امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات : 4.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مياستني همپاي ام‌اس پيش مي‌رود
#1


يك متخصص مغز و اعصاب با بيان اينكه افتادگي پلك، اختلالات حركتي چشمي، ضعف اندام‌ها و خستگي از جمله بارزترين علائم ابتلا به بيماري مياستني هستند، عنوان كرد: گاهي مياستني با يك بيماري ديگر نظير كم‌كاري يا پركاري تيروئيد، ديابت و حتي ام‌ اس همراه مي‌شود.
به گزارش ندای انقلاب، دكتر سيد مسعود نبوي در گفت‌وگو با ايسنا، درباره بيماري مياستني توضيح داد: مياستني يك بيماري خودايمني است كه طي آن آنتي‌بادي‌هاي ضدگيرنده‌هايي كه مسئول پايداري و انقباض عضلات هستند، ساخته مي‌شود.



وي ادامه داد: به همين علت بيمار صبح كه از خواب برمي‌خيزد، علامتي ندارد اما به تدريج كه فعاليت ماهيچه‌ها آغاز مي‌شود، نشانگان بيماري بروز پيدا مي‌كنند.



عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه علائم باليني بيماري مياستني به صورت درگيري‌هاي عضلاني و ماهيچه‌اي بروز مي‌يابد، گفت:‌ عمده‌ترين آنها عضلات پلك و عضلات خارج چشمي هستند كه به آن مياستني چشمي مي‌گويند. به غير از عضلات چشمي ممكن است در مواردي عضلات بلع و تكلم، عضلات تنفسي و ساير اندام‌ها نيز درگير شوند و با يك مياستني دژنرايتو يا منتشر روبرو شويم.



وي با بيان اينكه افتادگي پلك، اختلالات حركتي چشمي، ضعف اندام‌ها و خستگي از جمله بارزترين علائم ابتلا به اين بيماري هستند، عنوان كرد: گاهي مياستني با يك بيماري ديگر نظير كم‌كاري يا پركاري تيروئيد، ديابت و حتي ام‌اس همراه مي‌شود.



نبوي افزود: اين بيماري زماني مي‌تواند خطرناك باشد كه در نوع منتشره آن به علت درگير شدن عضلات تنفسي فرد را دچار خفگي كند. در اين صورت بايستي دستگاه تنفس به او متصل و در آي‌سي‌يو بستري شود.



اين متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اينكه سير بيماري در افراد گوناگون متفاوت است، گفت: اين بيماري قابل پيشگيري نيست اما قابل درمان است. مياستني يك زمينه قوي ژنتيكي دارد. البته عوامل محيطي هم در بروز آن بي‌تاثير نيستند. به عنوان مثال استرس، جراحي يا عفونت مي‌توانند بيماري را شعله‌ور كنند و در فعال شدن اين آنتي‌بادي‌ها نقش داشته باشند.



وي افزود: افراد با مشاهده علائمي نظير دوبيني، خستگي، ضعف عضلات و اختلال در بلع به پزشك مراجعه كنند. تست‌هاي مختلفي از بيمار براي تشخيص به عمل مي‌آيد. مياستني هر چقدر زودتر تشخيص داده شود، پيشگيري از آن به مراتب كاراتر است.



نبوي در پايان گفت: آمار ابتلا به مياستني در هر دو جنس زن و مرد تقريبا برابر است و افراد ميانسال را درگير مي‌كند. مي‌توان گفت شيوع مياستني تقريبا با ام اس برابر است اما آماري در خصوص گسترش آن در حال حاضر در دست نيست.

باور نکن تنهایی ات را تا یک دل و یک درد داریم
 تشکر شده توسط : amirfarhag , شهرزاد , shahrzad.s , warrior , هانیه , نگار1353 , ehsan 10054 , min00 , ابراهیم , rana , golemaryam , sargol , roya7116 , elham 66 , zohrevand
  


پیام های داخل این موضوع
مياستني همپاي ام‌اس پيش مي‌رود - توسط hamdam - 2012/08/18, 12:57 PM



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست