2012/11/21, 04:26 PM
هشدار به تکایا در مورد ظروف یکبار مصرف
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره سرطانزا بودن ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به تکایا و هیأت های مذهبی هشدار داد.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، محمد هادی حیدر زاده افزود: مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف شفاف یا پلی استالینی که در ایام عزاداری امام حسین (ع) برای چای و دیگر مواد غذایی داغ استفاده می شوند در دمای 40 درجه سانیتگراد آزاد شده و وارد مواد غذایی میشود.
به گفته وی، پلاستیک ها از یکسری "مونومر" از مشتقات نفتی مانند پروپان و یا اتان تشکیل شده اند که تحت فرایندهایی تبدیل به پلیمر می شوند. پلیمرها تاثیری بر سلامت انسانها ندارد اما زمانی که آنها در مجاورت غذاهایی با دمای بالا و یا با خاصیت اسیدی قرار می گیرند به مونومرها تجزیه شده که مونومرها حاوی مواد سمی بوده و در درازمدت عامل ایجاد سرطان در انسانها می شود.
حیدر زاده با بیان اینکه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل قابلیت استفاده و دور ریختن سریع و تمایل بشر به کارهای آسان تر در حال حاضر به شدت مورد استفاده قرار می گیرند اظهار داشت: انباشتن زباله های پلاستیکی در همه جای دنیا و بویژه در ایران تبدیل به یکی از معضلات زیست محیطی شده است.
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تصریح کرد: البته مشکلات بهداشتی و سلامتی ظروف یکبار مصرف با مواد اولیه مختلف اگر برای کاربردهای مخصوص به خود استفاده شوند آکاهش می یابد ولی متاسفانه در ایران به هیچ عنوان به کاربرد این ظروف که بیشتر برای فست فودها و غذاهای سرد مناسب هستند توجه نمی شود و بویژه در اعیاد و مراسم های مذهبی مواد غذایی مانند آش ، چای داغ، حلیم یا شله زرد که موجب تجزیه سریع مواد پلیمرهای درون این ظروف به مونومرها که مواد سرطان زا هستند می شود استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات استفاده از ظروف یکبار مصرف در کشور ما ظروف یکبار مصرف غیر استاندارد و تهیه شده از مواد دست دوم است، افزود: بسیاری از کارخانه های معتبر و فروشگاههای بزرگ تنها ظروف یکبار مصرفی که دارای علامت استاندارد و یا مارک دارند عرضه می کنند که اگر از این ظروف استفاده درست شود مشکلی ایجاد نمی کند اما مشکل اصلی مربوط به کارگاههای زیرزمینی و فروشگاههای بی نام و نشان است که ضایعات و زباله های کارخانه ها را جمع کرده و با استفاده از این مواد دست دوم، ظروف یکبارمصرفی با یک چهارم قیمت ظروف یکبار مصرف تولید شده از مواد اولیه تولید میکنند که این ظروف به دلیل اینکه یک بار تجزیه شده اند مواد سمی آنها به راحتی وارد مواد غذایی می شود.
حیدرزاده با اشاره به اینکه ظروف یکبار مصرفی که از مواد دست دوم تهیه می شوند بیشترین اثر را بر سلامت انسانها دارند افزود: این ظروف از ظاهرشان که معمولا شکننده هستند و یا آنچه در آنها ضایعات و دانه های سیاه رنگ یا مواد رنگی مشخص می شود قابل تشخیص هستند اما مهمترین ویژگی این ظروف قیمت بسیار ارزان آنهاست که مردم باید بدانند این قیمت ارزان را در آینده با هزینه های هنگفت درمانی بایستی جبران کنند.
وی یادآورشد: ظروف یکبار مصرف فومی سفیدرنگ که در بسیاری از رستورانها و ارگانهای اداری مورد استفاده قرار می گیرند مقاومت بیشتری نسبت به ظروف پلی استالین شفاف دارند و تا دمای 70 تا 80 درجه مواد سمی و مونومری آنها تجزیه نمی شود اما چنانچه غذای داغی با دمای بالاتر از 70 تا 80 درجه در این ظروف نگهداری شود و یا اینکه زمان نگهداری غذا در این ظروف بیشتر از 4 ساعت باشد اثرات سمی این مواد وارد مواد غذایی شده و بر سلامت انسانها تاثیر می گذارد.
به گفته حیدر زاده، در سال جاری در نمایشگاه عطر سیب از مسئولان تعدادی از تکایا و سازمان تبلیغات اسلامی دعوت شد تا با تولید کننده های ظروف یکبار مصرف با منشأ گیاهی آشنا شوند و در این خصوص آموزش هایی به آنها داده شد تا برای پذیرایی در مراسم عزاداری امام حسین (ع) از این ظروف استفاده شود.
به گفته وی، استفاده از ظروفی مانند مسی، چینی، روی که در گذشته استفاد ه می شد مناسب ترین ظروف برای نگهداری غذا بدون اثرات زیست محیطی و سلامتی هستند.
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پاسخ به اینکه آیا برای شهرداری این امکان وجودندارد که در ایام عزاداری امام حسین (ع) ظروف استیل در اختیار تکایا قرار دهد گفت: قداست مراسم عزاداری امام حسین (ع) در طی قرن ها به خاطر مردمی بودن آن بوده و شهرداری نمی تواند و نباید در آن خدشه ای وارد کند.
حیدر زاده اظهار داشت: کارشناسان بازرسی سازمان تبلیغات در سال جاری بر عملکرد تکایا در استفاده درست از ظروف یکبار مصرف به صورت رندمی نظارت می کنند تا مشخص شود آموزش هایی که در این خصوص داده شده تا چه حد موثر بوده است.
نذورات داغ را در ظروف یکبار مصرف نریزید
یک متخصص تغذیه با هشدار نسبت به عوارض استفاده از ظروف یکبار جهت توزیع نذورات، گفت: نباید مواد غذایی به صورت خیلی داغ دراین ظرفها ریخته شود چون در اثر حرارت ایجاد شده، املاح ظروف وارد غذا شده و ایجاد سرطان میکند.
به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، عاطفه نادری اظهار داشت: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف جهت توزیع نذری باید اجازه داده شود تا دمای آن مقداری کم شده و سپس اقدام به سرو غذا شود.
وی افزود: سرو نذورات داغ در ظروف یکبار مصرف موجب خواهد شد تا املاح این ظروف وارد آن شود که این امر سرطان زاست.
به گفته این متخصص تغذیه، دمای 40 تا 50 درجه بهترین دما برای سرو غذا در ظروف یکبار مصرف است.
نادری در خصوص توزیع شیر و مایعات داغ در لیوانهای یکبار مصرف شفاف هم هشدار داد و افزود: برای توزیع این گونه مایعات از آنجا که نمیتوان آنها را کمی خنکتر در لیوانها ریخت حتما باید از لیوانهای یکبار مصرف ساخته شده با فیبر گیاهی استفاده کرد.
این متخصص تغذیه ظروف یکبار مصرف ساخته شده از فیبرهای گیاهی را مناسبترین ظروف یکبار مصرف جهت توزیع نذورات عنوان کرد.
وی تصریح کرد: متاسفانه قیمت بالای این ظروف موجب شده تا هنگام توزیع نذورات از این ظروف کمتر استفاده شود.
29 آبان و 1 آذر 91- مشرق نیوز
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره سرطانزا بودن ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به تکایا و هیأت های مذهبی هشدار داد.
به گزارش مشرق به نقل از مهر، محمد هادی حیدر زاده افزود: مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف شفاف یا پلی استالینی که در ایام عزاداری امام حسین (ع) برای چای و دیگر مواد غذایی داغ استفاده می شوند در دمای 40 درجه سانیتگراد آزاد شده و وارد مواد غذایی میشود.
به گفته وی، پلاستیک ها از یکسری "مونومر" از مشتقات نفتی مانند پروپان و یا اتان تشکیل شده اند که تحت فرایندهایی تبدیل به پلیمر می شوند. پلیمرها تاثیری بر سلامت انسانها ندارد اما زمانی که آنها در مجاورت غذاهایی با دمای بالا و یا با خاصیت اسیدی قرار می گیرند به مونومرها تجزیه شده که مونومرها حاوی مواد سمی بوده و در درازمدت عامل ایجاد سرطان در انسانها می شود.
حیدر زاده با بیان اینکه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل قابلیت استفاده و دور ریختن سریع و تمایل بشر به کارهای آسان تر در حال حاضر به شدت مورد استفاده قرار می گیرند اظهار داشت: انباشتن زباله های پلاستیکی در همه جای دنیا و بویژه در ایران تبدیل به یکی از معضلات زیست محیطی شده است.
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تصریح کرد: البته مشکلات بهداشتی و سلامتی ظروف یکبار مصرف با مواد اولیه مختلف اگر برای کاربردهای مخصوص به خود استفاده شوند آکاهش می یابد ولی متاسفانه در ایران به هیچ عنوان به کاربرد این ظروف که بیشتر برای فست فودها و غذاهای سرد مناسب هستند توجه نمی شود و بویژه در اعیاد و مراسم های مذهبی مواد غذایی مانند آش ، چای داغ، حلیم یا شله زرد که موجب تجزیه سریع مواد پلیمرهای درون این ظروف به مونومرها که مواد سرطان زا هستند می شود استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات استفاده از ظروف یکبار مصرف در کشور ما ظروف یکبار مصرف غیر استاندارد و تهیه شده از مواد دست دوم است، افزود: بسیاری از کارخانه های معتبر و فروشگاههای بزرگ تنها ظروف یکبار مصرفی که دارای علامت استاندارد و یا مارک دارند عرضه می کنند که اگر از این ظروف استفاده درست شود مشکلی ایجاد نمی کند اما مشکل اصلی مربوط به کارگاههای زیرزمینی و فروشگاههای بی نام و نشان است که ضایعات و زباله های کارخانه ها را جمع کرده و با استفاده از این مواد دست دوم، ظروف یکبارمصرفی با یک چهارم قیمت ظروف یکبار مصرف تولید شده از مواد اولیه تولید میکنند که این ظروف به دلیل اینکه یک بار تجزیه شده اند مواد سمی آنها به راحتی وارد مواد غذایی می شود.
حیدرزاده با اشاره به اینکه ظروف یکبار مصرفی که از مواد دست دوم تهیه می شوند بیشترین اثر را بر سلامت انسانها دارند افزود: این ظروف از ظاهرشان که معمولا شکننده هستند و یا آنچه در آنها ضایعات و دانه های سیاه رنگ یا مواد رنگی مشخص می شود قابل تشخیص هستند اما مهمترین ویژگی این ظروف قیمت بسیار ارزان آنهاست که مردم باید بدانند این قیمت ارزان را در آینده با هزینه های هنگفت درمانی بایستی جبران کنند.
وی یادآورشد: ظروف یکبار مصرف فومی سفیدرنگ که در بسیاری از رستورانها و ارگانهای اداری مورد استفاده قرار می گیرند مقاومت بیشتری نسبت به ظروف پلی استالین شفاف دارند و تا دمای 70 تا 80 درجه مواد سمی و مونومری آنها تجزیه نمی شود اما چنانچه غذای داغی با دمای بالاتر از 70 تا 80 درجه در این ظروف نگهداری شود و یا اینکه زمان نگهداری غذا در این ظروف بیشتر از 4 ساعت باشد اثرات سمی این مواد وارد مواد غذایی شده و بر سلامت انسانها تاثیر می گذارد.
به گفته حیدر زاده، در سال جاری در نمایشگاه عطر سیب از مسئولان تعدادی از تکایا و سازمان تبلیغات اسلامی دعوت شد تا با تولید کننده های ظروف یکبار مصرف با منشأ گیاهی آشنا شوند و در این خصوص آموزش هایی به آنها داده شد تا برای پذیرایی در مراسم عزاداری امام حسین (ع) از این ظروف استفاده شود.
به گفته وی، استفاده از ظروفی مانند مسی، چینی، روی که در گذشته استفاد ه می شد مناسب ترین ظروف برای نگهداری غذا بدون اثرات زیست محیطی و سلامتی هستند.
رییس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پاسخ به اینکه آیا برای شهرداری این امکان وجودندارد که در ایام عزاداری امام حسین (ع) ظروف استیل در اختیار تکایا قرار دهد گفت: قداست مراسم عزاداری امام حسین (ع) در طی قرن ها به خاطر مردمی بودن آن بوده و شهرداری نمی تواند و نباید در آن خدشه ای وارد کند.
حیدر زاده اظهار داشت: کارشناسان بازرسی سازمان تبلیغات در سال جاری بر عملکرد تکایا در استفاده درست از ظروف یکبار مصرف به صورت رندمی نظارت می کنند تا مشخص شود آموزش هایی که در این خصوص داده شده تا چه حد موثر بوده است.
نذورات داغ را در ظروف یکبار مصرف نریزید
یک متخصص تغذیه با هشدار نسبت به عوارض استفاده از ظروف یکبار جهت توزیع نذورات، گفت: نباید مواد غذایی به صورت خیلی داغ دراین ظرفها ریخته شود چون در اثر حرارت ایجاد شده، املاح ظروف وارد غذا شده و ایجاد سرطان میکند.
به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، عاطفه نادری اظهار داشت: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف جهت توزیع نذری باید اجازه داده شود تا دمای آن مقداری کم شده و سپس اقدام به سرو غذا شود.
وی افزود: سرو نذورات داغ در ظروف یکبار مصرف موجب خواهد شد تا املاح این ظروف وارد آن شود که این امر سرطان زاست.
به گفته این متخصص تغذیه، دمای 40 تا 50 درجه بهترین دما برای سرو غذا در ظروف یکبار مصرف است.
نادری در خصوص توزیع شیر و مایعات داغ در لیوانهای یکبار مصرف شفاف هم هشدار داد و افزود: برای توزیع این گونه مایعات از آنجا که نمیتوان آنها را کمی خنکتر در لیوانها ریخت حتما باید از لیوانهای یکبار مصرف ساخته شده با فیبر گیاهی استفاده کرد.
این متخصص تغذیه ظروف یکبار مصرف ساخته شده از فیبرهای گیاهی را مناسبترین ظروف یکبار مصرف جهت توزیع نذورات عنوان کرد.
وی تصریح کرد: متاسفانه قیمت بالای این ظروف موجب شده تا هنگام توزیع نذورات از این ظروف کمتر استفاده شود.
29 آبان و 1 آذر 91- مشرق نیوز
چشم ها را بـایـد شست . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد