امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امیتازات : 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راه‌هایی برای افزایش وزن
#1
راه حل مشكل لاغری

[تصویر:  oaaslvt1pxjxidrpqxbe.jpg]

لاغری یك بیماری مزمن است و مثل هر بیماری مزمن دیگری برای درمان نیاز به زمان دارد.


علل لاغری :

الف) فشارهای درونی، استرس ها و افسردگی

ب) بیماری هایی از قبیل : هیپرتیروئیدیسم (پر‌كاری تیروئید)، دیابت (بیماری قند خون بالا)، بیماری‌های انگلی، بیماری‌های گوارشی

ج) اختلال تغذیه‌ای ( دریافت كم كالری و فعالیت زیاد )

د) ژنتیك و ارث


درمان لاغری :

درمان های لاغری به دو دسته دارویی و رژیم درمانی تقسیم می شوند .

1- هرگز در درمان لاغری خود از دارو استفاده نكنید، چرا كه دارو غذا نیست و در هر حال دارای عوارضی می‌باشد (به استثنای داروهای اشتها آور و تقویتی كه توسط پزشك تجویز می‌شود).

2- در درمان لاغری خود هیچگاه عجله نكنید. یادتان باشد كه رعایت رژیم غذایی با افزایش تدریجی وزن، علاوه بر اینكه برای فرد لاغر قابل تحمل تر است، عوارضی نیز نداشته و تقریباً غیر قابل بازگشت می‌باشد ( یعنی وزنی را كه فرد با رژیم به اضافه كرده است ، از دست نخواهد داد).


چرا لاغر هستم؟

این اولین سؤالی است كه یك فرد لاغر باید از خود بپرسد. مشكلاتی چون پركاری تیروئید ، اختلالات هورمونی و ناراحتی روحی تأثیر مستقیمی بر غذا خوردن فرد دارند . وجود انگل در روده ها و یا بیماری های عفونی دوره ای هم دلایل دیگری برای لاغری مفرط فرد هستند .

با شناسایی علت لاغری، خیلی راحت تر می توان برای حل این مسئله اقدام كرد. دراین صورت راه درمان را می شناسیم و موانع را یكی یكی از سر راه بر می داریم .

مثالی را برای شما بیان می كنیم تا موضوع روشن تر شود. مینا در دانشگاهی خارج از شهر خود تحصیل می كند كه مجبور است دور از خانه و تنها باشد. غذای دانشگاه را دوست ندارد و حوصله غذا درست كردن هم ندارد.

اصلاً حوصله غذا خوردن هم ندارد . هر دفعه كه به خانه می رود، مادر از لاغر شدن روز به روزش شكایت می كند . خودش هم احساس می كند ریزش موهایش خیلی زیاد شده است. تا اینكه یك روز از ضعف و معده درد شدید به پزشك مراجعه می كند. پزشك داروهای مناسب برای درمان التهاب معده را به او می دهد و به متخصص تغذیه ارجاعش می دهد.

مشكل مینا تنهایی و دوری از خانواده است . او به كمك مشاور روانشناس راه مناسبی می یابد تا دوستان جدیدی پیدا كند و مشاور تغذیه نیز یك برنامه غذایی صحیح به او ارائه می دهد . مینا پس از سه ماه سلامتی كامل خود را به دست می آورد.

پس بهتر است اول دلایل لاغری را پیدا كنیم. قدم بعدی ، اجرای برنامه غذایی صحیح برای افزایش وزن است .اگر احساس می كنید كه لاغر هستید و نیاز دارید چند كیلو به وزن خود اضافه كنید، راه حل این نیست كه فقط غذاهای پر چرب و شیرین مصرف كنید . با چنین راه حلی فقط چربی های ذخیره ای بدنتان را افزایش داده اید.




حال به ترتیب مراحل اصولی افزایش وزن را برایتان بیان می كنیم.


مرحله اول

با انجام فعالیت های ورزشی و نرمش های منظم ، نیاز بدن به انرژی افزایش می یابد و این كار دو فایده دارد:

1- اشتها شما به غذا خوردن بیشتر می شود و احساس كسالت در شما از بین می رود.

2- غذایی كه می خورید در بدن شما ، صرف ساخته شدن عضلات می شود نه تجمع چربی های زائد بدن.

كم تحركی موجب تحلیل عضلات شده و دراین صورت فرد حتی توانایی انجام فعالیت های روزمره مثل بالا و پائین رفتن از پله ها را نیز نخواهد داشت. بنابراین اضافه كردن چربی به این بدن ضعیف هیچ فایده ای نخواهد داشت.

یك فرد مسن و از پا افتاده، عضلات تحلیل رفته ای دارد. اما یك فرد مسن و چاق با فعالیت كم و همان میزان عضله، باید وزنی حدود دو برابر را حمل كند و این وزن اضافی انجام فعالیت ها را برای او مشكل خواهد كرد.


مرحله دوم

افزایش انرژیِ دریافتی است.

یك زن جوان و سالم روزانه به 2000 كیلو كالری و یك مرد جوان و سالم به 2200 كیلو كالری انرژی نیاز دارد . یك برنامه غذایی تأمین كننده 2000 كالری ، به شرح زیر است:

صبحانه ساعت7 صبح : 1 لیوان شیرپرچرب + 60 گرم غلات صبحانه ویتامینه + 2 قاشق چایخوری عسل كه به شیر و غلات اضافه شود.

ساعت 10 : یك لقمه نان و پنیر كه به اندازه 2 كف دست نان و 30 گرم پنیر (1 قوطی كبریت) و 1 عدد گردو میان وعده مناسبی در بین كار یا زنگ تفریح كلاس خواهد بود .

نهار ساعت 12: زرشك پلو و مرغ كه برنج آن 15 قاشق است كه با یك قاشق غذا خوری روغن مایع پخته شده ، مرغ به اندازه130 گرم گوشت داشته باشد ( یك ران كامل ) ، به علاوه 1 كاسه ماست پر چرب ( 240 سی سی) ، 2 عدد خیار و یك گوجه فرنگی ریز شده به عنوان سالاد در كنار غذا به همراه یك قاشق مربا خوری سس مایونز و 1 قاشق مربا خوری روغن زیتون.

عصرانه ساعت 4: چای و یك عدد شیرینی یا 3 تا 4 بیسكویت ترد.

ساعت 6: 1 لیوان آب میوه طبیعی یا یك عدد میوه.

شام ساعت 8 (برای شام دو انتخاب دارید. هر كدام را كه دوست دارید بخورید) :

انتخاب اول - یك آش استثنایی كه دارای 1 لیوان حبوبات پخته + 30 گرم گوشت + نصف لیوان سبزیجات پخته + نصف لیوان رشته پخته . این غذایی است كه شما باید بخورید و می توانید مقادیر آن را به تعداد افراد خانواده چند برابر كنید.

انتخاب دوم- ماكارونی دارای نصف لیوان ماكارونی پخته +60 گرم گوشت چرخ كرده + سالادی استثنایی كه دارای 1 لیوان كاهو، خیار و گوجه فرنگی ریز شده و نصف لیوان لوبیا سفید پخته شده است.

قبل از خواب : یك عدد میوه.


یك رژیم غذایی مناسب برای كسی كه قصد دارد وزنش را افزایش دهد باید به گونه ای باشد كه از همه گروه های غذایی به اندازه مورد نیاز میل كند و سعی نماید در هر وعده ، از همه گروه ها ( نان و غلات ، میوه ها ، سبزی ها ، گوشت و حبوبات ، شیر و لبنیات ) بخورد. مثلاً ناهار فقط نان و یك تكه كباب نخورد، بلكه به همراه آن سبزی یا سالاد و ماست یا دوغ میل كند.


نكاتی كه باید رعایت شود....

1. برنامه غذایی یك روزتان را با ذكر ساعت بنویسید و آن را با برنامه غذایی كه در بالا داده شده است، تطبیق دهید. چقدر كمتر می خورید؟ فاصله غذاهایتان چقدراست؟ سعی كنید هیچ وعده ای را حذف نكنید . هیچ كاری مهم تراز سلامتی تان نیست، پس خودتان را عادت دهید سر ساعت غذا بخورید.

2. اگر واقعاً نمی توانید زیاد بخورید ، از مواد غذایی كم حجم و پر كالری در فواصل غذاهایتان استفاده كنید. مغزهایی چون فندق ، بادام و گردو خوراكی هایی خوشمزه، مفید و پر كالری هستند. چند عدد بیسكویت كرم دار، یك تكه نان سوخاری و پنیر خامه ای یا یك بستنی میوه ای خامه دار نیز انتخاب های خوبی هستند.

3. اگراستخوان بندی ظریفی دارید، لازم نیست حتماً به وزن ایده آل برسید. خودتان را آزار ندهید، حتی اگر در محدوده سلامتی هم باشید، برای شما خوب است.

 تشکر شده توسط : paeeze , نسیم , najva , meysam2
#2
سلامت نیوز: اگر تاكنون این سوال به ذهنتان رسیده كه آیا داروها هم می‌توانند موجب چاقی شوند یا خیر، باید بگوییم كه پاسخ مثبت است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، مشاوران علوم پزشكی دپارتمان طب داخلی در موانتا موی سیتی كشور هند در مقاله جدیدی تاكید كردند كه داروها هم می‌توانند فرد را چاق كنند .

به گزارش پایگاه اینترنتی هلت می‌آپ، داروهایی كه می‌توانند موجب افزایش وزن شوند شامل استروئیدها، داروهای ضد روان‌پریشی، ضد صرع، ضد افسردگی و داروهای ضدمیگرن هستند. همچنین داروهای دیابت همانند انسولین و برخی قرص‌های خوراكی نیز می‌تواند موجب اضافه وزن شوند.

داروهای چاق كننده عبارتند از:

داروهای آلرژی: این داروها حاوی «دیفن‌هیدرامین» هستند كه مانند اكثر داروهای سرفه موجب سرگیجه می‌شوند و در نتیجه فعالیت مصرف كننده را كاهش می‌دهد. بنابراین توصیه می‌شود از پزشكان بخواهید داروهایی را برایتان تجویز كند كه موجب سرگیجه نشوند.

داروهای افسردگی: برخی از این داروها روحیه افراد را بالا برده و در نتیجه اشتهای آنها را افزایش می‌دهند. در این مورد هم تغییر دارو طبق تجویز پزشك می‌تواند كارساز باشد.

قرص‌های ضد بارداری: این قرص‌ها به سادگی موجب اضافه وزن و چاقی می‌شوند. به منظور جلوگیری از این معضل مصرف قرص‌های حاوی استروژن پایین و یا قرص پروژستین توصیه می‌شود.

قرص‌های خواب‌آور: قرص‌های خواب‌ كه بدون نیاز به نسخه در داروخانه‌ها فروخته می‌شود می‌توانند عامل اصلی افزایش وزن باشند. در این زمینه برای رفع بی‌خوابی حتما با پزشك مشورت كرده و داروهایی را كه او تجویز می‌كند، استفاده نمایید.

داروهای میگرن: داروهای میگرن میل به خوردن و اشتهای فرد را افزایش می‌دهند. برخی از این داروها مثل «اولین‌زیپین» بیشترین تاثیر را در افزایش وزن دارد. در این موارد توصیه می‌شود با نظر پزشك از داروهایی استفاده كنید كه به كاهش وزن یا حفظ وزن طبیعی كمك می‌كنند.

استروئیدها: بسیاری ازداروهای استروئیدی OTC (بدون نیاز به نسخه پزشك) احساس گرسنگی شدیدی در افراد ایجاد می‌كنند. استروئیدها در واقع تقویت‌كننده‌ اشتها هستند ون موجب افزایش وزن می‌شوند. اگر ناچار هستید كه از این داروها استفاده كنید حتما رژیم غذایی صحیح و متعادل و ورزش منظم را در برنامه زندگی روزانه خود جای دهید.

منبع: ایسنا

هر مشكلي آسان شود از مستي و
ترسم خداي من, ساغر بشود خالي و هشيار بميرم.
 تشکر شده توسط : نازلی , najva , زهرا59
#3
راه‌هایی برای افزایش وزن

این ممکن است عجیب به نظر برسد که دنبال افزایش کالری دریافتی باشیم در حالی که بسیاری از افراد به دنبال راه‌هایی جهت کاهش انرژی دریافتی هستند.

[تصویر:  34288413595218593183932291316521511720.gif]

افراد بسیار لاغر کمتر از افراد چاق به چشم می‌آیند. شاید باورتان نشود بعضی افراد حتی برای دریافت حداقل انرژی مورد نیازشان، مشکل دارند. این مشکل ممکن است در اثر کمبود اشتها، عدم حس گرسنگی، و یا عادت به کم خوراکی افراطی به وجود آمده باشد.

البته در اثر شرایط فیزیولوژیکی نیز می‌تواند باشد.


همچنین در بعضی افراد می‌تواند در اثر افزایش سن هم باشد، چون بعضی با بالا رفتن سن ممکن است اشتهایشان کم شود، درست برخلاف آن‌هایی که به علت کاهش برخی توانایی‌هایشان، انرژی مصرفی‌شان کمتر شده و اضافه وزن پیدا می‌کنند.

کافی غذا خوردن برای برآورده کردن نیازهای تغذیه ای بدن ضروری است تا به طور نرمال عملکردهای خود را انجام دهد؛ و از طرفی تأمین کالری کافی برای متابولیسم سالم و پر انرژی بودن لازم است.

کم خوراکی مطلق، مسیرهای کاهش وزن را دچار اختلال کرده و صدمه می‌زند. بسیاری از افراد دچار یک اشتباه می‌شوند «خوراک کمتر، کاهش وزن بیشتر»

رعایت نکات و غذاهای زیر می‌تواند کمک کند. با اضافه کردن یک یا دو مورد از این موارد به طور روزانه و تدریجی، می‌توانید دریافت انرژی سالمتان را کنترل کنید. در واقع با رعایت این نکات میزان کالری و پروتئین در واحد حجم افزایش می‌یابد و اصطلاحاً دانسیته انرژی در واحد حجم بالا می‌رود.


نکاتی برای دریافت کالری مورد نیازمان

* خوردن وعده های کوچک و مکرر ، روزانه 5 تا 6 وعده

* نوشیدن مایعات فراوان و مغذی در شرایطی که میل به غذا خوردن ندارید.

* همیشه میان وعده های آماده در دسترستان باشد تا در هنگام احساس گرسنگی از آن استفاده کنید. میان وعده‌هایی که خوب و سریع آماده می‌شوند شامل کراکرهای نمکی، آجیل، میوه های خشک شده (خشکبار)، نان و پنیر، ماست یخ زده و بستنی، پودینگ و مخلوط میوه میکس شده (تازه یا یخ زده)
یک نکته‌ی مهم این است که مبادا برای این که می خواهیم وزنمان را اضافه کنیم، ورزش را فراموش کنیم. ورزش مناسب، باعث افزایش توده عضلانی و در نتیجه افزایش توده بدنی می‌شود

* مطمئن باشیم نوشیدنی‌هایی که می‌خوریم، پرکالری و مغذی باشد.

* با افزودن شیر خشک بدون چربی، محتوای پروتئین آن‌را بالا ببریم؛ و همیشه آن‌را خنک بنوشید.


نکاتی برای افزایش کالری

* اضافه کردن پودر شیرخشک به پوره گوجه فرنگی، پوره گوشت، سوپ‌ها

* افزودن تخم مرغ به انواع غذاها

* افزودن پنیر به سبزیجات، سیب زمینی، ساندویچ‌ها

* استفاده از شیر به جای آب در تهیه سوپ‌ها، نوشیدنی‌ها

* استفاده از کره بادام زمینی با غلات، میوه های خشک، ساندویچ‌ها

* افزودن عسل و شکر به انواع نوشیدنی‌ها و غلات و نان‌ها

* افزودن کره، روغن زیتون به سالاد و یا افزودن مایونز به غذاها از جمله سالادها، ساندویچ، سیب زمینی، سبزیجات، نان‌ها، پاستا و ماکارونی

* افزودن خامه به سیب زمینی، پاستا و ماکارونی و انواع غلات

* مخلوط آجیل و دانه‌ها به سالادها، سبزیجات و غلات و شیر و مخلوط شیر با بستنی

* افزودن حبوبات به سالادها و خوراک‌ها

چیزهای خوب در وعده های کوچک

این غذاها حجم کمی دارند ولی پُرکالری و مواد مغذی بسیاری دارند. با افزودن آن‌ها به رژیم غذایی‌مان، می‌توانیم میزان کالری دریافتی‌مان را افزایش دهیم حتی در مواقعی که اشتهای خوبی نداریم.

تخم مرغ: سفت شده یا عسلی، مخلوط سفیده و زرده یا یکی از آن‌ها

آجیل: آجیل مخلوط یا هر کدام آن‌ها مانند پسته، بادام، بادام زمینی، گردو، نارگیل پودر شده، دانه‌ها

لبنیات: ماست، انواع پنیر، بستنی، ماست فریز شده و خامه

دانه‌های غلات: مانند غلات صبحانه، برنجک، گندمک، همراه شیر یا خامه

میوه: افزودن میوه به وعده‌ها و میان‌وعده‌ها
آبمیوه تازه


[تصویر:  smooti.bmp]

* در مورد نوشیدنی‌ها آن‌هایی را بیشتر استفاده کنید که محتوای پروتئینی و کالری بیشتری دارند.

* در مصرف نوشیدنی‌های صنعتی بهتر است کمی دقت کنید و تا جای ممکن از نوشیدنی‌های طبیعی استفاده کنید.

* نوشیدنی‌ها را با افزودن خامه، بستنی، پودر شیر خشک، ماست و نشاسته غنی کنید.

* نوشیدنی‌های را در صورت امکان خنک مصرف کنید.


*** یک نکته‌ی مهم این است که مبادا برای این که می خواهیم وزنمان را اضافه کنیم، ورزش را فراموش کنیم. ورزش مناسب، باعث افزایش توده عضلانی و در نتیجه افزایش توده بدنی می‌شود. برای ورزش مناسب حتماً باید با یک کارشناس با تجربه مشورت کنید تا به خوبی با تمرینات منظم و مداوم، به نقش مهم ورزش در افزایش توده عضلانی و وزن گیری مناسب پی ببرید.



*** فراموش نکنید به داروهای افزایش دهنده وزن چندان اعتماد نکنید. علاوه بر اثرات جانبی این داروها و جدا از نامطمئن بودن بسیاری از آن‌ها، اثر این داروها بسیار کوتاه مدت است و با قطع مصرف، کم‌کم اثرات آن از بین می‌رود. همچنین برای ماهیچه سازی رو به مکمل‌های موجود در بازار نیاورید. اثرات جانبی آن‌ها به مراتب بالاتر از اثر مطلوبشان است. پولتان را هدر ندهید!
 تشکر شده توسط : paeeze , موجود گیاه خوار , meysam2
  


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  مواد غذایی بی نظیر برای چربی سوزی سریع mojtaba2iran 12 36,594 2017/04/15, 10:07 AM
آخرین ارسال: sara.i
  استفاده از غذاهای موثر برای کاهش عوارض سندروم پیش از قاعدگی شيدا رها 3 4,708 2016/12/15, 06:22 PM
آخرین ارسال: silent
  توصیه‌ی غذایی برای تقویت حافظه najva 6 13,934 2015/10/17, 05:07 PM
آخرین ارسال: عسل راد
  سه ماده غذایی برای ترمیم سریع عضله نازلی 2 7,300 2015/08/08, 09:05 AM
آخرین ارسال: niloofary
  خاصیت مواد غذایی تند برای بدن . نازلی 3 7,381 2013/08/07, 04:19 PM
آخرین ارسال: nahid
  تغذیه مناسب و متفاوت برای خانمها و آقایان نازلی 3 3,816 2013/07/06, 08:03 PM
آخرین ارسال: پویش
  ادویه‌هایی‌ كه جان شما را نجات ‌می‌دهند نازلی 5 5,782 2013/06/29, 07:54 PM
آخرین ارسال: شيدا رها
  توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد paeazan 3 3,415 2013/05/30, 06:28 PM
آخرین ارسال: آرزو
  راهکارهای تغذیه ای برای پیشگیری از سرطان yaro 13 13,249 2013/05/11, 05:42 PM
آخرین ارسال: نازلی
  مصرف همزمان میوه و سبزیجات مانع افزایش ناگهانی قند خون می‌شود شيدا رها 0 2,407 2013/04/10, 10:35 PM
آخرین ارسال: شيدا رها



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع:
1 مهمان

علت بوجود آمدن بیماری ام اس چیست