امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
هشدار! مراقب سرطان سینه باشید
#1
زنانی که هنگام شب در معرض روشنایی مصنوعی قرار می گیرند احتمال سرطان سینه در آنان افزایش می یابد .

به نوشته پایگاه اینترنتی نیوکرالا , محققان معتقدند, هرچه میزان روشنایی در شب بیشتر باشد, احتمال ابتلا به سرطان سینه هم بیشتراست.

به گفته پژوهشگران , بدن هنگام تاریکی شب , هورمون ملاتونین ترشح می کند که این هورمون رشد سلولهای سرطانی را به تاخیر می اندازد و به همین علت هر گونه کاهش این هورمون در خون بر اثر روشنایی مصنوعی موجب بروز سرطان سینه در زنان می شود.

محققان همچنین توصیه می کنند, افراد هنگام شب روبروی تلویزیون روشن به خواب نروند .
وقتی تنها شدی تنها تر از تمام غریبان روزگار
از قیل و قال حادثه باری دلت گرفت
بر خویش تکیه کن برعرش
 تشکر شده توسط : Matilat , TootFarangi , شيدا , نازنین , elham 66
#2
زنان مبتلا به سرطان سینه لذت مادر شدن را می چشند

علی رغم باورهایی که وجود دارد، تحقیقات جدید نشان می دهد که زنان بارداری که بعد از پرتودرمانی اقدام به باردار شدن کرده اند، در معرض برگشت بیماری سرطان قرار ندارند و هیچ خطری برای آن ها نخواهد داشت.

به نقل از WebMD ، تحقیقات اخیر این نوید را به زنان بارداری که پیش از بارداری تحت پرتودرمانی قرار گرفته اند، می دهد که می توانند با خیال راحت طعم خوش مادر شدن را بچشند و با آرامش و ترس از برگشت بیماری خود اقدام به بچه دار شدن نمایند.
مطالعات انجام شده در مرکز سرطان اوتاوا، کانادا نشان می دهد زنانی که پس از پرتودرمانی اقدام به بارداری می کنند کم تر از سایرین در معرض عود سرطان سینه قرار دارند.
آن ها ۲۰۱ زن را که در مراحل ابتدایی سرطان سینه قرار داشتند، بررسی کردند که از این میان ۲/۲۸ درصد از ۳۹ بیمار پس از بارداری و ۶/۵۵ درصد بدون بارداری دچار عود سرطان شدند.
برخی بر این باورند که بارداری پس از پرتودرمانی، باعث افزایش هورمون ها شده و ممکن است رشد تومورهای سرطانی را افزایش دهد.
ولی بررسی هایی که صورت گرفته حاکی از آن است که نباید زنان را پس از پرتودرمانی از باردار شدن منع کرد و حتی در مقایسه با زنانی که پس از درمان حامله نمی شوند، کم تر دچار برگشت بیماری می شوند.
شخصيت منو با برخوردم اشتباه نگير!
شخصيت من چيزيه كه "من" هستم اما برخوردِ من بستگي به اين داره كه "تو" كي هستي...!
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza , elham 66
#3
اسپری های ضد عرق و خوش بو کننده ، خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد

پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه ریدینگ انگلیس می گویند نتایج بررسی های آنان نشان داده است که ترکیب شیمیایی که به عنوان نگه دارنده در برخی لوازم آرایشی- بهداشتی مانند اسپری های ضد عرق و خوش بو کننده استفاده می شود ،خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، ‘پارابن’ها ترکیب شیمیایی هستند که در محصولات بهداشتی – آرایشی مانند مرطوب کننده ها، آرایشی ها، فوم اصلاح، لوسیون های برنزه کننده و خمیر دندان وجود دارد.

این ترکیبات همچنین در بسیاری از خوش بو کننده های زیربغل، گوشت فرآوری شده ، کیک و شیرینی و برخی از تنقلات به کار می روند.

پژوهش های انجام شده بر روی این ترکیبات از سال ۱۹۹۸ تا کنون، نگرانی ها را در مورد نقش بالقوه این مواد شیمیایی در بروز سرطان سینه افزایش داده است.

پارابن ها ساختارهای شبه استروژنی دارند.استروژن نیز نقش مهمی را در بروز و رشد سرطان سینه ایفا می کند.

پژوهشگران دانشگاه ریدینگ انگلیس در مطالعه ای بافت سینه ۴۰ زن را که از ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ برای درمان سرطان سینه تحت ماستکتومی قرار داشتند ، بررسی کردند.

آنها از هر بافت، چهار نمونه تهیه کردند. دانشمندان دریافتند ۹۹ درصد نمونه ها حاوی دستکم یک ترکیب پارابن و ۶۰ درصد حاوی پنج ترکیب پارابن بودند.

محققان دریافتند زنانی که از اسپری های خوش بوکننده استفاده نمی کردند نیزمیزان قابل توجهی پارابن در بافت سینه خود داشتنند این امر حاکی از آن بود که این ترکیبات شیمیایی از منبع دیگری نیز می تواند وارد بافت سینه شود.

پارابن ها از پرکاربردترین دسته های مواد نگه دارنده هستند.

نگه دارنده ها (Preservatives) به موادی اطلاق می شوند که به منظور محافظت از آلودگی میکروبی یک محصول غذایی یا دارویی در دوره نگه داری محصول و در هنگام مصرف، در فرمول آن محصول استفاده می شود.

17 بهمن 90 - سایت پزشکان بدون مرز
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : yummy , najva , رزمینا , elham 66
#4

هشدار! مراقب سرطان سینه باشید
شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۱۷

متاسفانه درصد قابل توجهی از آمار بالای مرگ و میر در زنان كشور به سرطان سینه اختصاص می‌یابد، در حالی كه این سرطان كشنده به‌راحتی هم قابل پیشگیری بوده و خانم‌ها با معاینات دوره‌ای و ماموگرافی هر ۳ سال یك‌بار و معاینه ماهانه توسط خود می‌توانند این بیماری را ریشه‌كن كنند. دكتر محمد هادی‌زاده، رئیس کلینیک بیماری‌های سینه ابن‌سینا و عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی راهكارهای دقیقی درباره این بیماری، روش‌های پیشگیری، تشخیص و درمان آن به شما می‌گوید كه به چه صورت از این بیماری كه سن ابتلا به آن به زیر ۴۰ سال هم رسیده است جان سالم به در ببرید.

هشدار مراقب سرطان سینه باشید

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازبرترین ها ؛ امروزه سرطان سینه یكی از شایع‌ترین سرطان‌های زنانه است كه هر ساله تعداد زیادی از مبتلایان به آن تشخیص داده می‌شوند و تعدادی هم به دلیل تشخیص دیرهنگام جان خود را از دست می‌دهند. اما این نكته را فراموش نكنید همه توده‌هایی كه در سینه ایجاد شده و توسط خانم‌ها احساس می‌شود لزوما سرطان نیست و اگر این توده‌ها سرطانی هم باشد، با مراجعه به پزشك، چكاپ هر ساله و تشخیص زودهنگام، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد قابل پیشگیری خواهد بود و طی درمان، بیمار شانس بهبود بالاتری خواهد داشت.

چراغ خطر

وجود توده یا افزایش ضخامت در سینه و در زیر بغل، ترشحات شفاف و خونی از سینه، پوسته‌ریزی در نوك سینه، قرمزی و تورم سینه، فرو رفتن نوك سینه به داخل، زخم در پوست سینه و هرگونه تغییر شكل غیرطبیعی در سینه كه موجب تفاوت آن سینه نسبت به سینه دیگر شود از علائم ظاهری است كه بهتر است آنها را جدی بگیرید. البته همیشه سرطان سینه همراه با توده‌ای قابل لمس نیست گاهی اوقات قبل از اینكه خانمی احساس توده و تغییرات در سینه خود داشته باشد، بعد از انجام ماموگرافی مشخص می‌شود كه به سرطان مبتلا شده است.

معاینه فردی برای تشخیص سرطان سینه

جلوی آینه ایستاده و دست‌ها را بالای سرتان ببرید طوری که بازوها در طرفین باشد و شکل منطقه سینه و پوست آن را بررسی کنید. در این ناحیه نباید تغییر رنگ یا شکل محسوسی ببینید، بعد دست‌ها را چرب كرده و ناحیه زیربغل و سینه‌ها را لمس کنید، در این حالت در صورت وجود هرگونه برآمدگی یا توده، ‌فرد متوجه آن خواهد شد. در مرحله بعد دراز کشیده و بالشی را زیر گردن خود بگذارید، یک دست را بالای سر برده و دست دیگر را به طور عرضی در موازات سینه قرار دهید.

بیشتر تغییراتی که در سینه حس می‌شود، نشانه سرطان نیست، مثل تورم سینه در دوران قاعدگی ولی اگر پس از چند روز از دوران قاعدگی، تست سینه را انجام دادید باید نشانه‌های غیرمعمول را جدی بگیرید. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که شما باید انجام دهید دقت در تغییرات ۲ سینه در معاینات ماهانه است. در سینه‌ها نیازی نیست که شما حتما توده‌ها را تشخیص بدهید فقط کافی است تغییرات نسبت به معاینات قبلی را متوجه شوید و به پزشک مراجعه کنید.

اگر کسی از بستگان‌تان سرطان سینه دارد ...

سرطان سینه، رشد غیر قابل طبیعی سلول‌های بدن است كه در نواحی مختلف سینه رشد می‌كند. ممكن است سلول‌ها هم در بافت‌های غیرغددی رشد كنند و هم در بافت‌های مختلف مانند مجاری كه شیر را انتقال می‌دهند. یکی از علت‌های مهم که خطر ابتلا شدن به سرطان سینه را بالا می‌برد، افزایش سن است، پس فراموش نكنید هرچه سن بالاتر رود احتمال مبتلا شدن به سرطان سینه بیشتر می‌شود. میانگین سن ابتلا به سرطان سینه در ایران ۳۸ تا ۴۰ سالگی است كه نسبت به كشورهای دیگر حدود ۸ سال جوان‌تر است به طوری كه در خانم‌های زیر ۴۸ سال از هر ۸ نفر مبتلا به سرطان، یك نفر سرطان سینه و در خانم‌های بالای ۴۸ سال از هر ۳ نفر مبتلا به سرطان، ۲ نفر سرطان سینه می‌گیرند. به جز فاكتور سن، جنس بیمار هم یكی از عواملی است كه از پیش در كنترل كردن این سرطان نقشی ندارد؛ البته ناگفته نماند حدود ۸/۲ درصد آقایان هم به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

عوامل دیگری كه از پیش قابل كنترل نیستند سابقه خانوادگی و ژنتیك، بالغ شدن دختر خانم‌ها قبل از ۱۳سالگی، یائسگی بعد از ۵۱ سالگی، بارداری بالای ۳۰ سالگی، اضافه وزن و چاقی نامحسوس بعد از یائسگی است که این افراد بیشتر باید مراقب زنگ خطر این بیماری باشند اما عوامل دیگری هم هستند كه با رعایت آنها می‌توانید شانس مبتلا شدن به سرطان سینه را در خود كاهش دهید، پس پیشنهاد می‌شود مادران باردار برای پایین آوردن خطر این احتمال حداقل تا ۱۸ ماه به شیردهی فرزندشان ادامه دهند. همچنین بهتر است خانم‌ها پس از یائسه شدن برای بهبود وضعیت جسمانی به صورت مداوم از داروهای استروژنی و هورمونی استفاده نكنند. استفاده طولانی‌مدت از داروهای جلوگیری این احتمال را افزایش می‌دهد که اثراتش را حدود ۵ تا ۱۰ سال بعد از مصرف نشان می‌دهد، البته این احتمال در افرادی كه در فاصله زمانی كوتاه از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌كنند، وجود ندارد. در خانم‌های ایرانی كه به طور متوسط بعد از زایمان حدود ۵ تا ۷ كیلوگرم بر وزن قبلی‌شان اضافه می‌شود، بهتر است با رعایت رژیم غذایی سالم كه حاوی مقادیر زیادی از سبزیجات و غذاهای کم‌چرب است و ورزش كردن مداوم و استفاده نكردن از دخانیات این خطر را از خود دور كنند بنابراین فراموش نكنید چربی اضافه محل مناسبی برای رشد هورمون استروژن است. همچنین از پوشیدن لباس‌های زیر تنگ و كشی كه فشار بالایی روی غدد سینه وارد می‌كند اجتناب كنید.

بعد از تشخیص

درمان سرطان سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از این عوامل، تشخیص به موقع این بیماری است که تعیین می‌کند توده‌های سرطانی تا چه حدی پیشروی کردند تا جراحی برداشت جزئی یا كامل سینه، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی انجام شود. در گذشته از هر ۱۰ جراحی درمان سرطان سینه حدود ۸ جراحی به صورت برداشتن کامل بافت و تخلیه سینه بود اما امروزه با پیشرفت در علم جراحی سینه از هر ۱۰ جراحی برای سرطان سینه، حدود ۸ جراحی منجر به نگه داشتن بافت سینه می‌شود.

اگر جراحی پروتز سینه انجام داده‌اید، نگران نباشید

انجام جراحی پروتز سینه فی‌البداهه شانس سرطان سینه را بالا نمی‌برد اما گزارش‌های خیلی نادری در این راستا صورت گرفته و متوجه شده‌اند کسانی که حجم بالایی از پروتز می‌گذارند در اثر فشار بالایی که به غدد لنفاوی وارد می‌شود، احتمال مبتلا شدن به نوعی لنفوم را در خود بالا می‌برند. همچنین برای این دسته از افراد محدودیت انجام ماموگرافی برای پیشگیری وجود دارد و برای کنترل این بیماری ام آر آی توصیه می‌شود.

باورهای غلط

این باور خانم‌ها اشتباه است كه نباید با لمس هر توده سطحی در سینه احساس نگرانی كرد و چیزی جز كیست نیست و احتیاجی به مراجعه به پزشك وجود ندارد. فراموش نكنید توده‌های سرطانی ممكن است در زمان شروع كوچك باشند كه با پیشگیری و مراجعه نكردن به پزشك بیماری‌های سینه رشد می‌كنند. اندازه و سایز توده‌های سینه در برخی از زنان به اندازه یك نخود و در برخی حتی به اندازه گریپ‌فروت هم می‌رسد. در ایران با توجه به پایین‌تر بودن سن ابتلا به سرطان سینه بهتر است خانم‌ها از ۴۰سالگی با مراجعه به پزشک و مراکز درمانی و انجام ماموگرافی از ابتلا به سرطان سینه پیشگیری كنند تا پزشک بتواند با تشخیص به موقع احتمال بزرگ شدن توده سرطانی را در بیمار كاهش دهد.

با ماموگرافی از سرطان سینه سبقت بگیرید

خانم‌های ۴۰ تا ۵۵ ساله به خاطر داشته باشند حتما باید هر ۳ سال یك‌بار برای انجام ماموگرافی به پزشك متخصص مراجعه كنند. مقدار كمی اشعه ایكس می‌تواند ۳ سال قبل از اینكه منجر به اتفاقی شود، شما را از وجود تغییرات لنفی با خبر كند تا شما وقت كافی برای جلوگیری از پخش شدن سرطان و درمان به موقع داشته باشید. فراموش نكنید كه هزینه پیشگیری و مراجعه اولیه به پزشك چند برابر كمتر از هزینه درمان است. همچنین خانم‌های ۲۰ تا ۴۰ ساله هم هر ۳ سال یک‌بار برای معاینه به پزشک بیماری‌های سینه مراجعه کنند اما هر ماه خود شخص با آموزشی که از طرف پزشک مربوطه دیده باید سینه خود را معاینه و در صورت مشاهده توده و تغییراتی به پزشک مراجعه کند.
اے دنیا کے مسافر منزل تیری قبرھیں اے کر رھا ھیں جو تو دو دن کا یہ سفرھیں موت ھیں تیرا ان دیکھا ساتھی آچانگ تجھے نگل لے گا:ای مسافر دنیا خونه ی توقبر است ای که هرکاری میکنی سفر دو روزه هست مرگ رفیق ندیده ی تو است یکهو نفست رو می گیره
 تشکر شده توسط : elham 66
#5
نشانه های سرطان سینه چیست؟


هر نوع سرطان با یک سری از علائم همراه است که آگاهی از این علایم و نشانه های، فرد را در تشخیص سریعتر این بیماری یاری می دهد.



سرطان سینه یكی از شایع ‌ترین سرطان‌ها در میان زنان ایرانی محسوب می‌شود و سالانه 7 هزار زن ایرانی به این سرطان مبتلا می‌شوند لذا با توجه به این‌كه 70 درصد این بیماران بالای 5 سال عمر می‌كنند اكنون حدود 70 هزار زن مبتلا به این بیماری در كشور داریم و این آمار كمی نیست! بویژه آن‌كه سن ابتلا به سرطان سینه در ایران 5 سال پایین‌تر از سطح جهانی است. در زمان حاضر به طور متوسط سن ابتلا به این بیماری در ایران بین 45 تا 55 سال است در حالی كه این سن در كشورهای غربی بین 50 تا 60 سال است.
بیماری سرطان پستان مانند سایر بیماری‌های سرطان 4 مرحله اول تا چهارم دارد،مرحله اول آن كاملا قابل علاج قطعی است،مرحله دوم و سوم،مرحله كلینیكی است كه بیمار باید تحت درمان‌های خاص و عمدتا جراحی و شیمی‌درمانی قرار گیرد؛اما مرحله چهارم زمانی است كه بیماری خیلی پیشرفت كرده است و كار زیادی برای آن نمی‌توان انجام داد.
دكتر محمداسماعیل اكبری،رئیس مركز تحقیقات دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی دراین‌باره می‌گوید:در سرطان سینه،مبتلایان شانس بالایی برای زنده ماندن داشته و پس از درمان،احتمال بازگشت و عود مجدد بیماری وجود دارد.بنابراین بیماران مبتلا به سرطان سینه باید تحت نظر پزشك معالج قرار بگیرند.
دكتر اكبری با بیان این كه احتمال پیشگیری از 40 درصد انواع سرطان‌ها وجود دارد،اظهار كرد:سرطان سینه نیز یكی از انواع سرطانی است كه به راحتی می‌توان با تشخیص زود رس از آن پیشگیری كرد و تنها شرط آن،هوشیار بودن مردم جامعه بخصوص زنان است.
رئیس مركز تحقیقات سرطان با بیان این كه سابقه فامیلی احتمال ابتلا به سرطان سینه را 5 برابر افزایش می‌دهد،اذعان كرد: از این رو پیشگیری از این سرطان بسیار حائز اهمیت است تا این بیماری در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود.وی با بیان این‌كه نازایی و عدم شیردهی زنان از عوامل ابتلا به سرطان سینه به شمار می‌رود،خاطرنشان كرد:زنانی كه پس از بارداری شیردهی نداشته یا نازا هستند، یكی از فاكتورهای خطر برای ابتلا به این سرطان را دارا هستند.
دكتر حمیدرضا میرزایی كه در زمینه سرطان‌ شناسی تحقیق می‌كند،معتقد است:سرطان سینه شایع‌ ترین بدخیمی در زنان كشور است كه برخلاف بسیاری از بیماری‌ها،تنها انسان مدرن نیست كه با عارضه سرطان سینه دست به گریبان است،متون تاریخی نشان دهنده این حقیقت است كه پزشكان قدیمی نیز در جستجوی راهی برای درمان این بیماری بوده‌اند.استعمال دخانیات و بخصوص قلیان از عوامل بسیار خطرناك ابتلا به سرطان سینه به شمار می‌رود. همچنین افزایش وزن غیرطبیعی و مصرف تركیبات هورمونی‌ زنانه به صورت غیرعلمی نیز از عوامل موثر در ابتلا به این سرطان محسوب می‌شود. همچنین سابقه فامیلی و سقط جنین غیرطبی از عوامل موثر در ابتلا به سرطان سینه محسوب می‌شود.
دكتر آسیه الفت‌بخش،عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی درباره نشانه‌های این بیماری می‌گوید:درد، التهاب،تورم،قرمزی و فرو رفتگی نوك سینه از علائم شایع سرطان سینه به شمار می‌رود.
به گفته وی،سن بالا،سابقه فامیلی ابتلا به سرطان،اولین حاملگی بالای 30 سال،قاعدگی زیر 12 سال،یائسگی بالای 55 سال،عدم حاملگی،عدم شیردهی و هورمون‌ درمانی بعد از یائسگی از عوامل خطر در ابتلا به سرطان سینه هستند.
وی افزود:دردهای شایع سینه به دو دسته دوره‌ای و غیردوره‌ای تقسیم می‌شود كه دردهای دوره‌ای در زنان 30 تا 35 ساله در نیمه دوم قاعدگی یا در صورت مصرف هورمون دیده می‌شود.دردهای دوره‌ای غالبا دو طرفه هستند و به علت شدت درد به زیر بغل منتشر می‌شوند و همچنین با مصرف كافئین یا در صورت اضطراب و افسردگی تشدید می‌شوند و عموما علت این دردها تغییرات هورمونی است.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشكی تهران در خصوص دردهای غیردوره‌ای گفت:
این دردها بدون ارتباط با قاعدگی هستند،معمولا در افراد بالای 40 سال دیده می‌شود و ماهیت سوزنی یا كششی دارند.علت دردهای غیردوره‌ای عموما كیست‌های ناحیه سینه،دردهای قلبی و عضلانی،توده‌های خوش خیم یا بدخیم سینه هستند.
یكی دیگر از نگرانی‌های زنان در ارتباط با سرطان پستان به بحث زیبایی و حفظ تناسب اندام آنها برمی‌گردد.پزشكان ایرانی تقریبا از حدود 20 سال پیش در عمل جراحی سرطان سینه قادر به حفظ سینه‌ها هستند.ضمن این‌كه استفاده از پروتزهای سینه می‌تواند نگرانی خانم‌ها را دراین‌باره برطرف كند.با این حال زنان جامعه ما باید برای تشخیص و پیشگیری از سرطان سینه،ماهی یك بار معاینه كلینیكی و سالی یك بار ماموگرافی را فراموش نكنند.


فایل‌(های) پیوست شده
.jpg   tb.jpg (اندازه: 1.99 KB / تعداد دفعات دریافت: 24)
فعلا سکوت را برگزیدیم ............
 تشکر شده توسط : Ghost , arezoo_azizi , elham 66
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  آهن زياد سرطان‌زاست yaro 1 3,538 2013/12/03, 08:55 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  مراقب بیماریهای فصل پاییز باشید نازلی 5 5,923 2013/09/27, 01:23 AM
آخرین ارسال: نازلی
  هشدار درمورد لوازم آرایش و آرایشگاه ها nazaninn 27 24,079 2013/03/26, 04:19 PM
آخرین ارسال: یه غریبه
  بنزین‌های تولید شده اخیر در کشور، سرطان‌زا است nahid 3 4,398 2013/01/18, 04:17 PM
آخرین ارسال: نازلی
  سرطان؛ ارمغان محصولات چینی nahid 1 3,244 2013/01/11, 10:37 PM
آخرین ارسال: reza_akrami_a
  سرطان تيروييد در اثر سهل انگاري پزشكان و دندانپزشكان aghaghi 1 2,739 2012/08/06, 11:41 AM
آخرین ارسال: شيدا رها
  مسافران شهرهاي شمالي مراقب «دراکولا» باشند chipchip 10 8,190 2012/07/21, 11:18 PM
آخرین ارسال: chipchip
  سرطان زا بودن پروتزهای فرانسوی شهرزاد 1 5,041 2012/06/20, 04:37 PM
آخرین ارسال: رزمینا
  الکل خطر ابتلا به سرطان و فشارخون را افزایش می دهد.. najva 1 3,249 2012/04/06, 04:47 PM
آخرین ارسال: شهرزاد
  سرطان معده با، خوردن ته‌ديگ سوخته yaro 1 4,008 2012/02/25, 10:55 AM
آخرین ارسال: شهرزاد



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست