کارشناس غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: مصرف کنندگان باید به علامات اختصاری مانند PE ، PP یا PS که در کف ظروف حک شده است ، توجه کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وب دا، معمار گفت: این علائم نشان دهنده این است که اولاً تولید کننده ظروف سعی در اطلاع رسانی به مصرف کننده از نظر نوع کاربرد ظروف دارد و ثانیاً هر یک از این علائم نشانگر نوع مصرف و کاربرد ظروف یکبار مصرف است .
این کارشناس آزمایشگاه در ادامه انواع ظروف یکبار مصرف و کاربرد آنها گفت: ظروف پلی اتیلنی (PE ) سفید رنگ برای بسته بندی و نگهداری روغن ، سرکه و محصولات لبنی (شیر و دوغ) و مواد غذایی با حرارت بالا و مرطوب مناسب است.
بر اساس این گزارش، استفاده از ظروف پلی پروپیلنی (PP) سفید رنگ برای بسته بندی محصولات لبنی ( ماست، خامه، پنیر ) و همچنین زیتون و مواد غذایی با حرارت بالا و مرطوب بلامانع بوده و اخیراً در جهان به جای لیوانهای یکبار مصرف شفاف از لیوانهای پلی پروپیلنی استفاده میشود .
وی در ادامه افزود : ظروف پلی استایرنی شفاف که به نام (GPPS) نیز معروف است برای تولید لیوان و ظروف یکبار مصرف فقط برای مواد غذایی در دمای معمولی توصیه میشود ولی نمیتوان از آن برای نوشیدنیهای داغ (چای، شیرکاکائو و قهوه ) و مواد غذائی با حرارت بالا استفاده کرد.
معمار در خصوص ظروف پلی استایرنی شفاف خاطر نشان کرد: از گرم کردن مواد غذایی در این ظروف در مایکروفر خودداری شود.
همچنین ظروف پلی استایرن کریستال برای بسته بندی روغنهای خوراکی، مارگارین و کلیه محصولاتی که لایه خارجی آنها چربی بوده و در تماس با بسته بندی است، ممنوع است .
این کارشناس آزمایشگاه در ادامه گفت: ظروف پلی استایرنی فوم دار (EPS) و ظروف پلی استایرنی سفید رنگ (HIPS) نباید برای بسته بندی آن دسته از مواد غذایی (خوراکی و آشامیدنی ) که در زمان پرشدن نگهداری یا مصرف دما بالاتر از 65 درجه سانتی گراد دارند، استفاده شود.
روزگارا ، تو اگر سخت بمن میگیری ! باخبر باش که پژمردن من آسان نیست . . . !