2012/03/07, 11:46 AM
خواص درماني ليمو شيرين
ليموشيرين حاوي مواد مغذي مفيدي همچون ويتامين Bو Cو ريز مغذيها، آنتياكسيدانها و فلاوونوييد است كه كاربردهاي متفاوتي در حفظ سلامت بدن دارند.
لیموشیرین، بومی کشور هند و سرشار از مواد مغذی است.
به نوشته «ehow»، لیموشیرین طعم شیرین دارد و منبع عالی ویتامین c، آهن و مس است.
خواص:
*ویتامین c موجود در آن، در درمان سریع سرماخوردگی موثر است.
*عملکرد کبد را تقویت میکند و ناراحتیهای گوارشی را برطرف میکند.
*مانع از بروز بیماری اسکوربوت، نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث میشود. علایم این بیماری شامل لثههای متورم، موارد مکرر سرماخوردگی و آنفلوآنزا و ترکخوردگی گوشه لب است.
*طعم شیرین لیموشیرین، با تحریک بزاق دهان باعث هضم سریع غذا میشود.
*اسید موجود در آن سموم را دفع میکند.
*پتاسیم آن ناراحتی معده، اسهال خونی و اسهال و حالت تهوع و استفراغ را برطرف میکند.
*لکههای پوستی را از بین میبرد و باعث شادابی پوست میشود.
*خاصیت خنک کننده دارد.
*بدون چربی و سدیم است.
*گلودرد را برطرف میکند.
*کمبود آب را جبران میکند.
*لیموشیرین، سرگیجه را برطرف میکند.
*عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری میکند.
*به کاهش وزن کمک میکند.
*لیموشیرین با بهبود بخشیدن به عملکرد قلب باعث گردش مناسب خون میشود.
ويتامين Bو انواع ريزمغذيهاي مفيد مانند عنصر"سلنيوم" درليموشيرين موجب به حداقل رسيدن جمعيت راديكالهاي آزاد موجود در ناحيه آسيب ديده معده ميشود.
دكتر"مسعود كيمياگر" متخصص تغذيه ميگويد ليمو شيرين غني از عناصر قليايي است و حالت تازهكننده دارد و اگر در چاي ريخته شود طعم مطبوعي به چاي ميبخشد.
اين ميوه در درمان سرماخوردگي و تب ناشي از بيماري توصيه شده است و خاصيت سم زدايي ازبدن را دارد.
در طب سنتي از ليمو شيرين به عنوان ميوهاي خنك و مفيد در رفع التهاب و تشنگي ياد ميشود.
** ارزش غذايي ليموشيرين :
ارزش غذايي ۱۰۰گرم ليموشيرين كه معادل يك عدد ليمو شيرين بزرگ است حاوي ۲۹/۸كالري، ۰/۷۴گرم پروتئين ۱۰/۵گرم قند ۰/۱۴گرم چربي ۲/۸گرم فيبر ۱۰ميكروگرم اسيد فوليك ۱۵۰ميليگرم پتاسيم و ۵۳ميليگرم ويتامين Cاست.
** تركيبات ليمو شيرين:
اسيد سيتريك و ويتامين :Cمهمترين تركيبات قابل توجه ليموشيرين ، اسيد سيتريك و ويتامين سي است. چنانچه فردي دو عدد ليموشيرين متوسط در طول روز بخورد عملا ويتامين سي مورد نياز روزانه بدنش تامين شدهاست.
مزيت ليموشيرين در مقايسه با پرتقال اين است كه با كالري كمتري نسبت به پرتقال، همان مقدرا ويتامي سي را به بدن ميرساند.
نقش پيشگيريكننده ويتامين سي موجود در اين ميوه از بروز سرماخوردگي و سرطانها به اثبات رسيده است.
درصورت مصرف ميوه ليموشيرين با پوست داخلي مقدار ۷۷ميلي گرم ويتامين سي به بدن ميرسد. در حالي كه مصرف آن بدون پوست داخلي، فقط داراي ۵۳ ميلي گرم ويتامين سي است.
بنابراين توصيه شده است كه ليمو شيرين را با پوست داخلي مصرف كنند.
پتاسيم: پتاسيم به مقدار قال توجهي در ليموشيرين يافت ميشود، اين عنصر از جمله تركيباتي است كه ميتواند از بروز بيماري قلبي - عروقي پيشگيري كند و همچنين بين آب و الكتروليتهاي بدن تعادل برقرار نمايد.
اسيد فوليك: اسيد فوليك موجود در ليموشيرين نسبت به ميوههاي ديگر بيشتر است و نقش موثري در پيشگيري از كم خوني ايفا ميكند.
افرادي كه مبتلا به كم خوني به خصوص كم خوني از نوع اسيد فوليك هستند بايد اين ميوه را مصرف كنند.
كلسيم : اين ميوه از ميوههاي پركلسيم محسوب ميشود و در جلوگيري از پوكي استخوان به خصوص در زنان نقش موثري را ايفا ميكند.
همچنين ليموشيرين حاوي مقادير زيادي فسفر، منيزيم و سديم است.
پزشكان مصرف روزانه يك ليمو شيرين را به كليه مبتلايان به ناراحتي معده توصيه ميكنند و خوردن آن را بلافاصله پس از غذا منع كرده اند.
** ليموشيرين چرا تلخ است؟
علت تلخي ليموشيرين، وجود موادي به نام نارنجين و ليمونين است.
مهندس عليرضا پيوندپور كارشناس بيوشيمي و استاد دانشگاه درباره تلخي ليموشيرين ميگويد: هر چه مواد قليايي در يك ماده طبيعي مانند ميوه بيشتر باشد، ميوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گيرد، طعم آن به تلخي ميگرايد.
وي ميگويد هنگامي كه ليموشيرين را برش ميزنيم، ليمونين و نارنجين موجود در آن با اكسيژن هوا تركيب شده و تلخ ميشود.
در بين مركبات، نارنج و ليمو هر دو اين خاصيت را دارند و هر چه درجه شيريني يك ميوه بيشتر باشد تلخي خود را بيشتر نشان ميدهد.
اين كارشناس ميگويد تلخي اين ميوه اثر منفي بر سلامت و دستگاه گوارش انسان ندارد و اين ويژگي جزء طبيعت اين ميوه محسوب ميشود.
ليموشيرين مطلوب و خوب، پوست نرم دارد و هر چه سنگينتر باشد، پرآب تر است.
يك كارشناس تغذيه گفت: ليمو شيرين ميوهاي سرشار از كلسيم است كه ميتواند در جلوگيري از پوكي استخوان به خصوص در زنان نقش موثري ايفا كند.
يوسف نقيايي در گفت وگو با ايسنا ، اظهار داشت: ليمو شيرين ميوهاي است كه در حدود 28 كيلو كالري انرژي دارد و در مقايسه با بعضي از ميوهها انرژي كمتري دارد.
وي ضمن اشاره به مهمترين تركيبات قابل توجه ليمو شيرين از جمله، اسيد سيتريك و ويتامين C اظهار داشت: نقش پيشگيري كننده ويتامين C موجود در اين ميوه از بروز سرماخوردگي و سرطانها به اثبات رسيده است.
وي افزود: در صورت مصرف ميوه ليموشيرين با پوست داخلي، مقدار 77 ميلي گرم ويتامين C به بدنمان ميرسد؛ در حالي كه مصرف آن بدون پوست داخلي، فقط داراي 53 ميلي گرم ويتامين C است.
اين كارشناس تغذيه با بيان اين كه تنها با مصرف چند ليمو ميتوان ويتامين C روزانه بدن را تامين كرد، افزود: براي اين كار بهتر است افراد، ليمو شيرين را با پوست داخلي مصرف كنند.
وي از تركيبات عمدهي ليمو شيرين را مقدار زياد پتاسيم عنوان كرد و افزود: پتاسيم از جمله تركيباتي است كه ميتواند از بروز بيماري قلبي عروقي پيشگيري و همچنين بين آب و الكتروليتهاي بدن تعادل برقرار كند.
وي ادامه داد: اسيدفوليك (فولات) موجود در ليمو شيرين نسبت به ميوهها ديگر بيشتر است و نقش موثري در پيشگيري از كم خوني ايفا ميكند. وي با اشاره به10 ميكروگرم اسيد فوليك موجود در هر يكصد گرم ليمو شيرين توصيه كرد: افرادي كه مبتلا به كم خوني به خصوص كم خوني از نوع اسيد فوليك هستند ميبايست اين ميوه را مصرف كنند.
وي ادامه داد: اين ميوه از ميوههاي پر كلسيم محسوب ميشود و ميتواند در جلوگيري از پوكي استخوان مخصوصا در زنان، نقش موثري را ايفا ميكند.
اين كارشناس تغذيه از ديگر خواص ميوه ليمو شيرين را اثر مفيد بر روي معده، هضم دستگاه گوارش، خنثي شدن مقداري از اسيد معده، جلوگيري از تخمير غذا در معده و پيشگيري از نفخ معده عنوان كرد
ليموشيرين حاوي مواد مغذي مفيدي همچون ويتامين Bو Cو ريز مغذيها، آنتياكسيدانها و فلاوونوييد است كه كاربردهاي متفاوتي در حفظ سلامت بدن دارند.
لیموشیرین، بومی کشور هند و سرشار از مواد مغذی است.
به نوشته «ehow»، لیموشیرین طعم شیرین دارد و منبع عالی ویتامین c، آهن و مس است.
خواص:
*ویتامین c موجود در آن، در درمان سریع سرماخوردگی موثر است.
*عملکرد کبد را تقویت میکند و ناراحتیهای گوارشی را برطرف میکند.
*مانع از بروز بیماری اسکوربوت، نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین ث میشود. علایم این بیماری شامل لثههای متورم، موارد مکرر سرماخوردگی و آنفلوآنزا و ترکخوردگی گوشه لب است.
*طعم شیرین لیموشیرین، با تحریک بزاق دهان باعث هضم سریع غذا میشود.
*اسید موجود در آن سموم را دفع میکند.
*پتاسیم آن ناراحتی معده، اسهال خونی و اسهال و حالت تهوع و استفراغ را برطرف میکند.
*لکههای پوستی را از بین میبرد و باعث شادابی پوست میشود.
*خاصیت خنک کننده دارد.
*بدون چربی و سدیم است.
*گلودرد را برطرف میکند.
*کمبود آب را جبران میکند.
*لیموشیرین، سرگیجه را برطرف میکند.
*عامل ضدعفونی کننده بدن است و به طور طبیعی از تخمیر در معده جلوگیری میکند.
*به کاهش وزن کمک میکند.
*لیموشیرین با بهبود بخشیدن به عملکرد قلب باعث گردش مناسب خون میشود.
ويتامين Bو انواع ريزمغذيهاي مفيد مانند عنصر"سلنيوم" درليموشيرين موجب به حداقل رسيدن جمعيت راديكالهاي آزاد موجود در ناحيه آسيب ديده معده ميشود.
دكتر"مسعود كيمياگر" متخصص تغذيه ميگويد ليمو شيرين غني از عناصر قليايي است و حالت تازهكننده دارد و اگر در چاي ريخته شود طعم مطبوعي به چاي ميبخشد.
اين ميوه در درمان سرماخوردگي و تب ناشي از بيماري توصيه شده است و خاصيت سم زدايي ازبدن را دارد.
در طب سنتي از ليمو شيرين به عنوان ميوهاي خنك و مفيد در رفع التهاب و تشنگي ياد ميشود.
** ارزش غذايي ليموشيرين :
ارزش غذايي ۱۰۰گرم ليموشيرين كه معادل يك عدد ليمو شيرين بزرگ است حاوي ۲۹/۸كالري، ۰/۷۴گرم پروتئين ۱۰/۵گرم قند ۰/۱۴گرم چربي ۲/۸گرم فيبر ۱۰ميكروگرم اسيد فوليك ۱۵۰ميليگرم پتاسيم و ۵۳ميليگرم ويتامين Cاست.
** تركيبات ليمو شيرين:
اسيد سيتريك و ويتامين :Cمهمترين تركيبات قابل توجه ليموشيرين ، اسيد سيتريك و ويتامين سي است. چنانچه فردي دو عدد ليموشيرين متوسط در طول روز بخورد عملا ويتامين سي مورد نياز روزانه بدنش تامين شدهاست.
مزيت ليموشيرين در مقايسه با پرتقال اين است كه با كالري كمتري نسبت به پرتقال، همان مقدرا ويتامي سي را به بدن ميرساند.
نقش پيشگيريكننده ويتامين سي موجود در اين ميوه از بروز سرماخوردگي و سرطانها به اثبات رسيده است.
درصورت مصرف ميوه ليموشيرين با پوست داخلي مقدار ۷۷ميلي گرم ويتامين سي به بدن ميرسد. در حالي كه مصرف آن بدون پوست داخلي، فقط داراي ۵۳ ميلي گرم ويتامين سي است.
بنابراين توصيه شده است كه ليمو شيرين را با پوست داخلي مصرف كنند.
پتاسيم: پتاسيم به مقدار قال توجهي در ليموشيرين يافت ميشود، اين عنصر از جمله تركيباتي است كه ميتواند از بروز بيماري قلبي - عروقي پيشگيري كند و همچنين بين آب و الكتروليتهاي بدن تعادل برقرار نمايد.
اسيد فوليك: اسيد فوليك موجود در ليموشيرين نسبت به ميوههاي ديگر بيشتر است و نقش موثري در پيشگيري از كم خوني ايفا ميكند.
افرادي كه مبتلا به كم خوني به خصوص كم خوني از نوع اسيد فوليك هستند بايد اين ميوه را مصرف كنند.
كلسيم : اين ميوه از ميوههاي پركلسيم محسوب ميشود و در جلوگيري از پوكي استخوان به خصوص در زنان نقش موثري را ايفا ميكند.
همچنين ليموشيرين حاوي مقادير زيادي فسفر، منيزيم و سديم است.
پزشكان مصرف روزانه يك ليمو شيرين را به كليه مبتلايان به ناراحتي معده توصيه ميكنند و خوردن آن را بلافاصله پس از غذا منع كرده اند.
** ليموشيرين چرا تلخ است؟
علت تلخي ليموشيرين، وجود موادي به نام نارنجين و ليمونين است.
مهندس عليرضا پيوندپور كارشناس بيوشيمي و استاد دانشگاه درباره تلخي ليموشيرين ميگويد: هر چه مواد قليايي در يك ماده طبيعي مانند ميوه بيشتر باشد، ميوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گيرد، طعم آن به تلخي ميگرايد.
وي ميگويد هنگامي كه ليموشيرين را برش ميزنيم، ليمونين و نارنجين موجود در آن با اكسيژن هوا تركيب شده و تلخ ميشود.
در بين مركبات، نارنج و ليمو هر دو اين خاصيت را دارند و هر چه درجه شيريني يك ميوه بيشتر باشد تلخي خود را بيشتر نشان ميدهد.
اين كارشناس ميگويد تلخي اين ميوه اثر منفي بر سلامت و دستگاه گوارش انسان ندارد و اين ويژگي جزء طبيعت اين ميوه محسوب ميشود.
ليموشيرين مطلوب و خوب، پوست نرم دارد و هر چه سنگينتر باشد، پرآب تر است.
يك كارشناس تغذيه گفت: ليمو شيرين ميوهاي سرشار از كلسيم است كه ميتواند در جلوگيري از پوكي استخوان به خصوص در زنان نقش موثري ايفا كند.
يوسف نقيايي در گفت وگو با ايسنا ، اظهار داشت: ليمو شيرين ميوهاي است كه در حدود 28 كيلو كالري انرژي دارد و در مقايسه با بعضي از ميوهها انرژي كمتري دارد.
وي ضمن اشاره به مهمترين تركيبات قابل توجه ليمو شيرين از جمله، اسيد سيتريك و ويتامين C اظهار داشت: نقش پيشگيري كننده ويتامين C موجود در اين ميوه از بروز سرماخوردگي و سرطانها به اثبات رسيده است.
وي افزود: در صورت مصرف ميوه ليموشيرين با پوست داخلي، مقدار 77 ميلي گرم ويتامين C به بدنمان ميرسد؛ در حالي كه مصرف آن بدون پوست داخلي، فقط داراي 53 ميلي گرم ويتامين C است.
اين كارشناس تغذيه با بيان اين كه تنها با مصرف چند ليمو ميتوان ويتامين C روزانه بدن را تامين كرد، افزود: براي اين كار بهتر است افراد، ليمو شيرين را با پوست داخلي مصرف كنند.
وي از تركيبات عمدهي ليمو شيرين را مقدار زياد پتاسيم عنوان كرد و افزود: پتاسيم از جمله تركيباتي است كه ميتواند از بروز بيماري قلبي عروقي پيشگيري و همچنين بين آب و الكتروليتهاي بدن تعادل برقرار كند.
وي ادامه داد: اسيدفوليك (فولات) موجود در ليمو شيرين نسبت به ميوهها ديگر بيشتر است و نقش موثري در پيشگيري از كم خوني ايفا ميكند. وي با اشاره به10 ميكروگرم اسيد فوليك موجود در هر يكصد گرم ليمو شيرين توصيه كرد: افرادي كه مبتلا به كم خوني به خصوص كم خوني از نوع اسيد فوليك هستند ميبايست اين ميوه را مصرف كنند.
وي ادامه داد: اين ميوه از ميوههاي پر كلسيم محسوب ميشود و ميتواند در جلوگيري از پوكي استخوان مخصوصا در زنان، نقش موثري را ايفا ميكند.
اين كارشناس تغذيه از ديگر خواص ميوه ليمو شيرين را اثر مفيد بر روي معده، هضم دستگاه گوارش، خنثي شدن مقداري از اسيد معده، جلوگيري از تخمير غذا در معده و پيشگيري از نفخ معده عنوان كرد
فعلا سکوت را برگزیدیم ............