امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آغازبه کارمرکزعصب شناختی درپژوهشکده علوم شناختی
#1


*آغاز به کار مرکز بازتوانی عصب شناختی در پژوهشکده علوم شناختی





مرکز بازتوانی عصب شناختی(NCRC)با پذیرش بیماران ام اس (MS)که دچار مشکلات شناختی هستند کار خود را از اوایل مهرماه 1391 آغاز کرده است.NCRC امید دارد که در آینده ی نزدیک بتواند این گونه خدمات را به سایر بیماران اعصاب نیز گسترش دهد.

مرکز بازتوانی عصب شناختی، کلینیکی جهت ارزیابی توانایی های شناختی بیماران و آموزش چگونگی نگهداری و بهبود این توانایی های کاهش یافته ی مغزی بر پایه ی آخرین روش های روز دنیا است.

NCRC به عنوان یک زیر مجموعه ی پژوهشکده علوم شناختی، خدمات درمانی خود را با هدف بهبود توانایی های بیماران درحوزه های مختلف شناختی با به کارگیری رویکرد فردی و استفاده از برنامه های بازتوانی رایانه ای ارایه می دهد.توجه و درک فضایی، حافظه، عملکردهای اجرایی، تصمیم گیری، قضاوت و مهار حرکتی از جمله این حوزه ها به شمار می آیند.

متخصص NCRC پس از بررسی ابتدایی میزان درگیری شناختی بیمار، برنامه درمانی ویژه ی آن فرد را تهیه نموده و ترکیبی از روش های گوناگون را به منظور تقویت کارکردهای مغزی وی به کار می برد.




بیماری ام اس چیست؟

مولتیپل اسکلروزیس (MS)یک بیماری شایع سیستم ایمنی می­باشد که در آن بدن به اشتباه به غلاف میلین اطراف رشته­های عصبی حمله می­کند و باعث آسیب رسانیدن به آنها می­شود.در نتیجه­ی این آسیب، انتقال پیام­های عصبی دچار اختلال می­شوند و ممکن است این انتقال به آهستگی صورت گرفته و یا کاملاً پیام­ها اشتباهی منتقل شوند.


علائم ام اس چیست؟

علائم و نشانه­های بیماری ام اس از فردی به فردی دیگر متفاوت بوده و بسته به اینکه چه ناحیه­ای از مغز درگیر شده باشد می­تواند طیف مختلفی از علائم من جمله اختلالات تعادلی، بینایی، مشکلات حسی- حرکتی، تغییرات خلقی و شناختی را شامل شود که از خفیف تا شدید متغیر می­باشند.

اختلالات شناختی به چه معنا است؟

بر خلاف علائم آشکارحسی و حرکتی، بیماران ام اس ممکن است دچار اختلال در پردازش­های مغزی شوند.علائم این اختلال در عملکردهای مغزی که اصطلاحاً به عملکردهای شناختی معروف هستند به صورت کاهش حافظه یا اختلال در تمرکز و یادگیری بروز می­یابند. اختلالات شناختی اگرچه شیوع بسیار بالایی دارند (تقریباً دو نفر از هر سه بیمار) اما در ابتدا چندان مورد توجه اطرافیان قرار نمی­گیرند.

اختلالات شناختی چه اهمیتی در بیماری ام اس دارند؟

اختلالات شناختی تأثیرات بسیار مهمی در زندگی افراد ایجاد می­نمایند.فراموش کردن اتفاقاتی که در زمان گذشته روی داده­اند ویا کار­هایی که بایستی در طی روز انجام داده شوند، کاهش یافتن سرعت عمل ذهنی، نیاز داشتن به زمان و تلاش بیشتر برای انجام کارها،پیدا نکردن واژه مناسب حین مکالمات روزمره، پرگویی و یا گاه نابجاگویی و مواردی از این دست بیمار ام اس را دچار استرس کرده و کارایی وی را از آنچه که هست بیشتر کاهش می­دهند.این مشکلات شناختی حتی ممکن است فرد را از حضور داشتن در اجتماع منع کنند.

یکی دیگر از مسئله سازترین اختلالات شناختی در بیماری ام اس ، مهارت حل مسئله است که باعث ضعف در برنامه ریزی زندگی می­شود و مانع از آن می­شود که بیمار بتواند فعالیت­های روزانه خود را به درستی انجام دهد.گاهی اوقات عدم انجام کارها به درستی توسط بیمار، ازسوی اطرافیان سوء تعبیر شده وآن را به عواملی غیر از مشکلات شناختی وی مثلاً تنبلی و ... ربط می­دهند که البته در این موارد آموزش خانواده اجتناب ناپذیر است.

چگونه می­توان اختلالات شناختی را ارزیابی واصلاح نمود؟

خوشبختانه می­توان با تمرین دادن مهارت­های ضعیف شده و یا استفاده بهینه­تر از توانایی­های فرد و همچنین آموزش راهکارهای جایگزین برای انجام دادن کارها و مشاوره سایر اعضای خانواده، به این بیماران در کاهش اثرات اختلالات شناختی در زندگی روزمره کمک کرد.در این مسیر، استفاده از وسایل و راهکارها برای جبران اختلالات شناختی نه تنها مفید بوده بلکه برای نگهداری زندگی و روابط اجتماعی بیماران ضروری نیز می باشند. البته هر گونه مداخله، مستلزم ارزیابی اولیه است.

با توجه به اینکه این بیماری معمولاً تأثیری در طول عمر بیماران نمی­گذارد لذا ارزیابی هرچه زودترشناخت در این بیماران می­تواند تأثیر شگرفی در بالاتر بردن کیفیت زندگی آنها داشته باشد و بایستی از طرف گروه­های درمانی مختلف مد نظر گرفته شود.

بازتوانی اختلالات شناختی بیماران ام اس در مرکز NCRC

مرکز بازتوانی عصب شناختی ((NCRCوابسته به پژوهشکده علوم شناختی به منظوربهبود عملکرد شناختی و افزایش کیفیت زندگی بیماران ام اس کار خود را از 4 مهرماه 1391 آغاز کرده است.در این مرکز، بازتوانی عصب شناختی برای آن دسته از بیماران ام اس که مشکلات حافظه و توجه دارند پس از ارزیابی اولیه صورت می گیرد.





اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : sory , mysis , sara-m
  


پیام های داخل این موضوع
آغازبه کارمرکزعصب شناختی درپژوهشکده علوم شناختی - توسط sargol - 2012/11/15, 05:30 PM



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست