امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات : 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص سبزی ریحان
#1
اگر سردرد دارید ریحان بخورید

ریحان گیاهی است که همیشه به عنوان سبزی معطر در سبزی خوردن پای ثابت سفره های ایرانی است و در تمام دنیا به عنوان یک عطر دهنده و طعم دهنده به کار می رود اما این گیاه معطر خواص درمانی زیادی دارد.
ریحان آرامش دهنده اعصاب است و برای درمان سردرد های عصبی و میگرنی بسیار موثر است.
ریحان مقوى قلب، ضد عفونى كننده دهان و دستگاه گوارش و شیرافزا است.
مزمزه و جویدن آن براى مبتلایان به آفت مفید است.
همچنین بوییدن آن و جویدن برگهاى تازه آن باعث تسكین درد مى شود.
وقتی تنها شدی تنها تر از تمام غریبان روزگار
از قیل و قال حادثه باری دلت گرفت
بر خویش تکیه کن برعرش
 تشکر شده توسط : niloufar , ساغر , Hasty , رزمینا , نازلی , maedeh
#2
سلامت نیوز :ریحان ملکه گیاهان دارویی به حساب می آید. این گیاه معطر، بومی ایران و کشورهای استوایی مانند هند است که قرن ها برای مقابله با بیماری های مختلف از آن استفاده می شد.

[تصویر:  reihan.jpg]

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ مقداری
ریحان را آسیاب و با یک قاشق مرباخوری عسل مخلوط
کنید و ناشتا یک قاشق میل کنید تا علاوه بر تقویت
سیستم ایمنی، از فشار خون بالا جلوگیری کند.
مقداری برگ ریحان را در ۴ پیمانه آب بجوشانید،
از صافی رد کنید و هر ۳۰دقیقه مقداری از آن
را میل کنید. این مایع گلودرد را تسکین می دهد و معده
را آرام می کند. کمپرس با دم کرده ریحان، خارش
پوستی را برطرف می کند. روغن طبیعی ریحان
حافظه را تقویت می کند و برای سیستم عصبی
مفید است. برای برطرف کردن استرس، مقداری
از روغن آن را به نوک بینی بمالید. برای برطرف کردن
افسردگی، اضطراب و استرس، ۲ تا ۳ قطره آن
را به روغن طبیعی دیگری اضافه کنید و بدن
را ماساژ دهید. برای تقویت تمرکز، ۲ تا ۳ قطره آن
را با آب مخلوط و در اتاق اسپری کنید.برای رفع
سردرد، ۲ تا ۳قطره روغن ریحان را با آب گرم یا
سرد مخلوط کنید. حوله را با آن کمی مرطوب
کنید و روی پیشانی بگذارید.

.::سلامت نیوز
27/3/91
هر مشكلي آسان شود از مستي و
ترسم خداي من, ساغر بشود خالي و هشيار بميرم.
 تشکر شده توسط : okhtapus , # پریسا # , amirreza , ارزو , yummy , najva , رزمینا , Hasty , نازلی , maedeh
#3
1. طبع ریحان كمی گرم و خشك است.
2. خوردن ریحان باعث رفع بی‎خوابی می‎شود.
3. دم‎كرده ریحان ضدتشنج است.
4. خوردن ریحان سردردهای میگرن را ساكت می‎سازد.
5. سردردهای عصبی را تسكین می‎دهد.
6. باعث ازدیاد شیر خانمها می‎شود.
7. عصاره ریحان با شكر برای رفع تنگی نفس، سرفه و دردسینه مفید است.
8. جویدن ریحان زخم‎های دهان را از بین می‎برد.
9. دم‎كرده تخم ریحان مسكن است و درجه حرارت بالای بدن را كاهش می‎دهد.
10. برگ ریحان ضد دل درد و بادشكن می‎باشد.
11. بوكردن ریحان له شده سردرد مسافرین را تسكین می‎دهد.
12. ریحان برای رطوبت معده مفید است. اگر ریحان تازه، شوید و مرزه تازه را هم به‎عنوان سبزی خورده شود بادهای داخلی و رطوبت معده را از بین می‎برد. رطوبت معده یعنی رطوبت‎هایی كه در معده سد شده‎اند و با استفاده از ترشیدگی غذا به‎صورت كف بلغم از گلو خارج می‎شود و گاهی بدون اراده آب دهان بیرون می‎ریزد.
13. شربت تخم ریحان مفرح قلب است.
14. برای درمان دل پیچه از دم‎كرده ریحان بخورید.
15. محل گزیدگی حشرات را از ضماد ریحان بگذارید.
16. برای گلودرد از دم‎كرده ریحان با مخلوطی از عسل مزمزه كنید.
17. جویدن تخم ریحان باعث تیز شدن دندان می‎شود.
18. تخم ریحان زیادكننده اسپرم و برطرف كننده ناتوانی جنسی است.
19. برای سینوزیت خشك كرده برگ ریحان به‎صورت انفیه استفاده می‎شود.
20. ریحان خاصیت باروری دارد.

هر آنچه در بالا می گذرد نمودی از پایین است
و هر آنچه در درون جاری است در برون متجلی
 تشکر شده توسط : ehsan 10054 , نازلی , # پریسا # , movahedi , reihane
#4
خواص درمانی ریحان

" ریحان " کلمه ای عربی و به معنی " گل و سبزه " است که معادل این لغت در فارسی " اسپرغم " گفته می شود.


ریحان گیاه بوته ای یک ساله ای است که معمولاً طول آن بین 20 تا 45 سانتیمتر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه ی بوته ی ریحان سبز تند است و دارای برگ های منظم و بیضی شکل است . گل های ریحان به رنگ سفید یا صورتی در ماه های مرداد یا شهریور به شکل خوشه در انتهای ساقه ی ریحان ظاهر می شوند و پس از چندی از همین گل ها تخم ریحان حاصل می گردد. دو نوع ریحان وجود که یک نوع آن برگ های سبز و نازکی دارد و نوع دیگر برگ های بنفش رنگ دارد. گیاه ریحان بومی هند است. این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است. از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد.

در مصر ، زنان گل های ریحان را در استراحتگاه افراد مورد علاقه شان می ریزند ولی در مالزی ریحان را در محل دفن مرده ها می کارند . در مولداوی رسمی وجود دارد که هنوز هم پا برجاست و آن این است که یک مرد زن مورد علاقه اش را با قبول دسته ای ریحان از او انتخاب می کند.

پزشکان قدیم به سختی اثر درمانی ریحان را قبول می کردند و بیشتر آنها عقیده داشتند که ریحان گیاهی سمی و خطرناک است.

در ایران نیز افسانه ای در مورد ریحان وجود دارد، بدین شرح که :

« گویند اسپرغم پیش از انوشیروان نبود. روزی انوشیروان بارعام داده، و به دیوان قضاوت نشسته بود. ناگاه ماری بزرگ از زیر تخت درآمد. حاضران را از دیدن او ترس به هم رسید. قصد او کردند، شاه فرمود بگذارید شاید شکایتی داشته باشد. به دنبال او برفتند تا به کنار چاهی رسیدند. مار بر کنار چاه حلقه زد، آنگاه به درون رفت و برآمد، چون در آن چاه نگاه کردند، ماری دیدند مرده افتاده و عقربی نیش بر او بند کرده، نیزه ای از بالای چاه بر پشت عقرب فرو برودند و همچنان به نزدیک شاه آوردند و شاهنشاه را از حال مار و نیش عقرب آگاه ساختند. چون یک سال بگذشت، هم در آن روز شاه نشسته بود و به شکایات مردم رسیدگی می کرد. همان مار به نزدیک سریر آمد و از دهن خود قدری تخم سیاه بریخت و برفت. شاه فرمود آن تخم را کاشتند. از آن تخم اسپرغم بر آمد و انوشیروان که پیوسته زکام داشت از بوییدن و خوردن آن زکامش برطرف شد. شکی نیست که این داستان به این شکل صحت ندارد ولی بعید نیست که بذر را یکی از شاکیان که به حق خود رسیده بود، به عنوان هدیه آورده باشد.»

فواید و خواص درمانی ریحان:

ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار می گیرد ولی خواص درمانی خاصی هم دارد که از آن جمله :

1) ریحان آرامش دهنده ی اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی بسیار مؤثر است. اگر 20 تا 50 گرم ساقه ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید . سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس از هر غذا 1 فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف می کند.

2) ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده ی 50 گرم ریحان که شیرین شده باشد پس از هر غذا برای معالجه ی سردردهای یک طرفه (
میگرن ) و سردردهای عصبی مفید است . حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از سفر را برطرف می کند.

3) دم کرده ی 50 گرم ریحان که با
عسل شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است. برای درمان آسم نیز می توان جوشانده ی غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد. جوشانده ی سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماری های تورمی گلو و سرما خوردگی حتماً از ریحان استفاده کنید.

4) دانه ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است و در رفع ورم
کلیه و ترشحات زنانگی مفید است.

5) ریحان ضد دل پیچه است ، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.

6) ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.

7) جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است.

8) اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، بسیار معطر و ضدعفونی کننده ی دستگاه گوارش است و بوی
سیر و پیاز را از دهان می برد. به همین دلیل یک پای ثابت نان و کباب، ریحان تازه است.

9) ریحان میکروب اسهال و
وبا را می کشد و بوی آن پشه و مگس را فراری می دهد . ریحان را در باغچه ی منزل خود بکارید تا به این ترتیب با حشرات مزاحم مبارزه کنید.

10) به نظر می رسد که دانه ی ریحان برای رفع اثر زهر مارگزیدگی ، هم بصورت خوراکی و هم اگر به روی محل زخم گذاشته شود، مؤثر است. عقیده ای هم وجود دارد که ریحان می تواند
زگیل را درمان کند.

نظر بزرگان در مورد ریحان

در حدیث است که امام صادق ( ع ) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است و بدانید که هشت خاصیت در آن وجود دارد:

1- غذا را گوارا می کند.

2- منفذها را باز می کند.

3 - دهان و باد گلو را خوشبو می سازد.

4- اشتها را به غذا افزایش می دهد.

5- مرض را از بین می برد.

6- شخص را از بیماری جذام ایمن می گرداند.

7- وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه ی امراض را ریشه کن می سازد.

در حدیث دیگر، امام کاظم ( ع ) فرمود : ریحان مرض سل را از بین می برد.
 تشکر شده توسط : ثریا , نجمه , نازلی , movahedi
#5
دوشنبه 23/2/1392


ریحان: معجزه‌ی طبیعت را باور کن

نفخ، سوزش معده، گرفتگی عضلات، خستگی و غیره. اگر در آشپزخانه‌تان ریحان داشته باشید نگران هیچ یک از این مشکلات نباشید.
ریحان یک سبزی درمانگر واقعی است که لازم است همیشه در منزل داشته باشید. با ما همراه باشید تا با گوشه ای از دنیای درمانگر ریحان آشنا شوید.

[تصویر:  1231454492_reihan.jpg]


ریحان برای مقابله با نفخ و ترش کردن معده


اگر دچار مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز معده، سوزش و ترش کردن معده هستید می‌توانید به افشره‌ی خوراکی ریحان اعتماد کنید. می‌پرسید چرا؟ به خاطر این که افشره‌ی خوراکی ریحان باعث ترشح بیشتر شیره‌ی معده شده و مشکلات مربوط به عدم هضم غذا را رفع می‌کند. این گیاه معطر حاوی ترکیباتی است که برای کبد نیز مفید می‌باشند. در واقع ریحان باعث ترشح صفرا شده و به هضم بهتر چربی‌ها کمک می‌کند.

روش مصرف

دو قطره افشره‌ی خوراکی ریحان را با مقدار کمی عسل و یا روغن زیتون مخلوط کنید. آن را در دهان بگذارید و بلافاصله قورت ندهید. می‌توانید از خود ریحان استفاده کنید و از آن جوشانده درست کنید. کافی است که چند برگ ریحان تازه را در آب در حال جوش بریزید و بگذارید بجوشد.

توجه توجه

توجه داشته باشید که مصرف افشره‌ی خوراکی ریحان نباید روزانه بیش از 4 قطره باشد. مصرف افشره های خوراکی برای خانم‌های باردار، شیرده و همچنین کودکان مورد منع مصرف دارد.


ریحان برای مقابله با گرفتگی عضلات

افشره‌ی خوراکی ریحان برای رفع گرفتگی عضلات و تسکین دردهای عضلانی موثر است. افشره این گیاه جریان خون را تنظیم می‌کند. زمانی که خون در بدن ما به خوبی جریان داشته باشد بدن تقویت شده و خستگی عضلانی کاهش می‌یابد.

روش مصرف

چند قطره از افشره‌ی خوراکی ریحان را روی عضلات گرفته و دردناک بمالید. توجه داشته باشید که اول یک بخشی از پوستتان را امتحان کنید چون ممکن است پوست حساسی داشته باشید و افشره‌ی خوراکی ریحان باعث بروز آلرژی پوستی شود.

ریحان برای افرادی که از خستگی شکایت می‌کنند مفید است. بعد از صبحانه‌ی

کامل می‌توانید برای خودتان یک جوشانده‌ی خوش طعم با برگ‌های تازه‌ی ریحان آماده کنید و خستگی را از همان ابتدا از خود برانید

ریحان: ضد اسپاسم

افشره‌ی خوراکی ریحان شهرت زیادی برای رفع اسپاسم های گوارشی، گرفتگی روده، حالت تهوع و استفراغ دارد. این افشره‌ی خوراکی همچنین برای خانم‌هایی که از مشکلات هورمونی و عادت‌های ماهانه‌ی دردناک رنج می‌برند بسیار مفید است.

روش مصرف

دو قطره افشره‌ی خوراکی ریحان را با یک قطره افشره‌ی خوراکی دیگر مخلوط کرده و زیر شکم خود را ماساژ دهید. این کار برای رفع اسپاسم فوق‌العاده است.
ریحان

ریحان: خداحافظ خستگی، سلام به خوابی راحت

ریحان برای افرادی که از خستگی شکایت می‌کنند مفید است. بعد از صبحانه‌ی کامل می‌توانید برای خودتان یک جوشانده‌ی خوش طعم با برگ‌های تازه‌ی ریحان آماده کنید و خستگی را از همان ابتدا از خود برانید. اما توجه داشته باشید که ریحان می‌تواند نتیجه‌ی بر عکسی هم بدهد. بستگی به اشخاص دارد. از آنجایی که این گیاه خاصیت ضد اسپاسمی دارد اگر شب‌ها مصرف شود به داشتن خوابی راحت کمک می‌کند.



روش مصرف

بعد از یک روز کاری سخت و یا یک غذای سنگین، جوشانده‌ی برگ‌های تازه‌ی ریحان می‌تواند خواب راحتی را برای شما به ارمغان بیاورد.

توجه توجه

توجه داشته باشید که ریحان حاوی میزان زیادی استراگول است. زمانی که این ترکیب ریحان به میزان زیادی مصرف شود می‌تواند سرطان‌زا شود. برای همین توصیه می‌کنید که استفاده از آن به عنوان دارو بیش از هشت روز نباشد به خصوص اگر از افشره‌ی خوراکی آن استفاده می‌کنید. در عوض می‌توانید به طور مرتب از این سبزی معطر در غذاهایتان استفاده کنید و از عطر و طعم و خواص آن بهره‌مند شوید.


ریحان: یک گیاه معطر سرشار از آنتی اکسیدان

ریحان یک سبزی معطر است که می‌تواند فعالیت رادیکال‌های آزاد را محدود کند. رادیکال‌های آزاد در بدن کاری به جز آسیب زدن به سلول‌ها و بروز بیماری‌های مختلف ندارند. به ویژه این که یکی از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی همین رادیکال‌های آزاد هستند. آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در ریحان شما را از آسیب‌های گذر زمان، پیری زودهنگام سلول‌ها و همچنین بیماری‌های پوستی حفظ می‌کنند.

روش مصرف

با برگ‌های تازه‌ی ریحان جوشانده تهیه کرده و میل کنید.
بعد از یک روز کاری سخت و یا یک غذای سنگین، جوشانده‌ی برگ‌های تازه‌ی ریحان می‌تواند خواب راحتی را برای شما به ارمغان بیاورد

توجه توجه

باز هم تاکید می‌کنیم که مصرف افشره‌ی خوراکی ریحان نباید روزانه بیش از 4 قطره باشد. مصرف افشره‌های خوراکی برای خانم‌های باردار، شیرده و همچنین کودکان مورد منع مصرف دارد. اگر از ریحان به صورت جوشانده یا افشره‌ی خوراکی و برای درمان استفاده می‌کنید بیش از هشت روز در ماه نباشد.

سالم و تندرست باشید.


 تشکر شده توسط : شيدا رها , movahedi , reihane , alireza1111
#6
ريحان، سبزي ضد التهاب و پيري
طعم و عطر ريحان از ديرباز در سفره و غذاي ايراني وجود داشته اما اين سبزي محبوب چه ويژگي‌هايي دارد؟
به گزارش خبرگزاري آريا،تحقيقات نشان مي‌دهد ريحان براي التهاب و تورم بسيار مفيد است، خاصيت ضد پيري (در کبد، مغز و قلب) دارد و آنتي اکسيدان زيادي دارد.
ريحان هم‌چنين غني از ويتامين‌هاي آ، کا، سي و مواد معدني منيزيم، آهن، پتاسيم و کلسيم است.
با توجه به اينکه بيش از 90 درصد ريحان را آب تشکيل داده، خوردن آن در طول روز کمک مي‌کند بدن دچار کم‌آبي نشود.

http://www.ghatreh.com/news/nn27275033/%...8%B1%DB%8C
7 شهريور 1394
 تشکر شده توسط : juju , alireza1111
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,483 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 49,769 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 32,607 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,139 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,294 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,583 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,515 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,367 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,352 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 60,935 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست