امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آهن در بشقاب غذای شما
#1
آهن در بشقاب غذای شما

[تصویر:  42180.jpg]

آهن فقط عنصری ضروری برای زندگی نیست چرا که این عنصر بخش مهمی از ساختار هموگلوبین که اکسیژن را به سلول های بدن می‌رساند، تشکیل می‌دهد.
کمبود آهن!

سیستم بدنی یک بزرگسال 2 تا 4 گرم آهن در خود دارد. این میزان در مقایسه با املاح معدنی دیگر مانند کلسیم خیلی کم است.


کمبود آهن: علامتی که آنمی (کم خونی) نامیده می‌شود
ذخیرۀ آهن ما، که می‌توان میزان آن را در خون اندازه گیری کرد، نیاز به تجدید و نوسازی منظم توسط موادغذایی دارد. بر خلاف مردان، احتمال بروز کمبود آهن در زنان از سن بلوغ تا یائسگی، به علت از دست دادن خون در قادعدگی ها بسیار رایج است. از سوی دیگر، طی دوران بارداری، نیاز زنان به آهن به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

کافی نبودن آهن در تغذیه می‌تواند باعث یروز آنمی یا کم خونی شود، که خود را به شکل پریدن رنگ پوست، خستگی بیش از حد و کم شدن مقاومت در مقابل عفونت ها نشان می‌دهد. بنابراین باید از وجود میزان کافی این فلز گران بها در تغذیه تان مطمئن شوید.

آهن در بشقاب غذای شما
در اصل، تغذیۀ ما باید از لحاظ تأمین نیاز آهن مان کفایت کند. آهن را می‌توان در کله پاچه و امعا و احشا گوسفند، به ویژه در جگر و قلوه، پودینگ سیاه، ماهی ها، غذاهای دریایی، زردۀ تخم مرغ و غلات، خشکبار (بادام، پسته)، عدس و برخی سبزیجات تازه (به طور خاص رازیانه) یافت.

با این حال، بدن فقط بخش کوچکی از آهن موجود در غذاها را دریافت می‌کند: حدود 25% آهن از گوشت (آهن همینیک) و فقط 2 تا 5% از آهن مورد نیاز بدن از منابع گیاهی تأمین می‌شود. از سوی دیگر، باید بدانید که ویتامین C جذب آهن موجود در مواد خوراکی را فعال می‌کند. زمانی که تغذیه، آهن مورد نیاز بدن را تأمین نکند، استفاده از مکمل ها ضروری خواهد بود.


 تشکر شده توسط : مـه ســـا , Hasty , O#!!! , seyyed reza , successful
#2
خانم نازلی به مورد خوبی اشاره کردین:
وجود آهن مورد نیاز بدن به غیر از باعث طراوت وشادابی بودن
در جلو گیری از پوکی استخونها نیز کمک می کند
و ظرفهای مسی برای پختن غذا در این مورد خیلی مهم است
چون اکثر ظروف در زمان پخت آهن غذا را می گیرد
حتی اکه بتونین در سماور مسی چای آماده کنید فوق العاده خوبه
من قول می دهم اکه بدنتان به اندازه کافی آهن داشته باشد بسیاری از ناراحتیهای بدن از جمله مشگل اعصاب.درد استخوان.و غیره حل خواهد شد
خدایا بینهایت دوستت دارم[تصویر:  h6827_2.gif]
 تشکر شده توسط : نازلی
#3
Rainbow 
محمد توشیح مجری این بررسی ضمن تشریح چکیده مقاله خود در گفت ‌و ‌گو با سینانیوز در یزد اظهار داشت: «امروزه مکانیسم‌های فیزیولوژی و فرآیندهای بیوشیمایی در مباحث تغذیه‌ای کاربرد فراوانی دارند. با توجه به آن‌ها می‌توان بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات متابولیکی را از راه رژیم غذایی درمان نمود.»

وی با ذکر مثالی گفت: «در بیماران کم خون(آنمی) که فاکتور‌ها و مکانیسم‌های متعددی در ایجاد این بیماری در ان‌ها نقش دارند می‌توان علاوه بر درمان دارویی، از رژیم غذایی و توصیه‌های خوراکی کمک گرفت.»

شایع‌ترین نوع آنمی در جامعه آنمی فقر آهن و کمبود ویتامین B۱۲ است
توشیح با بیان اینکه شایع‌ترین نوع آنمی در جامعه آنمی فقر آهن و کمبود ویتامین B۱۲ است، ادامه داد:‌ «جهت پیشگیری و درمان بهتر است از رژیم غذایی خاصی که سرشار از فاکتورهای حاوی آهن باشد، مصرف شود.»

کار‌شناس پژوهش مرکز تحقیقات الکتروفیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران متذکر شد: «مصرف گوشت ماهی و فرآورده‌های دریایی، گوشت پرندگان، زرده تخم مرغ، جگر، کنگر فرنگی، لوبیا و آلوی خشک که غنی از آهن هستند، برای جذب این ویتامین‌ها بسیار مفیدند.»

کار‌شناس ارشد فیزیولوژی انسانی افزود: «از سوی دیگر، جهت جذب آهن در سیستم گوارشی بهتر است رژیم غذایی حاوی اسید سیتریک و اسید مالیک باشد. منبع این مواد سویا، آناناس، سیب و انواع لیمو است.»
 تشکر شده توسط : amirfarhag , نازلی
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  غذای ناسالم در معده 47 میلیون ایرانی nahid 0 2,518 2014/09/01, 08:09 PM
آخرین ارسال: nahid
  چهار غذای زمستانی که شمارا گرم نگه میدارد! zenith 0 2,242 2014/01/27, 03:24 PM
آخرین ارسال: zenith
  غذای مورد علاقه حس سیری را از کار می‌اندازد # پریسا # 0 2,103 2012/05/11, 02:38 PM
آخرین ارسال: # پریسا #



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان