2012/11/07, 09:22 AM
بررسي تاثير رفلكس چشمك در تشخيص سرگيجه مركزي و مقايسه آن با MRI مغز
نويسنده(گان):
دكتر كيوان بصيري ؛ دكتر محمد زارع ؛ دكتر وحيدشایگان نژاد
چکيده:
سابقه و هدف: اکثر بيماراني که با سرگيجه واقعي حاد مراجعه مي کنند مبتلا به بيماريهاي وستيبول و عصب VIII هستند، ولي هميشه ترس از اين که سرگيجه از نوع مرکزي و بعلت ضايعات ساقه مغز باشد وجود دارد. در اغلب موارد تنها راه تشخيص اين بيماران MRI مغز است. در اين مقاله کاربرد رفلکس چشمک در بررسي بيماران مبتلا به سرگيجه واقعي حاد در مقايسه با MRI مورد مطالعه قرار گرفته است.
مواد و روشها: تعداد 105 بيمار که به علت سرگيجه واقعي حاد بدون ساير علايم درگيري ساقه مغز و با معاينه نرولوژيک نرمال مراجعه کرده بودند مورد بررسي قرار گرفتند. در 18 بيمار که در طي 72 ساعت اول علائم نرولوژيک جديدي ايجاد و يا علايم آنها بيش از 72 ساعت ادامه يافت رفلکس چشمک و MRI مغز انجام و نتايج آنها با يکديگر مقايسه گرديد.
يافته ها: در هيجده بيمار مورد بررسي، در پنج بيمار هم رفلکس چشمک و هم MRI مغز طبيعي بود و تشخيص سرگيجه مرکزي رد شد. در 8 بيمار هم رفلکس چشمک و هم MRI مغز غيرطبيعي بود و در سه بيمار رفلکس چشمک نرمال و MRI مغز غيرطبيعي بود. همچنين در دو بيمار MRI مغز نرمال و رفلکس چشمک غيرطبيعي بود.
نتيجه گيري: پاسخ هاي غيرطبيعي بدست آمده توسط رفلکس چشمک (76.9%) قابل مقايسه با يافته هاي غيرطبيعي MRI مغز (84.6%) بود و علاوه بر اين انجام دادن هر دو تست با تشخيص موارد زيادتري از ضايعات ساقه مغز و مخچه همراه بود. بنابراين پيشنهاد مي شود که از رفلکس چشمک در کنار MRI براي تشخيص سرگيجه مرکزي استفاده شود.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره