امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نيازمنديهاى غذايى
#5

املاح معدنى مهم و مواد مختلف مورد نياز بدن
ارسنيك
ماده تقويت كننده اى كه وجودش در مورد بيمارى هائى كه ايجاد لاغرى مى كنند(از قبيل سل ، كمخونيهاى مختلف و غيره ) ضرورى است زيرا در تشكيل گلبول سرخ و سفيد خون بسيار مفيد و مؤ ثر است . همچنين در درمان بيمارى سيفيليس تاثير نيكو و قابل ملاحظه اى دارد.
اين ماده در سفيده تخم مرغ ، جوانه گندم ، سير، كلم (بخصوص قرمز)، كاهو، اسفناج ، شلغم ، برنج ، گلابى ، قارچ ، سيب زمينى ، هويج و سيب يافت مى شود .
سير
ماده عامله آن سولفورآليل است كه باعث تحريك مخاط معده و روده گرديده گردش خون را تسريع نموده فشار خون بالا را پايين مى آورد.
برم
ماده اى است مسكن و آرام كننده سلسله اعصاب و نيز خواب آور بسيار ملايمى است . اين ماده در سيب ، طالبى ، خربزه ، قارچ ، مارچوبه ، آرتيشو، گوجه فرنگى ، تربچه ، ريواس ، توت فرنگى ، كلم ، سيب زمينى ترشى ، سير، كرفس ، چغندر، هويج ، شلغم ، تره فرنگى ، زرد آلو، پياز، انگور و انجير يافت مى شود.
كلسيم
اين ماده معدنى براى تشكيل استخوان ، دندانهاو زردپى ها، هسته سلولى ، خون ، ماده خاكسترى مغز، وجودش لازم و ضرورى است بعلاوه در عمل هضم و جذب و تكليس كانونهاى چركى نيز مؤ ثر است . بدن اشخاص سرطانى دچار كمبود كلسيم مى باشد.
كلسيم در شلغم ، هويج ، گندم ، كلم ، سيب زمينى ، جو صحرائى ، اسفناج ، توت فرنگى ، گردو، تره فرنگى ، كاهو، غلات ، تمشك ، نخود سبز، لوبيا سبز، فندق ، بادام ، كرفس ، پياز، انگور، عدس ، آناناس ، آوكادو، موز، خرما، كيوى و انبه يافت مى شود.
كلور
كلور در تشكيل استخوان ، دندانها و زردپى دخالت و تاثير دارد.
در خرما، غلات ، فندق ، لوبيا سبز، گردو و بادام وجود دارد.
كروم
اين ماده قلب را تقويت نموده و از بروز بيمارى قند جلوگيرى مى كند و در هر ماده غذايى كه آهن وجود داشته باشد يافت مى شود.
كوبالت
كمبود كوبالت ممكن است موجب بعضى انواع خونريزيها بشود.
اين ماده معدنى نيز همراه با نيكل در كليه مواد غذايى حاوى آهن وجود دارد.
مس
اين ماده معدنى در ساختن خون تاثير و دخالت دارد و مانند آهن يكى از مواد مركبه هموگلوبين و گويچه هاى سرخ است .
مس در بادام ، فندق ، گردو، گندم ، مارچوبه ، ذرت ، جو، تربچه ، چغندر، شنگ ، تره فرنگى ، پرتقال ، شلغم ، پياز، خرما، هويج ، گلابى ، قارچ ، گل كلم ، خرمالو، اسفناج ، گيلاس ، سيب و انگور يافت مى شود.
آهن
آهن به سبب دارا بودن اثر تجديد كنندگى حيات خون در ساختن گويچه هاى سفيد و سرخ و بخصوص هموگلوبين (رنگدانه )دخالت دارد.
آهن داروى معالج بيمارى هاى كلوروز، ضعف عمومى ، اختلالات نمو و رشد و سل مى باشد و تجويز آن به مادران شيرده توصيه مى شود. اين ماده معدنى فعاليت حركات دودى روده را افزايش مى دهد. بعضى از مصنفين معتقد به وجود ارتباط نزديكى بين سرطان و كمبود آهن مى باشند.
آهن در گندم (مغز و پوست و جوانه )، شاهى آبى ، هويج ، جو صحرائى ، اسفناج ، فندق ، بادام ، چاودار، خرما، برنج ، گردو، عدس ، كاهو، جو، پياز، توت فرنگى ، كلم ، سيب زمينى ، مارچوبه ، ذرت ، بلوط، نخود و لوبيا، آلو، گيلاس ، زرد آلو، هلو، سيب ، گلابى ، پرتقال ، توت فرنگى ، تمشك ، خرمالو، كاسنى سبز، آناناس ، آوكادو، موز، خرما، كيوى و انبه يافت مى شود.
فلوئور
اين ماده در تشكيل ميناى دندان و پوشش مينائى استخوانها(ضريع ) و زردپى دخالت داشته به آنها جلا مى دهد.
اين ماده معدنى در سبوس گندم ، جو، برنج ، مارچوبه ، زرد آلو، گوجه فرنگى ، انگور، سيب زمينى و تربچه يافت مى شود.
يد
يد براى عمل غده تيروئيد وجودش ضرورى است . بعلاوه از غده لنفى رفع احتقان نموده و باعث تسهيل عمل ريزه خوارى دستگاه دفاعى بدن مى گردد. يد مبادلات سلولى را افزايش داده و خاصيت ضد بيمارى اسكوربوت دارد. براى جلوگيرى از بيمارى راشيتيسم ، لنفاتيسم ، خنازير، برونشيت ، چاقى مفرط، بيمارى هاى پوستى ، سل و غمباد وجودش بسيار گرانبهاست .
يد در جلبك ، شاهى آبى ، سير، لوبياى سبز، پياز، اسفناج ، شلغم ، مارچوبه كلم ، قارچ ، توت فرنگى ،برنج ، هويج ، ترشك ، تره فرنگى ، نخود تازه ، گوجه فرنگى ، انگور، گلابى ، آرتيشو، كاهو، سيب زمينى ، تربچه و گندم سفيد يافت مى شود.
منيزيم
اين ماده معدنى در تشكيل استخوان بندى و ساختن اخلاط دست داشته و الياف اعصاب را با همكارى فسفر تجديد حيات مى بخشد بعلاوه فعاليت حركات دودى را تشديد مى كند. منيزيم را در سرطان ، سل ، ضعف مفرط و نزارى (32)، ديابت ، ورم اعصاب وكليه بيمارى هاى عصبى تجويز مى كنند.
منيزيم در چغندر، اسفناج ، جو صحرائى ، گندم ، سيب زمينى ، هويج ، بادام ، گردو، فندق ، ذرت ، جو، بلوط، لوبيا سبز، برنج ، گيلاس ، پرتقال ، گلابى ، هلو، زرد الو، آناناس ، آوكادو، موز، خرما، كيوى و انبه يافت مى شود.
منگنز
منگنز اثر نيكوئى بر روى كبد، استخوانها، رباطها، پوست و كليه ها دارد بعلاوه وجودش در مورد عمل غده هيپوفيز ضرورى است .
منگنز در مارچوبه ، گندم ، گردو، جو، برنج ، اسفناج ، قارچ ، چغندر، كاهو، ذرت ، شاهى آبى ، زردالو، كلم ، كرفس ، خرما، سيب زمينى ، انگور، گلابى ، هويج ، پياز، كاسنى ، گيلاس ، سيب و پرتقال وجود دارد.
مواد لعاب دار
اين گونه مواد از لحاظ نرم كردن حركات مفاصل ، حركات روده اى ، خروج اخلاط از سينه بسيار مفيد و وجودشان لازم است . بنابراين براى كسانى كه مفاصلشان به راحتى حركت نمى كند، اشخاص مبتلا به يبوست ، كسانى كه دچار برونشيت هستند بسيار لازم است كه رفع ناراحتى مفصلى و يبوست نموده خروج اخلاط سينه را تسهيل مى كند.
مواد لعابدار در قارچ ، كلم ، اسفناج ، ليمو ترش ، پرتقال ، سيب و كليه ميوه هاى آبدار يافت مى شود.
نيكل
وجود نيكل براى عمل غده لوزالمعده لازم است بخصوص در نزد مبتلايان به ديابت كاملا ضرورت دارد.
نيكل در قارچ ، كلم ، اسفناج ، كاهو، انجير، گندم سياه ، گلابى ،آلو، زردآلو، گيلاس ، سبوس گندم ، دانه هاى لوبياى تازه ، هويج ، سيب زمينى ، پياز، گوجه فرنگى ، ذرت ، شاهى آبى ، انگور و برنج ديده مى شود.
شوره
شوره مدر و تصفيه كننده خون و سبك كننده كار كبد، كليه ها، پروستات و مثانه است و در افراد سودائى مزاج و مبتلايان به روماتيسم ، ورم سياهرگ ، بيمارى احتقانى و پوست بسيار مفيد است .
شوره در مارچوبه ، پياز، شلغم ، هويج ، تره فرنگى ، سير، سيب زمينى ترشى ، سيب زمينى ژاپنى و كرفس يافت مى شود.
پكتين
نقش پكتين بسيار قابل توجه است . اين ماده در تشكيل غشاء سلولى دخالت داشته و در رشد و نمو تاثير مى كند. بعلاوه يك ماده غذائى ذخيره اى است كه قابليت انعقاد خون را افزايش مى دهد.(اثر بند آورنده خون در خونريزيها)
پكتين در اغلب ميوه جات بخصوص سيب ، گلابى و انگور وجود دارد.
فسفر
وجود فسفر براى تثبيت كلسيم بر روى بافت استخوانى كمال ضرورت را دارد همچنين است در مورد تشكيل سلولهاى عصبى و گلبولهاى خون تجويز اين ماده معدنى بويژه در بيمارى روان نژندى (33)، ضعف ، سل ، بيمارى عصبى ، ورم اعصاب ، و مرحله رشد و نمو توصيه مى شود.
فسفر در بادام ، گندم (بخصوص جوانه آن )، انگور(بخصوص دانه هاى هسته آن )، سير، جو صحرائى ، جو، نخود تازه ، ذرت ، لوبيا(دانه هاى تازه )، عدس ، كلم ، اسفناج ، پياز، كاهو، هويج ، سيب ، برنج ، كرفس ، سيب زمينى ، گل كلم ، تره فرنگى ، آلو، توت فرنگى ، تمشك ، گوجه فرنگى ، كاسنى ، خيار، بلوط، قارچ ، آرتيشو، گردو، فندق ، آناناس ، آوكادو، موز، خرما، خرمالو، كيوى و انبه موجود است .
پتاسيم
اين ماده معدنى به هضم و جذب مواد غذائى كمك نموده بعلاوه در تشكيل گويچه هاى خون دخالت دارد. همچنين عضلات و غدد را تقويت مى كند.
پتاسيم در گندم (جوانه و مغز آن )، آناناس ، آوكادو، خرما، خرمالو، و كيوى يافت مى شود.
املاح پتاسيم (پتاس )
شستشو دهنده و پاك كننده لوله گوارش و روده ها، قليايى كننده حالت اسيدى اضافى معده مى باشد و در بافتها(ماهيچه اى ، غدد، گويچه ها) به حالت فعاله موجود است .
در دانه هاى نخود و لوبيا، جو، كرفس ، سيب زمينى ، عدس ، جو صحرائى ، بادام ، گندم سفيد، كاهو، تره فرنگى ، سيب ، كلم ، هويج ، اسفناج ، پياز، انگور(دانه هاى هسته )، فندق ، خرما، ذرت ، شاه بلوط، قارچ ، گردو، كاسنى ، زرد آلو، هلو، گيلاس ، گلابى ، آلو، ترشك و توت فرنگى وجود دارد.
روبيديم (34)
اين ماده معدنى در درمان مبتلايان به كم خونى بسيار سودمند است و بويژه در چغندر قرمز وجود دارد.
سلنيم (35)
فقدان اين ماده معدنى ممكن است منشا اختلال و از بين رفتن تعادلات ماهيچه اى يا خونى بوده باشد. بعلاوه از بروز بعضى انواع سرطانها جلوگيرى نموده و به بهبود بعضى خونريزيها كمك مى كند.
اين ماده علاوه بر آنكه در فراورده هاى شيرى و تخم پرندگان موجود است . در جلبك ها، غلات ، كلم ، كرفس ، خيار، قارچ ، پياز، و تربچه نيز ديده مى شود .
سيليسيم
اين ماده معدنى به همراهى آهك در تشكيل و ساختمان استخوان ، دندان و زردپى دخالت و تاثير داشته آنها را محكم و در عين حال نرم نگاه ميدارد بعلاوه در ساختن پوست ، غشاء امعاء و احشاء، ناخنها، مو و پشم دست دارد. اين ماده در درمان بيماريهاى ديابت ، راشيتيسم ، تصلب شرائين بسيار مؤ ثر است . بعلاوه بهبود بيماريهاى پوستى را سرعت بخشيده ناخنها را نرم نگاهداشته به آنها استحكام مى بخشد. همچنين در روئيدن مو(با همراهى گوگرد) عامل بسيار مؤ ثر و مفيدى است . اين ماده ورم غشاء استخوانى را درمان نموده و قابليت ارتجاع استخوانى را فزونى مى بخشد. همراه با اكسيژن موجب تقويت كليه ها و قلب گرديده و يكى از مواد پيشگيرى كننده سرطان بشمار مى رود.
سيليسيم در پوست ميوه جات و غلات (سبوس گندم )، سير، سيب ، دانه هاى لوبياى تازه ، گل كلم ، نخود تازه ، و توت فرنگى وجود دارد.
سديم
در عمل گوارش و جذب بسيار مفيد بوده و در ساختن اخلاط مختلف و غضروف نقش مؤ ثرى دارد.
سديم در جوانه گندم ، لوبيا سبز، شاه بلوط، جو صحرائى ، خرما، ذرت ، زرد آلو، جو، برنج ، آناناس و آكادو وجود دارد.
املاح سديم
پاك كننده : تميز كننده لوله گوارشى و روده ها، قليائى كننده حالت اسيدى اضافى معده است .
اين ماده در جو صحرائى ، اسفناج ، عدس ، كلم ، تره فرنگى ، سيب ، هويج ، دانه هاى نخود و لوبياى تازه ، جو، كاهو، گندم سفيد، سيب زمينى و پياز موجود است .
گوگرد
گوگرد در ساختن استخوانها، دندانها و زردپى دست داشته و به جذب كلسيم كمك مى كند. ضد عفونى كننده قوى و تصفيه كننده بوده و در عفونتهاى روده اى وجودش بسيار گرانبهاست . همچنين در بيماريهاى پوست ، برونشيت و غيره نيز بسيار مؤ ثر و معالج است .
گوگرد در سير، پياز، تره فرنگى ، شاهى آبى ، تربچه ، جو، هلو، ذرت ، برنج ، سيب زمينى ، خرما، شاه بلوط، كلم ، گندم (جوانه آن )، خيار، جو صحرائى فندق ، بادام ، لوبيا سبز، گيلاس ، پرتقال ، توت فرنگى ، زردالو و گلابى موجود است .
روى
روى در ساختن گويچه هاى سفيد و گويچه هاى سرخ خون دخالت داشته براى انجام عمل بيضه ها و فعاليت ويتامين ها وجودش لازم و ضرورى است .
روى در چغندر، گندم ، جو، ذرت ، كلم ، كاهو، قارچ ، گوجه فرنگى ، هويج ، هلو، اسفناج و پرتقال وجود دارد.
عناصر كمياب )
علاوه بر مواد معدنى و املاح و ويتامين ها كه ذكر شد بعضى عناصر ديگر نيز بايستى در مواد غذائى وجود داشته باشد تا بدن سلولهاى تازه اى بجاى سلولهاى فرسوده و از كار افتاده ساخته و جانشين آنها نموده نيروى كافى به دست آورد. اينگونه مواد را((عناصر كمياب )) مى نامند. در بين اين عناصر بعضى مواد فلزى به صورت ((آثار)) وجود دارد از قبيل فلوئور، منگنز، يد و غيره .
گرچه نقش بعضى از آنها هنوز معلوم نشده ليكن اهميت وجود آنها بخوبى يه اثبات رسيده است . حيواناتى كه از غذاهاى حاوى مواد مزبور به وسيله تركيبات صنعتى تغذيه نموده اند پس از چندى دچار اختلالات شديدى گرديده و تلف مى شوند. حيواناتى كه قسمتى از مواد مزبور را بصورت طبيعى خورده اند نيز دچار بيماريهاى مختلف گرديده اند ليكن مدت بيشترى زنده مانده اند.
مخمرها نيز كه مطمئن ترين وسيله تهيه عناصر كمياب ، لازم براى خوب عمل كردن ارگانيسم هستند وجودشان در غذا لازم و ضرورى است .
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)
  


پیام های داخل این موضوع
نيازمنديهاى غذايى - توسط mohabat - 2012/09/26, 02:45 PM
RE: نيازمنديهاى غذايى - توسط mohabat - 2012/09/29, 01:36 PM
RE: نيازمنديهاى غذايى - توسط mohabat - 2012/10/01, 09:50 PM
RE: نيازمنديهاى غذايى - توسط mohabat - 2012/10/02, 01:53 PM
RE: نيازمنديهاى غذايى - توسط mohabat - 2012/10/03, 07:57 AM
RE: نيازمنديهاى غذايى - توسط mohabat - 2012/10/08, 10:38 PM



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان