2012/01/25, 12:51 PM
![[تصویر: L128429834515.jpg]](http://s1.picofile.com/file/7264260428/L128429834515.jpg)
زردچوبه گیاهی ضد سرطان و کاهنده چربی و قند خون بالاست.
نتایج یک مطالعه حاکی از آن است که ماده موثره و دیگر ترکیبات موجود در ریزوم(ساقه زیرزمینی) زردچوبه دارای اثرات فارماکولوژیک متعدد از جمله ضد رادیکال آزاد، ضد التهاب، ضد سرطان و کاهنده چربی و قند خون بالا و اثر بر سیستم ایمنی در تحقیقات آزمایشگاهی و بعضاً بالینی است.
دکتر حسن فلاح حسینی استادیار پژوهشی گروه داروشناسی و طب کاربردی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج در یک مقاله مروری، اثرات فارماکولوژی ریزوم گیاه زردچوبه و ماده موثره آن کورکامین را بررسی کرد.
زردچوبه در کشورهای آسیایی از گذشتههای دور کاربرد غذایی و دارویی دارد. در طب سنتی این کشورها زردچوبه در اختلالات گوارشی و کبدی، رفع سنگ کلیه، درد مفاصل و اختلالات قاعدگی مصرف می شود.
در آزمایشهای حیوانی و انسانی تجویز زردچوبه در بهبود بیماریهای متعددی موثر بوده است. زردچوبه یک ماده با خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. این خواص زردچوبه باعث شده است که مصرف آن در بیماریهای گوارشی، کبدی، سرطان، آرتریت، آلرژی، آسم، آترواسکلروز، آلزایمر و قندخون بالا مورد نظر قرار گیرد.
با توجه به کاربرد غذایی و دارویی و همچنین خواص فارماکولوژی ریزوم گیاه زردچوبه نیاز به بررسی اثرات فارماکولوژی ریزوم این گیاه جهت بهرهبرداری از آن در انجام تحقیقات بالینی احساس میشود.
همچنین با توجه به آنکه زردچوبه در طب سنتی در بیماریهای متعدد تجویز میشود، به نظر میرسد که انجام تحقیقات بالینی روی این ماده در درمان بیماریهای ذکر شده لازم باشد.
آیا می دانید زردچوبه دارای خواص بسیار زیادی می باشد و مهمتر آن که، خواص این ادویه با دو عمل نادرست به هنگام آشپزی و طبخ غذا از بین می روند...
خواص زردچوبه بر اثر حرارت و به مرور زمان كاهش مییابد
یك متخصص تغذیه گفت: بخشی از اثرات زردچوبه مربوط به اسانس آن است به همین علت خواص زردچوبه بر اثر حرارت و به مرور زمان كاهش مییابد.
مرتضی صفوی افزود: زردچوبه از پیگمانهای زرد رنگ، از دسته كوركومینوزیدها تشكیل شده است.
وی گفت: زردچوبه ضد آمیب، ضد درد، ضد اسید معده، ضد آرتریت، ضد باكتری، پادزهر آرسنیك، ضد ادم، ضد حساسیت، ضد سرطان، ضد تب، ضد عفونی كننده، ضد اسپاسم، ضد تومور، ضد زخم معده و ضد نفخ است.
این متخصص تغذیه اضافه كرد: از دیگر خواص زردچوبه میتوان به قابض بودن، ادرارآور، خلط آور، محافظ معده، بندآورنده خون، محافظ كبد، كاهش دهنده چربی خون و مقوی معده اشاره كرد.
صفوی گفت: برای نگهداری زردچوبه نباید از ظروف پلاستیكی استفاده كرد. بهترین ظروف برای نگهداری آن ظروف آلومینیومی و شیشههای رنگی (قهوهای) است. هم چنین در ظرف باید كاملاً بسته باشد.
وی افزود: ریشه و ریزوم زردچوبه كه پودر نشده است در برابر حرارت مقاومتر از پودر آن است، ولی چون اكثراً پودر زردچوبه در بازار به فروش میرسد، برای نگهداری طولانی مدت آن بهتر است در جای خنك نگهداری شود.
این متخصص تغذیه اضافه كرد: بخشی از اثرات زردچوبه مربوط به رایحه (اسانس) آن است كه بر اثر حرارت و به مرور زمان كم میشود، لذا زردچوبه كهنه دارای خواصی كمتر از زردچوبه تازه است.
قرار دادن مطالب در بخش سلامت به منظور افزایش آگاهی عمومی بوده و به منزله کاربردهای درمانی و مصارف دیگر نیست
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : farsnews.com
این پژوهش در فصلنامه گیاهان دارویی به چاپ رسیده است.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............