امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اشنایی باتاثیرات شگرف ویتامینDو تاثیر آن درپیشگیری ازms
#8
(2009/05/24, 02:27 PM)hamid نوشته است: سودمندی ویتامین D برای دختران نوجوان
تحقیقات جدید نشان می دهد دختران نوجوانی که میزان ویتامین D در بدن آنان بیشتر است عملکرد بدنی بهتری در مقایسه با دیگر همسالان خود دارند.
بررسی های اخیر نشان می دهد،دختران نوجوانی که ویتامین D در آنان بیشتر باشد، بهتر از دیگر همسالان خود می توانند فعالیت های بدنی هم چون پرش یا دو را انجام دهند.
بررسی بر روی حدود صد دختر دوازده تا چهارده ساله در انگلیس نشان می دهد، دخترانی که میزان ویتامین D در بدن آنان بیشتر است، ماهیچه های قوی تری در مقایسه با همسالان خود دارند و از این رو می توانند حرکات ورزشی را بهتر از آنان انجام دهند.
تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود که ویتامین D در جلوگیری از ابتلای افراد به دیابت، بیمارهای قلبی و برخی سرطان ها نقش موثری دارد و دستگاه ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.
نوشیدن یک لیوان شیر کم چرب در روز، می تواند هفتاد و پنج درصد از ویتامین D مورد نیاز بدن را تامین کند.
بدن انسان روزانه حدود چهارصد میلی گرم ویتامین D نیاز دارد که بر اساس این تحقیق، بیشتر دختران نوجوان این میزان ویتامین را دریافت نمی کنند.

ويتامين D گزينه‌اي ساده و ارزان براي تقويت ذهن است
در يك پژوهش جديد تاكيد شد: ويتامين D براي جلوگيري از كاهش و تضعيف توان ذهني و هم چنين حفظ بهداشت رواني بويژه در افراد سالمند، مفيد است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين ويتامين در گوشت ماهي يافت مي‌شود و يا در اثر قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشيد در بدن انسان توليد مي‌شود. از آنجا كه همزمان با افزايش سن، اغلب قدرت ذهني تحليل رفته و دچار اختلال مي‌شود، محققان توصيه مي‌كنند كه ويتامين D مي‌تواند اين كمبود را جبران كند.
در اين بررسي‌ها پژوهشگران انگليسي و آمريكايي روي 2000 داوطلب 65 ساله و پيرتر مطالعه كردند. آنها دريافتند: احتمال بروز مشكلات و نواقص ادراكي در افرادي كه با كمبود ويتامين D مواجه هستند دو برابر بيشتر از افرادي است كه به ميزان كافي از اين ويتامين دريافت مي‌كنند.
از سوي ديگر انستيتوهاي آلزايمر اعلام كرده‌اند كه نتيجه اين پژوهش بسيار جالب توجه است اما براي درك بهتر نقش ويتامين D بايد بررسي‌هاي بيشتري در اين زمينه صورت گيرد.
دكتر سوزان سورنسن، پژوهشگر انجمن آلزايمر در انگليس در اين باره گفت: از آنجا كه درمان با ويتامين D گزينه‌اي آسان و ارزان قيمت براي معالجه مشكلات ذهني و ادراكي است، لذا مطالعه بيشتر روي اين فاكتور حائز اهميت و ارزشمند است.
ويتامين D براي حفظ سلامت و تقويت استخوانها، جذب كلسيم و فسفر و هم چنين كمك به سيستم ايمني بدن بسيار مهم است. بدن وقتي در معرض نور خورشيد قرار بگيرد ويتامين D توليد مي‌كند و درعين حال نيز مي‌توان اين ويتامين را از ماهي‌هاي چرب و مواد غني شده مانند شير، غلات و نوشيدني‌هاي سويا دريافت كرد. اما پوست افراد با بالا رفتن سن، كمتر مي‌تواند ويتامين D از نور خورشيد جذب كند و بنابراين بايد آن را از منابع ديگر بگيرد.
در اين پژوهش تيم تحقيقاتي دانشكده پزشكي پنيسولا در اكستر و دانشگاه كمبريج و دانشگاه ميشيگان مهارتهاي ذهني و ادراكي افراد مختلف را ارزيابي كرده و به اهميت نقش ويتامين D در تقويت اين مهارتها پي برده‌اند.

« ویتامین D»
ویتامین «دی» برای ساختن و نگهداری سلامتی استخوان ها در طول عمر ضروری است. كلسیم كه عنصر اصلی استخوان است تنها در صورت حضور ویتامین «دی» قابل جذب است. ویتامین «دی» و كلسیم در بسیاری از اعمال بدن از قبیل حفظ سیستم ایمنی و سلامتی سیستم عصبی دخالت دارند.

موارد استفاده

مصرف كافی و مناسب ویتامین «دی» می تواند از یك سری از بیماریهای جدی شامل موارد زیر جلوگیری كند:
پوكی استخوان: جلوگیری از حالت نرمی و شكنندگی سریع استخوان ها. ویتامین «دی» بدن را در مقابل بیماریهایی نظیر ریكتز، نرمی استخوان (استئومالاسی)، پوكی استخوان و استئوپنی حفظ می كند. افرادی كه در قسمتهای آب و هوای شمالی زندگی می كنند و كسانی كه نور مستقیم خورشید را دریافت نمی كنند. برای تقویت استخوان ها نیاز به مصرف مكمل های ویتامین «دی» دارند. اگر سطح ویتامین «دی» بدن پایین باشد مكمل های كلسیم در درمان پوكی استخوان كمكی نمی كنند.
سرطان: ویتامین «دی» در رشد سلولها دخالت دارد و نشان داده شده است كه باعث كاهش رشد سلولهای سرطانی خون، روده بزرگ پوست و پستان میشود. هم چنین تحقیقات بیانگر این نكته است كه افراد با سطح كافی ویتامین «دی» خطر كمتری برای ابتلا به سرطان پروستات و كولوركتال دارند.
دیابت: ویتامین «دی» به تنظیم قند خون برای جلوگیری از دیابت یا كنترل آن كمك می كند.
مولتیپل اسكلروزیز: ویتامین «دی» بدن را در مقابل این بیماری حفظ می كند.
بیماری قلبی: ویتامین «دی» از تصلب شرایین جلوگیری می كند و باعث كاهش فشارخون می شود.
ویتامین «دی» هم چنین در موارد زیر مفید است:
كمك به كنترل قند خون
كمك به یك پاراتیروئید بیش از حد فعال
كاهش آسیب غضروفی در افراد مبتلا به آرتروز و كاهش شدت روماتیسم مفصلی
در درمان پسوریازیس موفقیت آمیز است.
اگر شما تحت درمان با داروی ضد تشنج یا گلوكوكورتیكوییدها هستید از مصرف ویتامین «دی» سود می برید.

منابع غذایی
غذاهایی كه شامل ویتامین «دی» هستند عبارتند از:
روغن ماهی
سالمون آزاد ماهی
تونا (ماهی بزرگ)
شیر مقوی
نرم تن
قارچ
حبوبات مقوی
زرده تخم مرغ
نور خورشید منبع طبیعی برای ویتامین «دی» است. اگر پوست شما روشن است روزانه 20 تا 30 دقیقه در معرض نور خورشید قرار گیرید تا نیاز روزانه شما به ویتامین «دی» مرتفع شود. در صورت داشتن پوست تیره به مدت 3 ساعت در برابر نور خورشید قرار گیرید تا از آن سود ببرید. ابر، مه آلودگی، لباس و پوشش، ف....های نوری و پنجره های شیشه ای میزان دریافتی ویتامین «دی» نور خورشید را كاهش می دهند.

اشكال دیگر
ویتامین «دی» در بسیاری از مولتی ویتامین ها یافت می شود. هم چنین به صورت مایع، قرص، كپسول و ژل نرم به میزان 50 واحد تا 1000 واحد یافت می شود. میزان های بیشتر از این مقدار نیز به صورت آماده و قابل دسترس وجود دارد. اگر شما در هضم چربیها مشكل دارید فرم تزریقی ویتامین «دی» نیز قابل دسترس است.

نحوه مصرف
برای جلوگیری از بیماری، بزرگسالانی كه به طور منظم در معرض نور خورشید قرار نمی گیرند بین 200 تا 400 واحد روزانه از ویتامین «دی» استفاده كنند. برای مصرف منظم این مكمل ها با پزشكتان مشورت كنید. هم چنین قبل از دادن ویتامین «دی» به بچه ها با پزشك مشورت كنید.

موارد احتیاط
مصرف مقدار زیاد ویتامین «دی» (بیشتر از 1000 واحد روزانه) می تواند شما را بسیار بی حال و مریض كند. نشانه های آن شامل تشنگی بیش از حد، مزه‌فلزی در دهان، درد استخوانی، خستگی،‌چشم درد، خارش پوست، استفراغ، اسهال، نیاز به ادرار كردن،‌و مشكلات عضلانی است. بیش از حد در معرض نور خورشید بودن، به شما ویتامین «دی« اضافی نمی دهد.
اگر سطح كلسیم یا فسفر خون شما بالاست و یا اینكه بیماری كلیوی یا قلبی دارید قبل از استفاده از ویتامین «دی» با پزشك مشورت كنید.

تداخل های احتمالی
موارد زیر باعث كاهش میزان ویتامین «دی» دریافتی شما می شود:
كلسترامین
روغن معدنی
الكل
بعضی از درمانی های ضد تشنج
در صورتی كه از آنتی اسیدهای حاوی منیزیوم، گلیكوزیدهای دیجیتال، وراپامیل و دیورتیك های تیازیدی استفاده می كنید، مصرف هم زمان ویتامین «دی» می تواند باعث به هم خوردن تعادل مواد معدنی در بدن شما شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد ویتامین «دی» با پزشك صحبت كنید.

منبع: سایت راسخون

از کنجد هم غافل نشیم که سرشار از کلسیم هست .پهلوانان هندی همواره کنجد می خوردند که باعث افزایش قدرت بدنی می شد والبته کنجد بر خلاف لبنیات سردی نیست واز طبع گرمی هم برخوردار هست.
تا شقایق هست زندگی باید کرد.love28
 تشکر شده توسط : ساغر , شيدا رها
  


پیام های داخل این موضوع

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تاثیر داروی لوسمی در درمان ام اس fereshteh 2 4,273 2013/04/14, 02:13 PM
آخرین ارسال: sargol
  تاثیر روحی ام اس بر خانواده mohsen121 20 14,097 2013/01/17, 04:36 PM
آخرین ارسال: sargol



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
2 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست