امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص و مضرات قره قوروت
#11
من عاشق قره قوروتم love28الانم دارم میخورماگه اینجوریه که برام ضرر داره دیگه نمیخورمangry3angry3
بزرگترین مصیبت انسان آن است که نه سواد کافی برای حرف زدن داشته باشد نه شعور کافی برای خاموش ماندن...
#12
من تا بحال به قره قروت لب نزدم !!! ولی تو بچگی ام ماست خیلی زیاد می خوردم !!!! اسید لاکتیک هم کار خودش رو کرد و ما ام اس گرفتیم !!! (( بخشی از دفتر خاطرات یک ام اسی ))confusedconfusedconfusedlaughing3laughing3laughing3N_aggressive (35)N_aggressive (35)

افرادی که کلسیم نیاز دارن میتونن از بادام یا کشک استفاده کنند !!! سایر منابع کلسیمی هم وجود دارند !!!smiling
قال الله تعالی :‍‍

من با هر بنده ام طوری رفتار می کنم که انگار همین یک بنده را دارم

اما بنده ی من طوری رفتار می کند که انگار همه خدایش هستند بجز من !!!!!!!!





 تشکر شده توسط : somaye_602000 , رزمینا
#13
من هر وقت میام این تاپیک و میبینم دلم غش میره برای قره قوروت..........بزاقهای چشاییم فعال میشه........هوس کردم 2باره بخورم.........دو سال لب نزدم........با این که میدونم ضرر داره ولی یه بار که اشکالی ندارهwink2
#14
(2011/08/13, 04:24 PM)najva نوشته است: من در بچگی خیلی قره قروت خوردم پس بگو چرا ام اس گرفتم angryangryangry

من که به عمرم قره قوروت نخوردم ، به دلیل ترش بودنش و کم بودن فشار خونم ( حدود 7 یا 8 ) اگر بخورم بایس برم بیمارستان بعدش ، نه بچگی خوردم نه الآن ، لواشک و ... هم نخوردم. کلن ترشی جات نمی خورم agreement2
عوضش هر چی شیرینه می خورم و دوست دارم.
ربطی نداره شما بچه بودین قره قوروت خوردین الآن ام. اس گرفتین و ... confused2
Free chees is found on the mousetrap
To catch anything you want you must pay it's worth
#15
سلام بچه ها
من برام یه ایمیل اومده راجع به قره قوروت حیفم اومد براتون نذارمش


قره قوروت را از آب ماست یا همان دوغ می گیرند که پس از جوشیدن و تغلیظ بصورت جامد در می آید. مزه ترش قره قوروت به خاطر درصد بسیار بالای اسید لاکتیک آن می باشد. میزان اسید لاکتیک قره قوروت به قدری زیاد است که می توان گفت خود اسید لاکتیک است!!!!
اسید لاکتیک یک ماده دفعی برای بدن محسوب می شود زیرا خون را شدیداً اسیدی کرده و تعادل ph خون را به هم می ریزد. یکی از دلایلی که گفته می شود ماست چکیده بهتر از خود ماست است این است که مقدار زیادی از اسید لاکتیک آن که در آب ماست موجود است گرفته شده است ولی با این حال بهتر است با مقداری نعناع ، پونه و موسیر مصرف شود (تا حالت سردی و اسیدی آن کاهش یابد)
در حالت طبیعی، خون انسان كمی قلیایی بوده و بسیار حیاتی است که این حالت حفظ شود به این جهت در خلقت انسان مكانیزم های پیچیده ای تعبیه شده است كه این تعادل را حفظ كنند.
در بدن انسان مقدار pH متعادل بین 7.34 و 7.40 میباشد که کمی قلیایی است و باید در این محدوده نگه داشته شود در غیر اینصورت بعضی از واكنش های آنزیمی انجام نمی گیرد و تنظیم فعالیت های فیزیكی و شیمیایی درون سلولی با مشكل مواجه می شود.

مصرف قره قوروت به شدت خون را اسیدی می کند (به علت میزان بسیار بالای اسید لاکتیک) و آن را از حالت قلیایی طبیعی خود خارج می‌کند. بدن برای ترمیم و تصحیح این حالت بسیار مخرب که می‌تواند در صورت ادامه بسیار خطرناک گشته و فعالیت ارگان‌ها و سلول‌ها را مختل کند، دست به دامن استخوان‌ها و دندان‌ها می‌گردد تا کلسیم آنها را برای قلیایی کردن خون آزاد کند.
کلسیم بهترین و سریع‌ترین عامل قلیایی کردن خون می‌باشد. این کلسیم آزاد شده از استخوان‌ها سپس توسط کلیه‌ها دفع می‌گردد. در نتیجه مصرف قره قوروت باعث پوکی استخوان‌ها و ضعف دندان‌ها می‌گردد.
بسیار بسیار جای تاسف است که بسیاری از سایت ها و افراد تحصیل کرده آن را برای درمان پوکی استخوان و لاغر شدن افراد چاق تجویز می کنند با این تصور غلط که چون قره قوروت دارای کلسیم است پس برای پوکی استخوان مناسب است در صورتیکه کلسیم آن نه تنها جذب نمی شود بلکه طبق توضیحات بالا باعث پوکی استخوان و خرابی دندان ها نیز می شود.
جالب است که حتی آن را برای رشد و نمو کودکان مفید دانسته و برای آن خاصیت دارویی قائل شده اند!!! گاهی اوقات آن را برای کاهش فشار خون تجویز می کنند!! می توان به جای آن از بسیاری میوه هایی که در کاهش فشار مناسب هستند مانند آب لیمو یا مخلوط یک لیوان آب و 2 قاشق سرکه سیب خانگی استفاده کرد.
ای کاش مضرات مصرف قره قوروت به اینجا ختم می شد. اسید لاکتیک فعالیت نرون های مغزی را به شدت کاهش می دهد و چون قره قوروت حاوی مقادیر بسیار زیاد اسید لاکتیک می باشد لذا برای مغز انسان بسیار مضر می باشد. بعضی از آثار و نتایج زیانبار اسیدی شدن خون :
انواع بیماریهای قلب و عروق
خورده شدن دیوارة سرخرگ ها و سیاهرگ ها
ضعف حافظه
آلزایمر
دیابت
سرطان
ضعف سیستم ایمنی بدن
بیماری های سیستم عصبی مانند بیماری خطرناکMS
پوکی استخوان
خرابی و فساد دندانها
لقی دندانها
ضعف اعصاب
تشنج
دل درد شدید در دختران هنگام عادت ماهانه

در غرب به خون اسیدی كُشنده خاموش (Silent Killer) لقب داده اند. در خصوص بیماری های ناشی از اسیدی شدن خون ، مطالب بسیاز زیادی در اینترنت موجود است که اکثراً به زبان انگلیسی است. امیدوارم مطلب فوق دریچه ای دیگر از سلامتی را به روی شما بگشاید و دروازه ای از بیماریها را ببندد.

 تشکر شده توسط : baran1390 , najva , nazii , رزمینا , paeazan , naarin.p
#16
من از بچگی عاشق ترشی جات بودم ولی از پارسال که فهمیدم هرچی سردیه برا مغز ضرر داره دیگه به ندرت میخورم با اینکه دکترم گفته هرچی دوست داری بخور ولی من خودم رعایت میکنم -فلفل و ادویه جاتم مضره-ماهی هم سردی کنارش خرما بخورید-smilinghappy0065.gif
باد با چراغ خاموش کاری ندارد، اگر در سختی هستی بدان که روشنی!(شکسپیر)agreement2
 تشکر شده توسط : رزمینا , najva
#17
عجب من تا حالا نمی دونستم ماهی هم سردی است
ولی تا انجا که می دانم نوع خرما بالای 30 رقم است و شنیدم که در بین این تعداد خرما فقط چند نوعش کرمی است بقیش سردی است
بازم اکه بچه ها در مورد خرما بیشتر مطالعه کنن و دوستان را در جریان بزارن خوبه که اطلا عاتمان بیشتر بشه
خدایا بینهایت دوستت دارم[تصویر:  h6827_2.gif]
#18
تا دیدم عنوان رو : دقت در مصرف قره قوروت ،
فکر کردم باید با دقت بخوریمش ! ... Smile (16)
ولی اینطور که معلومه نوشته اصلا نخورین !confused
اصلا من قره قوروت نمی خورم که ! تو عمرم 2گرم شاید خورده باشم ، اهل لواشکم نیستم.
ترشی هم با غذا نمی خورم.
ولی !
تقریبا بیشتر خورش ها و خوراکها باید حداقل کمی ترش باشه که بتونم بخورم. یا با لیمو یا نارنج یا آلو بخارا و آلو های دیگر . کی هست که بگه لیمو بده ؟
چشم ها را بـایـد شست  . ، . جـــور دیـگـر بـایــد دیـــد
 تشکر شده توسط : naarin.p
#19
(2012/03/04, 03:58 PM)seyyed reza نوشته است: عجب من تا حالا نمی دونستم ماهی هم سردی است
ولی تا انجا که می دانم نوع خرما بالای 30 رقم است و شنیدم که در بین این تعداد خرما فقط چند نوعش کرمی است بقیش سردی است
بازم اکه بچه ها در مورد خرما بیشتر مطالعه کنن و دوستان را در جریان بزارن خوبه که اطلا عاتمان بیشتر بشه

منهم موافقم .قره قروت ضعف میاره چون در حقیقت همون جوشانده اب ماست دیگه.:angry2angry2angry2
ماهی جز سردی هاست ودر احادیث هم امده که اگر کسی شب ماهی بخورد ودر کنارش ازخرما یا مقداری عسل استفاده نکند ممکن است فلج به سراغش بیاید.confusedconfusedconfused
خرما ها هم جز خوراکهای گرم هستند و برای ام اس که ضعف ایجاد میکنه عالیه وهمین طور مویز وانجیر .ضمنا انجیر کلسیم خیلی بالایی هم داره.RolleyesRolleyesRolleyes
 تشکر شده توسط : نازلی
#20
قره قوروت، خوشمزه و پرخاصیت

قره قوروت مانند دیگر لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید است. قره قوروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است. قره قوروت یا قره قروت یکی از فرآورده های فرعی شیر است که به روش سنتی از کشک تولید می شود. هر 100 گرم قره قوروت حاوی240 کیلوکالری انرژی است که می تواند بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تأمین کند. قره قوروت حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی است. پروتئین موجود در این فرآورده نقش ساختاری و استحکامی در بدن (به ویژه عضلات) دارد و به رشد و نمو کمک می کند. قند موجود در قره قوروت از نوع لاکتوز است که از بهترین قندهای طبیعی می باشد و انرژی کمتری نسبت به قند معمولی دارد. لاکتوز در طی فرآیند تولید قره قوروت شکسته شده و به قند ساده تر تبدیل می شود، بنابراین مصرف قره قوروت برای افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز شیر می باشند، مشکلی ایجاد نمی کند. از مهم ترین خواص قره قوروت، درصد پایین چربی آن است که این محصول را به یک محصول رژیمی برای افراد دچار اضافه وزن و چربی خون بالا تبدیل کرده است.
از آنجایی که قره قوروت حاوی اسیدهای آلی می باشد، ضدعفونی کننده لوله گوارش است، زیرا باعث جلوگیری از رشد باکتری های مضر در لوله گوارش می شودقره قوروت مانند سایر فرآورده های لبنی، حاوی کلسیم است. کلسیم از نرمی استخوان در کودکان و پوکی استخوان در بزرگ سالان پیشگیری می کند و باعث استحکام دندان ها و تنظیم رشد و تقسیم سلول های پوششی لوله گوارش می شود. قره قوروت حاوی ویتامین d نیز می باشد. این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم در بدن می شود، در نتیجه از عوارض کمبود کلسیم پیشگیری می کند. همچنین از ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز جلوگیری می کند.سایر املاح و مواد مغذی موجود در این فرآورده نیز در فعال سازی آنزیم ها و ویتامین ها و مقاومت بدن در برابر بیماری های عفونی نقش موثری دارند. از آنجایی که قره قوروت حاوی اسیدهای آلی می باشد، ضدعفونی کننده لوله گوارش است، زیرا باعث جلوگیری از رشد باکتری های مضر در لوله گوارش می شود. اگر قره قوروت کشک را نگیرند، میزان اسید لاکتیک و کلسیم کشک بیشتر و مزه آن ترش تر می شود. روش تهیه ی قره قروتبرای تهیه قره قورت معمولا آب ماست را (بخشی از ماست را که هنگام تغلیظ از آن جدا می شود) به وسیله ی حرارت تغلیظ نموده و بسته بندی می کنند. این محصول بسیار ترش مزه بوده و به عنوان چاشنی همراه غذاهای مختلف مصرف می شود. روش خانگیابتدا دوغ را جوشانده تا آن قدر غلیظ شود که به رنگ قهوه ای برسد. البته می توان آب ماست را با حرارت ملایم جوشاند تا سیاه شود و سپس آن را روی پلاستیک پهن کرد تا سفت شود.روش تهیه قره قروت از دوغدوغ ترش شده را در مشک میریزند تا تمام چربی آن که کره میباشد جدا گردد. بعد باقیمانده دوغ را میجوشانند تا غلیظ شود، سپس آن را روی پارچه صاف میکنند تا آب آن گرفته شود و باقیمانده را که روی پارچه مانده است، به صورت گلوله یا بیضی یا استوانه در آورده، میگذارند تا خشک گردد و نام آن را کشک میگذارند.آب چکیده از پارچه را با کمی شیر مخلوط کرده و بعد میجوشانند تا جسمی سرخ رنگ و ترش مزه که قره قروت نام دارد به دست آید. نام این محصول قره قروت یا ترف سیاه است. توصیه ها1- از آنجایی که ممکن است به منظور ایجاد طعم و جلوگیری از رشد برخی میکروب ها، به فرآورده هایی نظیر کشک و قره قوروت، میزان زیادی نمک اضافه شود، مصرف این گونه محصولات به افراد دچار پرفشاری خون توصیه نمی شود. 2- در حال حاضر برخی از قره قوروت ها به صورت سنتی و در شرایط غیربهداشتی تهیه و بسته بندی می شوند. مصرف فرآورده های غیرپاستوریزه منجر به بروز بیماری های گوارشی و مسمومیت می شود. 3- هنگام خرید چنین محصولاتی حتما به تاریخ انقضای محصول توجه کنید. زیاده روی نکنیداسیدیته قره قروت از لواشک خیلی بیشتر است و مصرفش می تواند موجب فرسایش مینای دندان شود و آثار مخرب را روی دندان ها بگذارد. به همین دلیل بهتر است که در مصرف آن تعادل را رعایت کرد. افزودن نمک فراوان به قره قروت موجب بالا رفتن سدیم خون می شود و در نتیجه ابتلا به بیماری هایی مانند پرفشاری خون یا افزایش دفع کلیوی کلسیم شدت می یابد. در ضمن زیاده روی در مصرف این فرآورده، به دلیل محتوای اسید آن، منجر به ضعف عمومی بدن شده و توصیه نمی شود.

حالا با این تاپیک مقایسه کنید خبرها ضد ونقیض آدم نمی دونه چیکار کنه( دقت در مصرف قره قوروت )

قره‌قوروت، خوشمزه و پرخاصيت

قره‌قوروت مانند ديگر لبنيات براي پيشگيري از پوکي استخوان مفيد است. قره‌قوروت حاوي پروتئين، کربوهيدرات و چربي است.


قره‌قوروت يا قره‌قروت يکي از فرآورده‌هاي فرعي شير است که به روش سنتي از کشک توليد مي‌شود.

هر 100 گرم قره‌قوروت حاوي240 کيلوکالري انرژي است که مي‌تواند بخشي از انرژي مورد نياز روزانه را تأمين کند.

قره‌قوروت حاوي پروتئين، کربوهيدرات و چربي است.


پروتئين موجود در اين فرآورده نقش ساختاري و استحکامي در بدن (به ويژه عضلات) دارد و به رشد و نمو کمک مي‌کند.


قند موجود در قره‌قوروت از نوع لاکتوز است که از بهترين قندهاي طبيعي مي‌باشد و انرژي کمتري نسبت به قند معمولي دارد. لاکتوز در طي فرآيند توليد قره‌قوروت شکسته شده و به قند ساده‌تر تبديل مي‌شود، بنابراين مصرف قره‌قوروت براي افرادي که دچار عدم تحمل لاکتوز شير مي‌باشند، مشکلي ايجاد نمي‌کند.


از مهم‌ترين خواص قره‌قوروت، درصد پايين چربي آن است که اين محصول را به يک محصول رژيمي براي افراد دچار اضافه وزن و چربي خون بالا تبديل کرده است.

از آنجايي که قره‌قوروت حاوي اسيدهاي آلي مي‌باشد، ضدعفوني‌کننده لوله گوارش است، زيرا باعث جلوگيري از رشد باکتري‌هاي مضر در لوله گوارش مي‌شود

قره‌قوروت مانند ساير فرآورده‌هاي لبني، حاوي کلسيم است. کلسيم از نرمي استخوان در کودکان و پوکي استخوان در بزرگ‌سالان پيشگيري مي‌کند و باعث استحکام دندان‌ها و تنظيم رشد و تقسيم سلول‌هاي پوششي لوله گوارش مي‌شود.


قره‌قوروت حاوي ويتامين D نيز مي‌باشد. اين ويتامين باعث افزايش جذب کلسيم در بدن مي‌شود، در نتيجه از عوارض کمبود کلسيم پيشگيري مي‌کند. همچنين از ابتلا به سرطان روده بزرگ نيز جلوگيري مي‌کند.

ساير املاح و مواد مغذي موجود در اين فرآورده نيز در فعال‌سازي آنزيم‌ها و ويتامين‌ها و مقاومت بدن در برابر بيماري‌هاي عفوني نقش موثري دارند.

از آنجايي که قره‌قوروت حاوي اسيدهاي آلي مي‌باشد، ضدعفوني‌کننده لوله گوارش است، زيرا باعث جلوگيري از رشد باکتري‌هاي مضر در لوله گوارش مي‌شود.

اگر قره‌قوروت کشک را نگيرند، ميزان اسيد لاکتيک و کلسيم کشک بيشتر و مزه آن ترش‌تر مي‌شود.


روش تهيه‎‌ي قره‌قروت

براي تهيه قره قورت معمولاً آب ماست را (بخشي از ماست را که هنگام تغليظ از آن جدا مي‌شود) به وسيله ي حرارت تغليظ نموده و بسته بندي مي‌کنند. اين محصول بسيار ترش مزه بوده و به عنوان چاشني همراه غذاهاي مختلف مصرف مي‌شود.

روش خانگي

ابتدا دوغ را جوشانده تا آن قدر غليظ شود که به رنگ قهوه اي برسد. البته مي‌توان آب ماست را با حرارت ملايم جوشاند تا سياه شود و سپس آن را روي پلاستيک پهن کرد تا سفت شود.

روش تهيه قره قروت از دوغ

دوغ ترش شده را در مشک ميريزند تا تمام چربي آن که کره ميباشد جدا گردد. بعد باقيمانده دوغ را ميجوشانند تا غليظ شود، سپس آن را روي پارچه صاف ميکنند تا آب آن گرفته شود و باقيمانده را که روي پارچه مانده است، به صورت گلوله يا بيضي يا استوانه در آورده، ميگذارند تا خشک گردد و نام آن را کشک ميگذارند.

آب چکيده از پارچه را با کمي شير مخلوط کرده و بعد ميجوشانند تا جسمي سرخ رنگ و ترش مزه که قره‌قروت نام دارد به دست آيد. نام اين محصول قره‌قروت يا ترف سياه است.


توصيه‌ها

1- از آنجايي که ممکن است به منظور ايجاد طعم و جلوگيري از رشد برخي ميکروب‌ها، به فرآورده‌هايي نظير کشک و قره‌قوروت، ميزان زيادي نمک اضافه شود، مصرف اين‌گونه محصولات به افراد دچار پرفشاري خون توصيه نمي‌شود.

2- در حال حاضر برخي از قره‌قوروت‌ها به صورت سنتي و در شرايط غيربهداشتي تهيه و بسته‌بندي مي‌شوند. مصرف فرآورده‌هاي غيرپاستوريزه منجر به بروز بيماري‌هاي گوارشي و مسموميت مي‌شود.

3- هنگام خريد چنين محصولاتي حتماً به تاريخ انقضاي محصول توجه کنيد.


زياده روي نکنيد

اسيديته قره قروت از لواشک خيلي بيشتر است و مصرفش مي‌تواند موجب فرسايش ميناي دندان شود و آثار مخرب را روي دندان‌ها بگذارد. به همين دليل بهتر است که در مصرف آن تعادل را رعايت کرد.

افزودن نمک فراوان به قره قروت موجب بالا رفتن سديم خون مي‌شود و در نتيجه ابتلا به بيماري‌هايي مانند پُرفشاري خون يا افزايش دفع کليوي کلسيم شدت مي‌يابد.

در ضمن زياده‌روي در مصرف اين فرآورده، به دليل محتواي اسيد آن، منجر به ضعف عمومي بدن شده و توصيه نمي‌شود.


فرآوري: مريم مراديان نيري

بخش تغذيه و آشپزي تبيان
 تشکر شده توسط : yummy , FBF , nahal
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  خواص گریپ فروت محمود 6 7,662 2019/11/10, 11:40 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص گیاه جینسینگ nahid 29 50,644 2018/07/03, 11:03 PM
آخرین ارسال: Mahpishouni
  خواص انواع سرکه نازلی 17 33,006 2018/01/09, 01:40 PM
آخرین ارسال: Silverlight
  خواص انواع بادام نازلی 11 25,368 2017/05/24, 05:08 PM
آخرین ارسال: nahid
  خواص قارچ کومبوچا شفا یافته 10 149,576 2017/01/10, 10:47 AM
آخرین ارسال: somaye_602000
  خواص دارچین yaro 10 11,926 2016/10/15, 02:38 PM
آخرین ارسال: (reihane(raz
  خواص غذائی و داروئی سیر tanha 17 37,882 2016/10/14, 09:08 PM
آخرین ارسال: Ata1988
  خواص تخم شربتی نازلی 6 12,478 2016/03/16, 02:15 PM
آخرین ارسال: niloofary
  خواص چلغوز naz.gigili 5 42,511 2016/02/27, 12:53 AM
آخرین ارسال: mra.4199uzdld
  خواص آووکادو و مضرات آواکادو نازلی 7 61,053 2015/12/16, 12:08 AM
آخرین ارسال: نازلی



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
9 مهمان