امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چه عواملي سبب ابتلاء به بيماري ام اس مي‌شوند؟
#21
عوامل تغذیه ای بیماری ام اس را بشناسید
امروزه براساس جدیدترین تحقیقات علمی انجام شده در سبب شناسی بیماری ام اس مشخص شده است که کمبود ویتامینD یکی از عوامل مهم ایجاد این بیماری است که متاسفانه بسیاری از افراد در جامعه ایران و به خصوص شهرهای بزرگ دچار کمبود این ویتامین هستند. مهم ترین راه دریافت ویتامینD نور آفتاب است، آن هم به شرطی که مستقیما به بدن تابیده شود و نه از پشت شیشه. در واقع اگر چهار روز در هفته و هربار بین پنج تا هفت دقیقه به بدن آفتاب بتابد، ویتامین D مورد نیاز بدن تامین می شود. اما معمولا این مقدار در شهرهای بزرگ و زندگی آپارتمان نشینی به راحتی تامین نمی شود. همچنین اجزای ریزی که در هوای آلوده وجود دارند اشعه UV خورشید را جذب می کنند و نور آفتاب دیگر اثر خود را نخواهد داشت.
علاوه براین وقتی که پوست بدن با لباس پوشیده می شود ویتامین D آفتاب نمی تواند در بدن سنتز شود. الگوی اسیدهای چرب نیز در این بیماری تاثیرگذار است. کمبود بعضی از اسیدهای چرب ضروری، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۹ می تواند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. اما به طور کلی درمان های تغذیه ای برای بیماران ام اس، درمان های حمایتی محسوب می شوند و نه درمان های قطعی. به عبارت دیگر فردی که دچار بیماری ام اس است، می تواند با پیروی از یک الگوی غذایی مناسب و جلوگیری از کمبود ویتامین ها و املاح از پیشرفت و گسترش بیماری خود پیشگیری و عوارض آن را کمتر کند. بیماران می توانند برای برخورداری از یک الگوی غذایی مناسب و پیشگیری از شدیدتر شدن عوارض و مشکلات با یک متخصص تغذیه مشورت داشته باشند.
بیماران مبتلا به ام اس مانند هر بیمار دیگری باید از مصرف موادغذایی مضر خودداری کنند. برخی از خوراکی ها حاوی مواد اکسیدکننده یا رادیکال های آزاد هستند ازجمله غذاهای سرخ کردنی، پرچرب، پروتئینی یا غذاهای پرکالری، خیلی شور و کنسروی. مصرف این مواد در یک نوبت غذایی معمولا مقدار زیادی کالری به بدن می رسانند و باید در مصرف آنها اعتدال را رعایت کرد. همچنین باید در مصرف لبنیات پرچرب مانند شیر، ماست، خامه و پنیر پرچرب که حاوی اسیدهای چرب اشباع هستند دقت و آنها را کمتر مصرف کرد. اما اینکه اصلا شیر و لبنیات مصرف نشود کاملا غلط است.

http://www.ghatreh.com/news/nn30078070/%...B%8C%D8%AF
شنبه, بهمن ۱۰, ۱۳۹۴, ۱۶:۴۰
 تشکر شده توسط : juju , zohrevand , برگ 7
#22
ژنتیک!؟ یعننی انتقال این بیماری از مادر به فرزند هست؟!
و بی آنکه بخواهی دچار میشوی...
دچار یعنی نگاهش تنها چاره ات میشود
و من دچار ان نگاه ساده ات شدم
دچار یعنی من..
 تشکر شده توسط : zohrevand
#23
ارتباط کمبود ویتامین D مادر و ابتلای نوزاد به ام اس در بزرگسالی
مطالعه جدید محققان نشان می دهد کودکان مادرانی که در طول دوره بارداری دارای ویتامین D بسیار پایین بوده اند بیشتر در معرض ابتلا به ام اس در دوره بزرگسالی قرار دارند.
به گزارش داروغذا به نقل از مهر، دکتر «دنیل اسکوپسکی»، عضو تیم تحقیق از بیمارستان کوئینز نیویورک، در این باره می گوید: «نمی توانیم بر اساس این مطالعه بگوییم که میزان پایین ویتامین D موجب بروز ام اس در نوزادان می شود. بلکه این مطالعه تعیین کننده مرحله ای برای تحقیقات بعدی است تا دریابیم که آیا دریافت ویتامین D بیشتر در طول دوره بارداری موجب کاهش ریسک ابتلا به ام اس می شود.»
بیماری ام اس با تاثیر بر مغز و نخاع فرد منجر به بروز علائمی نظیر ضعف ماهیچه، عدم هماهنگی و تعادل، مشکلات بینایی، و مشکل در تفکر و حافظه می شود.
محققان دانشگاه هاروارد با بررسی صدها فرد فنلاندی دریافتند افرادی که مادرشان دارای ویتامین D کافی در ابتدای بارداری نبود، در مقایسه با سایر افرادی که مادرشان دارای میزان ویتامین D کافی بود، 90 درصد بیشتر در معرض ابتلا به ام اس قرار داشتند.
به گفته تیم تحقیق، این موضوع بیانگر این مطلب است که کمبود ویتامین D در طول دوره بارداری موجب افزایش ریسک ابتلا کودک به ام اس در سنین بالاتر می شود.

http://www.ghatreh.com/news/nn30743152/%...9%84%DB%8C
پنجشنبه، 20 اسفند 1394 - 08:28
 تشکر شده توسط : juju , zohrevand
#24
کشف ژن مرتبط با ام‌اس
محققان اسپانیایی در دستاوردی چشمگیر توانسته‌اند ژن دخیل در بر هم خوردن قواعد سلول‌های ایمنی خاص در بیماری عصبی ام‌اس را شناسایی کنند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، این بیماری غیرقابل پیش‌بینی که با هجوم آسیب‌های مزمن و تحلیل‌برنده عصبی در سیستم عصبی مرکزی توصیف می‌شود، با حمله به غلاف محافظ الیاف عصبی موسوم به میلین، جریان اطلاعات درون مغز و بین مغز و بدن را مختل می‌کند.
در حال حاضر علل این بیماری ناشناخته باقی مانده، اما نقش مکانیسم‌های مختلف خود ایمنی در آن شناخته شده است.
محققان اکنون می‌دانند که متغیرهای ژنتیکی منجر به تغییراتی در کد اجزای دی‌ان‌ای می‌شوند و برای درک آثار زیستی آن‌ها باید اثرات بیان ژن مربوطه و به عبارت دیگر، تغییرات در آران‌ای پیام‌رسان و پروتئین‌ها را بررسی کرد.
تحقیق جدید نشان داده که ژن ANKRD55، سه رونوشت مختلف از آران‌ای پیام‌رسان تولید می‌کند و اینکه نوع ژن مرتبط با ام‌اس بشدت تولید این رونوشت‌ها را افزایش می‌دهد.
کوئن واندربروک، مؤلف ارشد این تحقیق از بنیاد علوم باسک در اسپانیا اظهار کرد: ما همچنین کشف و ثابت کردیم که این امر بطور خاص در مورد یک گروه خاص از سلول‌های ایمنی موسوم به T CD4+ رخ می‌دهد.
وی افزود: این موضوع نشان می‌دهد که ژن ANKRD55 یک عملکرد بیولوژیکی قابل توجه را در این سلول‌ها اعمال می‌کند و باید آن را رمزگشایی کرد.
سلول‌های T CD4+ در تولید واکنش‌های محافظتی سلول‌های ایمنی بسیار پراهمیت هستند و تصور می‌شود که آن‌ها در بیماری ام‌اس تنظیم خود را از دست می‌دهند. این تحقیق نشان داده که ژن ANKRD55 ممکن است نقشی اساسی در این بی‌ضابطگی ایفا کند.
این تحقیق در مجله Immunology منتشر شده است.

http://www.ghatreh.com/news/nn31961331/%...8%A8%D8%B7
دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۷
 تشکر شده توسط : Parla , سها , آسو , sia , zohrevand , arezooo82
#25
3فاکتور مهم عدم ابتلا به ام اس
رییس انجمن ام اس استان اصفهان گفت: "مصرف ویتامین D،" "جلوگیری از چاقی" و "نکشیدن سیگار" سه فاکتور مهم برای مبتلا نشدن به ام اس است.
به گزارش جماران به نقل از ایسنا، مسعود اعتمادی‌فر اظهار کرد: در یک سال گذشته در حوزه درمان ام اس و داروهای آن پیشرفت خوبی در دنیا وجود داشته است.
وی با بیان اینکه اصفهان از نظر تحقیقات علمی در بحث ام اس حرف اول را در کشور می‌زند، افزود: بسیاری از کشورهای دنیا در مسایل تحقیقاتی روی پزشکان و متخصصان ایرانی و اصفهانی حساب باز می‌کنند.
رییس انجمن ام اس استان اصفهان به عوامل خطر بیماری ام اس اشاره و خاطرنشان کرد: با پیشگیری از عوامل خطر می‌توان ابتلای ام اس را در افراد جامعه کاهش داد.
اعتمادی‌فر، استفاده از ویتامین دی را جهت کاهش ابتلا به بیماری ام اس موثر دانست و اضافه کرد: حدود ۹۰ درصد مردم ایران ویتامین دی پایینی دارند و این موضوع باعث افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های خودایمنی خواهد شد. با مصرف ویتامین D می‌توان جلوی بیماری ام اس را گرفت.
وی به لزوم ملی شدن طرح استفاده از ویتامین دی در مدارس کشور اشاره کرد و گفت: باید ویتامین دی به صورت دوره‌ای به دانش آموزان دبستانی بویژه دختران داده شود. قرار گرفتن مقابل نور خورشید به مدت حداقل یک ربع ساعت، استعمال قرص‌های ویتامین دی و استفاده از لبنیات در برنامه غذایی از جمله راه‌های دریافت ویتامین دی توسط بدن است.
رییس انجمن ام اس استان اصفهان با بیان اینکه میزان ویتامین D برخی از بیماران ام اس، صفر است، گفت: دومین عامل خطر مهم پس از عدم بهره‌گیری از ویتامین دی، سیگار کشیدن است. متاسفانه ام اس در میان دختران نسل جوان بیشتر شایع شده است و این موضوع به دلیل سیگار کشیدن آنها است. سیگار، بیماری ام اس را تشدید خواهد کرد و کشیدن سیگار می‌تواند باعث افزایش ریسک خطر ابتلا به ام اس در میان اطرافیان فرد سیگاری شود.
اعتمادی فر، سومین عامل خطر ام اس را چاقی دخترها در سن ۲۰ سالگی عنوان و خاطرنشان کرد: اگر خانم ها در حول و حوش ۲۰ سالگی اضافه وزن داشته باشند، احتمال ابتلا به ام اس در این افراد حدود ۲۷ برابر می‌شود.
وی به لزوم برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های ورزشی دختران در مدارس در دوره دبیرستان تاکید کرد و گفت: باید دختران دبیرستانی تلاش کنند که وزن مناسب داشته باشند. ورزش روزانه حدود یک یا دو ساعت برای عدم ابتلا به ام اس در میان دختران توصیه می‌شود. همچنین باید به این موضوع توجه شود که فعالیت های خانم ها در خانه مانند جارو زدن و ظرف شدن، فعالیت های ورزشی محسوب نمی‌شود.
رییس انجمن ام اس استان اصفهان افزود: مطالعات انجام شده نشان می دهد که مصرف قهوه ریسک ابتلا به ام اس را کاهش می دهد.
اعتمادی‌فر اضافه کرد: در سال‌های اخیر در ایران و به ویژه از حدود هفت تا هشت سال گذشته در اصفهان، ام اس‌های فامیلی افزایش یافته است به این معنی که در یک خانواده دو یا چند بیمار ام اس مشاهده می شود. بسیاری بر این عقیده هستند که عامل ژنتیک در ابتلا به بیماری ام اس موثر است اما به نظر من مهم‌تر از عامل ژنتیک، فاکتورهای محیطی هستند.
وی ادامه داد: روش نادرست زندگی و فعالیت های روزانه در یک خانواده باعث می شود که ابتلا به ام اس در آن خانواده افزایش یابد.
رییس انجمن ام اس استان اصفهان گفت: قبل از ابتلا به بیماری ام اس باید برای بچه‌هایمان برنامه های ورزشی تجویز کنیم. طبق بررسی‌های انجام شده، مشاهده شده است که دانش آموزان دبیرستانی در زمان کنکور ام اس گرفته اند چون فعالیت بدنی نداشته اند، چاق شده اند و ویتامین دی بدن‌شان کم شده و از همه مهم‌تر استرس هم درون‌شان وجود داشته است.
اعتمادی‌فر با بیان اینکه استرس نیز یک ریسک فاکتور مهم در ام اس است، اظهار کرد: باید تلاش کرد تا عامل استرس نیز از جامعه مان دور شود.
وی به داروهای خوراکی ام اس اشاره و تاکید کرد: برخی کشورهای دنیا بر این باور هستند که استفاده از داروهای خوراکی درمان ام اس مناسب‌تر است. اثربخشی داروهای خوراکی حدود دو برابر اثربخشی داروهای قدیمی و تزریقی برآورد شده است. منتها عوارض استفاده از داروهای خوراکی بیشتر از داروهای تزریقی است که در این باره باید پزشک و پرستار مراقب فرد استفاده کننده باشند و در زمینه مصرف این داروها به بیمار آموزش‌های لازم داده شود.
رییس انجمن ام اس استان اصفهان در پایان گفت: ام اس یک بیماری قابل درمان است. آنقدر داروهای خوب برای درمان ام اس وجود دارد که دیگر نباید از ام اس ترسید. در عین حال باید همه با هم تلاش و کمک و هزینه کنیم تا بچه‌هایمان مبتلا به ام اس نشوند.

http://www.jamaran.ir/fa/n132336/%D8%B3%...8%A7%D8%B3?
تاریخ خبر: 15/03/1395
 تشکر شده توسط : alireza1111 , Parla , zohrevand , samiramiss
#26
سلام
بنظر من به طب سنتی رو بیارید خیلی بهتر هست ، داروهای شیمیایی در دراز مدت عکس عمل میکنند ، البته اول کار دارو شیمایی عالی هستن
ولی در انتها نه ! باز خو دانید.
#27
(2016/08/09, 10:25 AM)mah57 نوشته است: سلام
بنظر من به طب سنتی رو بیارید خیلی بهتر هست ، داروهای شیمیایی در دراز مدت عکس عمل میکنند ، البته اول کار دارو شیمایی عالی هستن
ولی در انتها نه ! باز خو دانید.

شما پزشك هستيد؟ از روى چه منبعى ميگيد حرفهاتون رو؟ ممنون ميشم توضيح بديد.
 تشکر شده توسط : niloofary , nahid
#28
(2016/08/09, 10:25 AM)mah57 نوشته است: سلام
بنظر من به طب سنتی رو بیارید خیلی بهتر هست ، داروهای شیمیایی در دراز مدت عکس عمل میکنند ، البته اول کار دارو شیمایی عالی هستن
ولی در انتها نه ! باز خو دانید.
این حرف شما باعث ترس میشه برای ماها که داروی شیمیایی استفاده میکنیم.اگه واسه حرفتون منبع موثق ندارید اینجا نگید.خدا نکنه در آینده این داروها مارو بدتر کنهsad2
همه عمر بر ندارم سر از این خمار مستی
که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی
 تشکر شده توسط : nahid , برگ 7 , niloofary
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  گروه سني ‪ ۱۶‬تا ‪ ۴۰‬سال بيشتر مبتلا به ام اس مي‌شوند محمود 18 11,244 2014/04/18, 02:26 PM
آخرین ارسال: آرزو
  معاون توانبخشی:بیماران ام اس ازپوشش بهزیستی خارج نمی شوند naazanin 16 9,431 2013/12/08, 10:05 PM
آخرین ارسال: negar_negar92
  كمبود ويتامين D عاملي براي بروز بيماري ام.اس است shokolat 6 6,059 2013/11/19, 09:51 AM
آخرین ارسال: saeid
  خون بند ناف نوزاد ، دواي اکثر بيماري های غيرقابل درمان است pariya 4 7,460 2013/10/17, 09:26 PM
آخرین ارسال: rezami
  موفقيت محققان رويان در درمان بيماري‌هاي استخواني، بهبود فلج مغزي mehdernet2 0 2,675 2013/01/13, 07:21 AM
آخرین ارسال: mehdernet2
Star داروهای کمیاب صرفه‌جویی و اولویت‌بندی می‌شوند naazanin 18 12,296 2012/10/09, 11:31 AM
آخرین ارسال: paeazan
  مبارکه رتبه دار نخست بيماري«ام‌اس» در دنيا hamdam 11 8,416 2012/10/01, 09:25 PM
آخرین ارسال: reihane
  سم فسفيد آلومينيوم احتمال ايجاد بيماري ام اس را تشدید می کند hamdam 0 2,326 2012/07/23, 12:24 PM
آخرین ارسال: hamdam
  هزينه‌هاي كمرشكن" و "دوري مراكز درماني" گزنده‌تر از درد بيماري hamdam 1 2,922 2012/06/26, 09:47 PM
آخرین ارسال: amirreza
  قيمت بالاي دارو را تحمل كنيم يا درد بيماري را؟ hamdam 2 3,189 2012/06/24, 04:48 PM
آخرین ارسال: amirfarhag



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
3 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست