2012/06/11, 01:32 PM
نخودفرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان مناسب میباشند. آنها منبعی غنی از ویتامین K1 ، فولیکاسید و ویتامین B6 هستند.
نخود فرنگی در همه انواع آن طعمی بسیار خوشمزه دارد و از نظر سلامتی مغذی میباشد. فصل کاشت نخود فرنگی از بهار تا اوایل پاییز است.
نخود فرنگی، گیاهی است که میوه آنها غلاف مانند است و دانههای گوشتی که ما آنها را بعنوان نخود میشناسیم در آن وجود دارد. نخود از محدود حبوباتی است که هم بصورت پخته و هم خام،جزء سبزیجات تازه محسوب میگردد. اگرچه، تنها 5 درصد از نخود بصورت خام فروخته میشوند، باقی آنها یخزده و یا کنسرو شده است. نخود یخزده به این دلیل که طعم خود را حفظ کردهاند و سدیم کمتری دارند، ترجیح داده میشوند.
فواید نخودفرنگی
نخودفرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان مناسب میباشند. آنها منبعی غنی از ویتامین K1 هستند که استئوکلسین(Osteocalcin) که اصلیترین پروتئین در استخوان است را فعال میسازد. استئوکلسین مولکولهای کلسیم درون استخوان را جذب مینماید. بنابراین بدون ویتامین K1 به اندازه کافی، میزان استئوکلسین کافی نمیباشد و معدنیشدن استخوان صورت نمیگیرد.
نخود فرنگی منبعی از فولیک اسید و ویتامین B6نیز است. این دو ویتامین در کاهش ساخت هموسستئین که مولکول خطرناکی است کمک میکنند. مطالعهای نشان دادهاست که زنان یائسهای که از کمبود میزان فولیکاسید خود اطلاعی ندارند بوسیله مکملهایی که فولیک اسید دارند، میزان هموسستئین در آنها کاهش مییابد.
مواد موجود در 100 گرم نخود فرنگی
ویتامین K 41.40 میکروگرم
منگنز 0.84 میلی گرم
ویتامین C 22.72 میلی گرم
فیبر 8.80 گرم
ویتامین B1 0.41 میلی گرم
فولات 101.28 میکروگرم
ویتامین A 955.20 واحد
تریپتوفان 0.06 گرم
فسفر 187.20 میلی گرم
ویتامین B6 0.23 میلی گرم
منیزیم 62.40 میلی گرم
ویتامین B2 0.24 میلی گرم
مس 0.28 میلی گرم
آهن 2.46 میلی گرم
سرب 1.90 میلیگرم
پتاسیم 433.60 میلی گرم
کمک به قلب بوسیله نخود فرنگی
هموسستئین رگهای خونی را تخریب میکند و باعث گرفتگی رگها میگردد. بنابراین فولیک اسید و ویتامینB6 در نخود فرنگی از سلامت سیستم قلبی ـ عروقی حفاظت میکنند. در واقع فولیک اسید برای عملکرد سیستم قلبی ـ عروقی بسیار مهم است و در مطالعهای که در سال 1995 انجام گرفت، در طول یک سال 400 میکروگرم فولیک اسید در روز از مرگ 28000 نفر بدلیل مشکلات سیستم قلبی ـ عروقی در سال در آمریکا جلوگیری نمود.
بالا بردن انرژی و سلامت
نخود فرنگی یکی از مهمترین غذاهایی است که اگر شما معمولاً احساس خستگی و بی حالی میکنید، میتواند جزء رژیم غذایی شما قرار گیرد. نخود فرنگی به این دلیل که مواد مغذی موجود در آن سلولهای تولید کننده انرژی و سیستمهای بدن را حمایت میکند و برای رفع خستگی مهم میباشد.
نخود فرنگی منبعی خوب از ویتامین B1، B6، B2 و B3میباشد که همه این ویتامینها برای سوخت و ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری میباشد. نخود فرنگی همچنین منبعی غنی از آهن و مواد معدنی ضروری برای عملکرد طبیعی سلولهای خونی میباشد که کمبود آنها باعث کم خونی،خستگی و کاهش سیستم ایمنی بدن میگردد. نخود فرنگی همچنین منبعی از ویتامین C است که بسیاری از سلولهای تولید کننده انرژی را از تخریب بوسیله رادیکالهای آزاد محافظت مینماید.
بالا بردن سلامتی بوسیله نخودفرنگی
ویتامینC موجود در نخود فرنگی، از ابتلاء به سرطان جلوگیری مینماید. مشاهده شده است که جذب بالای ویتامین C باعث کاهش ابتلاء به انواع سرطانها میگردد که از آن جمله میتوان به سرطان خون، سرطان غدد لنفاوی، ریه و پانکراس و همچنین سرطانهایی که به هورمونهای جنسی مربوط میباشند مانند سرطان سینه، پرستات، مثانه و سرطان تخمدان اشاره نمود.
ویتامین C، اولین و موثرترین محافظ آنتی اکسیدانی در بدن است. ویتامین C، از تخریب سلولهای ساختاری مانند DNA، جلوگیری میکند و به بدن برای مقابله با آلودگیهای محیطی و سموم شیمیایی کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد.
چگونگی انتخاب و نگهداری از نخود فرنگی
سعی کنید نخود فرنگی انتخابی شما، لطیف، مخملی و سفت باشد. رنگ آنها باید سبز و شفاف باشد. از خرید نخود فرنگیهایی که رنگ سبز آنها تیره و یا خیلی روشن باشد و یا زرد رنگ با نقطههایی خاکستری رنگ باشد خودداری نمایید. همچنین نخود فرنگیهایی را که پف کرده، آبکی و کپک زده هستند را نیز خریداری ننمایید.
بهتر است نخود فرنگیها را در فصل مناسب آنها تهیه و مصرف کنید و اگر نمیتوانید باید آنها را سریع فریز کنید. نخود فرنگی را شسته نشده و خارج از غلاف را درون کیسه بریزید و در فریزر نگه دارید،در این حالت نخود فرنگی چندین روز میتواند در فریزر بماند.
نخود فرنگی در همه انواع آن طعمی بسیار خوشمزه دارد و از نظر سلامتی مغذی میباشد. فصل کاشت نخود فرنگی از بهار تا اوایل پاییز است.
نخود فرنگی، گیاهی است که میوه آنها غلاف مانند است و دانههای گوشتی که ما آنها را بعنوان نخود میشناسیم در آن وجود دارد. نخود از محدود حبوباتی است که هم بصورت پخته و هم خام،جزء سبزیجات تازه محسوب میگردد. اگرچه، تنها 5 درصد از نخود بصورت خام فروخته میشوند، باقی آنها یخزده و یا کنسرو شده است. نخود یخزده به این دلیل که طعم خود را حفظ کردهاند و سدیم کمتری دارند، ترجیح داده میشوند.
فواید نخودفرنگی
نخودفرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان مناسب میباشند. آنها منبعی غنی از ویتامین K1 هستند که استئوکلسین(Osteocalcin) که اصلیترین پروتئین در استخوان است را فعال میسازد. استئوکلسین مولکولهای کلسیم درون استخوان را جذب مینماید. بنابراین بدون ویتامین K1 به اندازه کافی، میزان استئوکلسین کافی نمیباشد و معدنیشدن استخوان صورت نمیگیرد.
نخود فرنگی منبعی از فولیک اسید و ویتامین B6نیز است. این دو ویتامین در کاهش ساخت هموسستئین که مولکول خطرناکی است کمک میکنند. مطالعهای نشان دادهاست که زنان یائسهای که از کمبود میزان فولیکاسید خود اطلاعی ندارند بوسیله مکملهایی که فولیک اسید دارند، میزان هموسستئین در آنها کاهش مییابد.
مواد موجود در 100 گرم نخود فرنگی
ویتامین K 41.40 میکروگرم
منگنز 0.84 میلی گرم
ویتامین C 22.72 میلی گرم
فیبر 8.80 گرم
ویتامین B1 0.41 میلی گرم
فولات 101.28 میکروگرم
ویتامین A 955.20 واحد
تریپتوفان 0.06 گرم
فسفر 187.20 میلی گرم
ویتامین B6 0.23 میلی گرم
منیزیم 62.40 میلی گرم
ویتامین B2 0.24 میلی گرم
مس 0.28 میلی گرم
آهن 2.46 میلی گرم
سرب 1.90 میلیگرم
پتاسیم 433.60 میلی گرم
کمک به قلب بوسیله نخود فرنگی
هموسستئین رگهای خونی را تخریب میکند و باعث گرفتگی رگها میگردد. بنابراین فولیک اسید و ویتامینB6 در نخود فرنگی از سلامت سیستم قلبی ـ عروقی حفاظت میکنند. در واقع فولیک اسید برای عملکرد سیستم قلبی ـ عروقی بسیار مهم است و در مطالعهای که در سال 1995 انجام گرفت، در طول یک سال 400 میکروگرم فولیک اسید در روز از مرگ 28000 نفر بدلیل مشکلات سیستم قلبی ـ عروقی در سال در آمریکا جلوگیری نمود.
بالا بردن انرژی و سلامت
نخود فرنگی یکی از مهمترین غذاهایی است که اگر شما معمولاً احساس خستگی و بی حالی میکنید، میتواند جزء رژیم غذایی شما قرار گیرد. نخود فرنگی به این دلیل که مواد مغذی موجود در آن سلولهای تولید کننده انرژی و سیستمهای بدن را حمایت میکند و برای رفع خستگی مهم میباشد.
نخود فرنگی منبعی خوب از ویتامین B1، B6، B2 و B3میباشد که همه این ویتامینها برای سوخت و ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری میباشد. نخود فرنگی همچنین منبعی غنی از آهن و مواد معدنی ضروری برای عملکرد طبیعی سلولهای خونی میباشد که کمبود آنها باعث کم خونی،خستگی و کاهش سیستم ایمنی بدن میگردد. نخود فرنگی همچنین منبعی از ویتامین C است که بسیاری از سلولهای تولید کننده انرژی را از تخریب بوسیله رادیکالهای آزاد محافظت مینماید.
بالا بردن سلامتی بوسیله نخودفرنگی
ویتامینC موجود در نخود فرنگی، از ابتلاء به سرطان جلوگیری مینماید. مشاهده شده است که جذب بالای ویتامین C باعث کاهش ابتلاء به انواع سرطانها میگردد که از آن جمله میتوان به سرطان خون، سرطان غدد لنفاوی، ریه و پانکراس و همچنین سرطانهایی که به هورمونهای جنسی مربوط میباشند مانند سرطان سینه، پرستات، مثانه و سرطان تخمدان اشاره نمود.
ویتامین C، اولین و موثرترین محافظ آنتی اکسیدانی در بدن است. ویتامین C، از تخریب سلولهای ساختاری مانند DNA، جلوگیری میکند و به بدن برای مقابله با آلودگیهای محیطی و سموم شیمیایی کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد.
چگونگی انتخاب و نگهداری از نخود فرنگی
سعی کنید نخود فرنگی انتخابی شما، لطیف، مخملی و سفت باشد. رنگ آنها باید سبز و شفاف باشد. از خرید نخود فرنگیهایی که رنگ سبز آنها تیره و یا خیلی روشن باشد و یا زرد رنگ با نقطههایی خاکستری رنگ باشد خودداری نمایید. همچنین نخود فرنگیهایی را که پف کرده، آبکی و کپک زده هستند را نیز خریداری ننمایید.
بهتر است نخود فرنگیها را در فصل مناسب آنها تهیه و مصرف کنید و اگر نمیتوانید باید آنها را سریع فریز کنید. نخود فرنگی را شسته نشده و خارج از غلاف را درون کیسه بریزید و در فریزر نگه دارید،در این حالت نخود فرنگی چندین روز میتواند در فریزر بماند.