در يخچال، جاي مناسبي براي نگهداري تخم مرغ نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
كارشناس مواد غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد گفت: در يخچال جايگاه مناسبي براي نگهداري تخم مرغ نيست چرا كه تغييرات دمايي بالاست و ممكن است آلودگي روي ديگر مواد غذايي نفوذ كند.
رضا موركيان در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه يزد، گفت: براي خريد تخم مرغ مانند ديگر مواد غذايي بايد به تاريخ توليد آن توجه شود. حتما بايد سالم و شكستگي نداشته باشد و آلوده به فضولات نباشد و بايد به تازه بودن و شرايط نگهداري آن توجه شود.
وي افزود: در هواي سرد نگهداري تخم مرغ در فضاي بيرون اشكالي ندارد ولي به محض گرم شدن هوا حتما بايد در يخچال نگهداري شود زيرا نگهداري آن بيرون از يخچال كيفيت آن پايين مي آيد به طوري كه نگهداري يك روز بيرون از يخچال معادل نگهداري تخم مرغ يك هفته در يخچال مي باشد.
اين كارشناس تغذيه ادامه داد: در صورتي كه بخواهيم تخم مرغ را براي مدت طولاني نگهداري كنيم نبايد آن را بشوييم چرا كه منافذي روي پوست تخم مرغ وجود دارد كه با شستن آن باز مي شود و باعث مي شود كوتيكول كه محافظ تخم مرغ است از بين برود و در نتيجه امكان نفوذ ميكروارگانيسم ها فراهم مي شود.
موركيان توصيه كرد: براي نگهداري تخم مرغ در يخچال بايد از ظروف سربسته استفاده شود. در يخچال جايگاه مناسبي براي نگهداري تخم مرغ نيست چرا كه تغييرات دمايي بالاست و اگر تخم مرغ را آنجا قرار دهيم و روباز باشد ممكن است آلودگي روي ديگر مواد غذايي نفوذ كند.
وي ادامه داد: تخم مرغ ها در يك رديف بايد قسمت پهن آن رو به بالا باشد زيرا امكان مخلوط شدن زرده و سفيده وجود دارد.
اين كارشناس مواد غذايي تصريح كرد: مخلوط شدن زرده و سفيده از نشانههاي فساد تخم مرغ است و اگر فضاي خالي درون تخم مرغ بيش از حد باشد احتمالا فاسد شده است.
وي ادامه داد: وجود حلقه سبز رنگ دور زرده كه تركيب آهن و گوگرد است و زمان آبپز كردن تخم مرغ نمايان است نشانه فساد نيست.
موروكيان تصريح كرد: وجود لكه هاي خون بر كيفيت تخم مرغ اثري ندارد و مي توانيم با برداشتن لكه، آن را مورد استفاده قرار دهيم.
وي خاطرنشان كرد: تخم مرغ پخته شده را مي توان به مدت چهار روز تا يك هفته در يخچال نگهداري كرد.