2012/08/18, 04:49 PM
دلایل خوب برای خوردن کدو و بادمجان
اگر از طرفداران کدو و بادمجان هستید که هیچ، نوش جانتان. اما اگر لب به کدو یا بادمجان نمیزنید توصیه میکنیم در ذائقه غذاییتان تغییراتی بدهید.خوشبختانه ما ایرانیها کدو و بادمجان را دوست داریم و غذاهای متنوعی با این دو ماده غذایی مفید درست میکنیم: مثل خوراک کدو، خورش بادمجان، قیمه بادمجان، دلمه بادمجان و غیره. اینکه کسی نمیتواند به راحتی از کنار خوراک کدو و یا بادمجان بگذرد بیدلیل نیست. این دو ماده غذایی سرشار از ویتامینها و مواد مغذی هستند که با بیماریهای مختلف مقابله میکنند و ضامن سلامتیاند. اگر از طرفداران کدو و بادمجان هستید که هیچ، نوش جانتان. این مطلب را بخوانید و بدانید که چه لطفی در حق سلامتیتان میکنید. اما اگر لب به کدو یا بادمجان نمیزنید توصیه میکنیم در ذائقه غذاییتان تغییراتی بدهید و حتماً از آنها در برنامه غذاییتان استفاده کنید. با ما همراه باشید.
سلامت چشمها
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان روابط عمومی ؛ کدو سرشار از «لوتئین» و «زآگزانتین» است. این دو ماده جزو کاروتنوئیدهای اصلی موجود در عدسی و منطقه ماکولای چشم هستند. محققان پژوهشی را به مدت ده سال روی بیش از 35000 زن انجام دادند. نتایج به دست آمده نشان میدهد خانمهایی که از طریق مواد غذایی میزان زیادی از این دو رنگدانه ضروری (لوتئین و زآگزانتین) را دریافت میکنند یعنی 6716 گرم در روز، در مقایسه با زنهایی که سهمشان از این دو رنگدانه کمتر از 1177 در روز است به میزان 18 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری آب مروارید قرار میگیرند. باید بدانید که یک عدد کدوی متوسط حاوی 4165 گرم از این دو رنگدانه مفید است. پس اگر به سلامت چشمهایتان میاندیشید از هر فرصتی برای مصرف کدو استفاده کنید.
مقابله با سرطان
بادمجان را با پوست بپزید تا از یک آنتی اکسیدان بسیار قوی به نام «ناسونین» بهرهمند شوید. محققان روی رشد سلولهای سرطانی حیوانات آزمایشگاهی و همچنین انسان مطالعاتی انجام دادند و متوجه شدند آنتی اکسیدان ناسونین اجازه نمیدهد رگهای خونی جدیدی تشکیل شود و تومورهای خوشخیم را به تومورهای بدخیم تبدیل کند.
بادمجان و قلب
نتایج پژوهشی که در مجله Food & Function به چاپ رسیده است خبر از خواص مفید بادمجان برای سلامتی قلب میدهد. در این پژوهش محققان حلقههای خام و یا کباب شده بادمجان را به مدت 30 روز به حیوانات آزمایشگاهی دادند و سپس وضعیت قلبشان را بررسی کردند. نتایج بررسیها نشان داد که این ماده غذایی، عملکرد بطن چپ قلب را تقویت کرده و شدت سکتههای قلبی را کاهش میدهد. بادمجان به خانوادهای تعلق دارد که در آن گوجه فرنگی، فلفل و سیب زمینی نیز جای دارند. گفته میشود که این گیاهان برای افرادی که دچار مشکلات مفصلی هستند خوب نیست. اما متخصصان مفاصل معتقدند هیچ ارتباطی بین مصرف بادمجان و شدید شدن مشکل مفاصل وجود ندارد. پس با خیال راحت بادمجان میل کنید.
کدو و گلبولهای قرمز
یک عدد کدوی متوسط حاوی 33 درصد نیاز روزانه ما به ویتامین B6 میباشد. این ویتامین به ساخت و تولید هموگلوبین کمک میکند. هموگلوبینها پروتئینهایی هستند که به رساندن اکسیژن موجود در گلبولهای قرمز خون به بافتهای بدن شرکت دارند. کمبود ویتامین B6 میتواند باعث بروز کم خونی شود. از آنجایی که این ویتامین محلول در آب است و میزان اضافی آن از طریق ادرار دفع میشود لازم است که به طور منظم به فکر جذب آن باشید. کدو یکی از گزینههای خوب برای تأمین این ویتامین بدن است.
اگر از طرفداران کدو و بادمجان هستید که هیچ، نوش جانتان. اما اگر لب به کدو یا بادمجان نمیزنید توصیه میکنیم در ذائقه غذاییتان تغییراتی بدهید.خوشبختانه ما ایرانیها کدو و بادمجان را دوست داریم و غذاهای متنوعی با این دو ماده غذایی مفید درست میکنیم: مثل خوراک کدو، خورش بادمجان، قیمه بادمجان، دلمه بادمجان و غیره. اینکه کسی نمیتواند به راحتی از کنار خوراک کدو و یا بادمجان بگذرد بیدلیل نیست. این دو ماده غذایی سرشار از ویتامینها و مواد مغذی هستند که با بیماریهای مختلف مقابله میکنند و ضامن سلامتیاند. اگر از طرفداران کدو و بادمجان هستید که هیچ، نوش جانتان. این مطلب را بخوانید و بدانید که چه لطفی در حق سلامتیتان میکنید. اما اگر لب به کدو یا بادمجان نمیزنید توصیه میکنیم در ذائقه غذاییتان تغییراتی بدهید و حتماً از آنها در برنامه غذاییتان استفاده کنید. با ما همراه باشید.
سلامت چشمها
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان روابط عمومی ؛ کدو سرشار از «لوتئین» و «زآگزانتین» است. این دو ماده جزو کاروتنوئیدهای اصلی موجود در عدسی و منطقه ماکولای چشم هستند. محققان پژوهشی را به مدت ده سال روی بیش از 35000 زن انجام دادند. نتایج به دست آمده نشان میدهد خانمهایی که از طریق مواد غذایی میزان زیادی از این دو رنگدانه ضروری (لوتئین و زآگزانتین) را دریافت میکنند یعنی 6716 گرم در روز، در مقایسه با زنهایی که سهمشان از این دو رنگدانه کمتر از 1177 در روز است به میزان 18 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری آب مروارید قرار میگیرند. باید بدانید که یک عدد کدوی متوسط حاوی 4165 گرم از این دو رنگدانه مفید است. پس اگر به سلامت چشمهایتان میاندیشید از هر فرصتی برای مصرف کدو استفاده کنید.
مقابله با سرطان
بادمجان را با پوست بپزید تا از یک آنتی اکسیدان بسیار قوی به نام «ناسونین» بهرهمند شوید. محققان روی رشد سلولهای سرطانی حیوانات آزمایشگاهی و همچنین انسان مطالعاتی انجام دادند و متوجه شدند آنتی اکسیدان ناسونین اجازه نمیدهد رگهای خونی جدیدی تشکیل شود و تومورهای خوشخیم را به تومورهای بدخیم تبدیل کند.
بادمجان و قلب
نتایج پژوهشی که در مجله Food & Function به چاپ رسیده است خبر از خواص مفید بادمجان برای سلامتی قلب میدهد. در این پژوهش محققان حلقههای خام و یا کباب شده بادمجان را به مدت 30 روز به حیوانات آزمایشگاهی دادند و سپس وضعیت قلبشان را بررسی کردند. نتایج بررسیها نشان داد که این ماده غذایی، عملکرد بطن چپ قلب را تقویت کرده و شدت سکتههای قلبی را کاهش میدهد. بادمجان به خانوادهای تعلق دارد که در آن گوجه فرنگی، فلفل و سیب زمینی نیز جای دارند. گفته میشود که این گیاهان برای افرادی که دچار مشکلات مفصلی هستند خوب نیست. اما متخصصان مفاصل معتقدند هیچ ارتباطی بین مصرف بادمجان و شدید شدن مشکل مفاصل وجود ندارد. پس با خیال راحت بادمجان میل کنید.
کدو و گلبولهای قرمز
یک عدد کدوی متوسط حاوی 33 درصد نیاز روزانه ما به ویتامین B6 میباشد. این ویتامین به ساخت و تولید هموگلوبین کمک میکند. هموگلوبینها پروتئینهایی هستند که به رساندن اکسیژن موجود در گلبولهای قرمز خون به بافتهای بدن شرکت دارند. کمبود ویتامین B6 میتواند باعث بروز کم خونی شود. از آنجایی که این ویتامین محلول در آب است و میزان اضافی آن از طریق ادرار دفع میشود لازم است که به طور منظم به فکر جذب آن باشید. کدو یکی از گزینههای خوب برای تأمین این ویتامین بدن است.