2012/02/07, 07:00 PM
8 توصیهی غذایی برای تقویت حافظه
سلامت نیوز : آیا برای شما نیز پیش آمده است که برای انجام کاری یا برداشتن وسیلهای وارد جایی شوید و همان لحظه فراموش کنید برای انجام چه کاری آنجا رفتهاید؟ یا لحظاتی در مقابل در یخچال یا گنجهای مکث کنید و به ذهنتان فشار بیاورید که چه میخواهید!؟ اینها از علائم فراموشیهای لحظهای اند که ریشه در اختلالات جسمی دارند.
وقتی به راحتی همه چیز را فراموش میکنید، در یادگیری دچار مشکل میشوید و نمیتوانید تمرکز داشته باشید کم کم نگرانی به سراغتان میآید. این قبیل مشکلات در هر سن و سالی پیش میآید و خوشبختانه کمابیش گذر هستند. ورزش، تمرینهای مربوط به حافظه و فعالیتهای اجتماعی راه حلهای مناسبی برای تقویت حافظه محسوب میشوند اما فراموش نکنید که تغذیه نقش بسیار مهمی در تقویت حافظه دارد. برای آشنایی بیشتر با این مواد غذایی با ما همراه باشید.
بفرمایید صبحانهی کامل
همیشه قبل از خارج شدن از منزل صبحانهی کاملی میل کنید. غلات کامل را در الویت قرار دهید. تا جایی که میتوانید از مصرف مواد غذایی شیرین (قند سفید، شکلات صبحانه، مربا) و مواد غذایی چرب مثل سوسیس و کالباس و مواد غذایی سرخ کردنی بپرهیزد. به این ترتیب مغز عناصر مغذی و انرژیزای مورد نیاز خود (گلوسیدهایی که آرام وارد گردش خون میشوند) را در اختیار دارد و در طول روز خستگی روحی و فکرتان به حداقل میرسد.
ناهار سالم را دریابید
برای ناهار از گلوسیدهای تصفیه شده دوری کنید. این گلوسیدها عبارتند از نان سفید، برنج سفید، پاستاها و همچنین سیب زمینی. برای ناهار مواد غذایی حاوی پروتئین مثل ماهی، مرغ و همچنین سبزیجات میل کنید. از دسرهای شیرین نیز بپرهیزید. اگر میپرسید چرا باید بگوییم که قندهای ساده و تصفیه شده به سرعت جذب خون میشوند و همین امر باعث میشود که دقت و تمرکز و همچنین عملکرد ذهنی افراد در بعد از ظهر کاهش یابد.
شام را چه کنیم؟
برای شام مصرف گلوسیدهای تصفیه شده آزاد است. جذب سریع این گلوسیدها باعث میشود که بدن به راحتی استراحت کند و استراحت کامل مغز برای عملکرد آن و افزایش قدرت تمرکز و یادگیری ضروری است.
متأسفانه اغلب زنان با کمبود آهن مواجه هستند. آهن نقش مهمی در عملکرد مغز ما دارد. این مادهی معدنی در انتقال اکسیژن به مغز نقش دارد. گوشت قرمز، دل و جگر، سبزیجات سبز رنگ، غلات، حبوبات و غیره سرشار از آهن هستند
از پرخوری بپرهیزید
پرخوری را کنار بگذارید و غذاهای سنگین نخورید. برعکس سعی کنید همیشه غذاهای سبک و کم کالری میل کنید. اگر لازم بود در بین روز یا بعد از ظهر یک میان وعدهی سبکی مثل میوه های تازه یا خشک، لبنیات کم چرب و کم شیرین میل کنید.
زنده باد امگا 3 ها
از مصرف امگا 3 ها غافل نشوید. هر هفته سه مرتبه ماهی (ماهی آزاد، ساردین و غیره) میل کنید. مصرف برخی از میوه های خشک مثل بادام و گردو را فراموش نکنید. به غذاها و سالادهایتان روغن کلزا اضافه کنید. امگا 3 ها اسیدهای چربی هستند که در ساخت غشای نرون ها یا همان سلولهای عصبی ما نقش دارند. برای همین جذب امگا 3 ها برای عملکرد خوب مغز ما لازم و ضروریاند و از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری میکنند.
میوه و سبزیجات زیادی مصرف کنید
میوه و سبزیجات برای حفظ سلامتی روحی و جسمی ما ضروری است. این مواد غذایی حاوی میزان قابل توجهی ویتامین هستند که برخی از آنها آنتی اکسیدان بوده و از سلولهای عصبی و مغز ما حفاظت میکنند.
آهن را دریابید
متأسفانه اغلب زنان با کمبود آهن مواجه هستند. آهن نقش مهمی در عملکرد مغز ما دارد. این مادهی معدنی در انتقال اکسیژن به مغز نقش دارد. گوشت قرمز، دل و جگر، سبزیجات سبز رنگ، غلات، حبوبات و غیره سرشار از آهن هستند.
به میزان کافی آب بنوشید
باید بدانید که کمبود آب بدن میتواند ریشهی کاهش تمرکز افراد باشد. برای همین توصیه میکنیم روزانه و به طور منظم به میزان کافی آب بنوشید و اجازه ندهید تشنگی هلاکتان کند و بعد به سراغ آب بروید.
در نهایت باید بگوییم که داشتن یک تغذیهی خوب و سالم به عملکرد خوب مغز کمک میکند. همچنین میتوان با هر سن و سالی به کمک مصرف مواد غذایی سالم و مغذی با فراموشی مقابله و حافظه را تقویت کرد.
توجه داشته باشید با رعایت نکاتی که در این مقاله مطالعه کردید میتوانید از ابتلا به بیماریهایی مثل بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، سرطان و غیره نیز پیشگیری کنید.
منبع : تبیان
مهم این نیست که در کجای این دنیا ایستاده ایم
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.
مهم اینست که در چه راستائی گام برمیداریم.