• 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 11
  • بعدی 
امتیاز موضوع:
  • 11 رأی - میانگین امیتازات : 4.55
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آمارام اس درایران و افزایش شیوع آن در سالهای اخیر
#1
رئيس انجمن علوم مغز و اعصاب ايران اعلام کرد : امسال تاكنون 2 هزار بيمار ام اسي به بيماران كشور اضافه شده است . در صورتي كه از نظر تقسيم بندي جغرافيايي شيوع ام اس در كشور ما بايد حداكثر یکصد بيمار در سال باشد كه اين آمار 20 برابر كشورهاي منطقه است. پاكدامن در مراسم روز جهاني ام اس اظهار داشت:‌ اينكه چه عاملي باعث شده است كه آمار مبتلايان به ام اس در كشور ما 20 برابر ميزان منطقه‌اي باشد هنوز مشخص نيست و متأسفانه بايد گفت كه بيشتر مبتلايان در سنيني هستند كه بالاترين فعال فيزيكي را دارند.
پاكدامن تصريح كرد: اميدواريم زماني برسد كه حداقل علت اين افزايش بيش از تصور بيماري را متوجه شويم تا شايد بتوانيم در پيشگيري موفق شويم.
رئيس انجمن علوم مغز و اعصاب ايران ادامه داد:‌ ام اس بيماري ويژه كشورهاي پيشرفته است و از نظر درجه شيوع در آنجا از 100 در 100هزار هم بيشتر است و اين بيماري در كشورهاي جهان سوم خيلي نادر است.
وي گفت:‌ در كشور آمريكا بيش از 600هزار بيمار مبتلا ام اس وجود دارد.
پاكدامن يادآور شد: امكانات درماني و تشخيصي اين عارضه در كشور از همه كشورهاي منطقه و جهان بيشتر نباشد كمتر نيست و شاهد اين امر تعداد بالاي مقالات چاپ شده در اين باره هستيم.
پاكدامن خاطرنشان كرد: ام اس بيماري پرهزينه‌اي است و وزارت بهداشت درصد بالايي از بودجه خود را براي يارانه داروي اين بيماران پرداخت مي‌كند.
وي گفت: خوشبختانه دو قلم دارو بيماري ام اس قرار است قبل از ژانويه وارد بازار دارويي كشور شود و 9 سالي است كه روي اين دو دارو تحقيق مي‌شود.
به گفته وي ام اس يك بيماري هزار چهره است و عوامل متعددي در ايجاد آن مؤثر هستند و تا با اين عوامل مبارزه نشود نمي‌توان بيماري را درمان كرد.
رئيس انجمن علوم مغز و اعصاب ايران خاطرنشان كرد: تشخيص بيماري ام اس راحت نيست اما بايد توجه داشت كه اين بيماران مي‌توانند ازدواج كنند، باردار شوند، بچه‌دار شوند اما بايد براي ازدواج موضوع را به طرف مقابل در حضور پزشك بگويند چرا كه گاهي اوقات ممكن است فاصله حمله‌هاي ام اس 15 سال باشد.
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
 تشکر شده توسط : earth , شفا یافته , kimiya , Atefeh , zaynab , ساغر , shahrzad.s , شیرین , nazii , # پریسا # , zenith , kaveh_plus , amirfarhag , arezooo82 , rana , آنا , mj.ny-luise
#2
رئيس انجمن علوم مغز و اعصاب ايران خبرداد:

در سال جاري تاکنون ۲هزار بيمار مبتلا به ام اس به بيماران کشور اضافه شده است. رئيس انجمن علوم مغز و اعصاب ايران با بيان اين مطلب به خبرگزاري فارس گفت: اين درحالي است که از نظر تقسيم بندي جغرافيايي شيوع ام اس در کشور ما بايد حداکثر ۲هزار بيمار در سال باشد که اين آمار ۲۰برابر کشورهاي منطقه است. پاکدامن در مراسم روز جهاني ام اس اظهار داشت اين که چه عاملي باعث شده که آمار مبتلايان به ام اس در کشور ما ۲۰برابر منطقه باشد هنوز مشخص نيست و متاسفانه بايد گفت که بيشتر مبتلايان در سنيني هستند که بالاترين فعاليت فيزيکي را دارند و بيماري ضربه سنگيني به زندگي آن ها مي زند. رئيس انجمن علوم مغز و اعصاب ايران ادامه داد: ام اس بيماري ويژه کشورهاي پيشرفته است و از نظر درجه شيوع از ۱۰۰در ۱۰۰هزار نيز بيشتر است اما در کشورهاي جهان سوم نادر است. به گفته پاکدامن تشخيص اين بيماري راحت نيست اما بايد توجه داشت که اين بيماران مي توانند ازدواج کنند، باردار شوند، بچه دار شوند اما براي ازدواج بايد موضوع را با پزشک مطرح کنند چرا که گاهي اوقات ممکن است فاصله حمله هاي ام اس ۱۵سال باشد. هم چنين قابل ذکر است چند روز پيش دکتر مسعود اعتمادي فر متخصص مغز و اعصاب با اشاره به شمار مبتلايان به ام اس در ايران به ايسنا گفت: براساس ثبت انجمن ها ۴۰ هزار و براساس ثبت بيماران مراجعه کننده به معاونت هاي درمان دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور ۱۷ هزار مبتلا به ام اس در کشور داريم.


بيماري ام اس چيست؟
ام اس يا (Multiple Sclevosis) بيماري ناتوان کننده اي است که طي آن سيستم دفاعي بدن پوشش حفاظتي اعصاب را از بين مي برد و به اين ترتيب ارتباط بين مغز و ساير اعضاي بدن مختل مي شود. اين عارضه در نهايت به تخريب اعصاب منجر مي شود درحالي که اين اعصاب هرگز بازسازي نمي شوند. علائم اين بيماري بسيار پردامنه و بسته به ميزان خسارتي که اعصاب ديده اند، متفاوت است. بيماري در نوع حاد توان سخن گفتن يا راه رفتن را از فرد مي گيرد. به نوشته مايوکلينيک تشخيص اين بيماري بسيار دشوار است زيرا علائم در مقطعي بروز پيدا کرده و سپس ناپديد مي شوند و گاه تا مدت ها از علائم چيزي مشاهده نمي شود. اين بيماري در تمامي سنين گزارش شده اما بيشتر در افراد سنين ۲۰ تا ۴۰ ساله و اغلب در زنان ديده مي شود.هرچند علائم بيماري بسيار گسترده است اما مي توان به چند مورد آن که شيوع بيشتري دارد اشاره کرد.

* احساس کرخي و ضعف در يکي يا بيشتر عضلات بدن که اغلب يک طرفه رخ مي دهد و يا پايين تنه را درگير مي کند.

* از دست دادن بينايي به صورت کامل يا موضعي اغلب در يک چشم و همراه با درد به هنگام تحرک چشم ها* ديد تار و يا دو بيني.* سوزن سوزن شدن يا درد در برخي اعضاي بدن.* احساس شوک شديد همراه با حرکت ناگهاني سر.* لرزش، عدم برقراري ارتباط، راه رفتن نامتعادل.* خستگي مفرط.* سرگيجه

اولين گام در روند تشخيص بيماري ام اس، آن است که پزشک از بيمارش شرح حال کامل را بگيرد و بفهمد که چه بيماري هايي در ساير افراد خانواده وجود دارد و اين که اولين علائم اين بيماري از چه موقع شروع شده است. سپس پزشک اقدام به انجام معاينه مي کند که اين معاينه شامل بررسي قدرت عضلاني، رفلکس ها، هماهنگي و حس بيمار مي باشد. اين معاينات به پزشک کمک مي کند که تعيين کند چه قسمتي از سيستم عصبي ممکن است کار خودرا به خوبي انجام ندهد. يکي از آزمايش هايي که به طور معمول در اين بيماري انجام مي شود آزمايشي است به نام Evoked potential در اين آزمايش، انرژي الکتريکي که در بيمار ايجاد مي شود را اندازه گيري مي کنند.پزشکان ممکن است از تحريک الکتريکي بر روي پوست و يا از تحريکات بينايي مثل روشن و خاموش کردن چراغ استفاده کنند تا مشخص نمايند که آيا سلول عصبي به خوبي علائم را انتقال مي دهد يا خير. عصب بيماران مبتلا به ام اس اغلب انتقال پيام ها را آهسته تر انجام مي دهد زيرا ميلين آنها آسيب ديده است. بنابراين اگر در چنين آزمايش هايي مشاهده شد که سرعت انتقال پيام ها کمتر از حد طبيعي است، مي توان به وجود بيماري ام اس مشکوک شد.پزشکان همچنين براي بيمار درخواست آزمايش خون مي کنند تا وجود بيماري هايي مثل ديابت (مرض قند) يا بيماري تيروئيد را رد نمايند زيرا علائم عصبي اين بيماري ها نيز مي تواند شبيه بيماري ام اس باشد. همچنين از بيمار نوار قلبي (الکتروکارديوگرام) گرفته مي شود تا چگونگي کار قلب مشخص شود و نيز آزمايش هايي براي بررسي حافظه و قدرت تفکر بيمار انجام مي شود تا تشخيص را بيشتر مسجل نمايد.همين که پزشک تقريبا مطمئن شد که مشکل بيمار در سيستم عصبي مرکز ي اش مي باشد، با استفاده از ام آر آي (MRI) مي توان تشخيص را قطعي نمود. در تصاويري که از ام آر آي به دست مي آيد، پزشکان مي توانند ببينند که پلاک ها در کدام قسمت ها ايجاد شده و حتي مي توانند تخمين بزنند که چه مدت است که آنها به وجود آمده اند. گرچه حدود پنج درصد بيماران مبتلا به ام اس در اوايل بروز بيماري شان داراي عکس هاي ام آر آي طبيعي هستند، اما در ۹۵درصد موارد، پلاک هاي مشخص ام اس ديده مي شود. بنابراين با توجه به اين درصد بالاي تشخيصي که در ام آر آي ديده مي شود مي توان گفت که در حال حاضر ام آر آي دقيق ترين روشي است که مي تواند به تشخيص بيماري ام اس کمک کند.آزمايش ديگري که پزشکان اغلب براي تاييد تشخيص بيماري ام اس از آن کمک مي گيرند، آزمايش مايع نخاع مي باشد. براي کشيدن مايع نخاعي، سوزن را بين مهره هاي ستون فقرات کمري فرو مي کنند و سپس مقدار کمي از مايع آن را بيرون مي کشند و به آزمايشگاه مي فرستند تا بر روي پروتئين هاي سيستم ايمني که اصطلاحا به آن «باندهاي اوليگوکلونال» (Oligoclonal) گفته مي شود آزمايش نمايند. وجود باندهاي اوليگوکلونال در مايع نخاعي به اين معني است که التهابي در سيستم عصبي مرکزي وجود دارد و حدود ۹۰درصد بيماران مبتلا به ام اس اين پروتئين را در مايع نخاعي شان دارند.با وجود پيشرفت علم پزشکي محققان هنوز درنيافته اند که چگونه اين بيماري در برخي بروز پيدا مي کند و در عده ديگري خير. با اين همه عوامل خطر بيماري تا حدودي شناسايي شده اند.


عوامل خطر
سن مي تواند يکي از عوامل خطر باشد. زيرا بيشتر مبتلايان بين ۲۰ تا۴۰ سال سن دارند و همين طور جنسيت زيرا زنان ۲ برابر مردان به اين بيماري مبتلا مي شوند. خطر اين بيماري در افرادي که يکي از اعضاي خانواده شان دچار ام اس شده اند، بيشتر است. به عنوان مثال اگر يکي از والدين يا خواهر وبرادر فردي مبتلا به ام اس باشد شانس ابتلاي فرد به ام اس يک تا ۳ درصد بيشتر مي شود. عفونت هاي ويروسي يکي ديگر از عوامل خطر است. يکي از شناخته شده ترين ويروس ها در ارتباط با اين بيماري ويروس EpsTein-Barr است که عفونت هاي تک هسته اي را ايجاد مي کند. اين که چگونه ويروس به ام اس پيشرفته تبديل مي شود هنوز ناشناخته است. هم چنين نژاد يکي از عوامل خطر بيماري است. طبق تحقيقات سفيدپوستان شمال اروپا بيشتر از ساير مردم در خطر ابتلا به بيماري قرار دارند. آسيايي ها، آفريقايي ها و مردم آمريکاي لاتين کمترين شانس ابتلا به ام اس را دارا هستند. در نهايت عوامل جغرافيايي را بايد يکي از عوامل خطر ذکر کرد زيرا بيماري در کشورهايي با آب وهواي معتدل مانند اروپا، جنوب کانادا ، آمريکا، نيوزيلند و استراليا بيشتر گزارش مي شود.به گفته محققان ۳ دسته از بيماران نيز در خطر ابتلا به بيماري ام اس قرار دارند. بيماران مبتلا به تيروئيد، ديابت نوع يک و سندروم روده تحريک پذير.در برخي موارد مبتلايان به ام اس ممکن است به عوارض جانبي بيماري مبتلا شوند. خشکي عضلات يا اسپاسم، فلج در حد ۲ پا، اختلال در کار مثانه يا روده ها، اختلالات تمرکز، فراموشي يا عدم توانايي در برقراري ارتباط، افسردگي، صرع.


معالجه و درمان
اين بيماري درمان ندارد و شيوه هاي درماني عموما بر تحريک واکنش سيستم دفاعي بدن و کنترل علايم متمرکز است. در برخي موارد که علايم بيماري حاد نيست، درمان ضرورتي ندارد. داروهايي که معمولا براي بيماران مبتلا به ام اس مورد استفاده قرار مي گيرد عبارتند از:

*کورتيکو استروئيدها که مشهورترين داروي اين بيماري هستند و باعث کاهش التهاب ناگهاني فرد مي شوند.

*Interferons اين داروها مانند بتاسرون، آونکس و ربيف علايم بيماري را که در طول زمان بدتر مي شوند کنترل کرده و کاهش مي دهند.

* گلاتيرامر نوع ديگري از داروهاست که حمله سيستم دفاعي بدن به ميلين را متوقف مي کند. دارو روزي يک بار به فرد مبتلا تزريق مي شود. عوارض جانبي اين دارو داغ شدن بدن و تنگي نفس پس از تزريق است.

* Natalizumab. اين دارو مي تواند در حرکت سلول هاي ايمني مخرب بدن به سوي مغز و ستون فقرات اختلال ايجاد کند، اين دارو قابل تحمل براي بسياري از بيماران نيست و فقط در مورد بيماراني که تحمل ساير انواع درمان ها را ندارند توصيه مي شود. زيرا خطر نوعي عفونت مغزي مرگبار را تشديد مي کند.


سبک زندگي و درمان هاي خانگي ام اس
همزمان با دارو درماني مي توان بيمار را با چند روش و توصيه ساده به سمت زندگي طبيعي سوق داد.

* استراحت: خستگي مفرط يکي از علايم بارز ام اس است. بنابراين استراحت کافي مي تواند حس خستگي زياد از حد را از فرد کم تر کند.

* ورزش: براي مبتلايان به ام اس نوع متوسط ورزش هاي منظم هوازي بسيار مفيد است. تقويت عضلات، افزايش توده ماهيچه ها، حفظ تعادل و توازن بدن و رفع افسردگي به اين بيماران کمک شاياني مي کند.شنا نيز براي اين بيماران به ويژه کساني که از گرما و داغي بدن خود شکايت دارند توصيه مي شود.

* مقابله با گرما: گرماي زياد مي تواند به ضعف عضلات منجر شود، بدن بيماران مبتلا به ام اس به گرما حساس است بنابراين هرگز نبايد به تنهايي از حمام يا سوناي داغ استفاده کنند.

* پايين آوردن دماي بدن: بسياري از بيماران مبتلا به اين بيماري دچار تشديد علايم بيماري به هنگام گرم شدن بيش از حد بدن خود مي شوند. بنابراين استفاده از دستگاه تصفيه هوا در مناطق گرمسير ضروري است. حمام ولرم نيز مي تواند بسيار کمک کننده باشد.

* رژيم غذايي متعادل: رعايت يک رژيم غذايي سالم و متناسب مي تواند به سلامت سيستم ايمني بدن کمک کند.

* فعاليت هاي نرمال روزانه خود را ادامه دهيد.

* ارتباط خود با دوستان و خانواده را حفظ کنيد.

* سعي کنيد از فعاليت هاي سرگرم کننده عادي خود غافل نشويد.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?ty...&id=118884
خوب باشيد و خوب بمانيد
 تشکر شده توسط : nazaninn , Morteza , baran , mirali , hamed , Godfires
#3
اين رئيس انجمن علوم مغز و اعصاب ايران هيچ چيز تازه تري واقعا نداشته امسال بگه به اين جماعت ام اسي يعني!
من كه ميگم سورپرايزه!
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
#4
نازنين جان ولي من ميگم متاسفم
اينا همش اخبار خوشحال كننده ست ديگه confused2
ايشالله كه بيان بگن داروي اصليش پيدا شده
خوب باشيد و خوب بمانيد
#5
ميان ميگن آقا محمود
اون روز خواهد آمد
و واقعا خدايي اونايي كه دارن تو مسير علم و طبابت و نجات زندگي انسانها قدم بر ميدارن بايد توي حصار بلورين ازشون نگهداري كرد
يه خسته نباشيد به همشون ميگم
ما نشستيم خارج گود و ميگيم لنگش كن، دستشون درد نكنه
اگه خيري هست هر كجا حقه ايناست
"چقدر ابد زمان اندکی ست برای آنکه به کفایت کنارت باشم...
 تشکر شده توسط : محمود
#6
این رییس انجمن علوم مغز و اعصاب ایران خودش یه روانیه به تمام معناست.قبلا تحت نظرش بودم.angryangryangry
فقط بلدن شعارای قشنگ بدن و بگن چقدر به فکر ما هستن.از همشون بیزارم.یه عده دروغگو...........
در میان من و تو فاصله هاست
میتوانی تو به لبخندی این فاصله را برداری.......
 تشکر شده توسط : pariya , peyman
#7
ولی از یه نظر به کشورای پیشرفته نزدیک شدیما !
شیوعش تو جهان سوم کمه ولی ما که از این نظر جهان اولی هستیم !
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
#8
از این به بعد خوش خبر باشین ایشالا
این یعنی نشون میده طی این دو سال جوونامون مشکلاتشون بیشتر شده
یا بازم جوونامون مشکلاتشون بیشتر شده
... وقتی تبر به جنگل آمد ، درختان فریاد زدند و گفتند :نگاه کنید دسته اش از جنس ماست !!. ... 1213.2

#9
(2010/06/09, 07:56 PM)Sina نوشته است: از این به بعد خوش خبر باشین ایشالا
این یعنی نشون میده طی این دو سال جوونامون مشکلاتشون بیشتر شده
یا بازم جوونامون مشکلاتشون بیشتر شده

اين نشون ميده تويه اين 2 سال پزشكا بهتر ام اس رو تشخيص ميدن و بيماراي بيشتري عضو انجمنهاي ام اس و تويه ليست افراد ام اسي و افراد درحال درمان قرار ميگيرن
آنارام باشید
#10
(2010/06/09, 08:16 PM)Sina نوشته است: اینجوری هم میشه قبول کرد


البته کاملش اینه که روز به روز با صنعتری تر شدن جوامع و افزایش استرس ها و گرافتاریهای مردم تعداد مبتلایان به ام اس افزایش پیدا کرده و پزشکامون اینقدر بیماران از این دست رو تجربه کردند که دیگه تو ام اس خبره شدند .
خداوندا ، سرنوشت مرا خیر بنویس . تقدیری مبارک ، تا هر چه را تو دیر می خواهی زود نخواهم و هر چه را تو زود می خواهی دیر نخواهم .
 تشکر شده توسط : omidvar
  
  • 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 11
  • بعدی 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تحقیق برای درمان ام.اس با سلول‌های بنیادی درایران saffari_mo 167 169,376 2020/01/20, 09:38 PM
آخرین ارسال: زهراخانم
  استانهای دارای بیشترین شیوع ام اس niloofary 0 2,136 2015/09/13, 08:36 AM
آخرین ارسال: niloofary
  هاشمی:افزایش هزینه دارویی بیماران صعب­ العلاج و خاص به مصلحت نیست hessam 9 7,451 2014/06/13, 10:13 PM
آخرین ارسال: سمیرا67
  افزایش بیماری ام اس درشهرهای کوچک sargol 0 2,632 2014/01/23, 01:19 PM
آخرین ارسال: sargol
  افزایش چهار برابری قیمت ربیف paeazan 8 7,768 2013/11/24, 07:18 PM
آخرین ارسال: sargol
  افزایش قیمت زیفرون hamid 9 11,393 2013/10/31, 01:52 PM
آخرین ارسال: g.someira
  آغاز پرداخت افزایش قیمت داروی بیماران خاص از امروز asall 42 29,910 2013/08/28, 01:49 PM
آخرین ارسال: sargol
  ابراز نگرانی فاطمه هاشمی از افزایش 5 برابری قیمت داروهای ام اس در ع asall 6 5,835 2013/08/18, 10:28 AM
آخرین ارسال: paeazan
  مرگ تدریجی بیماران /کمبودها برطرف نشد، قیمتها افزایش یافت hamdam 0 2,369 2013/07/02, 05:51 PM
آخرین ارسال: hamdam
  افزایش 2 تا 5 برابری قیمت داروی بیماری‌ ام. اس hamdam 0 2,414 2013/04/25, 10:08 PM
آخرین ارسال: hamdam



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
6 مهمان