اولين كلينيك تخصصي "ام اس" در مركز آموزشي، درماني الزهراء (س) اصفهان راهاندازي شد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان اصفهان، در اين مركز خدمات آموزشي، درماني، پرستاري، مددكاري و مشاورههاي تخصصي به بيماران ام اس ارائه ميشود.
بر اساس اعلام منابع آگاه،آمار مبتلايان به بيماران اماس در استان اصفهان حدود پنج هزار نفر برآورد ميشود.
موقعيت جغرافيايي اين استان موجب شدهاست تا استانهاي همجوار براي درمان و كنترل بيماري ام اس به مراكز درماني اصفهان مراجعه نمايند.
در روند بيماريام اس مكانهاي مختلف و متعدد دستگاهاعصاب مركزي مورد حمله دستگاه ايمني قرار ميگيرد كه نتيجه آن، آسيب متعدد به علائم مختلف و تشكيل بافت "اسكار"در نقاط متعدد آسيب ديده است كه بهاين بيماري"اسكار در نواحي متعدد" يا ملتيپل اسكلروزيس ( (Multiple Sclerosisميگويند.
نام ام اس برگرفته از حروف اول كلمات نام لاتين اين بيماري است.
در شرايطي خاص دستگاه ايمني بدن به دستگاه اعصاب مركزي فرد حملهور شده و بيماري ام اس را ايجاد ميكند.
يك متخصص مغز و اعصاب پيشتر هشدار داده بود كه بيماري ام اس در زنان ۲/۵تا ۳برابر بيشتر از مردان مشاهده شده است.
دكتر "بهلولي" بااشاره به اين كه بيماري ام اس در كشور روبه افزايش است، گفت: اين بيماري بيشتر در افراد تحصيل كرده و در سنين ۲۰تا ۴۰سالگي شروع ميشود.
وي بااشاره به اين كه آمار دقيقي از مبتلايان ام اس در كشور وجود ندارد، تخمين زد كه ۲۰تا ۴۰هزار نفر طي سالهاي اخير به اين بيماري دچار شدهاند.
دكتر بهلولي گفت: ام اس بيماري مزمن و غيرقابل پيش بيني در سيستم مركزي مغز است و سبب تاري ديد ، كوري، عدم تعادل، ضعف اندام ها، اختلالات عصبي، ادراري، حافظه و تمركز ميشود.
وي عفونت، افزايش درجه حرارت بدن، استرس، بيخوابي، گرمازدگي و خستگي را موجب تشديد ام اس دانست.
بهلولي با بيان اين كه اين بيماري قابل درمان است،اظهارداشت: خوشبختانه در سالهاي اخير داروهاي متعددي به بازارهاي جهاني آمده و اين داروها نيز در كشور ما موجود است.
دور نرو...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...
بیا کنار دلم
من غیر از اینها که می نویسم
نوازش هم بلدم...