امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص تعدادی ازخوراکیها
#1
می خوام از این به بعد توی قسمت پزشکی در مورد خواص خوراکیها هر چی مطلب دارم و گیرم میاد بزارم . امیدوارم دوستان منتفع بشن .

يك كارشناس بهداشت گفت: مواد غذايي حاوي امگا 3 در حفظ سلامتي مردان تاثير بسيار زيادي دارد.

محمد علي‌گل با اشاره به نامگذاري ششم اسفند ماه به نام روز سلامت مردان به فوايد خوراكي‌ها در تقويت حافظه و قواي مردان اشاره كرد و اظهار داشت: ساردين يكي از بهترين منابع اسيد چرب امگا 3 بوده كه براي سلامت قلب مفيد است.

وي افزود: اين ماهي حاوي پروتئين زياد و چربي اشباع شده كمي بوده و استخوان‌هاي آن مي‌تواند يك سوم كلسيم مورد نياز بدن را تامين كند.

اين كارشناس بهداشت مصرف آجيل و كنجد را سبب كاهش ابتلا به سرطان پروستات و سلامت قواي جنسي دانست و بيان داشت: دانه‌هاي كنجد سرشار از اسيد آمينه و آرژينين بوده كه اين اسيد آمينه با تركيب كردن اكسيد نيتريك جريان خون را در شاهرگ‌ها بالا مي‌برد.

وي جو دوسر و سويا را در ثابت نگه‌داشتن خلق و خو موثر دانست و ادامه داد: سويا به دليل داشتن پروتئين و اسيد چرب امگا 3 از افسردگي و نوسانات اخلاقي در مردان جلوگيري مي‌كند.

علي‌گل همچنين به خواص عدس و زغال‌اخته در ثبات انرژي و تقويت حافظه اشاره كرد و عنوان داشت: رنگ زغال‌اخته به خاطر وجود فلاونوئيد از تاثيرات منفي اكسيد شدن سلول‌هاي پيام‌بر جلوگيري مي‌كند.

وي مصرف گوجه فرنگي را براي مردان مفيد دانست و ابراز داشت: گوجه فرنگي داراي خاصيت ضدسرطاني بوده و به تناسب اندام كمك مي‌كند.

اين كارشناس بهداشت در پايان مصرف آب گوجه را در جلوگيري از سرطان ريه، معده و پروستات موثر دانست.
خواص معجزه آسای زیتون


زيتون درختچه اي است به ارتفاع تقريبا سه متر ولي هنگامي كه در شرايط مساعد پرورش مي يابد ارتفاع آن حدود 12متر و قطر تنه اش به 3 متر ميرسد .

چوب درخت زيتون بسيار سخت و مقاوم است. رنگ آن زرد است كه خطوطي قهوه اي رنگ در آن وجود دارد. از چوب زيتون براي تهيه اشياء چوبي ظريف استفاده مي شود . برگهاي آن سبز رنگ ، بيضوي و دراز و بوضع متقابل يكديگر بر روي ساقه قرار گرفته اند .

منشاء درخت زيتون احتمالا منطقه مديترانه بوده و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است.

زيتون معمولا در اوائل تابستان شروع به گل دادن مي كند و ميوه آن كم كم ظاهر مي شود. در اواخر تابستان ميوه آن به ثمر مي رسد. در اين هنگام زيتون سبز است و بتدريج تبديل به بنفش و قهوه اي و سپس سياه مي شود بطوريكه در اواخر پائيز كه موقع برداشت ميوه است رنگ آن بكلي تيره است.

خواص داروئي:

زيتون رسيده از نظر طب قديم ايران گرم و قابض است و ميوه نارس زيتون سرد و خشك است و روغن زيتون گرم و خشك است . برگ درخت زيتون نيز گرم و خشك مي باشد.

1) دم كرده برگ زيتون داروي خوبي براي پائين آوردن فشار خون مي باشد . بدين منظور بايد 20 عدد برگ زيتون را داخل 300 گرم آب ريخته و آنرا بمدت 15 دقيقه بجوشانيد . سپس كمي قند بآن اضافه كرده و بمقدر يك فنجان دوبار در روز از آن بنوشيد . بعد از دو هفته بايد بمدت 8 روز نوشيدن اين دم كرده را قطع كنيد و سپس ادامه دهيد .

2) روغن زيتون نرم كننده و صفرا بر است .

3) روغن زيتون دفع كننده سنگ كيسه صفرا است براي اين منظور بايد آنرا با آبليمو مصرف كرد .

4) روغن زيتون كرم كش است .

5) روغن زيتون براي رفع سرفه هاي خشك مفيد است .

6) براي رفع خارش گزيدگي حشرات، روغن زيتون را به محل گزيدگي بماليد .

7) بدن بچه هايي را كه مبتلا به نرمي استخوان و كم خوني هستند با روغن زيتون ماساژ دهيد اثر مفيدي دارد

8) براي رفع خشکی لثه، روغن زيتون را بر روي لثه بماليد .

9) براي برطرف كردن خراش و ترك پوست، گليسيرين و روغن زيتون را بمقدر مساوي با هم مخلوط كرده و روي پوست بماليد .

10) دم كرده برگ درخت زيتون تب بر است .

11) جوشانده برگ درخت زيتون برطرف كننده نقرس و روماتيسم است .

12) براي سرباز كردن جوشها و كورك ها زيتون را له كرده و روي جوش يا كورك بماليد .

13) دم كرده و جوشانده پوست درخت زيتون تب بر و درمان كننده مالاريا است .

14) پماد ميوه نارس زيتون براي سوختگي مفيد است

15) جويدن برگ زيتون براي از بين بردن زخم هاي دهان مفيد است

16) براي رفع سستي فلج و لقوه و تقويت نيروي جنسي بايد 80 گرم روغن زيتون را با 14 گرم كندر و 16 گرم سياه دانه مخلوط كرده و بمدت سه روز از آن بخوريد

17) مصرف روغن زيتون از امراض قلبي و سرطان جلوگيري مي كند .

18) و بالاخره روغن زيتون بهترين روغن براي پخت و پز مي باشد زيرا در اثر حرارات خراب نمي شود.
منبع : کتب طب سنتی
تاثیر پرتقال در پیشگیری از سرطان


کارشناسان از فواید زیاد پرتقال در پیشگیری از بسیاری از بیماری‏ها خبر می‏دهند.

به گزارش شبکه خبر به نقل از واحد مرکزی خبر، كارشناسان تغذیه می‏گویند: افردی كه پرتقال مصرف می‏كنند، 50 درصد كمتر از افرادی كه پرتقال مصرف ن می‏كنند به سرطان دستگاه گوارش مبتلا می‏شوند.

شیرین اباذری، متخصص تغذیه گفت: پرتقال به علت داشتن ویتامین «ث» و خواص آنتی اكسیدانی از ابتلا به سرطان مری و لوزالمعده پیشگیری می‏كند.

وی افزود: این میوه به علت دارا بودن املاح معدنی از جمله پتاسیم، فسفر، كلسیم و آهن برای پیشگیری از بیماری‏های قلبی، افزایش رشد و نمو استخوان، استحكام دندان و كاهش فشار خون نیز مفید است.

اباذری گفت: پوست زرد، پوسته سفید، برگ، تخم و اسانس پرتقال هم خواص درمانی فراوانی دارد.

پوسته سفید آن به علت وجود ماده پكتین پایین آورنده كلسترول خون است.

جوشانده پوست زرد پرتقال، دم كرده برگ و اسانس پوست آن هم به ترتیب خاصیت اشتها آور، ضدسرفه، مسكن و ضدعفونی كنندگی دارد.
پیش از این بررسی‏ها متعدد، سودمندی انواع میوه و سبزی از جمله مرکبات را در پیشگیری از بسیاری از بیماری‏ها نشان داده‏اند.
خواص معجزه آسای ماست


ويتامين ها وموادمعدني :

هرچند درضمن فرايند حرارتي ، پاره اي از ويتامين هاي موجود درشير كاهش مي يابند ، اما بعضي از اين تركيبات به وسيله باكتري هاي ماست

درضمن فرايند توليد ، به مقدار قابل توجهي ساخته مي شوند . محققان زيادي ادعا كرده اند كه رابطه اي مستقيمي بين مصرف ماست وافزايش طول عمر وجود دارد . ازآن جمله طول عمر قبايل ساكن دربلغارستان را به مصرف زياد ماست مرتبط دانسته اند .

پروفسور مچينكوف معتقد بود كه درآينده نقش درماني باكتري هاي لاكتيك ( باكتري هاي موجود درماست ) كشف خواهد شد وارزش اين امر كم تر از اكتشاف پني سيلين دردرمان عفونت نيست .

باكتري هاي ماست قادربه تحمل شرايط اسيدي داخل دستگاه گوارش انسان مي باشند ، بنابراين اين باكتري ها درحفظ باكتري هاي مطلوب دستگاه گوارش بسيار مفيد هستند . باكتري هاي ماست قادرند بخشي ازتركيبات مضري را كه به وسيله ي ديگر باكتري هادردستگاه گوارش توليد مي شوند ، خنثي نمايند . اين امر درارتقاي سلامتي انسان نقش مهمي را دارا مي باشد .


در زير به چند نكته مهم ديگر درخصوص ويژگي هاي اختصاصي ماست اشاره مي شود :

1- هضم ماست آسان تر از شير است .

2- ماست با تقويت باكتري هاي مفيد ساكن روده ، باعث افزايش سلامت دستگاه گوارش مي شود .
ماست با خنثي سازي برخي تركيبات مضر صفراوي ، از تحريك جدار روده ها كاسته واحتمال بروز تومور روده را كاهش مي دهد .

كلسيم موجود درماست نيز مانع رشد بي رويه ي سلول هاي پوششي روده ي بزرگ مي شود . يك بررسي نشان داده است افرادي كه كلسيم بيش تري مصرف مي كنند وبروزسرطان روده درآن ها كم تر است .
مطالعه ديگري نشان داده كه متوسط ورودي 1200 ميلي گرم كلسيم در روز به بدن ، باعث كاهش چشم گير شيوع و بروز سرطان روده بزرگ مي شود .

3- ماست با ايجاد شرايط مناسب بيولوژيكي ، باعث جذب بهتر برخي مواد غذايي مي گردد كه از جمله آن ها مي توان به افزايش جذب كلسيم وويتامين هاي گروه B اشاره نمود.

4- اسيدموجود درماست به برگشت حالت عادي روده ها پس از عفونت ها كمك مي نمايد .
ماست مي تواند درپيش گيري از بروزعفونت ها وبيماري هاي گوارشي ناشي از ويروس ها وحساسيت هاي غذايي مفيد باشد .

5- بررسي ها نشان داده ، كه ماست دركمك به درمان اسهال كودكان مفيد بوده است .

6- متخصصان درهنگام مصرف آنتي بيوتيك ها ، مصرف ماست را توصيه مي نمايند زيرا اغلب آنتي بيوتيك ها باعث نابودي باكتري هاي مفيد دستگاه گوارش شده ومتعاقبا باعث اختلال دركار دستگاه گوارش مي شوند .

بررسي ها نشان داده كه نابودي باكتري هاي مفيد دستگاه گوارش خود نيز مي تواند باعث بروز اسهال هاي متوسط تا شديد شود. ماست مي تواند به برگشت شرايط طبيعي روده ها كمك نمايد . توصيه شده درهنگامي كه قراراست بيمار بيش از 2هفته آنتي بيوتيك مصرف نمايد ، حداقل 250 ميلي ليتر ماست را دررژيم غذايي روزانه خود قراردهد .

7- ماست باعث كاهش عفونت هاي ناشي از قارچ ها دردستگاه تناسلي زنان مي شود .
تحقيقات نشان داده ، مصرف روزانه ي 250 ميلي ليتر ماست حاوي باكتري هاي زنده ، باعث كاهش تعداد قارچ ها ومخمرهاي بيماري زا دردستگاه تناسلي زنان شده وشيوع عفونت ناشي از اين ارگانيزم ها را كاهش مي دهد .

8- ماست منبعي غني از كلسيم است .
250 ميلي ليتر ماست داراي 450 ميلي گرم كلسيم مي باشد . اين مقدار مي تواند نصف نياز كودكان و40 -30 درصد نيازكلسيم بزرگ سالان را برطرف كند . بايد درنظرداشت كه حضور باكتري هاي زنده درماست ، باعث افزايش جذب كلسيم دربدن مي شود . بررسي ها نشان داده است كه مقدار جذب كلسيم از 250 ميلي ليتر ماست درمقايسه باهمين مقدار شير بيش تراست .

9- ماست منبع بسيار خوبي براي جذب پروتئين است .
درهر250 ميلي ليتر ماست تقريبا 14- 10 گرم پروتئين موجود مي باشد ، كه تقريبا برابر با 20 درصد نيازروزانه است . هم چنين عمليات تخمير باكتريهاي ماست باعث سهولت تسهيل جذب پروتئين ها مي شود . به اين دليل پروتئين هاي ماست را پروتئين هاي پيش هضم شده (predigested) مي نامند .

10- ماست وكاهش كلسترول
تحقيقات نشان داده كه ماست مي تواند باعث كاهش كلسترول خون شود . اين ممكن است به علت تأثير فعاليت باكتري هاي زنده وسهولت متابوليسم كلسترول باشد . زيرا ماست مي تواند اتصال هايي را با اسيدهاي صفراوي ايجاد كند .(اسيدهاي صفراوي درساخت كلسترول نقش دارند.)

11- ماست ورشد كودكان
دركودكاني كه دچاربيماري سوء جذب هستند ، ماست به جذب دوتركيب مهم غذايي پروتئين ها ومواد معدني كمك مي كند . اسيد لاكتيك موجود درماست باعث سهولت جذب وهضم اين تركيبات مغذي مي شود .

12- محققان توصيه مي‌كنند كه براي كاهش وزن بايد مصرف ماست در رژيم غذايي گنجانده شود.
بسياري از افرادي كه براي لاغر شدن رژيم غذايي دارند، فرآورده‌هاي لبني را از فهرست مواد غذايي حذف مي‌كنند اين در حاليست كه محققان دريافتند ماست در واقع توانايي بدن را براي سوزاندن چربي‌ها تقويت كرده و حفظ عضلات در وضعيت مناسب را تسهيل مي‌كنند.

افرادي كه در رژيم غذايي خود ماست كم چربي را مي‌گنجانند، بيشتر از افرادي كه صرفا دريافت كالري خود را كم مي‌كنند، كاهش وزن دارند.

همچنين افرادي كه ماست مي‌خورند در مقايسه با افراد ديگر"22" درصد بيشتر وزن، "61" درصد بيشتر چربي بدن و "81" درصد بيشتر چربي شكم را در طي "12" هفته كم مي‌كنند.

در اين تحقيق افراد چاق سالم شركت داشتند كه به دو گروه تقسيم شدند. هر دو گروه از رژيم غذايي كم كالري استفاده كردند كه "500" كالري كمتر از ميزان معمول دريافت كالري بود.

يك گروه تقريبا "1100" ميليگرم كلسيم در روز شامل 3 وعده ماست كم چرب مصرف مي‌كرد و گروه ديگر در حدود "500" ميليگرم كلسيم مصرف مي‌كرد كه اين ميزان كم، خاص رژيم غذايي آمريكايي است.

پس از گذشت "12" هفته، ميزان متوسط كاهش وزن در گروهي كه ماست كم چرب استفاده مي‌كرد "6" كيلوگرم بود. افراد اين گروه در حفظ حجم عضلات در وضعيت مناسب دو برابر بيش از گروه ديگر موفق بودند.
خواص سرکه سیب


سالیان سال مردم معتقد بودند سرکه سیب، بعنوان ماده ای بر علیه عفونت و حتی پوکی استخوان و نیز برای هضم بهتر موادغذایی موثر است.

سرکه سیب از بروز سرطان پیشگیری هم می کند. اگر چه سرکه سیب سرطان را درمان نمی کند ، ولی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ، رادیکال های آزاد را در بدن از بین می برد. رادیکال های آزاد ترکیبات خطرناکی هستند که در اثر اکسیداسیون به وجود می آیند و باعث تخریب سلول های بدن، پیری زودرس سلول ها و ایجاد سرطان می شوند.

بتاکاروتن آنتی اکسیدان مهمی است که در سرکه سیب وجود دارد و رادیکال های آزاد را خنثی می کند. سرکه سیب علاوه بر بتاکاروتن ، ماده دیگری نیز دارد که از سرطان جلوگیری می کند . نام این ماده پکتین است. پکتین یک نوع فیبر غذایی است. مطالعات نشان داده که دریافت زیاد فیبر از بروز سرطان و به خصوص سرطان روده جلوگیری می کند، زیرا فیبرها با مواد سرطان زا در روده ترکیب می شوند و باعث دفع سریع تر آنها از بدن می شوند.

سایر فواید سرکه سیب به شرح زیر است:

1- سرکه سیب دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کننده است. ضد باکتری و ضد قارچ است و باعث ارتقاء عمل سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل بیماری زا می شود.

2- مقدار پتاسیم بدن را تنظیم می کند، در نتیجه به حفظ تعادل اسیدی- بازی خون کمک می کند.

3- برای تصلب شرائین مفید است، زیرا هنگام مستحکم شدن استخوان ها، توده کلسیمی موجود در مفاصل را تجزیه می کند.

4- برای درمان مسمومیت غذایی و ناراحتی های گوارشی مفید است.

5- عفونت ادراریرا بهبود می بخشد.

6- فشار خون بالا را کاهش می دهد.

7- در افرادی که داروهای دیورتیک ( ادرارآور ) مصرف می کنند، مصرف سرکه سیب، باعث جایگزین شدن و جبران پتاسیم از دست رفته می شود. برای این منظور دو قاشق مرباخوری سرکه سیب را با مقداری آب مصرف کنید.
خواص برنج


رنج بعد از نان، پرمصرف‌ترين ماده غذايي در الگوي غذايي ايرانيان است و از گروه غلات به شمار مي‌آيد. از نظر تغذيه‌اي برنج منبع خوبي از كربوهيدرات‌هاي پيچيده است، سديم ندارد و ميزان چربي آن بسيار ناچيز بوده و فاقد كلسترول است. پروتئين آن ايجاد حساسيت نمي‌كند و قابليت هضم آساني دارد.

كربوهيدارت‌هاي پيچيده برنج در مقايسه با كربوهيدرات‌هاي ساده مانند قند و شكر در روده هضم و جذب آهسته‌تري دارند بنابر اين با مصرف آن قند خون بلافاصله بالا نمي‌رود. به همين دليل بسياري از گونه‌هاي برنج خصوصا سبوس‌دار آن براي افراد ديابتي در مقادير توصيه شده مناسب است.

برنج از نظر پروتئين در مقايسه با ديگر غلات كيفيت مناسب‌تري داشته و سرشار از اسيدهاي آمينه ضروري مي‌باشد و فقط از نظر اسيدآمينه ليزين كمبود دارد. بنابر اين تركيب برنج با حبوبات باعث بالا رفتن كيفيت پروتئين آن مي‌شود.

پروتئين برنج براي افرادي كه به پروتئين گندم (گلوتن) حساسيت دارند مناسب‌ترين انتخاب است برنج از نظر ويتامين‌ها خصوصا ويتامين‌هاي گروهB وA غني بوده و سرشار از املاح معدني نظير: پتاسيم، فسفر، كلسيم، منيزيم، آهن و روي است البته برنجي كه زياد ساييده و صيقلي گشته و به اصطلاح سفيد شده باشد قسمت اعظمي از مواد مغذي خود را در حين فرآيند سبوس‌گيري از دست خواهد داد.

چنين برنجي فاقد موا دمغذي بوده و مصرف زياد‌ آن به‌تنهايي مي‌تواند تاحدي موجب يبوست و در طولاني مدت منجر به كمبود ويتامين B در مصرف كننده شود. كارشناسان تغذيه معتقدند جايگزين كردن برنج سبوس‌دار يا قهوه‌اي مي‌تواند تا حد زيادي به رفع اين مشكل بينجامد.

قابل ذكر است در كشورهاي توسعه يافته پس از گرفتن سبوس براي توليد برنج سفيد كه ارزش غذايي آن كاهش يافته، برنج را غني سازي مي‌كنند و كاهش سطح فسفر، پتاسيم، آهن و ويتامين‌هاي B را با اضافه كردن دوباره اين مواد به محصول جبران مي‌سازند.
كته يا چلو!

علاوه بر آن كه نوع فرآيند مي‌تواند روي محصول اثرگذار باشد چگونگي پخت آن نيز در حفظ يا كم شدن ويتامين‌ها و املاح آن موثر است. در پخت برنج برخي خانواده‌ها آ‌ن را به صورت كته و عده‌اي به صورت چلو (آبكشي) طبخ مي‌كنند. واقعيت اين است كه معمولا براي حفظ ويتامين‌هاي برنج توصيه مي‌شود آن را به صورت كته بپزند و آبكش نكنند چرا كه پختن برنج به‌صورت آبكش باعث خارج شدن ويتامين‌هاي محلول در آب آن نظير ويتامين B و C در حين آبكش كردن مي شود.

اين ويتامين‌ها طي پخت يا در شستشوي برنج، كاهش زيادي پيدا مي‌كنند. مقدار اين ويتامين‌ها در حين شستن 2 درصد افت كرده و اگر آب پخت بيرون ريخته شود به حداكثر مقدار افت يعني 10 درصد مي‌رسد. لذا، آبكش زياد برنج و نيز پخت آن در آب زياد و سپس دور ريختن آب برنج به علت كاهش ويتامين‌هاي محلول در آب و برخي املاح توصيه نمي‌شود.

نكته: معمولا برنج كهنه از برنج نو بهتر است. براي نگهداري از برنج و جلوگيري از خراب شدن آن هيچ‌گاه برنج را در نور مستقيم خورشيد و در جاي مرطوب قرار ندهيد. بهتر است برنج را در گوني‌هاي كنفي نگهداري كنيد و هرگز نمك را به‌تنهايي روي برنج نريزيد چرا كه آن را پوك مي‌كند و از مرغوبيتش مي‌كاهد. همچنين مصرف زياد برنج دودي كه نوعي برنج عطري است توصيه نمي‌شود زيرا دود دادن باعث افزودن تركيبات شيميايي به محصول مي‌شود كه امروزه سرطان‌زايي آن ثابت شده است.
گردو خاصیت ضد پیری دارد


يك كارشناس تغذيه در يزد پيشگيري از سرطان، از بين بردن راديكال‌هاي آزاد، شادابي و طراوت پوست و خاصيت ضد پيري را از خواص گردو بيان کرد.

يوسف نقيايي اذعان داشت: گردو در گروه مواد غذايي متفرقه و يا در گروه آجيل دسته‌بندي مي‌شود.

وي ادامه داد: معمولا هر يك قاشق سوپ‌خوري گردو معادل 15 گرم وزن دارد كه خود يك واحد غذايي محسوب مي‌شود، بنابراين روزانه مصرف 1 تا 2 واحد غذايي گردو توصيه مي‌شود.

نقيايي در خصوص تركيبات غذايي اين ماده غذايي خاطر نشان كرد: هر يك صد گرم گردو داراي 18 گرم كربوهيدرات، 14 گرم پروتئين، 61 درصد چربي غيراشباع،‌640 كيلوكالري انرژي، 4 گرم فيبرغذايي، 360 ميلي گرم فسفر، 2/5 ميلي گرم آهن، 500 ميلي گرم پتاسيم و 20 ميلي گرم ويتامين E است.

وي با اشاره به كربوهيدرات موجود در مغز گردو افزود:‌ كربو هيدرات موجود در گردو بصورت قند پيچيده است كه قند خون را به سرعت افزايش نمي‌دهد.

اين کارشناس تغذيه با بيان اينكه چربي در مغز گردو از نوع اسيد چرب غير اشباع است، خاطر نشان كرد: اسيدهاي چرب موجود در گردو از اسيدهاي چرب مفيد و مناسب و گياهي است كه مي‌تواند در تنظيم كلسترول بدن نقش داشته باشد.

وي اضافه كرد: گردو با دارا بودن 20 ميلي گرم ويتامين E در هر يك صد گرم، نقش آنتي اكسيداني بسيار قوي در بدن ايفا مي‌كند.

نقيايي پيشگيري از سرطان، از بين بردن راديكال‌هاي آزاد، شادابي و طراوت پوست و خاصيت ضد پيري را از خواص گردو بر شمرد.
اين كارشناس تغذيه در پايان توصيه کرد؛ كودكان و نوجوانان در حال رشد گردو را جايگزين تنقلات،‌ چيپس و پفك نمايند.
آنچه در یک قاچ هندوانه وجود دارد


هندوانه داراي اسيد آمينه‌اي به‌نام سيترولين و موادي به‌نام كاروتن و ليكوپن و نوعي قند به‌نام مانيتول است.

در 100 گرم هندوانه مواد زير موجود است:

آب ، 92 گرم / پروتئين ، 5/0 گرم / مواد چربي ، 2/0 گرم / نشاسته ،6 گرم /كلسيم ،7/0 ميلي‌گرم / فسفر ،10 ميلي ‌گرم / آهن،5/0 ميلي‌گرم / سديم، 1گرم / پتاسيم، 100 ميلي‌گرم / ويتامين آ ،600 ميلي‌گرم / ويتامين ب 1، 3/0ميلي‌گرم / ويتامين ب 2، 3/0 ميلي‌گرم / ويتامين ب 3، 2/0 ميلي گرم / ويتامين ث ، 8 ميلي‌گرم

تخم هندوانه داراي حدود 30 درصد روغن است كه از نظر خواص شيميايي مانند روغن بادام است.

هندوانه مدر است و به پائين آوردن فشار خون كمك مي‌كند. همچنين معده را تقويت مي‌كند.

پوست سفيد داخل هندوانه براي زخم گلو و دهان بسيار موثر است.

هندوانه براي ورم مثانه مفيد است و بدن را تازه و شاداب مي‌كند. هندوانه براي اشخاص گرم مزاج بسيار خوب است.
هندوانه را بايد هميشه بين دو غذا خورد يعني تقريبا سه ساعت بعد از غذا و يك‌ساعت قبل از غذا زيرا اگر بلافاصله بعد از غذا خورده شود در هضم غذا اختلال ايجاد مي‌كند همچنين نبايد آن را با ميوه‌هاي ديگر مخلوط كرد زيرا توليد نفخ شكم مي‌كند.
کاهش ضعف بدن با مصرف انگور


پزشكان متخصص تغذيه معتقدند انگور ميوه‌اي است سرشار از پتاسيم وداراي مقاديري منيزيم، كلسيم، آهن، فسفر و آلبومين وويتاميتن‌هاي آ ، بي و سي كه ضعف بدن را سريع كاهش مي‌دهد.

به گفته آنان هر شخصي بايد در روز انگور ميل كند زيرا ميوه‌اي ضدعفوني‌كننده نيز هست و همچنين اين ميوه براي درمان بيماري‌هاي يبوست، عوارض رماتيسم، كم خوني و حتي پيشگيري از سرطان سودمند است.

توجه داشته باشيد وقتي انگور ميل مي‌كنيد پس از آن آب سرد ننوشيد و يا ميوه‌هاي خشك مانند برگه هلو و غيره را با انگور و آب ميل نكنيد زيرا دچار دل درد مي‌شويد.

يكي از خواص انگور،‌ صاف‌كننده و «مولد خون بودن» آن است. انگور قند خون را نيز تنظيم مي‌كند. به علاوه انگور قرمز براي تصفيه خون و خون‌سازي از انگور سبز هم بهتر است.

البته افرادي كه قند خون پايين دارند مي‌توانند از انگور بهره زيادي ببرند. بنابراين سعي كنند هميشه انگور تهيه كنند و چند بار در روز مقداري از آن را ميل كنند. انگور يكي از ميوه‌هاي ضد سرطان شناخته شده است و اين، به خاطر خواص ضدعفوني‌كنندگي آن است.

افرادي كه در دوره نقاهت يك بيماري هستند و يا ضعف عمومي‌بدن دارند و در نتيجه قدرت دفاعي بدن آنها كم شده است، سعي كنند از انگور، هويج، سيب و هلو به مقدار زياد استفاده كنند. البته اين ميوه‌ها را با هم در آب ميوه‌گيري ريخته و آب ميوه حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز بنوشند.

گفتني است، انگور پتاسيم زيادي دارد كه به جبران ضعف بدن كمك مي‌كند.
انگور براي سلامتي قلب، ريه و كليه نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزي، ملين و مدر بوده و براي مبتلايان به اوره خون مناسب و سازگار است.
تاثیر تخمه در تقویت بینائی


تقويت‌ چشم و بينايي انسان، مهم‌ترين خاصيت درماني تخمه آفتابگردان است

تخمه آفتابگردان از جمله تنقلات خوش طعمي است که به دليل خواص غذايي و درماني قابل توجه مي‌تواند آجيل مناسبي براي شب‌هاي سرد و بلند زمستاني باشد.

به گزارش ايسنا تخمه آفتابگردان از جمله مغزهاي چربي است كه نه‌ تنها به عنوان آجيل و تنقلات مصرف مي‌شود بلکه انواع روغن و کره آن هم موارد مصرف فراوان دارد.
تخمه‌ را مي توان به صورت تازه، خشك و بو داده مصرف كرد كه البته نوع بوداده آن با نمك و كمي آبليمو بسيار خوشمزه است.

علاوه بر مصرف مغز تخمه‌ آفتابگردان، از روغن آن به صورت مايع براي پخت و پز نيز استفاده مي‌شود. در ضمن كره آن هم به دو صورت مارگارين و كره تخمه آفتابگردان (مانند كره بادام ‌زميني) يافت مي‌شود.

تخمه آفتابگردان بسيار مقوي است؛ اين تخم منبعي غني از فيبر، پروتئين، ويتامين E ، ويتامين B، ويتامين A و مواد معدني مختلف مانند پتاسيم، منيزيم، ‌آهن، فسفر، سلنيوم، كلسيم و روي است.

بسياري از مطالعات نشان داده‌اند که منيزيم به کاهش فشار خون و سردردهاي ميگرني و همچنين سکته قلبي کمک مي‌کند. منيزيم همچنين براي سلامت استخوانها و بدست آوردن انرژي ضروري است و کمبود منيزيم در بدن باعث بالا رفتن فشارخون، گرفتگي ماهيچه‌ها و سردردهاي ميگرني و همچنين خستگي و تنش مي‌شود.

اگر از درد آرتروز رنج مي‌بريد طبق گل (قسمت پايين گل که مانند بشقابي است) را جدا کرده و در آب انداخته، آنقدر بجوشانيد که شيره چسبناکي باقي بماند و سپس اين شيره را روي مفصل‌هاي دردناک بماليد و ماساژ دهيد. درد آرتروز برطرف مي‌شود. البته خوردن تخمه آفتابگردان هم در کاهش دردهاي مفصلي موثر است.

تخمه آفتابگردان سرشار از اسيد چرب غيراشباع است و به دليل خاصيت فيتواسترول (phytosterols) کلسترول خون را پايين مي آورد، فيتواسترول، در گياهاني يافت مي‌شود که ساختار شيميايي بسيار شبيه به کلسترول دارند و وقتي در رژيم غذايي به اندازه کافي باشد به کاهش کلسترول و همچنين کاهش ريسک ابتلا به سرطان کمک مي‌كند.
اسانس گل آفتابگردان براي التيام زخم‌ها و پايين‌آوردن فشار خون به‌کار مي‌رود و اسانس برگ‌هاي آفتابگردان خاصيت ميکروب‌کشي دارد.

براي تقويت معده و پايين‌آوردن فشار خون؛ 30 گرم برگ‌هاي خشک آفتابگردان را دم کنيد و 3 فنجان در روز بنوشيد.
مصرف تخمه آفتابگردان براي رفع ناراحتي‌هاي برونش، حنجره، مشكلات ريوي و همچنين صاف شدن صدا مؤثر است.

تقويت‌ چشم و بينايي انسان، مهم‌ترين خاصيت درماني تخمه آفتابگردان است؛ البته نبايد در خوردن آن افراط كنيد
خواب خوش با نارنگی


نارنگی میوه ای زمستانی و غنی از ویتامین های A ، B1 ، B2 ،C می باشد.

دانشمندان دانشكده داروسازی لیسستر تركیبی را در پوست نارنگی به نام Salvestrol Q یافته‌اند كه سلولهای سرطانی انسان حاوی آنزیم “‪CYP۱B۱‬ ‪ “P۴۵۹‬ را نابود می‌كند. این یافته می تواند به درمان سرطانهایی نظیر سرطان سینه، ریه، پروستات و تخمدان کمک شایانی کند.
نارنگی حاوی پروتئين، چربي، قند، مقدار زيادي فسفر، كلسيم مي باشد. از خواص مهم نارنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- خون را تصفيه و زياد مي كند.

- به خاطر داشتن مقدار فسفر و كلسيم بالا، نارنگي يكي از ميوه هايي است كه در تشكيل استخوان و اسكلت بدن موثر است.

- حاوي مقدار زيادي منيزيم است و از اين طريق در فعاليت عضلاني، دستگاه گوارش و سيستم عصبي موثر است.

- سرد و تر، مفرح قلب، رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهيب معده و كبد است.

- نارنگي مسكن اعصاب است و براي كليه بيماران مفيد است.

- اگر مي خواهيد شب راحت بخوابيد چند تکه نارنگي بخوريد.
درمان بیماریهای کلیوی با عسل


عسل به عنوان يک مدر در درمان ناراحتي‌هاي کليوي سودمند است.

ماده غذايي بسيار غني و انرژي بخشي است که حدود80 درصد از قندهاي ساده يا مونوساکاريدها ساخته شده و هر10 گرم آن 320 کالري ايجاد مي کند اين مونو ساکاريدها بسرعت جذب مي شوند و اثر انرژي بخشي خود را آشکار مي کنند.

گفتني است، علاوه بر اثر کالري زايي، عسل داراي ويتامين‌هاي متعددي از قبيل تيامين، ريبوفلاوين، اسيدنيکوتينک ، اسيد اسکوربيک ، پيريدوکسين و ويتامين «کا» است.

خواص فيزيکي عسل، اثر ضد باکتريايي دارد و از زمانهاي قديم انسانها از خاصيت ضد ميکروبي عسل سود جسته و آن را در درمان ناراحتي هاي پوستي از قبيل زخمها و سوختگي ها به کار برده اند و يکي از بهترين پانسمانها محسوب مي شود.

همچنين، عسل را در درمان بيماري‌هاي دستگاه تنفسي و عفونت‌هاي ناحيه حلق به کار مي برند و خاصيت ضدباکتريايي آن موجب اثربخشي عسل مي‌شود.

محصول ديگر زنبور عسل، ژله رويال است که حاوي مواد مغذي در حالت تغليظ يافته اي است که زنبور براي نوزادان خود مي سازد، به اين ماده اکسير جواني لقب داده‌اند و شکي نيست که با محتويات انرژي زا و پرپروتئين ، ماده بسيار مقوي است.

تحقيقات نشان داده است، ژله رويال نيز داراي پروتئين ضد ميکروبي است و نظر بيشتر محققان بر اين است که اين ماده ، سيستم ايمني بدن را تحريک مي کند. ژله رويال در درمان عفونت‌هاي ويروسي و سرطان موثر است.

شايان ذکر است، موم زنبور عسل نيز در پزشکي و داروسازي مصرف زيادي دارد؛ در اکثر فرمولاسيون هاي کرمها، پمادها و لوسيون ، به عنوان جزء با ارزش از پايه استفاده مي شود.

به دليل بي اثر و غير فعال بودن موم زنبور عسل، به راحتي با داروها مخلوط مي شود، بدون اين که هيچ واکنش ناخواسته اي بين مواد موثره و موم زنبور عسل رخ دهد.
گفتني است، عسل به عنوان دارو هيچ اثر سوء، عارضه يا بيماري را به دنبال ندارد؛ مگر آن که فقط حساسيت‌هاي محدودي را به وجود بياورد، بنا بر اين در حالت آلرژي، امراض عفوني، سل، امراض رواني، بيماري‌هاي کبد و معده، امراض غدد فوق کليه، نارسايي قلب و عروق، ناراحتي‌هاي عصبي، امراض خوني و ضعف شديد، بايد از تجويز زهر زنبور عسل خودداري کرد.
سیب پنی سیلین طبیعی است


سيب، ميوه‌اي است بهشتي،‌ سرشار از ويتامين‌هاي «آ»، «ب»، «ث» و پتاسيم كه در درمان‌هاي طبيعي يا طب نتروپتي، دارويي براي پيشگيري از بيشتر امراض شناخته شده است‌. يك جمله معروف انگليسي نيز مويد اين مطلب است؛ يعني روزي يك سيب ميل كنيد و دكتر را از خود دور كنيد‌.

سيب در از بين بردن عفونت‌ها بسيار مهم است، در واقع يك نوع پني‌سيلين طبيعي است. سيب نه‌تنها براي يبوست مفيد است؛ بلكه براي اسهال نيز بسيار موثر است، اما تفاوت در طريقه مصرف آن است.

افرادي كه دچار يبوست هستند، مي‌توانند يك سيب را تنوري كرده و يا در فر بگذارند و شب ميل كنند و يك سيب هم به همين طريق صبح‌ها ميل شود‌.

براي درمان اسهال، سيب را رنده كرده،‌ چند ساعت بگذاريد تا رنگش تغيير كند و تيره شود؛ يعني پكتين موجود در آن اكسيده شود و بعد آن را ميل كنيد.

آب سيب تازه سموم بدن را دفع كرده و براي اطفال خيلي مفيد است‌.سيب ميوه‌اي است كه ويتامين «ب» زيادي دارد و به همين دليل براي اعصاب و روان بسيار مهم است و افراد عصبي بهتر است هر روز يك ليوان آب سيب تازه با كمي‌گلاب ميل كنند.

سيب درجه تب را پايين مي‌آورد و براي بهبود گلودرد و سينه‌درد بسيار موثر است‌.

يكي ديگر از خواص سيب رنده شده، اين است كه براي افراد مبتلا به زخم معده بسيار مفيد است.‌

اين ميوه به علت خاصيت دفع اسيد اوريك، در درمان بيماري‌هاي نقرس، آرتروز و رماتيسم بسيار مفيد و موثر شناخته شده است‌.

سيب با دفع اسيد اوريك، داروي رماتيسم و نقرس و درد مفاصل است و براي تقويت قلب و هضم غذا موثر است. خوردن سيب با پوست، يبوست را از بين مي‌برد و براي كبد مفيد است.

ميوه نارس سيب جهت مداواي اسهال مفيد است. خوردن سيب قبل از خواب، كمك موثري در راحت‌تر خوابيدن است.اگر 3 عدد سيب در روز بخوريم، خطر مرگ ناشي از بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهيم. سيب به دليل بافت گياهي خود، مي‌تواند 14 درصد خطر مرگ ناشي از گرفتگي رگ‌هاي بدن را كاهش دهد.
يك سيب متوسط داراي 3 گرم الياف است. الياف مي‌تواند فشار خون و چربي خون را كاهش دهد. همچنين سيب براي سلامتي دندان بسيار مفيد است.
دارچین رمز جوانی است


دارچين (نام علمي: Cinnamomum verum و همچنين Cinnamomum zelanicum) درختچه‌اى است از راسته لورالس (Laurales) تيره برگ‌بوها (Lauraceae) از جنس دارچين‌ها (Cinnamomum).

درختچه دارچين درختى است کوچک، هميشه سبز، به ارتفاع تا متر که از تمام قسمت‌هاى آن بويى مطبوع استشمام مى‌شود. گل‌هاى آن در فاصله ماه‌هاى بهمن تا اوايل فروردين ظاهر مى‌شود. برگ اين درخت سبز سير و داراى گل‌هايى به رنگ سفيد است.
دارچين اولين بار در سرى‌لانکا يافت شد و بعد از آن، تمام دنيا اين چاشنى را شناختند و براى طعم بهتر غذاها استفاده کردند.

يک قاشق چايخورى دارچين، حاوى 28 گرم کلسيم، 1‌گرم آهن و بيش‌تر از 1 گرم فيبر و مقدار زيادى ويتامين‌هاى C ، K و منگنز است. همچنين مقدار 2/1 گرم کربوهيدرات دارد.

دارچين بومى‌سرى‌لانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن کاربرد فراوانى به عنوان ادويه دارد.

خواص درمانى

دارچين رمز جوانى است و مصرف روزانه آن انسان را سالم نگه مى‌دارد. دارچين براى زياد شدن و تجديد قواى جسمانى نيز به کار مى‌رود. کليه‌ها را گرم مى‌کند، ضعف پاها را از بين مى‌برد و کم خونى را درمان مى‌کند.

دارچين بهترين دارو براى دردهاى عضلانى است. دارچين اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسيارى از داروهاى آرام بخش بهتر است. در حقيقت مى‌توان گفت دارچين، واليوم گياهى است، زيرا در دارچين ماده اى به نام Cinnamodehyde وجود دارد که روى حيوانات و انسان اثر آرام‌بخش دارد.

اثر مهم ديگر دارچين پايين آوردن تب مى‌باشد و حتى امروزه دارچين را به صورت قرص و کپسول درآورده اند که به عنوان تب‌بر به کار مى‌رود. دارچين رگ‌ها را باز مى‌کند و باعث بهبود گردش خون مى‌شود.

يکى از خواص دارچين اين است که باعث افزايش کارايى هورمون انسولين در بدن مى‌شود و در نتيجه بدن نياز کمترى به اين هورمون براى کنترل قند خون پيدا مى‌کند. بسيارى از افراد مبتلا به ديابت گزارش داده اند که مصرف يک قاشق چايخورى دارچين در روز تاثير بسيار مثبتى بر قند خونشان داشته است.

همچنين برخى تحقيقات نشان‌دهنده تاثير مثبت دارچين در کاهش فشار خون بوده است. دارچين خاصيت عجيب ديگرى دارد و آن تقويت سيستم ايمنى بدن در مقابل بيمارى‌هاست و حتى مى‌توان گفت که اثرى مشابه پنى سيلين و آنتى بيوتيک دارد.

اگر حس کرديد که ضعيف شده‌ايد و ممکن است مريض شويد، چاى دارچينى را فراموش نکنيد و حتى اگر سرما خورده ايد يا ضعف شديد داريد، چاى دارچين بهترين داروست.

دارچين به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقويت کننده عمل هضم غذا و جريان گردش خون به کار مى‌رود و از آن براى رفع سوءهاضمه، بويژه در مواردى که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده مى‌شود.

همچنين به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومى‌بدن و انعقاد خون مصرف مى‌شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار مى‌رود.

يکى از دانشمندان انگليسى در کتابى که قرن نهم تاليف نمود ادعا کرد که دارچين معده را تميز، آرام و قوى مى‌کند. بنابراين اگر ناراحتى معده داريد حتما از دارچين استفاده کنيد. دارچين علاوه براين همه خواص، طعم بسيار خوبى نيز دارد.
براى اينکه بيش‌تر از طعم و خاصيت درمانى دارچين بهره ببريد، مى‌توانيد موقع دم کردن چاي، مقدارى از پوست آن را داخل قورى بريزيد تا همراه با چاى دم بکشد.
خاصیت ضد سرطانی آب انار


ميوهاي است سرشار از ويتامين وبه علت داشتن آهن و ساير عناصر ديگر دي هضم مي باشد .خوردن دانه هاي انار به مراتب بهتر از نوشيدن آب اناراست . انار ميوه اي است كه به آن خون ساز مي گويند و به همين علت بهترين موقع براي مصرف آن صبح وقبل از صبحانه است. انار مقوي قلب ، مفرح ، دفع كننده چربي ، رفع كننده سموم اغلب عفونتهاي

داخلي، دافع حرارت مي باشد و خوردن انار با پرده هاي سفيد آن شكم را دباغي ميكند ، رب انار ، برگ انار در ضعف معده، كمي اشتها، تهوع، ضعف عمومي، تصفيه خون، خاصه در دختران جوان و در رفع ميگرن بسيار مفيد است.

دانه هاي ميوه ي جنگلي انار كه به (نار دان)شهرت دارد در معالجه اسهال بسيار موثر است . اب انار شيرين باشكر ونشاسته براي درد سينه وسرفه توصيه مي شود . رب انار نيز براي رفع خماري موثر است.

ايران بزرگترين صادر کننده انار در جهان

وسعت كشت: انار درخت كوچكي است كه ارتفاع آن تا 6 متر مي رسد و در مناطق نيمه گرمسيري مي رويد . شاخه هاي آن كمي تيغدر و برگهاي آن متقابل ، شفاف و ساده است .

گلهاي انار درشت برنگ قرمز اناري ولي بي بو مي باشد . ميوه آن كروي با اندازه هاي مختلف داراي پوستي قرمز رنگ و يا زرد رنگ مي باشد .

کشت و توسعه انارعلاوه برايران در کشورهاي هندوستان ، ترکيه ، اسپانيا ، تونس ، مراکش ، افغانستان ، چين ، يونان، ژاپن ، فرانسه ، ارمنستان ، قبرس ، مصر و ايتاليا و فلسطين اشغالي رايج است .
توليد كنندگان بزرگ انار در جهان ايران، قزاقستان ،اسپانيا و آمريكا مي باشند. ايران با داشتن 60 هزار هكتار سطح زير كشت و 700 هزار تن توليد ساليانه به عنوان بزرگترين توليد كننده اين محصول در جهان بوده و مقام اول جهان را داراست.


محصول انار: محصول انار به صورت آب انار،رب و كنسانتره قابل حصول است.
انتخاب انار: در انتخاب انار انواع سنگين تر آن بهتر است و پوست آن بايد صاف ،شفاف ، نازک و بدون ترک باشد.
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : Morteza , elnaz , nazaninn , نازنین , simorgh , najva , نازلی
  


پیام های داخل این موضوع
خواص خوراکیها جامع 1 - توسط mojtaba2iran - 2010/03/03, 11:05 PM
RE: خواص خوراکیها جامع 1 - توسط شهرزاد - 2012/12/31, 11:11 PM
خواص خوراکیها جامع 2 - توسط mojtaba2iran - 2010/03/04, 04:23 PM
خواص خوراکیها مرجع 3 - توسط yaro - 2010/08/23, 06:05 PM
خواص نارگیل - توسط mohabat - 2012/09/10, 07:20 AM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,482 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 49,757 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,606 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,138 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,292 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,582 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,504 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,360 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,342 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,926 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست