2012/11/09, 06:02 PM
عسل و بيماريهاي گوارشي
عناصر گوناگون شيميايي موجود در عسل به نوعي است كه قادر است تأثيرات نيكوئي بر برخي از بيماريهاي دستگاه گوارش بگذارد . براي مثال:
*به دليل داشتن آنزيمهاي گوارشي، به هضم غذا كمك ميكند. اين آنزيمها عبارتند از:آميلاز، ساكاراز، ليپاز و ...
* عسل از شدت ترش كردن معده ميكاهد (افزايش ترشحات اسيدي معده را تعديل ميكند.)براي زخممعده و التهاب معده مفيد است . كاهش ترشحات اسيدي معده را تعديل ميكند و در حقيقت ميتوان گفت عسل نقش مؤثري در تنظيم اسيدهاي معده دارد. در همين زمينه يك بررسي جالب توسط پروفسور « خوتكين » بر روي تعداد زيادي از بيماران مبتلا به زخم معده و زخم روده انجام گرفت. در اين بررسي گروهي از اين بيماران به روال معمول مراكز درماني تحت معالجه قرار گرفتند و گروهي ديگر فقط به وسيلهي عسل، نتيجه فوقالعاده جالب بود. 61% از گروه اول كاملاً بهبود يافته و 18% آنها كماكان از درد رنج ميبردند، اما از گروه دوم 84% كاملاً بهبود يافته و 9/5% آنها كماكان از درد شكايت داشتند.
دانشمندان بر اين عقيدهاند كه عسل به طور مضاعف روي زخم معده تأثير ميگذارد: يك تأثير موضعي كه باعث التيام سريع زخم و تعديل اسيدهاي معده ميگردد و يك تأثير كلي كه بر اثر آن حال عمومي بيمار بهتر شده و دستگاه عصبي او آرامش مييابد.
* حسن تأثير فعال عسل در درمان عفونتهاي رودهاي به ويژه نزد اطفال، كاملاً روشن و اثبات شده ميباشد. از رسول اكرم(ص) نيز نقل گرديده كه در موارد بسياري خوردن عسل را براي درمان اسهال سفارش فرمودهاند.
* عسل به دليل داشتن اسيد فورميك مانع از تخمير ميگردد؛ زيرا اين ماده روي ميكروبهاي امعاء مؤثر ميباشد.
* عسل مانع به وجود آمدن يبوست است،به ويژه يبوستي كه بعد از اعمال جراحي عارض ميشود؛ زيرا داراي اسانسهاي فراري است كه باعث افزايش فعاليترودهها ميگردد. همين طور عسل داراي ماده گلوكوسيد استراءستيل است كه در امعاء تبديل به اوكسي متيل انتراكينون شده و مانع از ايجاد يبوست ميگردد.
* در اكثر بيماريهاي كبدي و كيسه صفرا، اگر عسل را جزء رژيم غذاي بيمار قرار دهند،مفيد و مؤثر خواهد بود؛ زيرا عسل براي بافتهاي كبد يك ماده مغذي است و ذخيره مواد قندي در كبد را افزايش مي دهد.
اگر عسل را با گرده گل و شاهانگبين (غذاي ملكه زنبورهاي عسل) ممزوح كنند،به دليل داشتن املاح معدني،ويتامينها ، هورمونها ، اسيدها و ... در اكثر بيماريهاي كبد مؤثر بوده و فعاليت تبادلات مواد قندي كبد را افزايش ميدهد. دكتر كخ اين قدرت تأثير در عسل را مرهون مادهاي به نام (Glueatilic Factory) ميداند كه تأثيري ويژه بر كبد و دستگاه جريان خون و قلب دارد.
تاريخ : 1391/8/7
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره