پاییز، مهمترین پیک شیوع وبا
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۷:۴۹
مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: هرچند هیچ موردی از وبا در استان دیده نشده ولی با این وجود باید بهداشت مواد غذایی و آب رعایت شود.
به گزارش بي باک، مهران معلم در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: بیماریهای رودهای واگیر در طول سال در دو دوره زمانی بهار و پاییز افزایش مییابند. عامل بیماریهایی مانند وبا برای این که خود را نشان دهند به دما، رطوبت و محیط مناسب احتیاج دارند، بهترین دما برای رشد این باکتریها 16 تا 37 درجه سانتیگراد است که در پاییز و بهار فراهم میشود.
وی افزود: در تابستان به دلیل دمای زیاد هوا این باکتری قدرت رشد ندارد و خطر آن حس نمیشود. در زمستان نیز دما تقریبا کمتر از 16 درجه است و بیماری بین افراد منتقل نمیشود بنابراین مهمترین پیک این بیماری در پاییز رخ میدهد که در این بازه زمانی تعداد موارد شبه وبا نیز بیشتر است.
معلم با بیان اینکه راه انتقال بیماری وبا، آسان، دهانی و مدفوعی است، تصریح کرد: این بیماری به دلیل راه انتقال آسان، در زمانی کوتاه شیوع زیادی مییابد. کلر به راحتی میتواند این باکتری را از بین ببرد. کلر در دیگر فصول سال در حد 0.5 تا 0.8 پیپیام در آب آشامیدنی ریخته میشود اما برای مبارزه با این باکتری در پیک زمانی اواسط مهر تا اواخر آذر مقدار کلر به 0.8 تا یک پیپیام افزایش خواهد یافت.
مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت خوزستان گفت: کارشناسان بهداشت محیط با حضور در مراکز آب و فاضلاب از آب نمونهبرداری کرده و آزمایش کلرسنجی و باکتریولوژیکی را انجام میدهند. مقدار کلر باقیمانده در آب نیز بسیار مهم است و نباید هیچ گاه به صفر برسد.
وی ادامه داد: در این بازه زمانی برای پیشگیری از انتقال بیماری وبا در مناطق روستایی، آموزشهایی در زمینه تامین آب سالم و ترمیم شکستگی لولههای آب داده میشود. در کل استان نیز سفرهخانهها، مغازهها، رستورانها و مراکز عرضه مواد غذایی مورد بازرسی قرار میگیرند و اگر مورد مشکوکی یافت شود به مراجع قضایی اعلام شده و در صورت تکرار، مرکز مورد نظر پلمب خواهد شد.
معلم عنوان کرد: در سال جاری هیچ موردی از بیماری وبا در خوزستان مشاهده نشده ولی مواردی از بیماری «نایک» دیده شده است. نایک یک بیماری شبیه وباست که به خودیخود خطرناک نیست ولی علامت خطری است و نشان میدهد در صورت رعایت نشدن بهداشت ممکن است وبا نیز ایجاد شود.
وی افزود: همچنین همکاری مردم برای مقابله با این بیماری بسیار مهم است، زیرا مواد غذایی مانند سبزیجاتی که در خانه استفاده میشود، باید سالم باشند.