• 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • بعدی 
امتیاز موضوع:
  • 11 رأی - میانگین امیتازات : 4.09
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
همه چیز در مورد استرس
#1
به نام نامی دوست که هرچه هست برهان لطف اوست


سلام
براساس مشکلات پیش آمده در جوامع جهانی و بررسی عدم بازدهینیروی کاری بر خود واجب دیدم که خدمت دوستان و همکیشان عزیزم این بحث رو عرضه کرده و با توجه به 100% و حتی در بعضی مواقع دو برابر بودن فعالیت در محیط کار همه مدعوین دارای هدیه جسمی یا روحی از طرف حضرت دوست (مخصوصا ام اس) به تعریف استرس و عوامل ایجاد و اثرات آن ونیز راههای مقابله و کاهش استرس بپردازیم

استرس شغلی
مقدمه:

امروزه استرس به یکی از رایج‌ترین و پرهزینه‌ترین مشکلات محیط‌های کاری تبدیل شده است . شاید خالی از لطف نباشد که قبل از وارد شدن به بحث بدانیم :

•براساس تحقیقات معلوم شده، 75 تا 90 درصد بیماری افرادی که به پزشکان مراجعه می‌کنند بعلت استرس می‌باشد.

•براساس تحقیقات موسسه Northwestern National Life یک چهارم افراد از شغل خود راضی نیستند.

•براساس تحقیقات دانشگاه پریستون مشخص شده که سه چهارم افراد عقیده دارند که شغل‌های نسل امروز استرس‌زاتر از شغل‌های نسل قبلی است.

•براساس تحقیقات St. Paul Fire and Marine Insurance مشخص شده که استرس‌های مرتبط با شغل بسیار جدی‌تر از دیگر عوامل استرس‌زای دیگر مثل مشکلات خانوادگی و مالی می‌باشد.

•سازمان OSHA(Occupational Safety and Health Administration) تخمین زده که استرس بعلت موجب شدن کاهش بهره‌وری، افزایش غیبت از کار و غرامت پرداختی به کارگران، سالیانه بیش از 300 میلیارد دلار به اقتصاد کشور آمریکا ضرر می‌زند.

در این مقاله ما سعی داریم تا به بررسی عوامل استرس‌زای مرتبط با شغل پرداخته و در نهایت راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه دهیم.

استرس (Stress) چیست؟

استرس یا فشار روانی به معنای فشار یا نیرویی است که از انواع عوامل درونی و بیرونی بر فرد وارد شده و بر رفتار او تاثیر می‌گذارد. یا به عبارت دیگر گونه‌ای ناهنجاری رفتاری است که به هنگام قرار گرفتن شخص در شرایطی ناشناخته یا نامطلوب بوجود می‌آید. در تعریفی دیگر استرس را عکس‌العمل بدن ما نسبت به هر اتفاقی در محیط اطراف می‌نامند.

استرس شغلی (Job Stress) چیست؟

بکارگیری فرد درکاری که با توانایی‌ها و اطلاعات او همخوانی ندارد و یا تغییر در فعالیت‌کاری او می‌تواند باعث ایجاد استرس در فرد شود. بطورکلی استرس شغلی نوعی استرس است که با محیط کاری یا عوامل مرتبط با محیط کاری فرد ارتباط دارد.

عوامل ایجاد استرس کدامند؟

عوامل زیادی در کار می‌تواند باعث ایجاد استرس در فرد شود که در زیر ما برای اینکه راحتتر به بررسی این عوامل بپردازیم آنها را به سه دسته تقسیم می‌کنیم ( لازم به ذکر است که برخی از این عوامل ممکن است از هر سه دیدگاه قابل بررسی باشد)

•عوامل مرتبط با شغل :

نوبت‌کاری، نداشتن امنیت‌شغلی ، ساعات کاری‌زیاد ، حجم کار زیاد با محدودیت‌زمانی، دستمزد ناکافی، خطرناک بودن شغل ، یکنواختی کار ، عوامل زیان‌آور محیط‌کار (مثل سرما، گرما، نورکم، سروصدا و ..)

•عوامل مرتبط با فرد:

نامشخص بودن نقش فرد در سازمان ، ناتوانی در انجام کار ، عدم استفاده از توانایی‌ها و مهارتهای فرد در شغل، روابط با همکاران و مسئولین، ترفیع یا توبیخ ، عدم توانایی درکنترل چیزهایی که برای فرد مهم است، احساس تحت‌فشار بودن، بیماری و ...

•عوامل مرتبط با مدیریت :

تبعیض در محیط‌کار ، واگذاری کار به فرد بدون دادن آموزشهای لازم، سبک مدیریت، پرداخت دستمزدپایین ، ساختار سازمان و...

بر اساس تحقیقاتIAPA( Industrial Accident Prevention Association) معلوم شده که دو عاملِ "داشتن کار با محدودیت زمانی" و "عدم توانایی در کنترل چیزهایی که برای فرد مهم است" بیشترین تاثیر رادر ایجاد استرس در فرد دارد.

اثرات استرس (Affect Of Stress) :

واکنش اولیه بدن در برخورد با یک عامل استرس‌زا کوتاه‌مدت مثل یک درگیری عبارتست از افزایش ضربان قلب و سرعت تنفس و همچنین ترشح هورمون آدرنالین به درون خون برای ایجاد انرژی لازم برای مواجهه با این شرایط. و بعلاوه هرکدام از ما روشهای خاص خودمان را برای مقابله با استرس داریم ولی گاهی عوامل استرس‌زا بیش از حد توان ماست یا به صورت پشت سرهم و همیشگی تکرار می‌شود که ممکن است ما نتوانیم با آن تطابق پیدا کنیم در این موارد استرس می‌تواند خطرناک باشد و اثراتی را بر روی کار و زندگی ما بگذارد که گاهی جبران‌ناپذیر است . اثرات ناشی از استرس را می‌توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:

1-اثرات استرس بر روی شخص

وقتی که دوره استرس کوتاه مدت باشد بدن از عهده آن بر می‌آید و استرس نمی‌تواند صدمات فیزیکی و روحی جدی بر فرد وارد کند ولی اگر استرس‌ها حالت مزمن و تکرار شونده پیدا کنند و اجازه ندهند که بدن به حالت آرامش و ثبات خود بازگردد می تواند بر روی بدن انسان آثار سوءیی داشته باشد که با ایجاد خستگی و کاهش مقاوت سیستم ایمنی بدن شروع شده و باعث افزایش ریسک بروز حوادث و افزایش بیماریها می‌شود بطور کلی عوارض حاصل از استرس را بر روی انسان می توان به سه دسته تقسیم بندی نمود.

الف) فیزیکی(Physical) : خستگی، سردرد، میگرن، افزایش تعرق، بیخوابی، افزایش ضربان‌قلب ، بیماریهای قلبی ، افزایش فشارخون، تغییر اشتها، اضطراب، آلرژی، انواع سرطانها

ب) روحی و روانی : زودرنجی، بی‌علاقگی به کار، افسردگی، کاهش تمرکز، کاهش خلاقیت و ابتکار و...

ج) رفتاری (Behavioural) : ناشکیبایی و بی‌قراری، زود عصبانی شدن، کاهش کارایی و افزایش مصرف دخانیات الکل و مواد مخدر

2-اثرات استرس بر روی کار فرد

استرس باعث فشارهای روانی بسیاری بر روی فرد می‌شود که این فشارها به شکل‌های مختلف در رفتار فرد در محیط کاری خود را نشان می‌دهد برخی از این رفتارها عبارتند از :

•زود رنجی یا پرخاشگری در برخورد با همکاران و یا مراجعین

•بی‌تفاوتی و بی‌علاقگی به آراستگی ظاهر خود و دیگران

•بی‌تفاوتی نسبت به کار

•عدم‌توانایی تمرکز برروی کار و ناتوانی در تصمیم‌گیری

•کاهش خلاقیت

•فقدان اعتماد به نفس

•خستگی مفرط ناراحتی و احساس گناه

•افزایش اشتباهات

•ناتوانی در تحمل اطرافیان و تمایل به انزوا

همه این عوامل در نهایت منجر به کاهش بهره‌وری و افزایش ضایعات می‌شود و از طرف دیگر این افراد بعلت ناتوانی در کنترل احساسات ، ناتوانی در تصمیم‌گیری صحیح و دیگر موارد ذکر شده استعداد فوق‌العاده در ایجاد حادثه برای خود و دیگران پیدا می‌کنند .

راههای مقابله و کاهش استرس

یکی از مهمترین نکات در مورد مقابله با استرس این است که ابتدا ما منبع تولید استرس را در محیط کار خود شناسایی کنیم البته عامل استرس‌زا برای یک شخص ممکن است برای افراد دیگر اینگونه نباشد. این بدین معنی است که شخصیت و مکانیزم کنار آمدن با شرایط هر کس مختص خودش است. دانستن اینکه منبع ایجاد استرس چیست می تواند در تعیین اینکه چه چیزی باید در محیط کار تغییر کند و یا چه مهارتهایی باید برای غلبه بر آن آموخته شود بسیار موثر باشد . برای اینکه یک فرد بتواند استرس محیط کاری خود را حذف کند نیاز به یک سری آموزشها و تغییرات و حمایتها دارد که ما در اینجا در سه دسته به بررسی این نکات می پردازیم.


1-یادگیری مهارتهای جدید:

-یاد بگیریم که همیشه نیمه پر لیوان را ببینیم و به اصطلاح مثبت اندیش باشیم .

-مدیریت زمان را بیاموزیم به این ترتیب از این که دچار محدودیت زمان شویم جلوگیری می‌کنیم

-برای کمک خواستن از دیگران خجالت نکشید

-با به روز کردن مهارتهای خود تغییرات شغلی را پیش بینی کنیم.


2-تغییر در شیوه زندگی:

-ورزش کنیم

-در فعالیت های شادی بخش شرکت کنیم

-رژیم غذایی خود را اصلاح کنیم

-به اندازه کافی بخوابیم و استراحت کنیم

-عادات بدی مثل سیگار کشیدن را کنار بگذاریم

-از زندگی افرادی که استرس خود را در کنترل دارند الگوبرداری کنیم .

-در تصمیم گیری برای مسائل مهم اصلاً عجله نکنیم


3-نقش دیگران در کاهش استرس فرد:

الف )‌ نقش سرپرستان در کاهش استرس کارگران

-قبل از ارجاع یک کار به کارگر آموزشهای لازم را به فرد بدهند

-قابلیتهای فرد را برای انجام یک کار در نظر بگیرند

-با طراحی بهتر محیط کار و ابزار عوامل زیان‌آور محیط کار را کاهش دهند

-برای جلوگیری از یکنواختی و تاثیرات منفی یک کار ثابت ، گردش کاری را ایجاد کنند

-در بین کارکنان تبعیض قائل نشوند

-اجازه دهند تا کارکنان بر کار خودشان کنترل داشته باشند

-به صحبتهای کارکنان گوش کنند

ب) نقش خانواده و دوستان در کاهش استرس کارگران

-سعی کنند با صحبت کردن در مورد مشکلات کاری از فشار آن بر روی فرد بکاهند

-حمایتهای روحی خانواده و عزیزان باعث می شود اثرات استرس به شکل چشمگیری کاهش یابد

بنده حقیر: در آخر با توجه به لطف خدا و هدیه عزیز اون (ام اس) از بابت آشنایی با شما عزیزان , خدا رو شکر میکنم
ونیز میگویم Love You� MS

با توفیق الهی و آرزوی سلامتی
محسن 121
Organizer - Ict

منابع و ماخذ:
کتاب مدیریت استرس - نویسنده جرارد هارگریور – مترجم مرتضی مقدمی پور

کتاب رفع استرس در محل کار – نویسنده مرتضی کارزی
یاهو
دستانم بوی گل میداد مرا به جرم چیدن گل محکوم کردند؟؟
ولی کسی نیاندیشید شاید گلی کاشته باشم
یا علی
 تشکر شده توسط : elahe , ghaside
#2
سلام بچه ها مقاله ای پیدا کرده بودم گفتم که شاید به دردتان بخورد
همه میدانیم که استرس جزئی از زندگی ماست. از آن جمله میتوان به فشارهای متفاوتی که گاه از جانب کار، گاه از جانب اعضاء خانواده و یا حوادث محلی و یا حوادث جهانی بر ما وارد میشود اشاره نمود.
چنین بنظر می رسد که راهی برای گریز از استرس ها وجود ندارد. البته بعضی اوقات استرس ها میتوانند اثرات مثبتی نیز داشته باشند مثلاً یکی از این گونه اثرات ایجاد انگیزه در اتمام کاریست که به تعویق افتاده و یا هوشیاری و خلاقیت بیشتری است که در ما ایجاد مینماید.
به هر حال شواهد پزشکی دلالت بر اثرات سوء استرس بر بدن انسان دارد. استرس با ایجاد اختلال در خواب یا زخم معده و بروز بیماریهای روده ای (گاستریت) و سردردها میتواند سبب سلب آسایش از زندگی ما گردد.
نتایج آخرین تحقیقات انجام شده نشانگر تأثیر استرس بر بروز بیماریهای کشنده ای همچون بیماریهای قلبی، سکته و نیز ایجاد فشار خون بالا و حتی ابتلاء به سرطان میباشد.آنچه که همه باید به آن توجه داشته باشیم این است که استرس را نمیتوان از صحنة زندگی حذف کرد ولی میتوان اثرات آن را کاهش داد. یعنی با شناخت و بکارگیری راههای مبارزه با موارد استرس زا خواهیم توانست اثرات نامطلوب آن در زندگی و نیز بر بدن خود را کاهش دهیم. بعنوان مثال می توان با افزایش فعالیتهای مثبت و نیز ایجاد افکار مثبت نسبت به مسائل زندگی اثر استرس بر بدن خود را کاهش دهیم.

▪ سه دقیقه چشمان خود را ببندید، منظره یا کار مطلوب و آرام بخشی را تجسم کنید و حداقل یکبار دیگر اینکار را تکرار نمائید.
▪ هنگامیکه از کنار کسی در خیابان و یا مغازه و یا محل کار خود می گذرید لبخند بزنید و یا سلام کنید شخص مقابل احتمالاً به شما لبخند می زند و این به شما کمک دهیم. بعنوان مثال می توان با افزایش فعالیتهای مثبت و نیز ایجاد افکار مثبت نسبت به مسائل زندگی اثر استرس بر بدن خود را کاهش دهیم.
▪ هر صبح به موضوع و هدف کوچکی فکر کنید اینکه به دلیل کوچک بودن هدف شما میتوانید به آن نائل شوید احساس خوبی در شما ایجاد میکند باین منظور ممکن است یاد چیزی بیافتید که همیشه فراموش میکردید مثل : چک کردن باتریها باتریها در چراغ قوه یا نوشتن نامه به یک دوست یا بازی کردن با یک عضو خانواده برای مدت نیمساعت.
▪ لبخند زدن و خندیدن از کاهش دهنده های مهم استرس میباشند همچنانکه گفته اند «خنده بر هر درد بی درمان دواست»
▪ سعی کنیددر مکالمات روزمره از شوخی های ملایم استفاده کنید و یا موضوعات خنده دار بخوانید یا تماشا کنید.
▪ زیر دوش و یا هنگام رانندگی آواز بخوانید.
▪ برخی از افراد بیشتر تمایل دارندتا به جنبه های منفی زندگی بپردازند. شما کوشش کنید که جزء دستة مثبت اندیشان باشید.

● انواع استرس زاها و اثرات آنها بر سلامت ما
غالباً ما فکر می کنیم که فقط مسائل بزرگی مثل طلاق یا از دست دادن شغل یا تغییر شغل از موارد استرس زا بشمار میآیند. در حالیکه این مسائل کوچک و روزمره هستند که در دراز مدت بیشترین مشکلات را برای ما بوجود میآورند. وضعیت هایی مثل تعجیل در رسیدن به محل کار، نگرانی در تصمیم گیری برای کارهای کوچک، تکرار حوادث نامطلوب طی روزها و هفته ها و سالهای گذشته که همة عوامل کوچک اما اساسی میباشند که میتوانند با تکرارشان نه تنها بر سبک های رفتاری ما که حتی بر زندگی ما تأثیر گذار باشند.
توجه داشته باشیم که برای بسیاری از ما نگرانی،آنچنان جزئی از زندگی دائمی ما شده است که شاید حتی قادر به تشخیص آن نباشیم اما این نگرانی حتماً روی بدن ما تأثیر میگذارد.

● استرس و نقش زیانبخش «بایدها»
در طول دوران رشد از کودکی به نوجوانی و بزرگسالی تمام کارهائی را که ما باید انجام دهیم توسط والدین،معلمان و یا دوستان بصورت عمدی و یا ناخواسته به ما گوشزد شده است. متأسفانه علیرغم اینکه بزرگتر میشویم باز هم به این بایدها بها میدهیم و اجازه میدهیم موجب افزایش استرس در ما بشوند بدون آنکه مجدداً آنها را ارزیابی کنیم که تا چه اندازه برایمان لازم و یا مفید میباشند. بعنوان مثال در مواردی نظیر هنگامیکه کسی از ما تقاضای کمک میکند ناخودآگاه فکر میکنیم که باید تحت هر شرایطی و به هر قیمتی به خواست آن فرد پاسخ مثبت بدهیم یا اینکه در رابطه با دیگران اصلاً نباید خودمان را در نظر بگیریم زیرا این خودخواهی است. مقدار قابل توجهی استرس به خود تحمیل می کنیم تا به «بایدها»ی توصیه شده در دوران رشد خود پاسخ دهیم.
پس بهتر است که تعدادی از بایدها را دوباره مورد ارزشیابی قرار داد.
به عبارت دیگر نتیجه گیری و برداشت های متفاوت از افکار یا وقایع نیز روش دیگری برای کاهش استرس ها میباشد.برخی اوقات به دلیل پیچیدگیهای زندگی و یا انتقال رنج ها از دوران کودکی علیرغم تمام کوششهایی که میکنیم استرس ها بعنوان یک عامل جدی در زندگی ما باقی می مانند. اگر با چنین شرایطی مواجه هستید بهتر است برای شناخت بهتر خودتان و چگونگی برخورد با مشکلات بیرونی و درونی با یک مشاور ذیصلاح گفتگو نمائید. متوجه باشید که مشورت فقط برای دیوانه ها نیست اکثر این مراجعه کنندگان مشاوران کسانی هستند که مشکلات روزمره زندگی دارند که نتوانسته اند به آنها مسلط شوند. توجه داشته باشید که ما فقط یک بار زندگی میکنیم و می بایستی هر کاری از دستمان بر می آید انجام دهیم تا زندگی را معنی دار تر و لذت بخش تر نمائیم.

● دستورالعمل روزانه جهت کاهش دادن استرس
▪ در طول روز خود استراحت های (زنگ تفریح های) کوتاه بدهید.
▪ باین ترتیب که در طول روز چند بار به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به خود استراحت بدهید و روی خوردن یک میوه یا یک نوشیدنی تمرکز کنید تا حدی که از مزة آن لذت ببرید.
▪ سه دقیقه چشمان خود را ببندید، منظره یا کار مطلوب و آرام بخشی را تجسم کنید و حداقل یکبار دیگر اینکار را تکرار نمائید.
اگر شما بطور کلی از شخصی که با اعمالش سبب ناراحتی و عصبانیت شما میشود بخواهید که به اعمالش پایان دهد طبیعی خواهد بود که شما نسبت به او عصبانیت نشان دهید. این حق شماست که احساسات خود را بروز دهید. البته کارهایی را که شما به دنبال عصبانیت انجام میدهید میبایست مورد ارزیابی قرار دهید.
فرد تنها در صورتی خودخواه است که افراد را از بروز واکنش های طبیعی شان محروم کرده باشد البته لازم به ذکر میباشد که عکس العملها گاه در اشخاص یکسان نیست و در اشخاص مختلف بصورت متفاوت ظهور پیدا میکند.
ارزیابی مجدد بایدهایمان یکی از موثرترین کارهائیست که میتوانیم برای کاهش استرس و بخاطر سلامت جسم و روان خود انجام دهیم. ضمناً از آنجائیکه اطرافیان نزدیک ما نیز تحت تذثیر بایدهای ما قرار می گیرند و احتمال این که آنها نیز رفتارهای ما را الگوی عمل خود قرار دهند. این تجدید نظر به لحاظ سلامت آنان حائز اهمیت میباشد.

● راههای کاهش استرس
برای کاهش استرس طی مراحل زیر عمل کنید :
۱) لباسهای گشاد بپوشید.
۲) مکان راحتی را برای نشستن یا دراز کشیدن انتخاب نمائید.
۳) آرام و عمیق تنفس کنید و روی حرکات انقباض و انبساط سینه تمرکز نمائید این کار را چند بار تکرار کنید و خود توجه کنید به خروج تنش ها از بدن.
۴) خود را در مکانی که در آن احساس آرامش میکنید مثل کنار ساحل منطقة جنگلی و یا یک مرکز خرید خلوت تصور نمائید.
۵) سعی کنید تا در حین قدم زدن از مناظر زیبا و رایحه های خوش، نسیم سبک، سایه و یا نور خورشید لذت ببرید.
۶) برای دقایقی توجه کنید به چیزی یا موضوعی که از تمرکز کردن روی آن خوشتان میآید.
۷) در طی این لحضات نفس کشیدنهای عمیق و آرام را ادامه دهید به نحوة انجام این تنفس ها دقت کنید و افکار دیگر را کنار بگذارید.
۸) در حالیکه موضوعات فوق را تجسم میکنید به موسیقی موردعلاقه خود گوش دهید.
۹) این کارها را حتی در فواصل بین کارتان نیز میتوانید انجام دهید.
۱۰) ورزش علاوه بر اینکه بطور کلی برای سلامتی مفید است در کاهش استرس میتواند مؤثر باشد.
۱۱) از ورزش های آرامی نظیر پیاده روی، دوچرخه سواری و دویدن گرفته تا ورزشهای مطبوعی مثل گلف، تنیس و والیبال همه میتوانند مفید باشند.
۱۲) از جمله کارهایی که به هنگام بروز استرس باید انجام دهیم، تجدید نظر روی افکار ناخوشایند و پراسترس است به گونه ایکه نگاه متفاوتی نسبت به قبل به آنها داشته باشیم. و به عبارت دیگر نتیجه گیری و برداشت های متفاوت از افکار یا وقایع نیز روش دیگری برای کاهش استرس ها میباشد.
مثلاً این روزها که تعداد اتومبیل ها در مسیر رانندگی ما در حال افزایش میباشد اگر راننده ای جلو ما بپیچد و یا برخورد غیرمؤدبانه ای با ما بکند این حالت ها موجب ناراحتی ما می شوند این بدلیل اینستکه در واقع ما به چنین افرادی توجه زیادی بیش از آنچه شایسته آن هستند را نشان میدهیم.
مهم اینستکه شما سعی کنید به خودتان سخت نگیرید، و یاد بگیرید که چگونه بر اشتباهات کوچک خود یا دیگران بخندید.

▪ برنامه ریزی کنید تا هر روز به مدت نیم ساعت به کاری که به آن علاقمند هستید بپردازید مثلاً کتابی که دوست دارید بخوانید، برنامة تلویزیونی مورد علاقه خود را ببینید، حمام آب گرم بگیرید، تلفنی به یک دوست بزنید و یا هر روز به مدت نیم ساعت در پارک نزدیک محل زندگی یا کار خود قدم بزنید.


سایت : www.farsi.riwl.org


فایل‌(های) پیوست شده
.jpg   امروز, 11:27 AM">es1.jpg (اندازه: 76.75 KB / تعداد دفعات دریافت: 8)
              

 تشکر شده توسط : شهرزاد , elham 66
#3
ممنون Wink
اره واقعا" مفیده. این روشها رو دوست دارم مخصوصا" اون تیکه چشم بستن و همینطور نفس عمیق کشیدنش رو و از همه مهمتر آواز خوندن توی حموم Smile (16) Smile (16) Smile (16) Smile (16) Smile (16) Smile (16) Smile (16)
 تشکر شده توسط : silent
#4
گروهي از روانشناسان هشدار داده اند كه سختي ها و استرس هاي دوران كودكي مي تواند اثرات طولاني مدتي بر سلامت فرد بگذارد و مرگ زود هنگام را منجر شود.

نتيجه چندين مطالعه نشان مي دهد كه تجربه استرس هاي ناشي از سوء استفاده و يا فقر در دوران كودكي، مي تواند بيماري هاي قلبي، التهاب بافت ها و افزايش سرعت پيرشدن سلول ها را منجر شود.

نتيجه اعلام شده در نشست انجمن روانشناسي آمريكا نشان مي دهد تجربه هايي كه در سال هاي اوليه زندگي كسب مي شوند مي توانند "تاثيرات مادام العمري" بر سلامت فرد داشته باشند.

محققان دانشگاه پيتزبرگ در مطالعه اي كه انجام دادند رابطه فقر و علائم اوليه بيماري هاي قلبي را در ۲۰۰ نوجوان سالم بررسي كردند.

آنها متوجه شدند كه در بين افراد مورد مطالعه، كساني كه خانواده هايشان فقيرتر بودند، سرخرگ هاي محكم تر و فشار خون بالاتري دارند.

گفته مي شود كودكاني كه مرگ والدينشان را تجربه مي كنند و يا مورد سوءاستفاده قرار مي گيرند، در طول زندگي نسبت به تاثيرات استرس آسيب پذيرترند و حتي از طول عمر كمتري برخوردارند.

در مطالعه ديگري كه همين گروه تحقيقاتي انجام داده است مشخص شده كودكاني كه از خانواده هاي فقيرتر هستند، بيشتر از ديگران در موقعيت هاي اجتماعي كه در آن مورد استهزا قرار مي گيرند، احساس عدم امنيت و تهديد شدن مي كنند.

اين افراد همچنين فشار خون بالاتر و ضربات قلب تندتري دارند و همچنين در سه آزمايش سنجش استرس كه در آزمايشگاه انجام شد خشونت بيشتري از خود نشان دادند.

پرفسور كارن متي يوز كه رهبري اين تحقيقات را بر عهده داشته است مي گويد اين يافته ها تاييدي بر تحقيقات پيشين است كه نشانگر ارتباط بيماري هاي قلبي و دوران كودكي پراسترس بوده است.

او گفت موقعيت هاي استرس زا و غيرقابل پيش بيني موجب مي شود كه كودكان در مقابل خطرهايي كه احساس مي كنند "فوق العاده حساس" شوند.

او افزود: "بنابراين، ارتباط با ديگران براي آنها منشا استرس مي شود و مي تواند منجر به بالارفتن فشار خون، افزايش ميزان التهابات و از بين رفتن ذخيره هاي بدن شود كه اين موضوع احتمال ابتلا به امراض قلبي را افزايش مي دهد."
تجربه وقايع ناگوار دوران كودكي

تحقيقات ديگري كه در دانشگاه اوهايو انجام شده است نشان مي دهد كساني كه در دوران كودكي مرگ والدينشان را تجربه مي كنند و يا مورد سوء استفاده قرار مي گيرند، در طول زندگي نسبت به تاثيرات استرس آسيب پذيرتر هستند و حتي از طول عمر كمتري برخوردارند.

در اين تحقيق ۱۳۲ بزرگسال مورد مطالعه قرار گرفتند و وضعيت جسمي آنها از لحاظ مختلف بررسي شد. آنها همچنين پرسشنامه اي را در مورد پيشينه خود در كودكي تكميل كردند كه از لحاظ افسردگي، سوء استفاده و يا مورد غفلت قرار گرفتن، اطلاعاتي را در اختيار گروه تحقيقاتي قرار مي داد.

اين آزمايش نشان مي داد كساني كه در كودكي با مشقت هايي مواجه بودند، "تلومرهاي" كوتاه تر و التهاب خون بالاتري دارند.

اين نتايج با درنظر گرفتن عواملي چون سن، جنسيت، شاخص جنس بدن، ميزان خواب، ميزان ورزش و سرپرست بودن يا نبودن فرد حاصل شده است.

جانيس كيكولت گلاسر، كه رهبري اين تحقيق را بر عهده دارد گفت: "سختي هاي دوران كودكي تاثيرات طولاني مدتي بر سلامت فرد مي گذارد و مي تواند التهاب و پيرشدن زودهنگام سلول ها را در مقايسه با كساني كه چنين تجاربي ندارند، منجر شود."

او افزود: "كساني كه در كودكي چندين دشواري را تجربه مي كنند ممكن است ۷ تا ۱۵ سال از عمرشان كاسته شود."

وي گفت: "پيشتر تاثير استرس هاي دوران كودكي بر سلامت روان مشخص شده بود اما اين اولين بار است كه به نظر مي رسد اين دشواري ها بر سلامت جسمي تاثير مي گذارد."
 تشکر شده توسط : Morteza , شفا یافته , montazer , sadaf , احمدرضا , silent
#5
يك گروه از محققان روانشناس اعلام كردند: استرس، اضطراب و فقر در اوايل زندگي مي ‌تواند باعث بروز بيماري طولاني و مرگ زودهنگام شود.

به گزارش بي ‌بي سي، تعدادي از تحقيقات نشانگر آن است كه استرس ‌هاي دوران كودكي ناشي از فقر و تجاوز به عنف مي ‌تواند باعث بروز عوارض قلبي، تورم عروق و پير‌شدن سريع سلول‌ هاي بدن شود. محققان آمريكايي مي ‌گويند: تجارب نامطلوب اوليه در زندگي انسان مي ‌تواند دوره ‌اي از بيماري طولاني مدت را در پي آورد. يك محقق انگليسي نيز مي ‌گويد: در نتيجه تحقيقات جديد شواهد بيشتري از تأثير استرس در دوران كودكي بر جسم انسان به دست آمده است.

در يكي از موارد تحقيقي محققان دانشگاه پيتسبورگ ارتباط ميان زندگي در فقر و علائم اوليه بروز عوارض قلبي در 200 نوجوان سالم را مورد بررسي قرار دادند. محققان در نتيجه ي تحقيقات خود متوجه شدند كه آن دسته از افرادي كه از خانواده‌ هاي فقير‌تر هستند داراي شريان‌ هاي سفت ‌تر و فشار خون بالاتر هستند. نتيجه 2 آزمايش ديگر نيز نشان داد كه افراد داراي خانواده فقير‌تر در بزرگسالي مي ‌توانند از نظر اجتماعي تهديد محسوب شوند و خشونت و عصبانيت بيشتري در رفتار آن ها مشاهده مي ‌شود. پروفسور كارن ماتيوز، محقق ارشد اين تحقيق مي‌ گويد: تحقيقات ديگري نيز كه در اين زمينه انجام گرفته است، حكايت از آن دارد كه استرس دوران كودكي به عوارض قلبي مي ‌انجامد.

استرس‌ هاي رواني مانند اضطراب و هيجان مي‌ توانند تغييراتي را در بدن ايجاد كنند كه منجر به برخي اختلالات در عملكرد اعضاي بدن شود، مانند تأثير روي سيستم قلبي- عروقي كه در اين مورد ثابت شده است كه اين عامل مي ‌تواند در برخي افراد در ابتلا به بيماري قلبي، افزايش كلسترول و ساير خطرات قلبي كمك كند. رابطه بين استرس و بيماري‌ هاي قلبي از مدت ‌ها پيش شناخته شده است.

اغلب محققان بر اين باورند كه استرس يك ريسك فاكتور براي بيماري ‌هاي عروق كرونر و در نتيجه انفاركتوس حاد ميوكارد است. به‌ طور كلي پيشرفت تكنولوژي و زندگي مدرن امروزي موجب تغييراتي در روش زندگي و شرايط اجتماعي وابسته به افزايش اختلالات استرسي و بيماري‌ هاي قلبي- عروقي شده است.

درست است كه پيشرفت تكنولوژي براي تشخيص و درمان و همچنين تغييرات در فاكتورهاي خطرناك بيماري‌ هاي عروق كرونر مي‌ تواند بيماري و مرگ ‌و‌ مير قلبي را كاهش دهد، اما مرگ‌ و ‌مير بيماري ‌هاي عروق كرونر با تظاهرات سندروم حاد عروق هنوز علت اصلي مرگ، هم در كشو‌رهاي توسعه ‌يافته و هم در حال توسعه است. استرس‌ هاي رواني علاوه بر اين كه يك فاكتور خطرناك براي عروق كرونر است، مي ‌تواند موجب انفاركتوس حاد ميوكارد، تاخير در بهبود بيماري و عوارض آن در طول درمان و نگهداري بيمار شود.

بهترين استراتژي‌ ها براي مقابله با استرس شامل ايجاد تغييرات سالم در شيوه زندگي مي ‌باشد به ‌صورتي ‌كه زمان بيشتري براي استراحت و آرامش اختصاص داده شود. مقدار مناسب ورزش در روز نيز به از بين بردن فشارهاي روحي كمك كرده و باعث خواب عميق ‌تر و با كيفيت ‌تر مي‌ شود. داشتن يك رژيم غذايي سالم و خواب كافي در شب در كنترل استرس نقش مؤثري دارد.

هنگامي كه در خود استرس شديدي احساس مي ‌كنيد، بهتر است به ‌طور فيزيكي خود را از محيط دور كنيد. كمي قدم زده و نفسي تازه كنيد. مدتي به محيطي رفته كه بتوانيد فكر خود را از مسائل دغدغه ‌آور رها كنيد. البته منظور اين نيست كه كاملا ميدان را خالي كنيد، بلكه ترك موقعيت براي چند لحظه و مراجعت دوباره با فكري آزاد و تازه باعث رهايي از استرس و انجام بهتر كارها خواهد شد.

اگر در ترافيك خيابان گير كرده باشيد، ترك موقعيت مشكل به ‌نظر مي ‌رسد. در اين شرايط مي ‌توانيد با گوش كردن به راديو و موزيك سعي كنيد به يكي از خاطرات روزهاي قبل يا برنامه ‌هاي آينده خود فكر كنيد. بهتر است اگر صداي ساير اتومبيل ‌ها شما را آزار مي ‌‌‌دهد پنجره‌ ها را بالا كشيده و بدانيد كه با استرس و ناراحتي شما نه ترافيك كم خواهد شد و نه راه شما باز، كه زودتر به مقصد مورد نظر برسيد. پس آرامش داشته باشيد تا زمان هم راحت ‌تر بگذرد.
 تشکر شده توسط : مـه ســـا , earth , Morteza , mirali , montazer , najva , شهرزاد , silent
#6
1. استرس چيست ؟

2. آيا تاكنون حادثه ناگواري برايتان اتفاق افتاده است ؟
3. آيا براي فردي از اعضاي خانواده يا يكي از آشنايان ، نزديكان ، دوستان و يا همسايه هاي شما مشكلي عمده پيش آمده است ؟

4. اين حوادث و مشكلات چه اثري روي شما گذاشته است ؟



اثرات ناشي از حوادث و مشكلات را استرس گويند .



به هر مسئله اي كه به نحوي روي شما اثر بگذارد عامل استرس گفته مي شود . هر رويداد زندگي ، و يا هر مشكلي كه براي خود يا يكي از نزديكان ، دوستان خانواده ، آشنايان يا حتي همسايه ها اتفاق مي افتد و روي جسم و روان شما اثر بگذارد عامل استرس ناميده مي شود .

اثرات جسمي و رواني ( روحي ) ناشي از وقايع ، رويدادها و مشكلات را استرس گويند .



استرسور = عامل ايجاد كننده استرس




استرسور = حوادث ، وقايع ، رويدادها ، پيشامدها ، اتفاقات ، مشكلات و ضربات وارده به زندگي

هر حادثه اي كه پيرامون ما اتفاق مي افتد بگونه اي روي ما اثر مي گذارد و ما را تحت تاثير خود قرار مي دهد .

اين حوادث ، ناراحتي ها يا مشكلات ممكن است ناچيز و گذرا باشند مانند :





- بيماري خفيف جسمي خود يا اعضاي خانواده

- دير رسيدن به سر كار

- خلف وعده توسط ديگران

- عصبانيت يا درگيري جزئي با مدير ، همسايه ، همسر و…



ممكن است اين مشكلات شديد يا حاد باشد مانند :



- مرگ يكي ار اعضاي خانواده يا دوستان نزديك

- مشاهده يك تصادف دلخراش

- حوادث طبيعي مثل سيل و زلزله

- حوادث ناشي از جنگ مثل بمباران



ممكن است اين گونه مشكلات براي مدتي پايدار مداوم باشد مانند:

- مشاجره و ناسازگاري مداوم با همسر يا والدين يا فرزند

- مشكلات اقتصادي

- مشكلات شغلي

- معلوليت فرزند ( جسمي يا رواني )

- دوري از خانواده



رويدادهاي زندگي ممكن است مثبت و خوشايند باشد مثل

- حاملگي

- قبولي در امتحان

- ازدواج

- مسافرت سياحتي يا زيارتي



همه عواملي كه ايجاد كننده استرس هستند ، استرسور نام دارند .





استرس عبارت است از تغييرات جسمي ورواني كه در اثر يك استرسور در انسان ايجاد مي گردد.





استرس و بيماريهاي جسمي


استرسور علاوه بر اثرات رواني ، اثرات و پيامدهاي جسمي متعددي نيز دارد . هيچ عضو يا ارگاني از بدن از اثرات استرسورها مصون نيست . استرسور مي تواند روي هر دستگاهي از بدن اثرات زيانبار داشته باشد . بعضي از اين اثرات زودگذر است . مثلاَ وقتي شما دراثر شنيدن خبر ناراحت كننده اي دچار استرس مي گرديد ممكن است به عنوان مثال فشار خون شما بالا رفته ، تعداد نبض افزايش پيدا مي كند ، احساس تپش قلب نمائيد ، احساس ناراحتي در ناحيه معده داشته و دچار سر گيجه ، سردرد ، تعريق و لرزش گرديد . همه ما كم و بيش اثرات زودگذر فراواني را در اثر تجربه استرسورها داشته و داريم . اين اثرات ، چوزود گذر هستند معمولاَ چندان مشكل آفرين نمي باشند . اما آنچه اهميت بيشتري دارد اثرات جسمي پايدار ، يا بعبارتي بيماريهاي جسمي ناشي از استرسور است . همانطور كه گفته شد استرسورها مي توانند انواع متعدد بيماريهاي جسمي را بوجود آورند . مسلماَ هر چه فرد استرسورهاي بيشتر يا شديدتر يا طولاني تري را تجربه كند ، امكان بروز بيماريهاي جسمي در وي بيشتر است .

از جمله بيماريهاي شايع جسمي كه با استرس ارتباط دارد ، مي توان اختلالات زير را نام برد :

· بيماريهاي قلبي عروقي

· بيماريهاي پوستي

· بيماريهاي گوارشي

· بيماريهاي تنفسي

· سردردها



استرسور فرد مستعد ابتلا به بيماريهاي عفوني ( بويژه عفونتهاي ويروسي ) و بيماريهاي سيستم ايمني مي سازد .

ثابت شده است كساني كه دچار بيماريهاي بدخيمي ( سرطان ) مي گردند ، در معرض استرسورهاي بيشتري قرار داشته اند . يعني اينكه استرسور با سرطان هم مي تواند در ارتباط باشد . شايد شما هم ابتلا به عفونتهاي ويروسي ( نظير سرما خوردگي ، آفت وتبخال ) . اختلالات گوارشي ( نظير سوء هاضمه ، گاستريت يا زخم معده ) را بالافاصله بدنبال استرسور تجربه كرده باشيد .







استرس و بيماريهاي قلبي عروقي


گروهي از اختلالات جسمي رابطه دارد ، بيماريهاي قلبي عروقي است .

مهمترين و شناخته شده ترين بيماريهاي قلبي عروقي كه استرس در ايجاد يا تشديد آنها موثر تشخيص داده شده ، تصلب شرائين ( آترواسكلروز ) ، افزايش فشار خون شرياني و سكته قلبي ( انفاركتوس ) مي باشد . افرادي كه دچار افزايش فشار خون هستند يا دچار سكته قلبي شده اند ، استرسهاي بيشتري را تجربه كرده اند . از طرفي مبتلايان به افزايش فشار خون ، احتمالاَ بيش از حد به استرس حساس بوده و واكنش نشان مي دهند . مطالعات نشان داده است كه بين عصبي بودن و بيماريهاي عروق كرونر و بروز سكته قلبي احتمالاَ ارتباط مستقيمي وجود دارد .





كاهش دادن استرسورها ، بكارگيري روشهاي صحيح مقابله با استرسور ، توجه پزشك معالج استرس به عنوان يكي از عوامل خطر و تغيير سبك زندگي ، در كاهش اثرات قلبي عروقي استرسها مفيد است .





بر اساس تحقيقات اوليه در جامعه ما ، به نظر مي رسد كه شايعترين رويدادهاي استرس آميز ، حساسيت بيش از حد افراد در زمينه مشكلات اقتصادي و خانوادگي باشد .

مشكلات اقتصادي مانند :

· بالا رفتن هزينه هاي زندگي

· عدم كفايت حقوق و در آمد براي گذاراندن امورات زندگي

· بدهكاري

· بيكاري

· تورم



مشكلات خانوادگي مانند :

· ناسازگاري با همسر يا والدين يا فرزندان

· مشكلات اخلاقي، رفتاري و تربيتي كودكان و نوجوانان

· بيماري يكي از اعضاي خانواده

· دوري از خانواده



هر چه عامل ايجاد كننده استرس شديدتر باشد، اثرات جسمي و رواني آن هم بيشتر است.



به نظر مي رسد در ايجاد استرس ، عوامل زير از شدت بيشتري برخوردار باشند .

· مشكلات شغلي مانند : شكست شغلي و حرفه اي ، بيكاري، از كار بر كنار شدن ، تغيير شغل اجباري

· مشكلات اقتصادي مانند : بالا رفتن هزينه هاي زندگي ، عدم كفايت حقوق و درآمد ، بدهكاري، بيكاري ، تورم

· بيماريهاي شديد جسمي خود يا يكي از اعضاي خانواده



شدت استرس به چه عواملي بستگي دارد ؟



چرا عده اي از افراد در مقابله با حوادث و مشكلات ، مقاومت رواني بيشتري دارند و بر عكس برخي به آساني تسليم مشكلات زندگي شده و در مقابله با حوادث احساس شكست دارند ؟

عواملي كه باعث تاثير پذيري بيشتر از وقايع استرس آميز مي شوند به قرار زير است :

1- هر چه شدت واقعه بيشتر باشد ، اثرات آن هم بيشتر خواهد بود . مثلاَ مرگ يكي از اعضاي خانواده بمراتب اثرات شديدتري ايجاد مي كند تا بيماري يكي از آنها .

2- هر چه يك مشكل يا رويداد زندگي بيشتر بطول انجامد ، اثر آن هم بيشتر خواهد بود.

3- برداشت ذهني فرد از وقايع و طرز تلقي از حوادث ، روي اثرات ناشي از حوادث بر جسم و روان اثر مي گذارد . مثلاَ اگر فردي مرگ را بعنوان يك تحول مثبت ، يك تغيير شرايط زندگي و رفتن به دنياي باقي و زندگي جاويد بدانيد وطبق مشيت الهي اعتقاد به واقعيت غيير قابل انكار مرگ داشته باشد ، اثر جسمي و روحي ناشي از مرگ يكي از نزديكان در وي به مراتب كمتر خواهد بود . بنابراين ديدگاه فرد نسبت به هر واقعيت ، روي شدت اثرات جسمي وروحي آن واقعه بر فرد تاثيرات بسزائي دارد .

4- هرقدر فرد در دوران كودكي حوادث بيشتري را تجربه كرده باشد ، تاثير پذيري وي از حوادث بعدي بيشتر خواهد شد .

5- بعضي از خصوصيات شخصيتي ، آسيب پذيري فرد را نسبت به عوارض واثرات ناشي از مشكلات بيشتر مي كند :

- كساني كه وابستگي بيش از حد به خانواده و ديگران دارند .

- كساني كه اعتماد بنفس كافي ندارند .

- كساني كه ناراحتي هاي خود را با كسي در ميان نمي گذارند .

- كساني كه به جامعه و آينده خوش بين نيستند.

- كساني كه احساس ناتواني در روبروشدن با حوادث آينده زندگي دارند .

اين گونه افراد زودتر تسليم حوادث شده ، در زندگي شكست مي خورند و خيلي زود خود را در مقابل مشكلات مي بازند ، اين افراد آستانه تحمل پائيني داشته و تحمل وقايع و رويدادهاي زندگي را ندارند .

6- بعضي از افراد بطور ژنتيكي و سرشتي آسيب پذيري بيشتري دارند .

7- كساني كه سابقه قبلي بيماريهاي رواني و يا جسمي دارند، تاثير پذيري بيشتري از استرس خواهند داشت .

8- مشكلات اقتصادي و نبودن حمايت اجتماعي و خانوادگي نيز فرد را آسيب پذيرتر مي سازد . وقتي فردي دچار سانحه يا مشكلي مي گردد ،‌ اگر از جانب خانواده ، دوستان ، همسايه ها ، همكاران و آشنايان مورد حمايت عاطفي قرار نگيرد ، احتمالاَ دچار مشكلات جسمي و رواني ناشي از آن حادثه خواهد گرديد .

9- بالاخره درگيري ذهني زياد با مسائل روزمره انسان را شكننده و آسيب پذير مي سازد .





· استرس ممكن است باعث بروز يا تشديد بيماريهاي قلبي عروقي بويژه افزايش فشار خون گردد .



· كساني كه در معرض استرسورهاي رواني و اجتماعي و اقتصادي قرار مي گيرند بيش از سايرين دچار افزايش فشار خون مي گردند .



· استرس حتي ممكن است باعث سكته قلبي گردد .



· هر چه استرس شديدتر باشد احتمال بروز بيماريهاي قلبي عروقي بيشتر است .





چگونه با استرس مقابله كنيم ؟





به دو طريق مي توان با استرس مقابله كرد :

· پيش بيني ،‌ شناسائي و پيشگيري از استرس

· سازگاري با استرس



در طريق اول بايد سعي نمود ، رويدادهاي زندگي را پيش بيني نموده تا آ نجا كه مقدور است جلوي وقوع آن را گرفت . بعضي از وقايع قابل پيش بيني و پيشگيري است .

به چند نمونه در اين زمينه توجه فرمائيد :

· با رعايت دقيق قوانين و مقررات راهنمائي ورانندگي ، ميزان حوادث رانندگي كاهش مي يابد و خطر وقوع حادثه براي فردي كه بيشترين رعايت مقررات را مي كند ، بسيار ناچيز است . استرس هاي مربوط به حوادث رانندگي شامل: آسيب ديدگي ، قطع عضو ، خسارت مادي ، آسيب و يا فوت آشنايان و وابستگان ، شاهد صحنه تصادف بودن و يا شاهد مرگ ديگري بودن است .

· حتي الامكان از وام گرفتن ، قرض گرفتن و خريد اقساطي اجتناب ورزيم . فقط در شرايطي اقدام به وام گرفتن ، قرض گرفتن يا خريد بصورت قسطي نمائيم ، كه در توانائي باز پرداخت اقساط آن كاملاَ مطمئن باشيم . قسط داشتن يك استرس مزمن بشمار مي رود . نگراني در مورد سررسيد اقساط تاثيرات منفي و پايداري در انسان دارد . صدور چك در موردي كه از نظر داشتن موجودي كافي بي اطلاع يا نامطمئن هستيم ، استرس بشمار مي رود . به همين منوال از بسياري استرسهاي اقتصادي مي توان اجتناب ورزيد .

· در برنامه ريزيهاي روزانه ، هفتگي ، ماهانه و سالانه دقت كنيم و زمان كافي براي انجام هر كاري را در نظر بگيريم . تعجيل در انجام كارها ، چند كار را توام با هم انجام دادن ، سروقت در قرار حاضر نشدن ، به تاخير افتادن كارهاي روزانه ، دير رسيدن به محل كار ، دير وقت به منزل رسيدن و … همگي استرس محسوب مي شود . با تنظيم وقت و اجتناب از قبول كارهاي مختلف توام با هم كه وقت كافي براي انجام همه آنها نداريم ، مي توانيم از اين گونه استرسها جلوگيري كنيم .

· خود شناسي، اصلاح رفتار ، بازنگري عملكرد و برخوردهاي روزانه ، تعالي شخصيت ، خويشتن داري ، صبر و حوصله ، گذشت و ايثار مانع بروز بعضي از استرسهاي اجتماعي و خانوادگي مي گردد . استرسهايي نظير درگيريهاي لفظي ، عصبانيت ها ، پرخاشگريها، ناسازگاريها ، اختلاف با همسايه يا همكار يا همسر ، كينه ونفرت و حسد همگي ناشي از عدم رعايت موارد فوق است .

· قناعت و صرفه جويي مانع بعضي از استرسهاي اقتصادي مي گردد .

· صبر و حوصله وخويشتن داري در مواقع حوادث طبيعي و غير طبيعي مي تواند از تاثيرات استرس آميز اين گونه حوادث ، به ميزان قابل توجهي بكاهد .



در پيشامدها و حوادث توكل بر خداوند داشته باشيد و صبر پيشه كنيد .

و بشارت ده صابرين را ، كساني كه وقتي مصيبتي به آنان مي رسد، مي گويند :‌ ما از خدائيم و بسوي او باز مي گرديم « قرآن كريم آية 156 سورة بقره »



عليرغم تمهيدات ، باز هم بسياري از حوادث و اتفاقات رخ مي دهد كه قابل اجتناب نيست . بسياري از مشكلات اقتصادي يا اجتماعي غير قابل اجتناب است . بسياري از عوامل ايجاد كننده رويدادهاي استرس آميز زندگي ، از كنترل فرد خارج است و يك نفر به تنهايي نمي تواند آن عوامل را رفع نمايد و مانع بروز حادثه و استرس گردد . بنابراين ضروري است در درجه اول توكل بر خداوند داشته باشيم و با صبر و حوصله به مقابله با استرس بشتابيم .

در سازگاري با استرس چند نكته را بايد در نظر گرفت :

· از عجله بپرهيزيم .

· تصميمات عجولانه نگيريم .

· از اضطراب و عصبانيت دوري كنيم .

· با صبر و حوصله و دقت نظر راههاي سازگاري و كنار آمدن با وقايع استرس آميز زندگي را بيابيم .

· بخاطر داشته باشيم هر مشكلي راه حلي دارد ، بايد آن را يافت .

· تسليم مشكلات نشده و در زندگي احساس بن بست نكنيم .

راههاي مختلف براي سازگاري با رويدادهاي استرس آميز زندگي وجود دارد كه چند نمونه آنها را نام مي بريم :

· توكل به خدا و خود را به خدا واگذار كردن و تقويت صبر و پايداري .

· نرمش و ورزش منظم حداقل سه جلسه در هفته وهر جلسه حداقل به مدت نيم ساعت ( بويژه پياده روي ، شنا ، دوچرخه سواري ، كوه پيمائي ) .

· مراقبه (Meditation ) يا تمرين تمركز و آموزش آرام سازي .

· لبخند وشادي ، خنده در مقابله با استرس معجزه مي كند .

· اجتناب از عصبانيت و خصومت .

· استفاده از دوش آب سرد در مواقع معيني در طول هفته براي استفاده از اوقات فراغت به نحو مطلوب .

· كارهاي هنري مورد علاقه .

· تفريح و گردش در وقت مناسب .

· گفتگوي دوستانه و محبت آميز با اعضاي خانواده .

· مشورت با ديگران و اجتناب از تصميم گيريهاي عجولانه و فردي .

· اوقاتي را به خود – فقط خود – اختصاص دادن .



براي مقابله با استرس اقدامات جمعي هم مورد نياز است :

· اصلاحات فرهنگي ، اجتماعي و اقتصادي در سطح جامعه .

· بالا بردن سطح آگاهي پزشكان و دست اندركاران بهداشت عمومي جامعه .

· آموزش از طريق وسايل ارتباط جمعي .
چو بید بر سر ایمان خویش میلرزم ... که دل به دست کمان ابروئیست کافر کیش
 تشکر شده توسط : شهرزاد , # پریسا #
#7
پس از كساني كه خدمات شخصي ارائه مي‌كنند، افرادي كه غذا مهيا مي‌سازند، در رده دوم كاركناني قرار دارند كه بيش از بقيه به افسردگي شديد مبتلا مي‌شوند.

به گزارش فرهيختگان، شايد خيلي تعجب‌برانگيز نباشد كه مددكاران اجتماعي در مكان‌هاي بالاي اين فهرست باشند. سر و كار داشتن با بچه‌هاي آزارديده، يا خانواده‌هايي كه بر لبه پرتگاه هر بحران قابل‌تصور هستند – همراه با كاغذ بازي‌هاي اداري – مي‌تواند اين شغل را كه ۲۴ ساعت هفت روز هفته را در برمي‌گيرد، استرس‌زا و طاقت‌فرسا كند.

بعضي از مشاغل بيش از بقيه افراد را در معرض افسردگي قرار مي‌دهند، در اينجا به هشت زمينه (از بين ۲۱ طبقه شغلي) كه افراد شاغل در آنها بيش از بقيه در يك‌سال مشخصه افسردگي حاد را گزارش كرده‌اند، اشاره مي‌كنيم. اما اگر مي‌خواهيد پرستار باشيد (شماره چهار) اين حرف به معناي آن نيست كه بايد حرفه ديگري را برگزينيد.

دكتر دبورالگ، مشاور سلامت روان بيمارستاني در بافالو مي‌گويد: «جنبه‌هاي مشخصي از هر شغل وجود دارد كه مي‌تواند باعث ايجاد يا تشديد افسردگي شود. افرادي كه شغل‌هاي پراسترس دارند، شانس بيشتري براي مديريت افسردگي‌شان دارند، اگر مراقب خودشان باشند.»

مشاوره مالي

استرس. استرس. استرس. بيشتر افراد دوست ندارند با پس‌اندازهاي دوران بازنشستگي‌شان سروكار داشته باشند. بنابراين مي‌توانيد معامله هزاران يا ميليون‌ها دلار از دارايي ديگران را تصور كنيد؟

لگ مي‌گويد: «تعهد بسيار زيادي براي امور مالي ديگران وجود دارد و در عين حال بازار در كنترل مشاور اقتصادي نيست.»

پرستاري در خانه، بچه‌داري

افرادي كه خدمات مشخصي مي‌دهند درصدر فهرست مشاغلي هستند كه در معرض افسردگي قرار دارند. تقريبا ۱۱ درصد افرادي كه اين شغل را برعهده دارند، افسردگي شديد را گزارش كرده‌اند (اين نرخ بين بيكاران ۱۳ درصد و براي كل جمعيت هفت درصد است.)

دكتر كريستوفر ويلارد، روانپزشك باليني در دانشگاه تافت مي‌گويد: يك روز كاري براي اين افراد مي‌تواند شامل غذا دادن، حمام گرفتن و مراقبت از ديگراني باشد كه اغلب «از ابراز تشكر و سپاسگزاري عاجز هستند…» چون يا بيش‌ از حد بيمار هستند يا خيلي كم‌سن هستند يا اصلا عادت به تشكر كردن ندارند. ديدن افراد مريضي كه هيچ نيروي تازه و مثبتي به آدم نمي‌دهند، استرس‌زاست.

خدمات تحويل غذا

پس از كساني كه خدمات شخصي ارائه مي‌كنند، افرادي كه غذا مهيا مي‌سازند، در رده دوم كاركناني قرار دارند كه بيش از بقيه به افسردگي شديد مبتلا مي‌شوند. افراد شاغل در اين زمينه حقوق كمي دريافت مي‌كنند. از طرفي هم هر روز آدم‌هاي زيادي به اين افراد مي‌گويند كه چه كار بايد بكنند كه اين شغل خسته‌كننده‌اي است. در حالي كه ۱۰ درصد از كاركنان خدمات تهيه غذا يك دوره افسردگي‌ حاد را در مدت يك‌سال گزارش كرده‌اند؛ ۱۵ درصد زنان شاغل در اين زمينه هم در معرض افسردگي قرار گرفته‌اند.

لگ مي‌گويد: «شغل بي‌مزد و منتي است. ممكن است مردم در برخورد با اين افراد بي‌ادب باشند و كار حتي به درگيري فيزيكي هم بكشد. وقتي آدم افسرده است، سخت است كه همچنان انرژي و جنب‌وجوش داشته باشد. و اگر بايد حتما پرانرژي باشد، كار خيلي سخت مي‌شود.»

مددكاري اجتماعي

شايد خيلي تعجب‌برانگيز نباشد كه مددكاران اجتماعي در مكان‌هاي بالاي اين فهرست باشند. سر و كار داشتن با بچه‌هاي آزارديده، يا خانواده‌هايي كه بر لبه پرتگاه هر بحران قابل‌تصور هستند – همراه با كاغذ بازي‌هاي اداري – مي‌تواند اين شغل را كه ۲۴ ساعت هفت روز هفته را در برمي‌گيرد، استرس‌زا و طاقت‌فرسا كند.

ويلارد مي‌گويد: « فرهنگي وجود دارد كه مي‌گويد براي انجام بهينه كار، ‌بايد واقعا به سختي كار كنيد و در اغلب موارد فداكاري كنيد. از آنجايي كه مددكاران اجتماعي با افرادي كار مي‌كنند كه بسيار نيازمند هستند، فداكاري خيلي زياد براي كار سخت است. من با مددكاران اجتماعي و ديگر حرفه‌هاي مراقبتي بسيار سروكار داشته‌ام و آنها واقعا خيلي زود از پا مي‌افتند.»

كاركنان امور بهداشت و سلامت

كاركنان امور بهداشت و سلامت پزشكان، پرستاران، درمانگران و ديگراني را كه يا بي‌آنكه انتظاري داشته باشند، از جان مايه مي‌گذارند، شامل مي‌شود. اين افراد ساعت‌ها و روزهاي نامنظم بسياري دارند كه در آن، زندگي افراد در دستان آنهاست.

ويلارد مي‌گويد: «آنها هر روز بيماري، زخم و مرگ را مي‌بينند و با خانواده بيماران سر و كار دارند. اين قضيه مي‌تواند بر نقطه‌نظر فرد تاثير بگذارد و او را به اين نتيجه برساند كه جهان، جاي غمگين‌تري است.»

هنرمندان، بازيگران ‌و نويسندگان

اين شغل مي‌تواند ساعت‌هاي نامشخص از زندگي فرد را با حقوق نامشخص اشغال كند و او را به انزوا بكشاند.

افرادي كه با قوه خلاقيت سروكار دارند، بيش از بقيه در معرض اختلالات وضعيتي هستند، ۹ درصد اين افراد در يك‌سال گذشته به افسردگي شديد مبتلا شده‌اند. احتمال ابتلا به افسردگي در هنرمندان و نويسندگان مرد بيشتر است. (تقريبا هفت درصد كساني كه تمام‌وقت كار مي‌كنند.)
لگ مي‌گويد: «چيزي كه من بين هنرمندان و بازيگران زياد ديده‌ام، بيماري اختلال دوقطبي است. افسردگي با آدم‌هايي كه سر و كارشان با هنر است، عارضه‌اي غريبه نيست. سبك زندگي اين افراد آنها را به افسردگي مي‌كشاند.»

معلمي

به نظر مي‌رسد نياز به معلمان رو به افزايش است. بسياري از معلمان، پس از مدرسه كار مي‌كنند و بعد كار را با خود به خانه هم مي‌برند.

ويلارد مي‌گويد: «از هر جهت به معلم‌ها فشار مي‌آيد، از طرف بچه‌ها، والدين‌شان و مدرسه‌هايي كه به دنبال ارتقاي استانداردهايشان هستند؛ هركدام از اينها خواسته‌هاي متفاوتي دارند. اين وضعيت باعث مي‌شود معلم‌ها به سختي كارشان را انجام دهند و به ياد نياورند كه با چه انگيزه‌اي كار در اين زمينه را شروع كرده‌اند.»


خدمات فروش

فروشنده‌ها در رده هشتم فهرست ما قرار دارند، بسياري از فروشندگان كميسيون دريافت مي‌كنند به معناي اين است كه هرگز دقيقا نمي‌دانند پول كي به دست‌شان مي‌رسد. آنها سفر مي‌كنند و بايد زمان زيادي را دور از خانه، خانواده و دوستان‌شان بگذرانند. اگر هم تنها كار كنند سودشان محدود خواهد بود.

لگ مي‌گويد: «اين درآمد نامطمئن، فشار زيادي را به همراه دارد و فروشندگي را به شغلي پراسترس تبديل مي‌كند.»
 تشکر شده توسط : mehdi.abdn , Matilat , Morteza , Farnoosh , kimiya , ساغر , hanie , *sharzad.s* , arezooo82
#8
چی افسردگی نمیاره؟
 تشکر شده توسط : tanha
#9
(2010/12/09, 08:42 PM)yaro نوشته است: مشاوره مالي

استرس. استرس. استرس. بيشتر افراد دوست ندارند با پس‌اندازهاي دوران بازنشستگي‌شان سروكار داشته باشند. بنابراين مي‌توانيد معامله هزاران يا ميليون‌ها دلار از دارايي ديگران را تصور كنيد؟

لگ مي‌گويد: «تعهد بسيار زيادي براي امور مالي ديگران وجود دارد و در عين حال بازار در كنترل مشاور اقتصادي نيست.»

rolleyesrolleyesrolleyesrolleyesrolleyesconfused2confused2confused2confused2sad2sad2sad2
 تشکر شده توسط : Matilat
#10
کارمند بانک مرکزی بودن
این رو هم من اضافه میکنم. بعضی از اداراتش واقعاً کارمندانشون رو افسرده میکنن. :38:
یه حالی دارم این روزا
نه آرومم نه آشوبم
به حالم اعتباری نیست
تو که خوبی منم خوبم
  
  • 1(current)
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 7
  • بعدی 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  با مشاغل پر استرس آشنا شویم nahid 18 15,162 2017/11/09, 03:24 PM
آخرین ارسال: ali2000
  غلبه بر استرس و اضطراب hamed 24 18,091 2015/09/08, 01:31 PM
آخرین ارسال: Farhaad
  همه چیز در مورد بهبود روحیه نازلی 52 34,811 2013/04/19, 03:44 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  همه چيز در مورد آرامش درون fereshteh 25 19,934 2012/06/29, 09:42 PM
آخرین ارسال: blue sky



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
4 مهمان