2010/09/23, 08:56 PM
پلي فنل هاي چاي مانع جذب آهن مي شوند
محققان اعلام كردند: مصرف برخي پلي فنل ها باعث كاهش جذب آهن در بدن و افزايش ابتلا به بيماري كمبود آهن ميشود.
دانشمندان هشدار دادند: مصرف زياد انگور و چاي سبز به دليل داشتن اين نوع پلي فنل ها ميتواند سبب بروز كمبود آهن در بدن شود.
دكتر هان (Han)، استاديار تغذيه دانشگاه پن گفت: پلي فنل ها به دليل اثرات سودمندشان بر سلامت انسان و پيشگيري از ابتلا به سرطان و بهبود متابوليسم استخوان و تراكم عناصر معدني آن مورد توجه هستند. اما كمتر كسي به تاثيرات آنها بر جذب عناصر غذايي توجه كرده است.
به گزارش ايانا به نقل از ساينس ديلي، محققان در پژوهش خود به بررسي تاثيرات مصرف عصاره هسته انگور و اپي گالو كاتچين گالات (EGCG) موجود در چاي سبز پرداختند.
آنها از سلول هاي روده ( محل جذب آهن) به منظور ارزيابي اثر پلي فنل ها استفاده كردند و متوجه شدند اين پلي فنل ها به عنصر آهن در سلول هاي روده مي چسبند و تركيب غير قابل جذبي را تشكيل ميدهند كه اين تركيب نمي تواند وارد جريان خون شود، لذا از راه مدفوع (موقعي كه سلول ها جايگزين مي شوند) از بدن خارج ميشود.
وجود آهن براي حمل اكسيژن از ريهها به سراسر بدن و بسياري از فعاليت هاي سلولي، ضروري است. افرادي كه در معرض خطر كمبود آهن قرار دارند، با مصرف اين پلي فنل ها به ميزان بيشتري در خطر مذكور قرار ميگيرند.
كمبود آهن يكي از شايع ترين موارد كمبود عناصر در جهان به ويژه در كشورهاي در حال توسعهاي است كه در آنها گوشت به مقدار كافي مصرف نمي شود.
افرادي كه بيشتر در معرض اين خطر قرار دارند (زنان باردار و خردسالان) بايد مواد غذايي حاوي اين پلي فنل ها را كمتر مصرف كنند.
دكتر هان و همكارانش متوجه شدند آهن به شكل هِم (Heme) در گوشت قرمز ، مرغ و ماهي پيدا ميشود.
در كشورهاي غربي، عصاره هسته انگور و EGCG به شكل قطره به فروش مي رسد. محققان پيشنهاد كردند روي برچسب اين محصولات، نكات فوق را براي آگاهي مصرف كنندگان درج كنند.
محققان اعلام كردند: مصرف برخي پلي فنل ها باعث كاهش جذب آهن در بدن و افزايش ابتلا به بيماري كمبود آهن ميشود.
دانشمندان هشدار دادند: مصرف زياد انگور و چاي سبز به دليل داشتن اين نوع پلي فنل ها ميتواند سبب بروز كمبود آهن در بدن شود.
دكتر هان (Han)، استاديار تغذيه دانشگاه پن گفت: پلي فنل ها به دليل اثرات سودمندشان بر سلامت انسان و پيشگيري از ابتلا به سرطان و بهبود متابوليسم استخوان و تراكم عناصر معدني آن مورد توجه هستند. اما كمتر كسي به تاثيرات آنها بر جذب عناصر غذايي توجه كرده است.
به گزارش ايانا به نقل از ساينس ديلي، محققان در پژوهش خود به بررسي تاثيرات مصرف عصاره هسته انگور و اپي گالو كاتچين گالات (EGCG) موجود در چاي سبز پرداختند.
آنها از سلول هاي روده ( محل جذب آهن) به منظور ارزيابي اثر پلي فنل ها استفاده كردند و متوجه شدند اين پلي فنل ها به عنصر آهن در سلول هاي روده مي چسبند و تركيب غير قابل جذبي را تشكيل ميدهند كه اين تركيب نمي تواند وارد جريان خون شود، لذا از راه مدفوع (موقعي كه سلول ها جايگزين مي شوند) از بدن خارج ميشود.
وجود آهن براي حمل اكسيژن از ريهها به سراسر بدن و بسياري از فعاليت هاي سلولي، ضروري است. افرادي كه در معرض خطر كمبود آهن قرار دارند، با مصرف اين پلي فنل ها به ميزان بيشتري در خطر مذكور قرار ميگيرند.
كمبود آهن يكي از شايع ترين موارد كمبود عناصر در جهان به ويژه در كشورهاي در حال توسعهاي است كه در آنها گوشت به مقدار كافي مصرف نمي شود.
افرادي كه بيشتر در معرض اين خطر قرار دارند (زنان باردار و خردسالان) بايد مواد غذايي حاوي اين پلي فنل ها را كمتر مصرف كنند.
دكتر هان و همكارانش متوجه شدند آهن به شكل هِم (Heme) در گوشت قرمز ، مرغ و ماهي پيدا ميشود.
در كشورهاي غربي، عصاره هسته انگور و EGCG به شكل قطره به فروش مي رسد. محققان پيشنهاد كردند روي برچسب اين محصولات، نكات فوق را براي آگاهي مصرف كنندگان درج كنند.