2012/06/09, 12:44 PM
در عصر حاضر، رژیم غذایی مردم فاقد ویتامین و املاح معدنی به مقدار لازم برای سلامتی بدن بوده و درصد عمده آن را چربی ها و غذاهایی با کمیت بالا و کیفیت پایین تشکیل می دهد. بنابراین با وجود تغذیه نامناسب، امکان تأمین نیازهای بدن میسر نبوده لذا اهمیت استفاده از جوانه ها که هم در دسترس، ارزان و سالم بوده و هم می توانند قسمت عمده ای از نیازهای بدن به ویتامین های مختلف، املاح معدنی و آنزیم ها را تأمین کنند مشخص می شود.
جوانه ها مواد غذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان، در گروه سبزی ها، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح محسوب می شوند.
در کشور ما از هزاران سال پیش در دوران باستان، جوانه ها و اهمیت استفاده آنها برای مردم شناخته شده است. این موضوع به قدری اهمیت دارد که مردم ما استفاده از جوانه گندم را به عنوان یک آیین سنتی همواره در آغاز فصل بهار به شکل سمنو در سفره هفت سین لازم می دانند.
تغییرات شیمیایی که در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد.
دانه خشک سبزی ها و غلات و حبوبات فاقد ویتامین C هستند ولی در هنگام جوانه زدن مقدار زیادی ویتامین C تولید می کنند.
استفاده از جوانه ها می تواند قسمت عمده ای از نیازهای بدن به ویتامین های مختلف، املاح معدنی و آنزیم ها را تأمین کند. در حقیقت جوانه ها مولتی ویتامین های طبیعی هستند که طی فرآیند جوانه زدن از دانه ها تولید می شوند.
جوانه ها منبع فراوانی از اسیدهای آمینه آماده جذب و قندهای طبیعی هستند. با مصرف جوانه های مختلف می توان مقدار قابل توجهی از ویتامین های B را به بدن رساند.
جوانه گندم
جوانه گندم جزء آن دسته از مواد غذایی است که متأسفانه خانواده ها به میزان کافی از آن استفاده نمی کنند، این در حالی است که جوانه گندم سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی ضروری برای بدن مانند ویتامین A است. ویتامین A موجود در جوانه گندم باعث افزایش قوت بینایی و شادابی پوست می شود. از سوی دیگر مصرف جوانه گندم، خستگی مفرط، ضعف و بی حالی را کاهش می دهد. ویتامین 1B موجود در جوانه گندم نیز برای تعادل سیستم عصبی ضروری است. جوانه گندم حاوی ویتامین E نیز هست که از آنتی اکسیدان های مهم برای محافظت در مقابل تولید سلول های سرطانی است.
کسانی که از سوء تغذیه رنج می برند و یا منع استفاده از سبزی ها را دارند می توانند با تهیه جوانه گندم و مصرف مداوم آن از کمبود منابع غذایی، ویتامین ها و املاح معدنی طبیعی بدن جلوگیری کرده و خود را سالم و نیرومند سازند.
جوانه عدس
جوانه عدس دارای تمامی هشت اسید آمینه ضروری مورد نیاز بدن است ولی ترکیب آن با ذرت، گندم یا برنج کیفیت پروتئینی جوانه عدس را بهتر می کند.
جوانه عدس دارای ویتامین های C، 2B، 12B، A، اسیدفولیک، کلسیم، کلر، مس، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سلنیم، سدیم، گوگرد، اسیدلینولئیک، اسیداولئیک است.
جوانه ها مواد غذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان، در گروه سبزی ها، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح محسوب می شوند.
در کشور ما از هزاران سال پیش در دوران باستان، جوانه ها و اهمیت استفاده آنها برای مردم شناخته شده است. این موضوع به قدری اهمیت دارد که مردم ما استفاده از جوانه گندم را به عنوان یک آیین سنتی همواره در آغاز فصل بهار به شکل سمنو در سفره هفت سین لازم می دانند.
تغییرات شیمیایی که در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد.
دانه خشک سبزی ها و غلات و حبوبات فاقد ویتامین C هستند ولی در هنگام جوانه زدن مقدار زیادی ویتامین C تولید می کنند.
استفاده از جوانه ها می تواند قسمت عمده ای از نیازهای بدن به ویتامین های مختلف، املاح معدنی و آنزیم ها را تأمین کند. در حقیقت جوانه ها مولتی ویتامین های طبیعی هستند که طی فرآیند جوانه زدن از دانه ها تولید می شوند.
جوانه ها منبع فراوانی از اسیدهای آمینه آماده جذب و قندهای طبیعی هستند. با مصرف جوانه های مختلف می توان مقدار قابل توجهی از ویتامین های B را به بدن رساند.
جوانه گندم
جوانه گندم جزء آن دسته از مواد غذایی است که متأسفانه خانواده ها به میزان کافی از آن استفاده نمی کنند، این در حالی است که جوانه گندم سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی ضروری برای بدن مانند ویتامین A است. ویتامین A موجود در جوانه گندم باعث افزایش قوت بینایی و شادابی پوست می شود. از سوی دیگر مصرف جوانه گندم، خستگی مفرط، ضعف و بی حالی را کاهش می دهد. ویتامین 1B موجود در جوانه گندم نیز برای تعادل سیستم عصبی ضروری است. جوانه گندم حاوی ویتامین E نیز هست که از آنتی اکسیدان های مهم برای محافظت در مقابل تولید سلول های سرطانی است.
کسانی که از سوء تغذیه رنج می برند و یا منع استفاده از سبزی ها را دارند می توانند با تهیه جوانه گندم و مصرف مداوم آن از کمبود منابع غذایی، ویتامین ها و املاح معدنی طبیعی بدن جلوگیری کرده و خود را سالم و نیرومند سازند.
جوانه عدس
جوانه عدس دارای تمامی هشت اسید آمینه ضروری مورد نیاز بدن است ولی ترکیب آن با ذرت، گندم یا برنج کیفیت پروتئینی جوانه عدس را بهتر می کند.
جوانه عدس دارای ویتامین های C، 2B، 12B، A، اسیدفولیک، کلسیم، کلر، مس، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سلنیم، سدیم، گوگرد، اسیدلینولئیک، اسیداولئیک است.