امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امیتازات : 2.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شیوه های کاهش و کنترل عصبانیت
#2

چرا بعضی از مردم عصبانی ترند؟

طبق نظر دکتر جری دیفن با جر ، (Difen Bacher) بعضی از مردم واقعاً نسبت به دیگران بی پرواترند ، یا زودتر عصبانی می شود ، یا عصبانتیشان شدید تر است یا موجب جلب توجه نمی شوند اما بسیار تحریک پذیر و کج خلق اند – افرادی که به آسانی عصبانی می شوند ممکن است دشنام دهند – اشیاء را پرت می کنند ، قهر می کنند و…… سطح تحمل نا کامی در آنان پایین است . یکی از علل عصبانیت عوامل ارثی و مسائل فیزیولوژیکی است گر چه شواهد علمی کافی برای اثبات این موضوع وجود ندارد ولی مردها عصبانی ترند – علل دیگر ممکن است اجتماعی – فرهنگی باشند . بعضی از پژوهش ها زمینه خانوادگی را در این مورد موثر میدانند . برای نمونه افرادی که به آسانی عصبانی شوند متعلق به خانواده ای آشفته ، از هم گسیخته ، و خانواده های فاقد مهارت های ارتباطی و هیجانی اند . که معمولاً باید به عوامل بالا ، فقر اقتصادی و فقر فرهنگی را نیز افزود.

راههای غلبه بر عصبانیت

1- آرمیدگی –( انجام تکنیک های آرامش )

2- بازسازی شناختی – منظور اینست که هر فردی به راحتی می تواند افکارش را تغییر دهد .

3- مسئله گشایی – شامل یادگیری و انجام دادن فعالیت هایی است که یا به محرک آزار دهنده یا به هیجانهای منفی مثل خشم و اضطراب ، ( که بوسیله محرک هایی که از طریق شراطی شدن به صورت علامت خطر در آمده اند ) پایان دهد .

4- ورزش – که نه تنها سلامت جسمی را بهبود می بخشد بلکه به تسکین اعصاب و سلامت روانی نیز کمک می کند .

5- شوخ طبعی – نرمان کازنیز(1979) در کتاب خود با نام – آناتومی بیماری – خاطر نشان می کند که ده دقیقه خنده از ته دل اثر تسکینی قوی بر درد و ناراحتی دارد. شوخ طبعی باعث خوش بینی می شود .

6- اجتناب- دوری از عوامل عصبانیت زا

7- داشتن شخصیت تیپ B– یکی از طبقه بندی های شخصیتی ، قرار دادن افراد در دو تیپ A , B می باشد . افراد تیپ A مبارزه جو ، بی حوصله ، رقابت پیشه و پرخاشگرند – تند را ه می روند ، تند حرف می زنند ، و کلاً از رفتار کند و افراد کند بدشان می آید.

افراد تیپ B زندگی را آسان می گیرند و بیشتر به کیفیت آن توجه دارند آنها کمتر جاه طلب ، کمتر بی حوصله ، و بیشتر منظم و محتاط اند . با تغییر شخصیت از A به B می تو ان از شدت عصبانیت کاست.

8- تغییر محیط ، زمانی که عوامل محیطی – اجتماعی محرک عصبانیت اند راه حل تغییر محیط است .

9- ارتباط بهتر – خونسردی در روابط از وقوع فاجعه جلوگیری می کند .

10- زمان بندی – انسان همیشه در یک حالت ثابت روحی ، روانی نیست و افراد با یکدیگر متفاوتند بنابراین مسائل باید در زمان منا سب مطرح شوند تا نتیجه بخش باشند .

11- آزمون مصون سازی – هدف از این روش که به وسیله – مایکنبام ، مطرح شده ، ایجاد مهارتهای مقابله با موقعیت های استرس زا است .

نواکر (1975) این روش را برای کمک به افراد ، در کنترل خشم ، در موقعیت های مولد عصبانیت با موفقیت به کار بست .

12- خود کنترلی بندورایی – که توسط بند ورا مطرح شده و دارای سه مرحله بوده :

الف – توجه ومشاهده اعمال و رفتار خود

ب – قضاوت در مورد اعمال و رفتار خود

ج – پیامدهای شخصی

در این روش یادداشت دفعات عصبانیت در طول روز و مقایسه آن با روزهای بعد و پاداش یا تنبیه برای شدت و ضعف آن می توان موثر باشد.

اصل عصبانیت چیست ؟

دکتر چارلز اسپیل برگرعصبانیت را چنین توصیف می کند :

شرایطی مبتنی بر ا حساس که شدت آن از یک ناراحتی بی اهمیت تا یک عصبانیت و خشم شدید د رتغییر است .
 تشکر شده توسط : Hasty , Ghost , هلما , salar , arezooo82
  


پیام های داخل این موضوع
RE: شیوه های کاهش و کنترل عصبانیت - توسط # پریسا # - 2012/10/06, 04:18 PM



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان