیم غذایی سالمتری دارند اما خاصیت این نوشیدنی مفید به طور مستقیم به مغز میرسد.
علاوه بر این، کلسیم که نقش اساسی در شکل گیری و استحکام استخوانها و سلامت دندانها دارد، از مهمترین ترکیبات موجود در شیر است. فسفر نیز که برای بسیاری از واکنشهای شیمیایی بدن و فعال کردن آنزیمها لازم است و در رشد و ترمیم بافتی دخالت دارد، جزو املاح مهم موجود در شیر است و به غیر از آن سدیم و پتاسیم که در تنظیم اسیدی و بازی بودن سلولهای بدن نقش ایفا میکنند با مصرف شیر به میزان مناسبی وارد بدن میشوند.
درعین حال مطالعات زیادی وجود دارند مبنی بر این که مصرف شیر و لبنیات، خطر بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. مردانی که بیشتر از دیگران شیر مصرف میکنند، کمتر دچار حملات قلبی میشوند. همچنین مصرف شیر کم چرب به دلیل سرشار بودن از کلسیم میزان کلسترول بد را در خون کاهش داده و میزان کلسترول خوب را بالا میبرد، اما فراموش نکنید که منظور از شیر در این مورد نوع کم چرب آن است.
این مطالعه در مجله «اینترنشنال دایری» به چاپ رسیده است.
افراط در مصرف شیر باعث کمبود آهن میشود
تغذیه > توصیهها و آداب- همشهری آنلاین:
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرســه 2 تا 3 واحد است. اگر دانشآموز علاقهای به خوردن شیر ساده ندارد میتوان شیر طعمدار را به او توصیه کرد. مثلا" مقدار کمی پودر کاکائو (در حد یک قاشق مرباخوری در یک لیوان شیر و یا عسل) به شیر اضافه نمود تا طعم آن تغییر کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ؛ لیلا شوروزی متذکر شد: مقدار زیاد کاکائو به علت داشتن اگزالات از جذب کلسیم شیر جلوگیری میکند.
وی از جمله راههای دیگر خوراندن شیر به این دسته از فرزندان را این گونه توضیح داد: میتوان شیر را در قالب غذاهایی مثل فرنی و شیر برنج به کودکان داد و یا از فرآوردههای شیر مانند ماست، پنیر و کشک در وعده صبحانه، ناهار و شام یا بستنی در میان وعده استفاده کرد. افراط بیش از حد در خوردن شیر نیز به این دلیل که جایگزین سایر غذاهای اصلی میشود، کودک را در معرض خطر کمبودهای تغذیهای بخصوص کمبود آهن قرار میدهد.
شوروزی در ادامه اظهار داشت: برخی از کودکان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع میورزند در حالی که مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است. لازم است به مادران توصیه شود در غذاهایی که مورد علاقه کودک است از گوشت چرخ شده استفاده کنند مانند ماکارونی ، کتلت، همبرگر و کباب که در منزل تهیه میشوند.
وی افزود: معمولا کودکان در این سنین تمایلی به مصرف سبزیهای تازه ندارند. به مادران توصیه کرد: که سبزیهای خام مثل هویج، گوجهفرنگی، کاهو، گل کلم و سبزیهای پخته مثل چغندر پخته (لبو)، نخودفرنگی، لوبیا سبز و کدو حلوایی را به عنوان میان وعده به کودکان بدهند.
متخصصان تغذيه توصيه كردند:
برای کاهش مضرات آلودگی هوا، شیر و لبنیات بیشتری مصرف کنید
در شرایط آلودگی هوا برای کاهش صدمات به دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از این آلودگی، مصرف شیر و لبنیات را افزایش دهید.
به گزارش ایسنا، مصرف شیر و فرآوردههای آن سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده میشود. از سوی دیگر به دلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتریهای مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم میکنند التهابات و بیماریهای دستگاه گوارش را کاهش میدهد. کاهش التهابها در مقابله با نقش رادیکالهای آزاد که به صورت آلایندهها وارد بدن شدهاند، نقش موثری داشته به سلامت بدن کمک میکند.
به اعتقاد متخصصان تغذیه، مصرف دوغ و ماستهای "پروبیوتیک" برای مقابله با آلایندههای هوا انتخاب بهتری به شمار میروند. آلایندههای موجود شامل ترکیبات مختلفی است که از طریق هوای تنفسی وارد بدن شده، آثار مخرب آن روی بافتهای بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق برجای مانده در طولانی مدت ابتلا به پوکی استخوان را تشدید میکند.
از سوی دیگر در زمان آلودگی هوا، جذب ویتامین "د" از طریق پوست به شدت کاهش مییابد. به همین دلیل در شهرهای بزرگ که معمولا هوای آلوده دارند، کمبود ویتامین "د" از شیوع بالایی برخوردار است. بر اساس آخرین تحقیق کشوری60 درصد زنان تهرانی به صور مختلف دچار کمبود ویتامین "د" هستند.
به گفته دکتر ربابه شیخ الاسلام مدیر پایگاه اطلاع رسانی علمی تغذیه و سلامت ایران، افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار میگیرند.
وی ادامه داد: به دلیل آن که گیرندههای فلزات دو ظرفیتی در بدن انسان به صورت رقابتی عمل میکند در صورتی که این گیرندهها، قبلا با فلزات مورد نیاز بدن مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار میگیرد. یکی از راههای پیشگیری از آلودگی هوا مصرف بیشتر لبنیات و اشباع کردن این گیرندههاست.
دکتر شیخ الاسلام، علاوه بر سایر اقداماتی که در شرایط وارونگی هوا برای مقابله با آثار مضر آلودگی بر سلامت میبایست انجام شود بر توجه به تغذیه مناسب تاکید کرد و افزود: تغذیه متعادل و مناسب با در دسترس قرار دادن مواد مغذی که هر یک به طریقی بافتهای بدن را در برابر آثار مخرب ذرات آلاینده یاری میکنند، نقش موثری در حفظ سلامت بدن دارد.
دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه نیز توصیه میکند: در هوای آلوده، مصرف شیر افزایش یابد، زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزم و کلسیم، خنثی کننده سموم است.
این متخصص تغذیه افزود: سعی کنید، ماست و دوغ به مقدار فراوان بنوشید و اگر ماست با ذائقه شما سازگار نیست، دوغ رقیق را به همراه گل محمدی به دفعات زیاد مصرف کنید.
وی با تاکید بر مصرف فرآوردههای شیری کم چرب در افرادی که مبتلا به بیماریهای قلبی- عروقی هستند، گفت: گروه شیر و لبنیات در هرم مواد غذایی به عنوان منابع خوب کلسیم و ویتامین "د" شناخته میشود. به همین دلیل، همواره برای پیشگیری و مقابله با گسترش پوکی استخوان بر مصرف شیر و لبنیات تاکید شده است.
هر ساله با آغاز سرد شدن هوا، افزایش آلودگی به خصوص در شهرهای بزرگ به موضوعی مهم تبدیل میشود. عوارض ناشی از افزایش آلاینده ها بر سلامت مردم، اهمیت توجه به این مشکل را بیشتر میکند.
هیدروکربورهای سرطان زا ناشی از سوخت ناقص مواد سوختی، انواع فلزات سنگین مثل سرب که با سوختن ترکیبات نفتی مثل بنزین و گازوئیل در هوا منتشر میشوند و گاز خطرناک منواکسید کربن از جمله این ترکیبات هستند. در اثر پدیده گلخانهای در فصل سرما، این گاز به اضافه بقیه گازهای مضر به سطح زمین بر می گردندو وارد ریه های ما میشوند.
آلودگی هوا روی بافتهای بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق تاثیر فراوانی دارد. همچنین مطالعه اخیر محققان علوم پزشکی نشان میدهد؛ افراد جوانی که در مناطق آلوده به دود زندگی میکنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی قرار دارند.
آلودگی هوا همچنین بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ ناشی از آن را زیاد میکند. این اتفاق معمولا در افراد مستعد بیماری قلبی عروقی مانند کسانی که بیش از 60 سال دارند یا کسانی که سابقه نارسایی قلبی دارند، رخ میدهد. همچنین کسانی که دچار ناراحتی ریوی مزمن به خاطر استعمال سیگار هستند یا دیابت دارند، بیش از دیگران در معرض خطرات قلبی عروقی ناشی از آلودگی هوا قرار دارند.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره