امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص آجیل و خشکبار
#3
میوه‌هایی كه پوست سخت دارند مانند بادام ، گردو ، فندق و … بیشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذایی مردم مصرف می‌شوند. این میوه‌ها ویتامین‌های فراوانی دارند و از این رو غالبا در برنامه غذایی گنجانده می‌شوند. از گذشته‌های دور، جنگل‌های استرالیا، در سواحل رودخانه می سی سی پی و سواحل دریای مدیترانه، این میوه‌ها به عنوان یك منبع غذایی مهم و اصلی در برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب می‌شده است.
مدتی قبل از كاشت و برداشت محصولات كشاورزی، این میوه‌ها جمع آوری، انبار و برای سرخ كردن و پختن مصرف می‌شوند. این میوه‌ها در فصولی از سال در صورت كمبود مواد و منابع غذایی، مصرف می‌گردند. در زمان فراعنه مصر، این میوه‌ها سمبل زیبایی و حیات بودند و چون از آنها روغن تهیه می‌شد و در پزشكی هم به كار می‌رفت اما آنها را مورد احترام و تحت حمایت خداوند می‌دانستند.

در قرنهای گذشته برای تامین غذای برده‌های آفریقایی در سفره‌های دریایی به امریكا، از بادام زمینی استفاده می‌كردند. از این میوه قرنها پیش به عنوان غذای افراد فقیر و برده‌ها در شهرهای جنوب امریكا همچنین غذای خوك و طیور استفاده می شد.
در اوایل قرن نوزدهم، بعد از این كه مردم شروع به فروش این میوه‌ها در نمایش سیرك‌ها كردند، خاصیت معجزه آسای آنها مشخص شد. با وجود این كه از قرن‌های پیش این میوه‌ها به عنوان یك منبع غذایی گرانبها شناخته می‌شد، اما باز هم خواص درمانی و موارد پزشكی آنها ناشناخته بود. این میوه‌ها با داشتن متوسط ۶۰۰ كیلو كالری انرژی فقط در ۱۰۰ گرم ، تقریبا برابر است با مقداری كه دانشمندان علوم مواد غذایی به عنوان مقدار انرژی برای هر وعده غذایی اصلی مردم سفارش می‌كنند، مقدار چربی در این میوه‌ها ۸۰ درصد است و درباره این كه آنها محرك اغلب حساسیت‌ها و آلرژی‌ها هستند ، سكوت شده است.

بررسی‌های جدید نشان می‌دهد كه این میوه‌ها برای سلامتی مفید هستند. گرچه كسانی كه از حساسیت و آلرژی رنج می‌برند مجبورند از آنها اجتناب كنند، با این حال برای افرادی كه چنین مشكلی را ندارند لازم است تا در برنامه غذایی شان به طور مرتب و منظم این میوه‌ها را مصرف كنند. در بررسی‌هایی كه صورت گرفته، مشخص شده اگر كسی بیشتر از ۴ بار در هفته ۵/۲۲ گرم بادام ، فندق و گردو … را در برنامه غذایی اش بگنجاند، خطر ابتلا به بیماری‌های گردش خون و قلب تا حدود ۳۵ درصد كاهش می‌یابد. ظاهرا مصرف مرتب و منظم این میوه‌ها، مقدار كلسترول خون ـ كه عامل اصلی تصلب شرائین و انفاركتوس است ـ را پایین می‌آورد. در بررسی‌های صورت گرفته در ژاپن ، مشخص شد كسانی كه به حد زیادی گردوی امریكایی مصرف می‌كردند و مقدار كالری غذایشان تا ۲۵ درصد از حد معمول بالاتر رفته بود ، وزن بدنشان ثابت مانده و حتی مقدار چربی خونشان تا ۱۰ درصد پایین آمده بود.

گردوهای امریكا از گونه گردوهای معمولی است كه در شمال امریكا رشد می‌كنند و طعم شیرین دارند. علی رغم مقدار كالری بالای این میوه‌ها، آنها سلامتی قلب را تضمین می‌كنند. طبق گفته اوتو برمه از دانشگاه توبیگن ، این موضوع وجود اسیدهای چرب اشباع نشده زیاد در این میوه‌ها را توجیه می‌كند. اسیدهای چرب اشباع نشده جریان خون را منظم می‌كنند و مقدار كلسترول را پایین می‌آورند و از فرآیندی كه باعث صدمه به رگهای خونی شود ، جلوگیری می‌كنند. طبق گفته اوتو برمه ، مقدار اسیدهای چرب اشباع نشده در گردوی امریكایی ، بادام و فندق بالاست و بر خلاف این میوه ها ، شاه بلوط با داشتن حداقل اسیدهای چرب ، مفیدتر و سودمندتر است. ماده مهم دیگری كه در این میوه ها وجود دارد “ Arginin ” است ؛ اسید آمینه ای كه نه تنها حالت انعطاف پذیر ی رگهای خونی را حفظ می كند ، بلكه مانع صدمه رسیدن به پلاكتها .

گلبول های خون می شود و بدین وسیله از بروز مشكلات خونی ممانعت به عمل می آید. البته این نكته را هم متذكر شد كه این میوه‌ها دارای مواد غیر ضروری و زائدی هستند كه اثر كاهش دهندگی كلسترول را تحت الشعاع قرار می‌دهند. این میوه‌ها مقدار قابل توجهی ویتامین‌های B دارد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ، نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین B ۹ و بیش از نیاز روزانه بدن به ویتامین B ۳ را تامین می‌كنند. هر دو گروه از این ویتامینها محافظ رگهای خونی می‌باشد و برای متابولیسم و سوخت و ساز بدن لازم و ضروری هستند. علاوه بر این، ویتامین B ۹ از ناهنجاری‌های دوران جنینی جلوگیری می‌كند.

دلایل فوق الذكر كافی است تا این میوه‌ها را در برنامه غذایی روزانه مان بگنجانیم. البته این میوه‌ها می‌توانند مشكل ساز هم باشند ، چون اغلب آنها قربانی كپكها و قارچهای سمی‌ای می‌شوند كه ماده‌ای سرطان زا موسوم به “ Aflatoxin ” را ترشح می‌كنند. بعضا كپكها و قارچها پیش از جمع آوری محصول (اما در حقیقت به هنگام انبار كردن) ایجاد می‌شوند. مصرف كنندگان برای اجتناب از این مساله می‌توانند از خرید فر آورده‌های تولیدی كارخانه‌ها اجتناب كنند و این میوه ها را با پوست تهیه نمایند ؛ چرا كه پوست محافظ این میوه‌ها، از ایجاد قارچ و كپكهای سمی جلوگیری می‌كنند.

منبع :موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار

دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
 تشکر شده توسط : najva , ثریا
  


پیام های داخل این موضوع
خواص آجیل و خشکبار - توسط naz.gigili - 2011/12/03, 07:22 PM
تنقلات سودمند - توسط yummy - 2012/03/09, 11:42 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,557 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 50,300 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,833 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,276 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,440 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,758 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,756 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,421 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,433 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 61,001 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان