خواص گیاه خرفه - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: خواص گیاه خرفه (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%DA%AF%DB%8C%D8%A7%D9%87-%D8%AE%D8%B1%D9%81%D9%87) |
خواص گیاه خرفه - پویش - 2013/02/22 خواص دارویی گیاه خرفه گياهي است علفي، گوشت دار و يكساله كه برگهايي متقابل و گلهايي كوچك و به رنگ زرد دارد. نژادهاي وحشي آن عموماً ساقههاي گسترده بر روي زمين دارند ولي نژاد پرورش يافته آن ساقهاي ضخیم گوشت دار، به وضع قائم و به ارتفاع 30-10 سانتيمتر دارند. نمونههاي وحشي آن معمولاً بر روي چمنزارها، كنار جادهها، حاشيه درياچهها و اراضي شنزار ميرويد. خرفه داراي 95-93 درصد آب، مواد لعابي، پكتين و مواد چرب است. برگ خام خرفه مانند سبزي خوردن و يا سالاد قابل مصرف است. 1. طبع آن خیلی سرد و تر است. ۲. خوردن آن باعث ازدیاد شیر مادران میگردد. ۳. برای درمان سوزش مجاری ادرار خرفه را به آش آبغوره بیفزایید. ۴. برای لكنت زبان از دمكرده تخم خرفه همراه نبات استفاده شود. ۵. مصرف خرفه برای هپاتیت كبدی مفید میباشد. ۶. خوردن خرفه ادرارآور میباشد. ۷. خرفه برطرف كننده عوارض كمبود ویتامین ث میباشد. ۸. برای تسكین صفرا از برگ و ساقه خرفه به صورت خام استفاده شود. برای مشاهده ادامه این پست به ادامه مطلب مراجعه فرمایید. ۹. جهت تسكین تبهای گرم صفراوی از خرفه استفاده شود. ۱۰. افراد دیابتی كه ترشح ادرار دارند از خرفه استفاده كنند. ۱۱. ۱۲۰ گرم از شیره تازه خرفه را همراه با آب یا شیر بنوشند. ۱۲. برای بیماری بادسرخ از خرفه میتوان استفاده كرد. ۱۳. افراد سردمزاج از خوردن خرفه خودداری كنند. خرفه ۱۴. جهت سنگ كلیه خرفه را مانند سبزی میل كنید. ۱۵. خرفه برای خونریزی سینه و چرك سینه نیز مفید میباشد. ۱۶. تخم خرفه برای قناری مفید است و آنرا خوش آواز میكند. ۱۷. كسانی كه بیماری گواتر دارند از خرفه بعنوان سبزی استفاده كنند. ۱۸. افراد سردمزاجی كه زخم معده دارند از خوردن آن خودداری كنند. ۱۹. خرفه برطرف كننده لاغری افراد سودایی مزاج است. ۲۰. جهت درمان میخچه برگهای له شده یا پخته یا شیره گیاه را به صورت ضماد بگذارید. ۲۱. برای رفع تشنگی خرفه را با گل گاوزبان یا كاهو میل كنید. ۲۲. دمكرده تخم خرفه برای بواسیر مفید است. ۲۳. جهت حساسیتهای پوستی از ضماد خرفه میتوان استفاده كرد. ۲۴. برای از بین بردن جوشهای سر، شیره خرفه را با عرق بید مخلوط كرده سر را بشوئید. ۲۵. برای قطع اسهال خرفه را بریان كرده میل كنید. ۲۶. افراد مسلول از خرفه میتوانند استفاده كنند. ۲۷. برای بیماری یرقان مفید میباشد. ۲۸. جهت درمان آفتابسوختگی تخم آن را با روغن كنجد مخلوط نموده به پوست بمالید. ۲۹. جویدن خرفه كندی دندان را از بین میبرد. ۳۰. برای جلوگیری از ترشی معده نیم ساعت بعد از غذا كمی خرفه را جویده میل كنید. ۳۱. جهت سرفههای مقاوم از خرفه میتوان استفاده كرد. ۳۲. برای درمان كوفتگی خرفه را كوبیده به صورت ضماد بگذارید. ۳۳. برای خونروی بین قاعدگی خانمها از خرفه به صورت خام یا پخته بعد از پاك شدن به مدت ۱۵ روز میل شود و یا از دمكرده تخم آن ۲ گرم در ۱۵۰ سیسی آبجوش میل كنید. ۳۴. برای درمان بیخوابی و تشویش از خرفه استفاده شود. ۳۵. خرفه ضد سنگ مثانه است، ۴۰ گرم شیره این گیاه را همراه آب بنوشید. ۳۶. جهت درمان انزال زودرس به مدت یك هفته روزی ۲ گرم تخم خرفه را در ۱۵۰ سیسی آبجوش میل كنید. ۳۷. برای سنگ كیسه صفرا از برگ خرفه به صورت خام، پخته، ترشی خرفه و یا از دمكرده تخم خرفه استفاده شود. خرفه در طب سنتی خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حكمای طب سنتی خیلی سرد و تر و دارای نیروی قابضه است و مدر است و معتقدند كه برگ و ساقه آن مسكن صفرا است و آن را قمع می كند و حرارت خون و كبد و معده را تسكین می دهد و برای تسكین حدت تبهای گرم و صفراوی و تسكین عطش و كنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت و رفع سردرد های گرم مفید است و خونریزی از هر عضوی را قطع می كند و همچنین در مواردی كه چرك از سینه آید قطع می كند و برای خرد كردن سنگ مثانه و ازدیاد ترشح بول مفید است، یعنی مدر است و برای سرفه و سوزش مجرای ادرار و مثانه و روده ها و بواسیر و همچنین تسكین حرارت رحم و سوزش و درد آن مفید است. تخم آن ضد كرم كدو است و عصاره ساقه و برگ آن برای بیماریهای كبد و بیماریهای كمی ویتامین c بسیار مفید است، البته كمتر از شاهی. زیرا در خرفه تا حد 25 گرم در 100 گرم برگ ویتامینc دارد و به عنوان رژیم غذایی اشخاص مبتلا به اسكوروی تجویز می شود. مقدار خوراك از آب برگ ساقه آن 40 گرم كه با 8 گرم نبات یا شكر مخلوط كرده و خورده می شود. اگر آن را پخته و با كمی پیاز و روغن سرخ كرده و بخورند برای قطع اسهال صفراوی و تقویت روده ها و تبهای گرم بسیار نافع است به خصوص در فصل های گرم سال و برای اشخاص گرم مزاج. اگر برگ و ساقه آن را مانند سالاد و با سركه بخورند برای درد كلیه بسیار نافع است. جویدن برگ آن به مقدار كم، كندی دندان را رفع می كند(كه از خوردنمیوه ترش و یا علت دیگری ایجاد شده باشد)و زیاد جویدن آن كندی دندان ایجاد می كند. از عصاره آن برای التهابهای گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده می شود. ضماد برگ و ساقه آن با روغن گل سرخ برای تسكین سردردهای گرم و ورمهای گرم نافع است و با آرد جو برای جرب نافع است.ضماد برگ و ساقه آن به تنهایی برای تسكین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است و اگر بر معده و كبد گذارند برای تسكین حرارت آنها مفید است و اگر با حنا تهیه شود و بر كف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسی های دست و پا در صورت تكرار مفید خواهد بود. ضماد ریشه آن برای زگیل قوی تر از ضماد گیاه است. اشتها را كاهش می دهد و اسراف در خوردن آن نور چشم را نقصان می دهد. این قبیل افراد سرد مزاج اگر بخواهند بخورند باید با نعناع و كرفس باشد، مقدار خوراك از آب آن تا 100 گرم است. خاصیت تخم خرفه مانند آب خرفه است و گرد برگ و ساقه خشك آن برای زخمهای دهان اطفال و زخمهای نظایر آن نافع است و گرد آن برای طحال و معده اشخاص سرد مزاج مضر است. اگر بیست گرم برگ خشك آن را كوبیده با شكر و جلپ بخورند برای تبها و سرفه های گرم بسیار نافع است، مقدار خوراك گرد آن تا 20 گرم است. مشابه آن در اكثر موارد فوق اسفرزه است. در مورد خواص خرفه در مدارك فنی منتشره در مغرب زمین چنین آمده است: خرفه در چین و هندوچین مصارف دارویی وسیعی دارد. از خرفه به عنوان خنك كننده، نرم كننده، جبران كننده كمی ویتامینC و نیروبخش، التیام دهنده زخم و محلل ورم استفاده می شود. در مدارك زیادی خرفه به عنوان مدر معرفی شده است، ولی بررسی های دقیق تر حكما نشان می دهد كه: 1 ـ در مورد اشخاص سالم و اشخاصی كه كلیه نرمال دارند، اثر مدر دارد. 2ـ در مورد اشخاص با كلیه های ناراحت نیز در مواردی تا حدودی مدر است از جمله در مورد نفری تیس (یا ورم كلیه) و پی لی تیس (ورم كالیس كلیه) تا حدودی مدر است. در ده مدرك از مدارك طب سنتی معتبر آمده است كه مصرف خرفه برای معالجه خونی نافع است. چی یو معتقد است كه خرفه برای سه نوع اسهال خونی كه در اثر باكتری ایجاد شده مفید است ولی در مورد اسهال خونی آمیبی یا آموبیك دیسانتری بی اثر است. الیو معتقد است كه مصرف جوشانده خرفه كه كاملاًخوب پخته شده و آب آن گرفته شده باشد برای معالجه اسهال خونی باسیلی یا باسیلری دیسانتری بدون هیچ عوارض جانبی مفید است. خواص دیگر استعمال داخلی خرفه: برای اسهال مفید است به عنوان ضد كرم برای معالجه اوكسیوریس یا كرمهای سفید مفید است و مسهل ملایم است برای بچه ها مسهل است تصفیه كننده خون است، تب بر و ضد سم است. در استعمال خارجی: شیره گیاه یا له شده گیاه برای تحلیل ورم و تومور و التیام زخمهای شدید سوختگی، بواسیر بیماریهای پوستی، تحلیل آبسه، گزیدگی نیش حشرات، عقرب گزیدگی مفید است. در موارد نیش حشرات و جانوران مصرف داخلی آن هم مؤثر است ولی البته در مورد زنان حامله نباید مصرف شود. تحقیقات جدید دانشمندان نشان داده است كه در خرفه ماده شیمیایی بسیار جالب به نام اسید چرب امگا 3 وجود دارد. این همان چربی معروفی است كه در روغن ماهی یافت می شود و عامل مؤثری برای كاهش كلسترول و فشار خون است و از این نظر كه این گیاه را در ردیف گیاهان ارزشمند ضد سرطان و ضد فشار خون قرار می دهد و به علاوه دارای مقدار قابل ملاحظه ای ویتامین c است كه آن هم از ضد اكسید كننده ها است و ضد عوامل سرطان زا است. خواص خرفه از نظر احادیث : بر روی زمین سبزی خوردنی شریفتر از آن نیست و سبزی خوردنی حضرت فاطمه (ع) است و عقل را زیاد میکند RE: خواص گیاه خرفه - شفا یافته - 2013/02/23 گیاهی خودرو هست که براحتی تکثیر می شود. دارای برگهای گوشتی هست. هر جا که آبیاری خوبی وجود داشته باشد آنرا می بینید حتی در فضاهای سبز ایجاد شده در شهرداریها.. گاهی در سبزی خوردن برگهایی از آن را پیدا می کنیم. چون در مزارع سبزی کاری و بین سبزیها هم یافت می شود. از آنجایی که این گیاه بسیار سرد هست بنابراین خوردنش برای بیماران ام اس مناسب نیست اما اگر دچار حساسیت پوستی شدید، با مالش این گیاه بر محل مورد نظر، بسرعت حساسیت برطرف می شود. |