تاریخ خبر: چهارشنبه,۱۸م مرداد , ۱۳۹۱
بلاتکلیفی برای بیمه داروی بیماران سرطانی و صعب العلاج پس از گذشت ۳ ماه
سلامت نیوز : با وجود گذشت سه ماه از دستور رئیس جمهور برای پوشش بیمه ای ۲۰۲ قلم داروی بیماری های صعب العلاج و پیگیری های وزارت بهداشت برای تحقق این موضوع ،تامین نشدن منابع مالی مورد نیاز توسط بیمه ها و در راس آن دولت باعث شده این دستور اجرایی نشود و بیماران صعب العلاج و خانواده هایشان همچنان مبالغ سنگینی را برای تامین دارو بپردازند. اردیبهشت ماه رئیس جمهور دستور پوشش بیمه ای ۲۰۲ قلم از داروهای بیماری های صعب العلاج را صادر کرد و پوشش بیمه ای این تعداد دارو با مصوبه هیئت دولت برای اجرا به وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محول شد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ مصوبه ای که متاسفانه با وجود گذشت سه ماه هنوز رنگ عمل به خود نگرفته است. در حالی که وزیر بهداشت در همان زمان با اشاره به آماده شدن دستور العمل پوشش بیمه ای این تعداد دارو و ارسال آن به هیئت دولت؛ اجرای نهایی آن را بسته به تامین اعتبار توسط بیمه ها دانست.به گفته وزیر بهداشت 50قلم از این داروها مربوط به داروهای ضدسرطان، سه مورد داروهای روان پزشکی، اعصاب و افسردگی، 3 مورد داروهای درمان بیماران تالاسمی، سه مورد داروهای درمان هموفیلی، چهار مورد داروهای درمان نازایی، دو مورد داروهای درمان نارسایی کلیه، دو مورد داروهای درمان چشم، سه مورد داروهای درمان بیماری های ریوی، دو مورد داروهای بیماری های قلبی، دو مورد داروهای بیماری های کبدی، دو مورد داروهای ارتوپدی و یک مورد داروهای درمان پوستی است.
اما پیگیری های خراسان از روند کار برای تحت پوشش بیمه قرار دادن داروهای بیماری های صعب العلاجی که وزیر بهداشت وعده آن را داده و رئیس جمهور نیز بر آن مهر تایید زده است نشان از آن دارد که در نظر گرفته نشدن اعتبار لازم برای پوشش بیمه ای داروها، سبب به تعویق افتادن اجرای این مصوبه شده است. در حالی که انتظار می رفت این دستورالعمل با داشتن پشتوانه دستور رئیس جمهور بدون تاخیر اجرایی شود. دکتر عباس اکبریان مدیرکل بیمه های سلامت وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی درگفت وگو با خراسان بر پیگیری جدی معاونت رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پوشش بیمه ای داروها تاکید کردو گفت: از آنجا که کار کارشناسی برای تحت پوشش بیمه قرار گرفتن داروهایی که پیش از این تحت پوشش بیمه نبوده اند لازمه اجرای این مصوبه است؛ پس از ابلاغ مصوبه دولت گروه های کارشناسی در وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی کار بررسی روی اقلام دارویی مورد نظر را آغاز کرده اند و درحال حاضر پوشش بیمه ای 56قلم داروی صعب العلاج در انتظار تصویب توسط وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی است تا پس از تایید برای اجرا به بیمه ها ابلاغ شود. وی تصریح کرد: 38قلم از داروهای بیماران صعب العلاج و خاص نیز پیش از مصوبه هیئت دولت توسط بیمه ها پوشش داده می شد که امیدواریم با ابلاغ وزیر به بیمه ها، تعداد داروهای تحت پوشش به 94قلم افزایش پیدا کند.
وی درباره 106قلم داروی باقی مانده نیز اظهار داشت:تمامی این داروها پس از بررسی های کارشناسانه وتایید وزیر تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت. دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز مشکل اصلی درزمینه پوشش بیمه ای تمامی داروهای بیماری های صعب العلاج را تامین نشدن منابع مالی توسط دولت دانست و به خراسان گفت:بر اساس گزارش های واصله به کمیسیون وزارت خانه های بهداشت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جد پیگیر اجرای مصوبه دولت مبنی بر پوشش بیمه ای 202قلم داروی صعب العلاج هستند اما آنچه باعث شده کار به کندی پیش رود تامین نشدن منابع مالی است.وی خاطرنشان کرد: تحت پوشش قرار گرفتن تمامی 202قلم داروی بیماری های صعب العلاج و خاص به بودجه ای معادل 2هزار میلیارد تومان در سال نیاز دارد.شهریاری تاکید کرد: به احتمال زیاد بیمه ها توان پوشش دادن تمامی داروهای ذکر شده را نخواهند داشت و تنها تعدادی از این داروها مشمول خدمات بیمه قرار خواهند گرفت.
داروی بیماران خاص تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
تاریخ خبر: چهارشنبه,۱۸م مرداد , ۱۳۹۱
۱۴۷ داروی بیماران خاص تحت پوشش بیمه قرارگرفتند
امروز ابلاغ پوشش بیمه درمانی برای ۱۴۷ مورد داروی بیماران خاص، سرطانی و صعبالعلاج، ام.اس و هموفیلی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صندوقهای بیمهای ابلاغ شده است و از هفته آینده این داروها تحت پوشش بیمههای درمانی قرار میگیرند.
ایسنا: ۱۴۷ قلم داروی بیماران خاص سرطانی، صعبالعلاج، ام.اس و هموفیلی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز ابلاغ پوشش بیمه درمانی برای ۱۴۷ مورد داروی بیماران خاص، سرطانی و صعبالعلاج، ام.اس و هموفیلی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صندوقهای بیمهای ابلاغ شده است و از هفته آینده این داروها تحت پوشش بیمههای درمانی قرار میگیرند.
سیدعبدالله عمادی با بیان اینکه “۵۶ قلم دارو از داروهای فوق، داروهای گیاهی هستند که برای نخستینبار تحت پوشش بیمه درمان قرار میگیرند”، خاطرنشان کرد: این امر برای حمایت از طب سنتی انجام میشود.
به گفته وی، بسیاری از این داروها، داروهایی هستند که مردم تاکنون هزینههای بسیاری را برای تامین آنها میپرداختند و این مساله مبالغ زیادی از سبد هزینه خانوارهای دارای بیماریهای فوق را به خود اختصاص میداد.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به قرار گرفتن دو قلم داروی مهم بیماران ام.اس در این میان، اظهار کرد: بسیاری از داروهای بیماران سرطانی و خاص، بیماران پیوند اعضا و پیوند کلیه برای اولینبار تحت پوشش بیمهها قرار میگیرند.
وی همچنین تاکید کرد: این امر نقش موثری را در تامین سلامت مردم ایفا کرده و در راستای اجرای فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه خانوادههایی که بیمار دارند، جز رنج بیماری نباید رنج دیگری داشته باشند، انجام میشود.
عمادی در پایان گفت: امروز ابلاغ این امر به بیمهها انجام شده است و از هفته آینده نیز اجرایی میشود.
متعاقبا جدول حاوی نام این داروها را منتشر خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی فردا | Farda News