2011/12/21, 12:54 PM
- چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟
- با وجود احساس شدید نیاز به ادرار کردن، مقدار کمی ادرار دفع میشود.
- تکّرر ادرار، سوزش ادرار، درد، یا ناراحتی همراه با احساس دفع ادرار است.
- احساس دفع ادرار نشانهٔ چیست؟
اجبار به دفع ادرار مانند خوابآلودگی یا گرسنگی است. ولی گاهی فشار وادار به رفتن به دستشوییتان میکند اما ادراری دفع نمیشود یا بسیار کم است. معمولاً چیزی مانع جریان ادرار شده یا مجرای ادرار را تحریک کرده است.
در حالت عادی، دستور تخلیه با اجازهٔ مثانه صادر میشود که یک کیسهٔ تو خالی است و ادرار از کلیهها به آن میریزد. وقتی مثانه پر شود، پیامی به مغز میفرستد تا دستور تخلیه ادرار بدهد.
اما بعضی تحریککنندهها میتوانند مثانه را گول بزنند. الکل، نوشیدنیهای کافئیندار مثل قهوه و چای مثانه را تحریک میکنند.
تنش یا اضطراب هم شبکهٔ عصبی را گمراه کرده و ممکن است احساس نیاز به دفع ادرار را القا کند.
عفونتها هم مجاری ادراری را تحریک کرده و از علل شایع احساس دفع ادرار هستند. عفونت چه کلیه را گرفتار کند یا مثانه، میزراه، مهبل، یا پروستات، به هر حال، یا تولید ادرار را تحریک میکنند یا احساس نیاز به دفع آن را. عفونتها سوزش ادرار هم دارند. یک عفونت کمتر شناخته شده به نام التهاب بینابینی مثانه احساس تقریباً مداوم نیاز به دفع ادرار را همراه با درد و ناراحتی بهوجود میآورد.
یبوست هم میتواند جریان ادرار را بند آورد. راست روده مجاور مثانه است. گاهی نیاز به ادرار کردن دارید، ولی پر بودن راست روده مانع دفع آن میشود.
سنگ کلیه، سنگ مثانه، و بزرگ شدن پروستات هم جریان ادرار را بند میآورند. در این حالت، مثانه کاملاً تخلیه نشده و زود دوباره پر میشود. اگر این مشکل درمان نشود، دفع ادرار بسیار سخت شده و بیاختیاری را بهدنبال دارد.
- درمان احساس رفع ادرار
اگر قرار باشد با هر احساس دفع ادرار به دستشوئی بروید، بهزودی حجم مثانه را کوچک کرده و احساس دفع را بیشتر خواهید کرد. بنابراین، باید راه حل دیگری پیدا کرد.
خود را شل کنید. گرچه عجیب بهنظر میرسد، ولی وقتی فشار دفع ادرار دارید، سعی در مقاومت با آن نکنید. در عوض خود را شل کنید. با این کار فشار انقباضی ماهیچههای روی مثانه را برداشته و از احساس فشار آن میکاهید. وقتی احساس دفع میکنید، بنشینید و با چشمان بسته چند نفس عمیق بکشید. اما مواظب باشید ماهیچههای لگن را که مسئول جلوگیری از بیاختیاری ادرار هستند شل نکنید.
اسفنکتر را محکم کنید. همان پیامی که اسفنکترهای لگنی را محکم میکند، مثانه را هم شل میکند. ظرف یک دقیقه احساس دفع ادرار موقتاً برطرف میشود.
یادداشت کنید. با یادداشت کردن آنچه که میخورید و زمان احساس دفع ادرار میتوانید خوارکیهائی را که باعث احساس فشار میشوند پیدا کرده و آنها را از برنامهٔ غذائی حذف کنید یا کمتر بخورید.
عفونت را درمان کنید. خوردن آنتیبیوتیک به مدت چند روز عفونتی را که احتمالاً باعث احساس دفع ادرار شده است برطرف میکند. پزشک آنتیبیوتیک لازم و مقدار مصرف آن را تجویز میکند.
اگر بدانيد مردم چقــدر به ندرت فکـر مي کنند
هيچ گاه از اينکه درباره ي شما چه فکـر مي کنند
نگــران نمــي شويــد . . .
هيچ گاه از اينکه درباره ي شما چه فکـر مي کنند
نگــران نمــي شويــد . . .