امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بعد از خواندن این خبر دیگر قند و شکر نمی‌خورید!!
#21
کربوهیدراتها به دو دسته ساده و مرکب تقسیم بندی میگردند. مواد غذایی حاوی کربوهیدراتهای ساده (قندی) شامل: قند، شکر، شیرینی جات و نوشابه ها بوده و گلوکز خون را بسرعت افزایش میدهند و باید از آنها اجتناب کرد. کربوهیدراتهای مرکب(نشاسته ای): نان، سیب زمینی، ماکارونی، برنج، غلات و میوه ها میباشند و باید بیشتر از این کربوهیدراتها مصرف کرد. مضرات مصرف شکر و قند به قرار زیر میباشد:


1-سرکوب سیستم ایمنی بدن.
2-بر هم زدن تعادل املاح در بدن.
3- کاهش تمرکز، بد خلقی و افزایش اضطراب.
4-کاهش انعطاف پذیری و عملکرد بافتها.
5-افزایش سطح تری گلیسریدهای خون.
6-سبب فقر مس و کروم میشود.
7- تداخل در جذب کلسیم، منیزیم و پروتئینها.
8-پیری زود رس.
9-پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه ای.
10- افزایش چاقی، کلسترول خون و فشار سیستولیک قلب.
11-کاهش ویتامین E در خون.
12-کاهش هورمون رشد.
13-کاهش توانایی عملکرد آنزیمها.
14- کاهش ظرفیت یاد گیری - کاهش عملکرد حافظه.
15-بر هم زدن تعادل هورمونها.
16-نقش در ابتلا به بیماری دیابت.
17-سرگیجه و خواب آلودگی.
18-شکر یک ماده اعتیاد آور است.
19-کاهش پایداری عاطفی.
20-میتواند موجب یبوست و یا واریس گردد.
21- میتواند منجر به سرطان پروستات، پستان، تخمدانها و روده گردد.
22-افزایش بیماریهای قلبی-عروقی.
23-سردرد و میگرن.
24-افزایش هورمون استروژن در مردها.
25-افسردگی.
26-میتواند مانند الکل ایجاد مسمومیت کند.
27- باعث افزایش سطح دوپامین، سروتونین و نوراپی نفرین در خون میگردد.
28-میتواند ایجاد سنگ صفرا و سنگ کلیه کند.
29-میتواند آسم و یا آلرژی ایجاد کند.
30- میتواند به ساختار DNA آسیب وارد سازد.
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : آنا , شفا یافته
#22
5سال هست که لب به قند و شکر و هر خوراکی که از قند و شکر تهیه شده، نزدم!happy0065.gif

این دستور، بخشی از رژیم 4صفحه ای خدادادی هست که در این مدت رعایت میکنم.

جالبه که این تحقیقات موردی روی افراد تاثیرگذار هست اما یک تحقیق کلی و خلاصه شده با نظرات مخالف زیادی روبرو میشه!

این را هم بگم که رعایت کردنش به هیچ وجه سخت نیست و فقط کمی اراده لازم داره. بعدش تبدیل به عادت میشه.

من قبلا علاقه زیادی به خوردن شیرینی داشتم. بطوریکه رکورد خوردن 2کیلو شیرینی تر را هم داشتم! اما الان از دیدن شیرینی هیچ احساس خوبی بهم دست نمی ده. دلیلش اینه که ذائقم تغییر کرده و خوراکیهای دیگه ای را دوست دارم که مدتها استفاده کردم.

پس نذارید بدنتون به شما دستور بده. شما فرمانده اید و هر کاری که براتون مفیده را انجام بدید و دستور را خودتون صادر کنید.agreement2
من هم ام اس داشتم.
 تشکر شده توسط : رزمینا , ostad2000
#23
وقتي خوردن شيريني حرام مي‌شود!

.jpg   5c73db19-0d1b-44f9-9fed-3da671253f27.jpg (اندازه: 6.38 KB / تعداد دفعات دریافت: 0)
بعضي‌ها كه اعتقاد دارند بيماري‌ها به خلق و خو و ويژگي‌هاي رواني انسان برمي‌گردد مي‌گويند كساني كه شيريني زندگي را به خود حرام مي‌كنند و به خود سخت مي‌گيرند، دچار بيماري قند مي‌شوند. اين حرف درست باشد يا نه، عده‌اي هستند كه واقعا قند خوردن برايشان در حكم سم است و بايد دور اغلب چيزهاي شيرين خط قرمز بكشند و استفاده از خيلي شيريني‌ها مگر آنچه با قند مخصوص ديابتي‌ها ساخته شده باشد، برايشان مضر است. آنان بيماري قند دارند. بيماري كه اغلب دامنگير افراد بالاي سن ميانسالي مي‌شود.
ديابت نوعي بيماري است كه جزو بيماري‌هاي مزمن شايع بوده و در راس بيماري‌هاي كشنده قرار مي‌گيرد.
ديابت به دو دليل رخ مي‌دهد:

1- هورمون انسولين از لوزالمعده ترشح نمي‌شود.

2- انسولين موجود فاقد كارايي مي‌باشد.
اثرات منفي بيماري ديابت‌

سطح بالاي قند خون در بيماري ديابت موجب ايجاد واكنش‌هاي بي‌شمار در رگ‌هاي كوچك خون و اعصاب بدن مي‌شود كه در نتيجه كاهش جريان خون به بسياري از دستگاه‌هاي بدن آسيب عصبي را به دنبال دارد.

قند بالاي خون همچنين باعث تكثير راحت‌تر ميكروب‌ها و ضعف سيستم ايمني مي‌شود.
عوارض ديابت‌

ديابت باعث بسياري از عوارض جدي در سالمندان از قبيل فشار خون بالا، حمله قلبي، سكته، نارسايي كليه، نابينايي موقت، ناتواني جنسي، گسترش عفونت‌ها به همراه قدرت التيام ضعيف ، بي‌حسي دست‌ها و پاها و زخم‌هاي التيام‌ناپذير پاها مي‌شود كه گاه به قطع عضو مي‌انجامد.

بيشتر ديابت‌ها از نوع دوم است كه در افراد بالاي 40 سال ديده مي‌شود بخصوص اضافه وزن به ايجاد اين بيماري دامن مي‌زند. تحرك كم افراد اين گروه از ديگر عوامل افزايش خطر ديابت است. در اين افراد انسولين ترشح شده يا كافي نيست يا از كارآيي لازم برخوردار نيست.

اين نوع ديابت ممكن است با تغذيه صحيح و ورزش كنترل شود، اما بسياري از موارد به مصرف داروي خوراكي نيازمند است.

اگر سابقه فاميلي ديابت داريد، فشارخون شما بيش از 9 روي 14 است و كلسترل بيش از 220 ميلي‌گرم در دسي‌ليتر داريد، وزن خود را در شرايط ايده‌آل نگه نداشته‌ايد و سابقه بيماري قلبي داريد و دخانيات مصرف مي‌كنيد و از حركات ورزشي منظم بهره نمي‌جوييد، در معرض خطر ابتلا به ديابت قرار داريد.
حدود 8 تا 10 درصد جمعيت دچار اختلال گوناگون بيماري ديابت هستند كه در مردان اين عارضه بيش از زنان ديده مي‌شود. خطر ابتلا با بالا رفتن سن بخصوص پس از 40 سالگي افزايش مي‌يابد.
اگر يكي از علائم زير را مشاهده كرديد به پزشك مراجعه كنيد:

* تشنگي فراوان با وجود نوشيدن آب‌

‌* ‌ادرار زياد در خلال روز و شب‌

‌* ‌گرسنگي مداوم‌

‌* ‌از دست دادن وزن با وجود اشتهاي خوب‌

خستگي مداوم، التيام ديرهنگام بريدگي‌ها، خارش پوستي خصوصا در اطراف ناحيه تناسلي. البته ديابت در برخي از افراد بدون هيچ‌يك از نشانه‌هاي فوق بروز مي‌كند. به همين دليل وقتي سنتان از 40 مي‌گذرد، بهتر است هر 3 سال يكبار قند خون خود را آزمايش كنيد.

به هر حال اين بيماري كنترل‌پذير است. ديابت بيماري‌اي است كه فرد به درازاي تمام عمر با آن درگير خواهد بود. قابل درمان نيست، اما مي‌تواند تحت كنترل درآيد تا از گسترش عوارض جدي آن پيشگيري به عمل آيد.

پزشك يا متخصص تغذيه به فرد بيمار توصيه خواهد كرد كه 4 تا 6 وعده غذايي كوچك حاوي مقادير كم از نمك، شكر، چربي و روغن و حاوي مقادير كافي از كربوهيدرات‌هاي پيچيده مانند برنج و گوشت، ماهي و سبزيجات را در روز دريافت كند. وزن اضافي بدن بايد با در نظر گرفتن يك رژيم غذايي هدفمند و ورزش مناسب كم شود. هورمون انسولين در يك بدن لاغر سالم بهتر عمل مي‌كند.

ممكن است فرد بيمار نياز به مصرف قرص‌هاي ضد ديابت به همراه هورمون انسولين داشته باشد كه از سوي پزشك معالج تجويز مي‌شود، مراحل درمان و جزييات داروهاي تجويز شده بايد به دقت رعايت شود.

آزمايش قند در منزل به وسيله تست‌هاي ادرار يا خون امكان‌پذير است. مراحل پيشرفت درمان از اين طريق زير نظر گرفته مي‌شود. اين بررسي‌ها روشن مي‌كند كه آيا وضعيت بيمار تحت كنترل مي‌باشد يا به داروهاي بيشتر با تغيير رژيم غذايي نيازمند است.

يك فرد ديابتي مي‌تواند با استفاده از حركات ورزشي مناسب و مجاز كه با مشورت پزشك تعيين مي‌شود قند خون خود را به استفاده موثر بدن برساند.

حركات ورزشي بايد به آرامي آغاز شده و به صورت يك برنامه ورزشي منظم درآيد و نيز بايد در خصوص مقدار مواد غذايي كه خورده مي‌شود و مصرف داروها در حوالي زمان ورزش دقت شود.

لازم است بدانيد مصرف دخانيات تمام خطرات همراه با بيماري ديابت را افزايش مي‌دهد.

كاهش فشارخون بالا نيز به تحت كنترل در آمدن بيماري ديابت و پيشگيري از ابتلا به عوارض آن ياري مي‌رساند
گردآوری:گروه تندرستی و زندگی سالم
http://www.tebyan-zn.ir/healthy_safe_life.htm
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : elham 66
#24
.
پس از ترک مصرف قند چه اتفاقی برای بدن رخ می‌دهد؟

عصر ایران - تاریخ: ۱۶ آبان ۱۳۹۵

بسیاری از مردم جهان بیش از آن که متوجه باشند، قند مصرف می کنند. اگر دوستدار خوردن غذاها و نوشیدنی های شیرین هستید، باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که قند بیش از اندازه برای سلامت شما چندان شیرین نخواهد بود.

پس از ترک قند چه اتفاقی برای بدن رخ می‌دهد؟

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "هلثی دایت"، قند طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات کاملا خوب است. مشکل زمانی آغاز می شود که بیش از میزان توصیه شده قند افزوده شده در غذاها و نوشیدنی ها را مصرف می کنید. به گفته انجمن قلب آمریکا، بیشینه مقدار قند افزوده شده که یک نفر در روز می تواند مصرف کند برابر با:

مردان: 150 کالری در روز (37.5 گرم یا 9 قاشق چایخوری)

زنان: 100 کالری در روز (25 گرم یا 6 قاشق چایخوری)

قند افزوده شده یکی از بدترین مواد تشکیل دهنده در رژیم غذایی مدرن است. قند افزوده شده کالری خالی بدون مواد مغذی افزوده شده را به ارمغان می آورد و به بسیاری از مشکلات سلامت منجر می شود.

منابع اصلی قندهای افزوده شده شامل نوشیدنی های غیر الکلی، آب نبات ها، کیک ها، کلوچه ها، و نوشیدنی های میوه ای پردازش شده هستند. با این وجود، مواد غذایی دیگری نیز وجود دارند که دارای قند افزوده شده هستند.

فواید کاهش و حذف قندهای افزوده شده از رژیم غذایی بی شمار هستند.
در ادامه قصد داریم آن چه برای بدن پس از ترک قند رخ می دهد را ارائه کنیم.


جلوگیری از افت انرژی

خوردن قند زیاد می تواند به افت انرژی منجر شود و احساس خستگی و تحریک پذیری را در شما ایجاد کند. مصرف مقادیر زیاد هر نوع قندی در ابتدا به نظر می رسد سطوح انرژی را نسبت به مقدار مصرف شده افزایش می دهد. اما خیلی زود نتیجه ای جز کاهش شدید سطوح انرژی نخواهد داشت.

قند به سرعت تجزیه می شود و به افزایش ناگهانی سطوح قند خون منجر می شود. طی این زمان، مغز تولید اُرکسین، نوروپپتید مسئول احساس هشدار، را متوقف می کند.

مطالعه ای که در سال 2014 در نشریه Physiology & Behavior منتشر شد، نشان داد، موش هایی که یک رژیم غذایی کم چربی، با قند بالا و آرد پالایش شده را مصرف کرده اند، چاق‌تر بوده و تمایل کمتری به کار برای دریافت پاداش نسبت به موش هایی که یک رژیم غذایی متعادل داشته، نشان داده اند.

قند بیش از اندازه، مغز، اعصاب، دستگاه گوارش و عضلات را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر بدن شما مواد مغذی مناسب را دریافت نکند با خستگی و بیزاری مواجه خواهید شد. به جای مصرف یک نوشیدنی یا دسری شیرین می توانید میان وعده ای سرشار از پروتئین را انتخاب کنید تا سطوح هوشیاری و انرژی خود را بالا نگه دارید.

کمک به کاهش وزن

قند کالری های خالی به بدن می رساند و موجب افزایش وزن می شود. هنگامی که بیش از اندازه قند مصرف می کنید، بدن میزان مورد نیاز را تبدیل به انرژی می کند و میزان اضافی را در قالب چربی ذخیره می کند. در نهایت، این چربی های افزایش یافته خود را در دور کمر، باسن، ران ها و صورت نشان می دهند.

مطالعات مختلف رابطه بین قند و افزایش وزن را تایید کرده اند. مطالعه ای که در سال 2001 در نشریه The Lancet منتشر شد، نشان داد که مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند با چاقی در کودکان مرتبط است.

مطالعه ای که در سال 2005 در نشریه Nutrition & Metabolism منتشر شد از افزایش هشدار دهنده مصرف فروکتوز به عنوان عاملی مهم در اپیدمی چاقی و دیابت های مقاومت به انسولین هم در کودکان و هم بزرگسالان خبر داد.

نتایج مطالعه ای دیگر که در سال 2006 در نشریه International Journal of Obesity منتشر شد، نقش نوشیدنی های شیرین شده با قند در چاقی را تایید کرد.

ترک مصرف قند می تواند به کاهش وزن کمک کند و از مشکلات سلامت که اضافه وزن به ارمغان می آورد، جلوگیری کند. در ابتدای مسیر ترک قند ممکن است هوس و تمایل بیشتری به مصرف قند داشته باشید، اما با گذشت زمان این هوس کمتر می شود.

کاهش خطر ابتلا به دیابت

مصرف بیش از اندازه قند به رسوب چربی در اطراف کبد منجر می شود که با گذشت زمان نتیجه ای جز مقاومت به انسولین از طریق تحت تاثیر قرار دادن عملکرد لوزالمعده نخواهد داشت.

مطالعه ای که در سال 2004 در نشریه Journal of the American Medical Association منتشر شد، نشان داد که مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند با افزایش وزن بیشتر و خطر افزایش یافته ابتلا به دیابت نوع 2 در بانوان مرتبط بوده است.

مطالعه ای دیگر که در سال 2010 در نشریه Diabetes Care منتشر شد، نشان داد که افزون بر افزایش وزن، مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های شیرین شده با قند با ابتلا به سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 مرتبط بوده است.

مطالعه ای که در سال 2013 در نشریه Plus One منتشر شد به تجزیه و تحلیل چندین مطالعه پرداخته بود و نتیجه گیری کرد که در دسترس بودن قند یک عامل تعیین کننده آماری قابل توجه از میزان شیوع دیابت در سراسر جهان است.

از آنجایی که قند مصرفی احتمالا یکی از دلایل اصلی دیابت است، افرادی که در معرض خطر بیشتر ابتلا به این بیماری طی سال های پیش رو قرار دارند، با پرهیز از مصرف قند می توانند از فواید پرهیز از مصرف آن بهره‌مند شوند.

بهبود سلامت دهان و دندان

مصرف زیاد قند و سلامت ضعیف دهان و دندان با یکدیگر پیوند خورده اند. هنگامی که مصرف بیش از اندازه قند با عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ترکیب می شود، نتیجه فاجعه بار خواهد بود. صدها باکتری داخل دهان وجود دارند که بسیاری از آنها مفید هستند. با این وجود، برخی باکتری ها از قند تغذیه می کنند و اسید تولید می کنند.

اسید می تواند مینای دندان که لایه درخشان و محافظ دندان محسوب می شود را تخریب کند. این شرایط می تواند به پوسیدگی دندان منجر شود که در صورت عدم درمان به دردهای شدید و احتمال از دست رفتن کامل دندان ختم می شود.

قند و دیگر کربوهیدارت های قابل تخمیر موجب تحریک باکتری های داخل دهان و تولید اسید توسط آنها و کاهش سطح pH می شود. حاصل این شرایط آغاز دمیلینه شدن دندان است. پس اگر دوست ندارید از پوسیدگی دندان، از دست دادن دندان یا دیگر مسائل سلامت دهان و دندان رنج ببرید، مصرف قند را محدود کنید.

بهبود خواب خوب

کاهش مصرف قند می تواند به حفظ سطوح مناسب قند خون کمک کند و همچنین سطح سروتونین در مغز را افزایش داده و در نتیجه به بهبود الگوی خواب سالم و پایدار کمک کند. خوردن غذاهای شیرین به افزایش ناگهانی قند خون منجر می شود که خستگی آدرنال را در پی دارد. این اثر بر کیفیت خواب تاثیرگذار است.

همچنین، قند فعالیت اُرکسین، یک انتقال دهنده عصبی که در مغز تولید شده و به تنظیم انگیختگی، بیداری و اشتها کمک می کند، را سرکوب می کند. میزان بالای قند به مقادیر زیاد گلوکز در گردش خون منجر می شود که فعالیت نورون های اُرکسین در مغز را سرکوب می کند.

تلاش کنید قند را از رژیم غذایی خود حذف کنید یا حداقل مصرف آن را محدود کنید تا از خوابی بهتر لذت ببرید زیرا مصرف زیاد قند به صورت مستقیم با خوابی سبک‌تر و آشفته‌تر مرتبط است.

کاهش سطوح فشار خون و کلسترول

کنار گذاشتن قند به معنای بهره‌مندی از قلبی سالم‌تر است. این کار می تواند به کاهش فشار خون و کلسترول کمک کند. مصرف زیاد قند سطوح انسولین را افزایش می دهد که به نوبه خود سیستم عصبی سمپاتیک را فعال می سازد. این شرایط به افزایش فشار خون و ضربان قلب منجر می شود.

فشار خون بالا موجب می شود تا قلب و عروق سخت‌تر کار کنند که به تدریج به کل سیستم گردش خون آسیب وارد می کند. در نهایت، این شرایط خطر بیماری قلبی، حمله قلبی، سکته مغزی و دیگر بیماری های جدی کرونر را افزایش می دهد.

مطالعه ای که در سال 2014 در نشریه Open Heart Journal منتشر شد، حاکی از آن بود که قند و نه نمک، خطر فشار خون بالا و بیماری های قلبی را افزایش می دهد. در حقیقت، افرادی که 25 درصد از کالری های خود را از قندهای افزوده شده دریافت کرده بودند، سه برابر بیشتر با خطر مرگ از بیماری های قبلی عروقی مواجه بودند.

پس از ترک قند، ممکن است کاهش چشمگیر در سطح کلسترول بد (LDL) و همچنین تری گلیسیرید را تجربه کنید. افزون بر این، سطح فشار خون ممکن است به حالت عادی باز گردد.

بهبود عملکرد مغز

مصرف بیش از اندازه قند اثری منفی بر عملکرد مغز دارد. قند اضافی می تواند در عملکرد شناختی اختلال ایجاد کند و حتی میزان پروتئین در بدن را کاهش دهد که برای حافظه و پاسخگویی عنصری ضروری محسوب می شود.

در حقیقت، یک رژیم غذایی سرشار از فروکتوز با کاهش عملکرد مغز در یادگیری و حافظه اختلال ایجاد می کند. فعالیت سیناپسی آسیب دیده به معنای آن است که ارتباطات میان سلول های مغز دچار اختلال شده اند.

افزون بر این، مصرف بیش از اندازه قند با خواب کم و ضعیف مرتبط است که تاثیر مستقیم بر عملکرد شناختی دارد. این شرایط به تمرکز پایین و عملکرد ضعیف حافظه در کنار مشکلات شناختی دیگر منجر می شود.

بهبود خلق و خو

دنیال کردن یک رژیم غذایی سرشار از قندهای افزوده شده به اضطراب، تحریک پذیری، نوسانات خلقی، و حتی افسردگی منجر می شود.

مطالعه ای که در سال 2009 در نشریه British Journal of Psychiatry منتشر شد، نشان داد، افرادی که یک رژیم غذایی آمریکایی استاندارد که سرشار از مواد غذایی فرآوری شده است و به طور معمول شامل مقادیر زیاد از چربی های اشباع شده، قند و نمک می شود را دنبال می کنند، در مقایسه با آنهایی که یک رژیم غذایی کم قند را مصرف می کنند، در معرض خطر افزایش یافته ابتلا به افسردگی قرار دارند.

پیشگیری از بیماری کبد چرب

مصرف بیش از اندازه قند به افزایش ناگهانی و شدید انسولین منجر می شود و همچنین چربی را وارد سلول های کبد می کند که به نوبه خود التهاب و زخم را موجب می شود.

قند از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده که در کبد متابولیز می شوند زیرا تنها کبد دارای یک انتقال دهنده برای آن است. هنگامی که قند بیش از اندازه مصرف می شود، کبد آن را به چربی تبدیل می کند. تولید بیش از اندازه چربی به تغییرات هورمونی در بدن منجر می شود که می تواند عملکرد کبد را تحت تاثیر قرار دهد.

مطالعه ای که در سال 2015 در نشریه Journal of Hepatology منتشر شد نشان داد که مصرف منظم نوشیدنی های شیرین شده با قند با خطر بیشتر ابتلا به بیماری کبد چرب، به ویژه در افراد چاق و دارای اضافه وزن مرتبط است.

به طور همزمان، مصرف زیاد قند موجب التهاب مزمن در بدن نیز می شود که برای کبد خوب نیست.

کند شدن پیری پوست

مصرف زیاد قند می تواند فرآیند پیری پوست را نیز تسریع کند. قند بیش از اندازه می تواند پوست را خشک و کدر می سازد که آن را نسبت به چین و چروک مستعدتر می سازد.

مصرف قند به فرآیندی به نام گلیکوزیله شدن منجر می شود که در آن قند به پروتئین هایی مانند کلاژن و الاستین متصل شده و به آنها آسیب می زند. این پروتئین ها برای حفظ زیبایی و انعطاف پذیری پوست ضروری هستند. آسیب کلاژن و الاستین می تواند پوست را نسبت به پدیدار شدن چین و چروک مستعد سازد.

سطح قند خون بالا به واسطه مصرف بیش از اندازه قند نیز آنتی اکسیدان های محافظ پوست را کاهش می دهد و پوست نسبت به آسیب نور خورشید مستعد می شود.

قند با التهاب سیستمیک نیز مرتبط است که به عنوان محرک آکنه شناخته می شود.
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : آنا , hadisss , niloofary
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  دیگر هر روز 8 لیـوان آب نخوریـد! نازلی 13 8,448 2012/06/05, 03:16 PM
آخرین ارسال: aybeniz



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست