نيازمنديهاى غذايى
براى ساختن يا تجديد ساختمان بدن و جبران نيروهاى تلف شده ، عناصر مختلفى مورد نياز است كه بايد آنهارا از راه تغذيه به دست آورد. تحقيقات علمى ، اهميت مواد پروتئين ، چربى ، معدنى ، نشاسته اى ، ويتامين ها، مخمرها و غيره را به اثبات رسانيده است . كليه اين مواد به فراوانى در جهان گياهان موجودبوده و در دسترس ما قرار دارد. كه به تفصيل عبارتند از:
1- مواد سرشار از پروتئين (مواد غذايى سازنده )، قارچها، بقولات (سويا، نخود، لوبيا، عدس ) ميوه هاى روغنى (گردو، بادام ، فندق و غيره )، آرد غلات مختلف (جودوسر، گندم ، جو).
2- مواد خميرى ،سيب زمينى و غيره . اينها مواد مفيد و با ارزشى هستند كه طبيعت با كمال سخاوت در دسترس ما قرار داده است .
3-مواد غذايى سرشار از چربى (مواد قابل احتراق ): زيتون ، بادام ، گردو، بادام زمينى ، سويا، غلات ازقبيل گندم ، جودوسر وغيره
4- مواد سرشار از قند و نشاسته (ئيدرات دو كربن ، نشاسته ، قند)(غذاهاى مولد نيرو) تمام گياهان كه به ترتيب غلات و پس از آن ميوجات و بقولات را تشكيل مى دهند.
5 - مواد غذايى سرشار از املاح معدنى (غذاهاى سازنده و در عين حال نيرو بخش )، تمام سبزيجات و گياهان (گندم در راس همه آنها واقع شده ).
6- مواد غذايى سرشار از سلولوز(غذاهاى زه كش ) باز هم سبزيجات (غلات ((كامل ))، و غيره )
7- مواد غذايى سرشار از مخمرها(آنزيمها).(غذاهاى واسطه اى كليه سبزيجات (در درجه اول خام ).
8-مواد غذايى سرشار از ويتامين ها.(غذاهاى حيات بخش ) و كليه سبزيجات كه هر چه ممكن است كمتر تغيير شكل يافته باشد.
مخمرها يا آنزيمها
به ياد داشته باشيد در حالى كه در صنايع شيميايى براى گرفتن ئيدروژن از يك مولكول ، پنجاه آتمسفر فشار و حرارتى بيش تر از 200 درجه سانتيگراد مورد لزوم است ، بدن ما در هر ثانيه هزاران مرتبه اين عمل را انجام مى دهد. اگر در نظر آوريم كه اعمال گوارشى يك سيب زمينى به 300 تا 400 درجه حرارت نياز است و در صورتى كه اين مقدار گرما وجود نداشته باشد و مخمر هم وارد عمل نشده باشد چندين ماه طول خواهد كشيد تا اين سيب زمينى قابل هضم گردد، در آن موقع به قدرت مخمرها كه يكى از مهمترين كمك كننده هاى عمل تغذيه هستند پى مى بريم .
انجام گوارش ، بدون وجود مخمرها امكان پذير نيست زيرا اين ماده متواليا ايجاد تخمير نموده باعث هضم مواد غذايى مى گردد. بعضى از مخمرها مانند دياستازها قابل حل شدن مواد غذايى مى شوند و برخى ديگر نقش ((واسطه )) را ايفاكرده به هيچ وجه باعث تغيير حالت و خرابى ماده غذايى نمى گردد بلكه فقط وجود آنان كافى خواهد بود تا بعضى اجسام غير قابل حل تغيير حالت پيدا كرده بصورت قابل حل در آيند و بالاخره آنزيمها و مخمرهاى كفكى كه عناصر مختلف مواد غذايى را تغيير شكل داده و به محل هاى مخصوص خود هدايت نموده در آنجا ثابت نگاه مى دارد.
قسمتى از مخمر هابه وسيله بدن ترشح شده و قسمت ديگر از مواد غذايى وارد بدن مى شود. هر يك از اين دو منبع به تناسب ميزان احتياج مقدار لازم مخمر را وارد عمل مى كنند.بعضى از مخمرها، ماننداكسيدازها، داراى خاصيت تثبيت اكسيژن آزاد بر روى موادى كه تا آن موقع غير قابل تغيير و فساد بودند، مى باشند.اين گونه مخمرها داراى چنان خواص فوق العاده اى هستند كه اقامت يك روز تمام در هواى آزاد و تنفس عميق آنقدر براى شخص مفيد واقع نخواهد شد تا آنكه بدن با مواد تازه سرشار از اين گونه دياستازها تغذيه شده باشد.
اين مخمرهاى ذيقيمت كه به فراوانى در گياهان موجود است ، تاحدى لطيف وزود شكن هستند و فقط موقعى مى توانند مؤ ثر و مفيد واقع شوند كه در حرارت نزديك بدن انسان يعنى 37 درجه سانتى گراد قرار گرفته باشند. ليكن در حرارت غير كافى بى اثر هستند و درحرارت هاى بالا(50 تا 110 درجه در انواع مختلف ) خراب مى شوند.
بدين جهت است كه طبخ غذا در ظروف سربسته خطر خراب شدن بعضى از مخمرها را در بر دارد. زيرا حرارتهاى زياد موجب خرابى آنزيمها و دياستازها مى گردد.
براى بهره گيرى از خواص مخمرهاى مواد مختلف غذايى و به عبارت ديگر براى آنكه ارگانيسم بتواند به وجه احسن از آنها استفاده كند لازم است از مواد غذايى كه كمتر دچار تغييرات شده باشد در صورت غذا گنجانده شود. خوردن خوراكى هاى خام از قبيل ميوه جات و سبزيجات و بقولات بهترين ضامن يك تغذيه صحيح و مفيد است .
وضع محيط روده ها
براى آنكه غذا در نتيجه تغييرات متوالى حاصله از اعمال مخمرها يا آنزيمهاى موجود دربدن و آنهائى كه به وسيله مواد غذايى از خارج وارد دستگاه گوارشى گرديده هضم شود وجود يك محيط روده اى باكتريائى نيز لازم مى آيد تا باكتريها داخل در كار شده و آخرين تغييرات لازم را بر روى مواد غذايى به عمل آورند تا جذب آنها به وسيله چين و خمل هاى (10)روده امكان پذير گردد.
اگر محيط باكتريائى كه بيشتر آنكلى باسيل (و بعضى ديگر) تشكيل مى دهد دچار اختلال شده باشد عمل هضم بطور كامل صورت نخواهد گرفت و نارسايى تغذيه (11) حاصله در روى سلولها به سرعت موجب بروز بيماريهاى ناشى از ضعف ارگانيسم مى شود. همچنين تشخيص داده شده است كه بروز سرطان نيز همگام با حالت انحطاطى محيط روده اى امكان پذير مى شود.
محيط روده اى در برابر اثرات و دخالتهاى مواد غير طبيعى بسيار حساس است . اغلب مواد شيميايى ، باكتريهاى محيط روده را خراب كرده وسايل مقدماتى يك سوء تغذيه را فراهم مى سازند و بالعكس روغن هاى مايع معطر بعضى سبزيجات ، خاصه اسانسهاى گوگرددار سير موجب تنظيم و تعديل محيط روده اى مى شود.
اكسيژنى كه به وسيله سبزيجات حاصل مى شود براى نگاهدارى محيط روده اى بسيار نافع و ضرورى است بدين جهت لازم است در صورت غذاى روزانه خود سبزيجات تازه سبز را بصورت خام از نظر دور ندارند.
براى ساختن يا تجديد ساختمان بدن و جبران نيروهاى تلف شده ، عناصر مختلفى مورد نياز است كه بايد آنهارا از راه تغذيه به دست آورد. تحقيقات علمى ، اهميت مواد پروتئين ، چربى ، معدنى ، نشاسته اى ، ويتامين ها، مخمرها و غيره را به اثبات رسانيده است . كليه اين مواد به فراوانى در جهان گياهان موجودبوده و در دسترس ما قرار دارد. كه به تفصيل عبارتند از:
1- مواد سرشار از پروتئين (مواد غذايى سازنده )، قارچها، بقولات (سويا، نخود، لوبيا، عدس ) ميوه هاى روغنى (گردو، بادام ، فندق و غيره )، آرد غلات مختلف (جودوسر، گندم ، جو).
2- مواد خميرى ،سيب زمينى و غيره . اينها مواد مفيد و با ارزشى هستند كه طبيعت با كمال سخاوت در دسترس ما قرار داده است .
3-مواد غذايى سرشار از چربى (مواد قابل احتراق ): زيتون ، بادام ، گردو، بادام زمينى ، سويا، غلات ازقبيل گندم ، جودوسر وغيره
4- مواد سرشار از قند و نشاسته (ئيدرات دو كربن ، نشاسته ، قند)(غذاهاى مولد نيرو) تمام گياهان كه به ترتيب غلات و پس از آن ميوجات و بقولات را تشكيل مى دهند.
5 - مواد غذايى سرشار از املاح معدنى (غذاهاى سازنده و در عين حال نيرو بخش )، تمام سبزيجات و گياهان (گندم در راس همه آنها واقع شده ).
6- مواد غذايى سرشار از سلولوز(غذاهاى زه كش ) باز هم سبزيجات (غلات ((كامل ))، و غيره )
7- مواد غذايى سرشار از مخمرها(آنزيمها).(غذاهاى واسطه اى كليه سبزيجات (در درجه اول خام ).
8-مواد غذايى سرشار از ويتامين ها.(غذاهاى حيات بخش ) و كليه سبزيجات كه هر چه ممكن است كمتر تغيير شكل يافته باشد.
مخمرها يا آنزيمها
به ياد داشته باشيد در حالى كه در صنايع شيميايى براى گرفتن ئيدروژن از يك مولكول ، پنجاه آتمسفر فشار و حرارتى بيش تر از 200 درجه سانتيگراد مورد لزوم است ، بدن ما در هر ثانيه هزاران مرتبه اين عمل را انجام مى دهد. اگر در نظر آوريم كه اعمال گوارشى يك سيب زمينى به 300 تا 400 درجه حرارت نياز است و در صورتى كه اين مقدار گرما وجود نداشته باشد و مخمر هم وارد عمل نشده باشد چندين ماه طول خواهد كشيد تا اين سيب زمينى قابل هضم گردد، در آن موقع به قدرت مخمرها كه يكى از مهمترين كمك كننده هاى عمل تغذيه هستند پى مى بريم .
انجام گوارش ، بدون وجود مخمرها امكان پذير نيست زيرا اين ماده متواليا ايجاد تخمير نموده باعث هضم مواد غذايى مى گردد. بعضى از مخمرها مانند دياستازها قابل حل شدن مواد غذايى مى شوند و برخى ديگر نقش ((واسطه )) را ايفاكرده به هيچ وجه باعث تغيير حالت و خرابى ماده غذايى نمى گردد بلكه فقط وجود آنان كافى خواهد بود تا بعضى اجسام غير قابل حل تغيير حالت پيدا كرده بصورت قابل حل در آيند و بالاخره آنزيمها و مخمرهاى كفكى كه عناصر مختلف مواد غذايى را تغيير شكل داده و به محل هاى مخصوص خود هدايت نموده در آنجا ثابت نگاه مى دارد.
قسمتى از مخمر هابه وسيله بدن ترشح شده و قسمت ديگر از مواد غذايى وارد بدن مى شود. هر يك از اين دو منبع به تناسب ميزان احتياج مقدار لازم مخمر را وارد عمل مى كنند.بعضى از مخمرها، ماننداكسيدازها، داراى خاصيت تثبيت اكسيژن آزاد بر روى موادى كه تا آن موقع غير قابل تغيير و فساد بودند، مى باشند.اين گونه مخمرها داراى چنان خواص فوق العاده اى هستند كه اقامت يك روز تمام در هواى آزاد و تنفس عميق آنقدر براى شخص مفيد واقع نخواهد شد تا آنكه بدن با مواد تازه سرشار از اين گونه دياستازها تغذيه شده باشد.
اين مخمرهاى ذيقيمت كه به فراوانى در گياهان موجود است ، تاحدى لطيف وزود شكن هستند و فقط موقعى مى توانند مؤ ثر و مفيد واقع شوند كه در حرارت نزديك بدن انسان يعنى 37 درجه سانتى گراد قرار گرفته باشند. ليكن در حرارت غير كافى بى اثر هستند و درحرارت هاى بالا(50 تا 110 درجه در انواع مختلف ) خراب مى شوند.
بدين جهت است كه طبخ غذا در ظروف سربسته خطر خراب شدن بعضى از مخمرها را در بر دارد. زيرا حرارتهاى زياد موجب خرابى آنزيمها و دياستازها مى گردد.
براى بهره گيرى از خواص مخمرهاى مواد مختلف غذايى و به عبارت ديگر براى آنكه ارگانيسم بتواند به وجه احسن از آنها استفاده كند لازم است از مواد غذايى كه كمتر دچار تغييرات شده باشد در صورت غذا گنجانده شود. خوردن خوراكى هاى خام از قبيل ميوه جات و سبزيجات و بقولات بهترين ضامن يك تغذيه صحيح و مفيد است .
وضع محيط روده ها
براى آنكه غذا در نتيجه تغييرات متوالى حاصله از اعمال مخمرها يا آنزيمهاى موجود دربدن و آنهائى كه به وسيله مواد غذايى از خارج وارد دستگاه گوارشى گرديده هضم شود وجود يك محيط روده اى باكتريائى نيز لازم مى آيد تا باكتريها داخل در كار شده و آخرين تغييرات لازم را بر روى مواد غذايى به عمل آورند تا جذب آنها به وسيله چين و خمل هاى (10)روده امكان پذير گردد.
اگر محيط باكتريائى كه بيشتر آنكلى باسيل (و بعضى ديگر) تشكيل مى دهد دچار اختلال شده باشد عمل هضم بطور كامل صورت نخواهد گرفت و نارسايى تغذيه (11) حاصله در روى سلولها به سرعت موجب بروز بيماريهاى ناشى از ضعف ارگانيسم مى شود. همچنين تشخيص داده شده است كه بروز سرطان نيز همگام با حالت انحطاطى محيط روده اى امكان پذير مى شود.
محيط روده اى در برابر اثرات و دخالتهاى مواد غير طبيعى بسيار حساس است . اغلب مواد شيميايى ، باكتريهاى محيط روده را خراب كرده وسايل مقدماتى يك سوء تغذيه را فراهم مى سازند و بالعكس روغن هاى مايع معطر بعضى سبزيجات ، خاصه اسانسهاى گوگرددار سير موجب تنظيم و تعديل محيط روده اى مى شود.
اكسيژنى كه به وسيله سبزيجات حاصل مى شود براى نگاهدارى محيط روده اى بسيار نافع و ضرورى است بدين جهت لازم است در صورت غذاى روزانه خود سبزيجات تازه سبز را بصورت خام از نظر دور ندارند.
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین (ع)