وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
نسخه درمانی بهارستان برای حذف ارز مرجع دارو - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: ام اس (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3)
+--- انجمن: اخبار مربوط به ام‌اس (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%A8%D9%88%D8%B7-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D8%B3)
+---- انجمن: اخبار داخلی (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84%DB%8C)
+---- موضوع: نسخه درمانی بهارستان برای حذف ارز مرجع دارو (/Thread-%D9%86%D8%B3%D8%AE%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D8%B0%D9%81-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%D9%85%D8%B1%D8%AC%D8%B9-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88)



نسخه درمانی بهارستان برای حذف ارز مرجع دارو - paeazan - 2013/04/27

تاريخ ارسال : 7ارديبهشت1392

نسخه درمانی بهارستان برای حذف ارز مرجع دارو


سلامت نیوز : سال جدید با خبرهایی از وعده و وعیدها درباره واردات دارو شروع شد. اوج آن نیز در نیمه فروردین‌ماه بود که محمدحسین طریقت‌منفرد، در سخنانی خبر از تخصیص ارز به دارو بیش از سال‌های گذشته داد و البته مهم‌تر آن بود که به جایگزینی ارز مبادله‌ای به جای ارز مرجع هم اشاره‌ای کرد و گفت: از امسال ارائه ارز تنها با قیمت ارز مبادله‌ای است یعنی ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی را تقریبا دو برابر قیمت می‌خریم که در این راستا دولت تصویب کرده بابت این امر ۲۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به وزارت بهداشت بدهند که اگر این امر محقق شود، فساد چند‌نرخی‌بودن ارز برای همیشه از ذهن می‌رود و چون دارو به قیمت واقعی در بازار عرضه می‌شود نظام بیمه‌ای‌ انگیزه بیشتری برای کنترل خواهد داشت.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرهیختگان ؛ اعلام این خبر، در آن روزهای آغازین واکنشی را به همراه نداشت و تنها افرادی از جمله محمدرضا مشهدی، دبیر انجمن تالاسمی ایران در گفت‌وگو با فارس اظهار نگرانی کرد البته نه دربرابر سخنان وزیر بهداشت بلکه نسبت به بیماران خاصی که روزبه‌روز با کمبود دارو مواجه می‌شوند و قیمت داروهایشان هم روزبه‌روز بالا می‌رود. در همان روزها مانند روزهای پایانی سال ۹۱ شرایط این بیماران و قیمت داروهایشان در میان خبرها برجسته شد و در وصف شرایط‌شان همین بس که گاه فشار آن، تحمل درد و رنج را بر مصرف دارو ارجحیت می‌دهد مانند آنان که با بیماری ام‌اس، دست و پنجه نرم می‌کنند و براساس آخرین قیمت‌ها در دی‌ماه سال گذشته ۱۲ آمپول ربیف وارداتی به مبلغ ۱۸۰ هزار تومان عرضه می‌شد، ولی در حال حاضر این ۱۲ آمپول به قیمت ۴۸۰ تا ۵۸۰ هزار تومان و در مواقعی در حدود ۶۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود. به گفته یک مسوول آموزش بیماری ام‌اس در گفت‌وگو با تسنیم، هر زمان که تخصیص ارز برای تهیه دارو دچار مشکل می‌شود بیمارانی که از داروهای وارداتی مصرف می‌کنند نیز دچار مشکل می‌شوند.

با کمبود دارو مواجهیم

البته این تنها خبرهای این روزها نبوده است، روز گذشته محمدرضا شانه‌ساز، معاون دارویی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با دانا با بیان اینکه بسیاری از داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید می‌شوند، گفت: در حال حاضر با کمبود داروهای ضدسرطان در کشور مواجه هستیم. وی با بیان اینکه در همه شرایط کمبود دارویی برای همه کشور‌ها وجود دارد، گفت: با توجه به شرایط ویژه کشور و به دلیل تحریم‌های بانکی، در حال حاضر خرید و فروش دارو نسبت به گذشته با روند طولانی‌تری انجام می‌شود. معاون دارویی سازمان غذا و دارو با توجه به اینکه در حال حاضر با کمبود داروهای ضدسرطان در کشور مواجه هستیم، تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده روند تهیه دارو در کشور بهتر خواهد شد.

یارانه دارو در راه است

با این حال روز دوم اردیبهشت وقتی مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابلاغیه بانک مرکزی به بانک‌ها برای حذف ارز دارو و کالاهای اساسی خبر دادند، تازه بحث و همهمه‌ای در میان گروه‌های درمانی و بیماران و بیمارستان‌ها ایجاد شد. بیماران به‌ویژه مبتلایان به بیماری‌های خاص ترس از نایابی و کمیابی دارو یا عدم توانایی مالی در خرید آن را دارند. این واهمه‌ها از دوم اردیبهشت در موسسات مربوط به بیماری‌های خاص نمود و بروز پیدا کرده است.

در همین راستا و برای پیگیری از تدابیر و تمهیدات برای حل چنین مساله‌ای که بیم آن می‌رود به بحران تبدیل شود، پس از شنیدن سخنان برخی بیماران که از دردها و ترس‌هایشان از چنین اتفاقی در روزهای آتی خبر می‌دادند، سراغ حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت رفتیم، وی در گفت‌وگو با فرهیختگان ‌با توجه به خبری که روز دوم اردیبهشت منتشر شد و در آن ارز مرجع به دارو اختصاص نمی‌یافت، گفت: مجلس دنبال راه چاره‌ای است که این موضوع و مشکل بیماران و بیمارستان‌ها را حل کند یا حداقل فشار آن را از بیماران بردارد؛ بر همین اساس به دنبال تصویب یارانه دارو است. رئیس کمیسیون بهداشت همچنین درپاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه این یارانه در اختیار کدام نهاد قرار می‌گیرد، اظهار کرد: متاسفانه به دلیل وجود طلبکاران شرکت‌های بیمه، پرداخت مستقیم این یارانه‌ها به بیمه با تردید همراه است و ترس آن وجود دارد که این پول‌ها به درستی و با برنامه صرف هزینه دارو نشود.

وی در ادامه تاکید کرد: این طرح در دستور کار کمیسیون بهداشت است و پس از حل این مشکل و یافتن نهادی مطمئن برای تخصیص و در اختیار گذاشتن این یارانه‌ها، در روندی سریع در تلاشیم تا دغدغه افزایش ناگهانی قیمت داروهای وارداتی از بین برود. وی در ادامه گفت: یارانه دارو به‌گونه‌ای طرح‌ریزی می‌شود که با توجه به تخصیص ۱۰۸۰ میلیارد تومان از سوی دولت و واردات دارو با ارز مبادله‌ای، بخش عمده‌ای از هزینه دارو به‌ویژه برای بیماری‌های خاص با این یارانه‌ها تامین بشود. شهریاری در توضیح این طرح تصریح کرد: قرار است افرادی که با دفترچه‌های بیمه یا کارت‌های مخصوص به دنبال دارو می‌روند مابه‌التفاوت قیمت‌ها را از این یارانه‌ها دریافت کنند.

حذف ارز ۱۲۲۶ تومانی دارو را گران نمی‌کند

همچنین در همین راستا، روز گذشته احمد شیبانی، رئیس سابق غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرآنلاین اعلام کرد: حذف ارز دارویی نمی‌تواند تاثیری در افزایش قیمت داروها داشته باشد. این درحالی است که او پیش از برکناری از سمتش، نسبت به اختصاص نیافتن ارز مرجع به دارو اعتراض کرده بود. وی در توضیح نظر خود می‌گوید: قیمت دارو در مقایسه با کالاهای اساسی مردم پایین‌تر از نرخ تورم حرکت می‌کند بنابراین حذف ارز نمی‌تواند تاثیری در نرخ آن داشته باشد و بیش از این گران نمی‌شود. همچنین قرار شده یارانه ۲۲۰۰میلیارد تومانی به وزارت بهداشت داده شود که پس از تصویب مجلس می‌تواند کمی فشارهای ناشی از این حذف ارز مرجع را کاهش دهد.

وی همچنین اظهار کرد: ما در وزارت بهداشت کارت هوشمند دارو برای بیماران خاص و صعب‌العلاج اختصاص دادیم. در این صورت بیماران می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌های مشخص با ارائه کارت هوشمند، داروی مورد نظر خود را دریافت کنند، چون ارائه داروی ارزان‌قیمت یارانه‌ای در داروخانه‌ها موجب سوءاستفاده و قاچاق دارو به کشورهای دیگرشده است. البته چنین برنامه‌ای اگرچه راهگشا و حلال برخی مشکلات خواهد بود اما طبیعتا نمی‌توان آن را جایگزین مناسبی برای تخصیص ارز مرجع دانست؛ این رویه شاید همانند آنچه وزیر بهداشت گفته است از چندنرخی‌شدن داروها جلوگیری کند اما تک‌نرخی‌شدن دارو بالطبع موجب افزایش قیمت‌ها و تخصیص چنین یارانه‌ای می‌شود؛ که خود شرح جدیدی از هزینه‌ها را در بر خواهد داشت.



RE: نسخه درمانی بهارستان برای حذف ارز مرجع دارو - hessam - 2013/04/28

اینا فقط خراب کاری می کنتد اگه اهمیت دارو را می فهمیدند angry3اول تکلیفه یارانه دارو و کارت داروی بیماران خاص را مشخص می کردند بعد ازر مرجع را از روی دارو بر می داشتندconfused
این حرفا فقط یک جور بازی و سرگرم کردن افکار عمومیه angry2