وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
فواید و مقدار مصرف انواع شیر - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: فواید و مقدار مصرف انواع شیر (/Thread-%D9%81%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%B4%DB%8C%D8%B1)



نوشيدن شير در صبحانه موجب کمتر خوردن ناهار میشود - yaro - 2010/09/19

نتايج يك پژوهش جديد نشان مي‌دهد كه نوشيدن شير بدون چربي به جاي آب ميوه در وعده غذايي صبحانه باعث مي‌شود احساس سيري بيشتري داشته باشيد و كمتر ناهار بخوريد.

‌در اين پژوهش جديد محققان استراليايي دريافته‌اند كه نوشيدن شير بدون چربي به هنگام صبح كمك به افزايش احساس سيري مي‌كند و در نتيجه مقدار مصرف كالري در وعده غذايي بعدي را كاهش مي‌دهد. در صورتي كه با نوشيدن آب ميوه به هنگام صبحانه اين اتفاق تقريبا نمي‌افتد.

تحقيقات نشان داده است: افرادي كه شير مي‌نوشند مقدار كالري مصرفي آنها در هنگام ناهار حدود 9 درصد كاهش مي‌يابد يا به عبارتي 50 كالري كمتر غذا مي‌خورند. در اين پژوهش 34 زن و مرد سالم اما دچار اضافه وزن در دو جلسه آزمايشي حضور پيدا كردند. در يك آزمايش اين افراد هنگام صبحانه 20 اونس شير بدون چربي نوشيدند و در آزمايش ديگر همين گروه هنگام صبحانه به همين مقدار آب ميوه مصرف كردند. هر دو نوشيدني حدود 250 كالري انرژي براي وعده غذايي صبحانه به بدن وارد كردند.

محققان دريافتند: زماني كه اين افراد شير نوشيده بودند از فاصله صبحانه تا ناهار احساس سيري بيشتري داشتند و هنگام ناهار كالري كمتري مصرف كردند.

شرح اين پژوهش در مجله آمريكايي «تغذيه كلينيكي» منتشر شده است.


مصرف شیر موجب حجیم شدن عضلات میشود - mojtaba2iran - 2010/09/21

تحقیقات جدید نشان می دهد وزنه بردارانی که پس از فعالیت شیر می خورند به نسبت افرادی که نوشیدنیهای حاوی سبوس مصرف می کنند عضلاتشان دو برابر حجیم تر می شود .
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پزشکان دانشگاه مک مستر همیلتون در انتاریو کانادا ، مصرف پروتئین بعد از وزنه برداری به ساخت حجم عضله کمک می کند . اما برخی از انواع این پروتئنها از بقیه موثرترند .
پروتئین هائی که سریع هضم می شوند و شامل شیر چرخ کرده و سبوس هستند اسید آمینه زیاد و موقتی وارد جریان خون می نمایند . پروتئین هائی که دیر هضم می شوند مانند پروتئین ماده شیر که در شیر یافت می شود به آرامی و به مدت طولانی میزان زیادی اسید آمینه وارد خون می کند .
این نوع پروتئین عضله سازی را سرعت نمی بخشد اما مانع از از کار افتادگی عضلات می شود . به نظر محققان ترکیبی از پروتئین سریع و دیر هضم مانند ماده پروتئین شبر و شیر چرخ کرده که هر دو در شیر گاو یافت می شوند . موثر ترین ماده برای ساخت عضله است . همچنان محققان دریافتند که خوردن شیر برای ورزشکاران پس از ورزشهای نفس گیر مانند دوچرخه سواری نیر مفید است .


خواص شير شتر - yaro - 2010/11/19

شير شتر؛ طلاي سفيد بيابان


[attachment=2096]
شير شتر تك كوهانه كاملاً سفيد و شبيه شير شتر دو كوهانه است. معمولا وقتي شتران از علوفه هاي سبز تغذيه مي كنند، شيرشان شيرين است، اما برخي مواقع به خاطر تغذيه ي بوته هاي مناطق خشك و بياباني شور مي شود.

ويتامين هاي شير شتر:

ويتامين هاي B1، B2، اسيد فوليك و اسيد پانتوتنيك در شير شتر، پايين و محتواي B6 و B12 شير شتر مشابه مقادير موجود در شير گاو مي باشد، اما نسبت به شير انسان بالاتر است.

شير شتر، نياسين و ويتامين C بيشتري نسبت به شير گاو دارد.

مواد مغذي موجود در شير شتر:

پروتئين هاي شير شتر اسيدهاي آمينه ي ضروري براي انسان را به ميزان رضايت بخش و حتي بالاتر از ميزان تعيين شده توسط موسسات FAO/WHO/UNU تأمين مي كنند.

شير شتر مي تواند حداقل پروتئين هاي ضروري روزانه ي انسان مخصوصاً اسيدهاي آمينه را تأمين كند، چون نيازهاي انسان در محيط هاي گرم و خشك بر پايه ي كالري كمتري است و پروتئين و آب نقش مهمي دارند، مقادير كمي شير شتر مي تواند نياز انسان را در اين مناطق تامين كند.

كمترين مقدار مورد نياز مواد معدني كلسيم و فسفات، 800 ميلي گرم در روز است كه با خوردن 5/2 و 4 فنجان شير شتر، به ترتيب كلسيم و فسفات تأمين مي شود.

همچنين شير شتر حاوي مواد معدني كم مقدار مثل آهن، روي، مس و منگنز مي باشد.

خصوصيات دارويي شير شتر:

شير شتر به صورت خام و به صورت محصولات تخميري براي درمان زخم معده، بي نظمي هاي بدن، اسهال، يبوست، زخم ها و حتي براي افزايش قدرت باروري تخمدان هم به كار رفته است.

شير تخميري shubat در هند، ليبي و قزاقستان براي درمان سل به كار رفته است.

همچنين درمان بيماري هاي سخت معده اي هم با استفاده از شير شتر گزارش شده است.

بيماران داراي هپاتيت نيز بعد از خوردن شير شتر عملكرد بدن شان بهبود پيدا مي كند.

شير شتر همچنين در درمان ديابت موثر بوده است كه به دليل حضور پروتئين شبه انسولين در شير شتر مي باشد.

در كشورهاي آفريقايي(مصر، سودان، كنيا و سومالي) اين اعتقاد در بين شتربانان وجود دارد كه مرداني كه شير شتر مي نوشند، قوي تر، تنومندتر و سريع تر هستند.

به دليل خواص بالاي اين شير، بعضي محققين نام " طلاي سفيد بيابان " را براي آن مطرح كرده اند.


چقدر شیر بنوشیم؟ - نازلی - 2011/08/24

چقدر شیر بنوشیم؟

[تصویر:  Glass-of-milk-2009.png]

---------------------------------------------

یکی از سوال‌هایی که ممکن است برای خیلی از خوانندگان پیش بیاید این است که حداکثر مصرف شیر در روز چند لیوان است؟ آیا کسی اجازه دارد که هر روز به جای آب هم شیر بنوشد یا نه؟

--------------------------------------------------------------------------------


دیده‌ایم افرادی را که به دلیل حرفه‌ای (ورزشکاران یا دست اندر کاران رشته تربیت بدنی) که دارند بیش از هر ماده غذایی به شیر، بها می‌دهند، گاهی گوشت نمی‌خورند اما بطری بطری شیر را خالی می‌کنند.



در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هر یک لیوان شیر، حدود 250 تا 300 میلی‌گرم، کلسیم دارد و نیاز افراد به کلسیم از 1 سالگی به بعد حداکثر 5/2 گرم است که این میزان برابر با مصرف 6 تا 10 واحد شیر و لبنیات در روز است.

حالا اگر کسی روزی 1 لیتر (4 لیوان) شیر همراه مقداری ماست، دوغ، پنیر و کشک بخورد، مشکلاتی برایش به وجود می‌آید. ضمن این که در جامعه‌ی ما کمتر کسی پیدا می‌شود که بیشتر از 10 واحد لبنیات در طول روز مصرف کند!



اما نکته مهم در مورد مصرف شیر و لبنیات و دریافت کلسیم این است که در بدن ما همیشه باید تعادلی بین دریافت کلسیم، سدیم، پتاسیم و منیزیم برقرار باشد. به عبارت ساده‌تر اگر افراد در طول روز به اندازه کافی میوه و سبزی مصرف نکنند و پتاسیم و منیزیم لازم را به بدنشان نرسانند و از طرف دیگر، مدام شیر و لبنیات بخورند و دریافت کلسیم‌شان بالا برود، خطر به هم خوردن نسبت در مایع فضای بین سلولی‌شان به وجود می‌آید و در نتیجه دچار گرفتگی عضلانی می‌شوند.

این مشکل به خصوص بیشتر برای ورزشکاران پیش می‌آید و آن‌ها نمی‌دانند که باید به متخصص تغذیه مراجعه کنند و تعادلی بین دریافت کلسیم، پتاسیم و منیزیم‌شان با مصرف میوه، سبزی و لبنیات کافی به وجود بیاورند.

***

حالا اگر این اتفاق برعکس بیفتد و دریافت منیزیم و پتاسیم روزانه یک فرد از طریق خوردن میوه‌ها و سبزیجات فراوان بالا برود و او در طول روز به اندازه کافی هم شیر یا سایر لبنیات را مصرف نکند تا کلسیم کافی به بدنش برساند، مشکل دیگری پیش می‌آید. در این صورت، ممکن است که فرد دچار تشنج بشود و نداند که این تشنج از کجا آمده است!

اگر افراد در طول روز به اندازه کافی میوه و سبزی مصرف نکنند و پتاسیم و منیزیم لازم را به بدنشان نرسانند و از طرف دیگر، مدام شیر و لبنیات بخورند و دریافت کلسیم‌شان بالا برود، خطر به هم خوردن نسبت در مایع فضای بین سلولی‌شان به وجود می‌آید و در نتیجه دچار گرفتگی عضلانی می‌شوند

با تمام این تفاسیر، با توجه به سرانه مصرف بسیار پایین شیر و لبنیات در کشورمان، به نظر نمی‌رسد که مشکلات اضافه دریافت کلسیم از طریق مصرف این گروه غذایی در بین مردم ما وجود داشته باشد و چون شیر مانند نان، قوت لایموت مردم محسوب نمی‌شود، قطعاً با برداشتن یارانه آن، نتایج فاجعه‌باری در کشورمان در اثر کمبود مصرف شیر و لبنیات رخ خواهد داد.

بنابراین امیدواریم مسوولین به این مهم توجه ویژه داشته تا گروه‌های آسیب پذیر نظیر کودکان، نوجوانان و خانم‌های باردار و شیرده کم‌ترین اثر منفی را به خاطر کم مصرف کردن شیر ببینند.

هر فرد باید روزانه چه قدر شیر بنوشد؟ [تصویر:  64512011022172916525022812313690428519212.jpg]

میزان شیر مورد نیاز افراد مختلف با هم تفاوت دارد:

* کودکان زیر 7 سال باید روزانه 5/1 لیوان شیر استفاده کنند.

* نوجوانان در سن رشد و بازه سنی 7 تا 12 سال باید دو لیوان شیر بنوشند.

* پسرها در سن بلوغ به 3 لیوان شیر در روز و دختران در این سن به 5/2 لیوان شیر در روز احتیاج دارند.

* خانم‌های شیرده و باردار باید روزی 5/3 لیوان شیر در رژیم غذایی خود داشته باشند و افراد بزرگ‌سال روزانه 2 لیوان شیر نیاز دارند.



البته به جای شیر می‌توان از مقادیر مشابه دیگر لبنیات نیز بهره برد. این گروه شامل موادی مانند: شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی است.



هر واحد از این گروه برابر است با یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 30 گرم پنیر یا یک چهارم لیوان کشک پاستوریزه یا 5/1 لیوان بستنی.



یک لیوان شیر معادل یک مسکن عمل می کند . - nahid - 2012/09/02

در یک لیوان شیر بیش از ۲۰ نوع ترکیب ضددرد، آنتی بیوتیک و هورمون رشد وجود دارد

متخصصان علوم پزشکی در کشورهای اسپانیا و مراکش می گویند نتایج یک تحقیق مشترک آنان نشان داده است که یک لیوان شیر بیش از ۲۰ نوع ترکیب مسکن و ضددرد، آنتی بیوتیک و هورمون رشد وجود دارد. آنان عنوان کردند که یک لیوان شیر معادل یک مسکن عمل می کند .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این متخصصان با استفاده از یک آزمایش فوق العاده حساس، مجموعه ای از مواد شیمیایی را که برای درمان بیماری ها در حیوانات و انسانها استفاده می شوند در نمونه های بدست آمده از شیر گاو، بز و شیر مادر پیدا کردند.

آنان عنوان کردند گرچه دوز این ترکیبات آنقدر پایین است که تاثیر مشهودی روی انسان ندارند اما نتایج این بررسی تایید می کند که چطور مواد شیمیایی ساخت دست بشر در تمام زنجیره های غذایی وارد می شوند. بیشترین مقدار این ترکیبات دارویی در شیر گاو پیدا شده است.

دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که یک لیوان شیر می تواند همچون مسکن و انتی بیوتیک عمل کند.

محققان در این آزمون بسیار حساس برای درمان بیماری ها نمونه شیر گاو و بز را مورد بررسی قرار دادند.

در این مطالعه به داشتن مواد دارویی هر کدام از شیرها پی برده شد و دریافتند شیر دارای مواد دارویی است.

کارشناسان معتقدند که برخی از این داروها و هورمون های رشد به دا م ها داده شده اند و یا از طریق غذا یا آلودگی در مزارع وارد شیر این حیوانات اهلی شده است.

متخصصان در این آزمایش می گویند از آنجا که نمونه های حاصل از دام های اسپانیا و مراکش حاوی این ترکیبات بودند به احتمال زیاد همین وضعیت در انگلیس و شمال اروپا نیز وجود دارد.

تحقیقات نشان داد شیر حاوی آثاری از مسکن‌های ایبوپروفن و ناپروکسن، همراه با آنتی بیوتیک تریکلوزان و برخی هورمون‌ها است .


این مطالعه در مجله “ کشاورزی و شیمی مواد غذایی ” به چاپ رسیده است.

شهریور ۱۰, ۱۳۹۱ - http://www.pezeshk.us/?p=28423


.:: انواع مختلف شیر را بشناسید ::. - nazanin - 2012/10/20

یک نوشیدنی سرشار از کلسیم است و به انواع مختلف تولید می‌شود که در این بخش از مجله پزشکی به شرح آن‌ها می پردازیم:

- شیرهای کم‌چرب، معمولی و پرچرب:
درصد چربی موجود در شیر بسته به نیاز تغذیه‌ای افراد خاص متفاوت است. افراد باید با توجه به نیازهای تغذیه‌ای خود یکی از انواع شیر را انتخاب ‌کنند. امروزه شیر با نسبت درصدهای متفاوت چربی موجود در بازار موجود است. مقدار چربی شیر استاندارد یا شیر معمولی در ایران 2/5 درصد است. شیر کم چرب حدود یک درصد و شیر پرچرب یا شیر کامل حدود 3/3 درصد چربی دارد. چربی شیر حاوی ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین A، کلسترول و اسیدهای چرب اشباع است.

ویتامین موجود در شیر برای رشد کودکان بسیار حائز اهمیت است. طبق آخرین توصیه سازمان جهانی بهداشت 25 تا 30 درصد از کل انرژی دریافتی روزانه افراد بالغ می‌تواند از روغن و چربی تامین شود که این مقدار شامل چربی شیر و لبنیات نیز می‌شود. مصرف شیر کم چرب خصوصا برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و افراد چاق به جای شیر معمولی توصیه می‌شود. به خاطر داشته باشید یک لیوان شیر (240 میلی لیتر) در صورت پرچرب بودن 150 کیلوکالری، در صورت داشتن چربی معمولی 120 کیلوکالری و در صورت کم چرب بودن 102 کیلوکالری تولید خواهد کرد.

- شیر کم لاکتوز:
به طور طبیعی حساسیت به قند شیر (لاکتوز) در برخی از بزرگسالان وجود دارد این حساسیت در اثر عدم ترشح آنزیم لاکتاز در روده انسان به وجود می‌آید. عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به قند شیر در اثر عدم هضم لاکتوز و باقیماندن آن در دستگاه گوارش و سپس تخمیر توسط باکتری‌های روده بزرگ موجب تولید گاز و اسید در لوله گوارش و بروز عوارض گوارشی مانند دل درد و تهوع می‌شود. اگر فردی دچار این عارضه است می‌تواند از سایر فراورده‌های شیری مانند ماست استفاده کند. همچنین اگر شیر قبل از مصرف گرم شود و یا هر روز به مقدار کم مصرف شود و به تدریج به مقدار آن اضافه شود، دستگاه گوارش آنزیم لاکتاز را تولید می‌کند و تحمل نسبت به شیر ایجاد خواهد شد.

امروزه با تغییر در فرمولاسیون شیر، تولید شیر کم لاکتوز و یا حتی بدون لاکتوز میسر شده است. خوشبختانه این فراورده در کشور ما نیز تولید می‌شود. شیر کم لاکتوز به راحتی قابل هضم است و برای تمام افراد جامعه مناسب است. در این فرآورده قند لاکتوز به قندهای ساده تبدیل شده است و به همین دلیل دارای طعم شیرین است.

- شیر غنی شده:
غنی سازی شیر عبارت است از افزودن یک یا چند ریز مغذی به شیر که با هدف مغذی کردن آن و مصرف توسط گروه‌های خاص که در معرض کمبود ریزمغذی‌ها قرار دارد، انجام می‌شود. غنی‌سازی شیر با ویتامین‌های آ،د،ب و یا املاحی مانند کلسیم و فسفر انجام می‌شود. در هر کشوری بسته به نوع کمبودهایی که در افراد وجود دارد، نوع و مقدار ویتامین‌ها و یا املاح اضافه شده به شیر تعیین می‌شود. در کشور ما غنی سازی شیر با ویتامین" د" انجام شده است. با مصرف یک لیوان شیر غنی شده با ویتامین "د" 25 تا 30 درصد نیاز افراد به این ویتامین برآورده می‌شود.

- شیر طعم‌دار:
به منظور ایجاد تنوع و تطابق به ذائقه مصرف کنندگان مختلف، شیرهای طعم‌دار تهیه شده‌اند. شیر کاکائو و شیرهای با طعم میوه از انواع این فراورده‌ها هستند که با اضافه کردن افزودنی‌های مجاز نظیر پودر کاکائو، شکر، کنسانتره یا آب میوه دارای کالری بیشتری است.

- شیرهای پاستوریزه:
پاستوریزاسیون از نظر صنعتی یعنی حرارت دادن شیر در دمای 71 تا 74 درجه سانتی‌گراد به مدت 40 ثانیه و یا 85 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 ثانیه. این دما برای از بین بردن میکروب‌های بیماری‌زا و کاهش بار میکروبی شیر مناسب است. شیر تولید شده با این روش باید در شرایط حمل زنجیره سرد منتقل و توزیع شود و مدت ماندگاری آن در یخچال 3 تا 4 روز است.

- شیرهای استریلیزه:
استریلیزاسیون از نظر صنعتی یعنی حرارت دادن شیر در دمای 110 تا 120 درجه سانتی‌گراد به مدت 10 تا 30 دقیقه و یا در دمای 135 تا150 درجه سانتی‌گراد به مدت چند ثانیه. این دما برای از بین بردن کلیه میکروب‌های بیماری‌زا و غیربیماری‌زا مناسب است. شیری که تحت این شرایط تهیه می‌شود مدت ماندگاری حدود 4 تا 6 ماه بدون نیاز به حفظ زنجیره سرد دارد. اما به محض باز شدن پاکت شیر باید در یخچال نگهداری شده و طی مدت 3 تا 4 روز مصرف شود.


RE: یک لیوان شیر معادل یک مسکن عمل می کند . - sargol - 2012/11/28


نوشین یک لیوان شیر در روز حافظه را تقویت می‌کند
کارشناسان می‌گویند: نوشیدن حداقل یک لیوان شیر در روز نه تنها ریزمغذی‌های اصلی و ضروری را به بدن شما می‌رساند بلکه درعین حال تاثیر مثبتی بر روی مغز و کارآیی ذهنی دارد.

به گزارش ایسنا، در یک مطالعه جدید معلوم شد افراد بزرگسالی که بیشتر از شیر و فرآورده‌های آن استفاده می‌کنند در مقایسه با افرادی که شیر نمی‌نوشند در تست‌های کارآیی مغز و حافظه خیلی بهتر عمل می‌کنند و بازده مطلوب‌تری دارند.

به گزارش شبکه خبری ای بی سی، متخصصان دانشگاه ماین پس از مطالعه روی بیش از 900 مرد و زن 23 تا 98 ساله و با انجام مجموعه‌ای از تست‌های مغزی به نتایج فوق دست یافتند.

این متخصصان در عین حال مقدار مصرف شیر را در شرکت‌کنندگان بررسی کردند. در نهایت معلوم شد احتمال شکست خوردن در آزمون‌های فوق در بین افرادی که عادت به نوشیدن شیر دارند 5 برابر کمتر است.

این بررسی هم چنین نشان داد افرادی که مرتب شیر می‌نوشند به طور کلی رژیم غذایی سالم‌تری دارند اما خاصیت این نوشیدنی مفید به طور مستقیم به مغز می‌رسد.

علاوه بر این، کلسیم که نقش اساسی در شکل ‌گیری و استحکام استخوان‌ها و سلامت دندان‌ها دارد، از مهم‌ترین ترکیبات موجود در شیر است. فسفر نیز که برای بسیاری از واکنش‌های شیمیایی بدن و فعال کردن آنزیم‌ها لازم است و در رشد و ترمیم بافتی دخالت دارد، جزو املاح مهم موجود در شیر است و به غیر از آن سدیم و پتاسیم که در تنظیم اسیدی و بازی بودن سلول‌های بدن نقش ایفا می‌کنند با مصرف شیر به میزان مناسبی وارد بدن می‌شوند.

درعین حال مطالعات زیادی وجود دارند مبنی بر این که مصرف شیر و لبنیات، خطر بیماری‌های قلبی ‌عروقی را کاهش می‌دهد. مردانی که بیشتر از دیگران شیر مصرف می‌کنند، کمتر دچار حملات قلبی می‌شوند. همچنین مصرف شیر کم‌ چرب به دلیل سرشار بودن از کلسیم میزان کلسترول بد را در خون کاهش داده و میزان کلسترول خوب را بالا می‌برد، اما فراموش نکنید که منظور از شیر در این مورد نوع کم چرب آن است.

این مطالعه در مجله «اینترنشنال دایری» به چاپ رسیده است.




افراط در مصرف شیر باعث کمبود آهن می‌شود
تغذیه > توصیه‌ها و آداب- همشهری آنلاین:
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرســه 2 تا 3 واحد است. اگر دانش‌آموز علاقه‌ای به خوردن شیر ساده ندارد می‌توان شیر طعم‌دار را به او توصیه کرد. مثلا" مقدار کمی پودر کاکائو (در حد یک قاشق مربا‌خوری در یک لیوان شیر و یا عسل) به شیر اضافه نمود تا طعم آن تغییر کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ؛ لیلا شوروزی متذکر شد: مقدار زیاد کاکائو به علت داشتن اگزالات از جذب کلسیم شیر جلوگیری می‌کند.

وی از جمله راههای دیگر خوراندن شیر به این دسته از فرزندان را این گونه توضیح داد: می‌توان شیر را در قالب غذاهایی مثل فرنی و شیر برنج به کودکان داد و یا از فرآورده‌های شیر مانند ماست، پنیر و کشک در وعده صبحانه، ناهار و شام یا بستنی در میان وعده استفاده کرد. افراط بیش از حد در خوردن شیر نیز به این دلیل که جایگزین سایر غذاهای اصلی می‌شود، کودک را در معرض خطر کمبود‌های تغذیه‌ای بخصوص کمبود آهن قرار می‌دهد.

شوروزی در ادامه اظهار داشت: برخی از کودکان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع می‌ورزند در حالی که مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است. لازم است به مادران توصیه شود در غذاهایی که مورد علاقه کودک است از گوشت چرخ شده استفاده کنند مانند ماکارونی ، کتلت، همبرگر و کباب که در منزل تهیه می‌شوند.

وی افزود: معمولا کودکان در این سنین تمایلی به مصرف سبزی‌های تازه ندارند. به مادران توصیه کرد: که سبزی‌های خام مثل هویج، گوجه‌فرنگی، کاهو، گل کلم و سبزی‌های پخته مثل چغندر پخته (لبو)، نخود‌فرنگی، لوبیا سبز و کدو حلوایی را به عنوان میان وعده به کودکان بدهند.




متخصصان تغذيه توصيه كردند:
برای کاهش مضرات آلودگی هوا، شیر و لبنیات بیشتری مصرف کنید

در شرایط آلودگی هوا برای کاهش صدمات به دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از این آلودگی، مصرف شیر و لبنیات را افزایش دهید.

به گزارش ایسنا، مصرف شیر و فرآورده‌های آن سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده می‌شود. از سوی دیگر به دلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتری‌های مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می‌کنند التهابات و بیماری‌های دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد. کاهش التهاب‌ها در مقابله با نقش رادیکال‌های آزاد که به صورت آلاینده‌ها وارد بدن شده‌اند، نقش موثری داشته به سلامت بدن کمک می‌کند.

به اعتقاد متخصصان تغذیه، مصرف دوغ و ماست‌های "پروبیوتیک" برای مقابله با آلاینده‌های هوا انتخاب بهتری به شمار می‌روند. آلاینده‌های موجود شامل ترکیبات مختلفی است که از طریق هوای تنفسی وارد بدن شده، آثار مخرب آن روی بافت‌های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق برجای مانده در طولانی مدت ابتلا به پوکی استخوان را تشدید می‌کند.

از سوی دیگر در زمان آلودگی هوا، جذب ویتامین "د" از طریق پوست به شدت کاهش می‌یابد. به همین دلیل در شهرهای بزرگ که معمولا هوای آلوده دارند، کمبود ویتامین "د" از شیوع بالایی برخوردار است. بر اساس آخرین تحقیق کشوری60 درصد زنان تهرانی به صور مختلف دچار کمبود ویتامین "د" هستند.

به گفته دکتر ربابه شیخ الاسلام مدیر پایگاه اطلاع رسانی علمی تغذیه و سلامت ایران، افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: به دلیل آن که گیرنده‌های فلزات دو ظرفیتی در بدن انسان به صورت رقابتی عمل می‌کند در صورتی که این گیرنده‌ها، قبلا با فلزات مورد نیاز بدن مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار می‌گیرد. یکی از راههای پیشگیری از آلودگی هوا مصرف بیشتر لبنیات و اشباع کردن این گیرنده‌هاست.

دکتر شیخ الاسلام، علاوه بر سایر اقداماتی که در شرایط وارونگی هوا برای مقابله با آثار مضر آلودگی بر سلامت می‌بایست انجام شود بر توجه به تغذیه مناسب تاکید کرد و افزود: تغذیه متعادل و مناسب با در دسترس قرار دادن مواد مغذی که هر یک به طریقی بافت‌های بدن را در برابر آثار مخرب ذرات آلاینده یاری می‌کنند، نقش موثری در حفظ سلامت بدن دارد.

دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه نیز توصیه می‌کند: در هوای آلوده، مصرف شیر افزایش یابد، زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزم و کلسیم، خنثی کننده سموم است.

این متخصص تغذیه افزود: سعی کنید، ماست و دوغ به مقدار فراوان بنوشید و اگر ماست با ذائقه شما سازگار نیست، دوغ رقیق را به همراه گل محمدی به دفعات زیاد مصرف کنید.

وی با تاکید بر مصرف فرآورده‌های شیری کم چرب در افرادی که مبتلا به بیماریهای قلبی- عروقی هستند، گفت: گروه شیر و لبنیات در هرم مواد غذایی به عنوان منابع خوب کلسیم و ویتامین "د" شناخته می‌شود. به همین دلیل، همواره برای پیشگیری و مقابله با گسترش پوکی استخوان بر مصرف شیر و لبنیات تاکید شده است.

هر ساله با آغاز سرد شدن هوا، افزایش آلودگی به خصوص در شهرهای بزرگ به موضوعی مهم تبدیل می‌شود. عوارض ناشی از افزایش آلاینده ها بر سلامت مردم، اهمیت توجه به این مشکل را بیشتر می‌کند.

هیدروکربورهای سرطان زا ناشی از سوخت ناقص مواد سوختی، انواع فلزات سنگین مثل سرب که با سوختن ترکیبات نفتی مثل بنزین و گازوئیل در هوا منتشر می‌شوند و گاز خطرناک منواکسید کربن از جمله این ترکیبات هستند. در اثر پدیده گلخانه‌ای در فصل سرما، این گاز به اضافه بقیه گازهای مضر به سطح زمین بر می گردندو وارد ریه های ما می‌شوند.

آلودگی هوا روی بافت‌های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق تاثیر فراوانی دارد. همچنین مطالعه اخیر محققان علوم پزشکی نشان می‌دهد؛ افراد جوانی که در مناطق آلوده به دود زندگی می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی قرار دارند.

آلودگی هوا همچنین بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ ناشی از آن را زیاد می‌کند. این اتفاق معمولا در افراد مستعد بیماری قلبی عروقی مانند کسانی که بیش از 60 سال دارند یا کسانی که سابقه نارسایی قلبی دارند، رخ می‌دهد. همچنین کسانی که دچار ناراحتی ریوی مزمن به خاطر استعمال سیگار هستند یا دیابت دارند، بیش از دیگران در معرض خطرات قلبی عروقی ناشی از آلودگی هوا قرار دارند.



یک لیوان شیرضدام اس وسرطان - sargol - 2013/01/11




يـك ليوان ضد ام‌اس و سرطان


ويتاميني كه بدن شما را واكسينه مي‌كند يـك ليوان شیر ضد ام‌اس و سرطان هميشه شنيده‌ايم كه حتي يك ليوان شير هم مي‌تواند ويتامين D مورد نياز بدن را تامين كند اما آيا به‌راستي همين يك ليوان شير براي جذب مقدار كافي و نياز كامل بدن به اين ويتامين كافي است؟

آيا شرط داشتن استخوان‌هايي سالم، تنها مصرف شير آن هم يك ليوان در طول روز است؟ اصلا نقش ويتامين‌ها به‌ويژه ويتامين D در زندگي روزمره ما چيست؟ كمبود اين ويتامين‌ها چه خطراتي را به‌دنبال دارد؟ براي يافتن پاسخ سوال‌هاي خود، با ما وارد دنياي ويتامين‌ها شويد. ويتامين D جزو آن دسته از موادي است كه براي بدن بسيار مفيد است و طبق تحقيقات دانشكده‌هاي مختلف پزشكي در سراسر جهان، بدن هر فرد در طول روز بايد فرآيند جذب ويتامين D را داشته باشد زيرا اين ويتامين با اثر گذاشتن روي بيش از 2هزار ژن، باعث مقاوم شدن دستگاه ايمني در برابر بيماري‌هاي مختلف از جمله افسردگي و حتي سرطان مي‌شود. طبق مطالعات انجام شده، زنان نسبت به مردان بيشتر از كمبود ويتامينD و مشكلات ناشي از آن رنج مي‌برند. ضدسرطانويتامين‌D با تنظيم رشدونمو سلول‌ها آن‌ها را هميشه در حالت عادي نگه مي‌دارد و اگر سلولي به‌صورت غيرطبيعي رشد كند، اين ويتامين تلاش مي‌كند تا آن را دوباره به حالت عادي بازگرداند يا در شرايط حادتر با قطع تغذيه سلول باعث مرگ آن مي‌شود، در نتيجه از رشد غيرطبيعي سلول‌ها جلوگيري مي‌كند. بدون ويتامين D بدن سرعت كافي براي متوقف‌كردن فعاليت‌هاي مشكوك از قبيل رشد غيرطبيعي سلول‌ها را ندارد، بنابراين كمبود ويتامين D يعني گشوده شدن دري روي بيماري‌هاي مختلف از جمله سرطان. البته مقاومت بدن در برابر سرطان‌هاي مختلف متفاوت است و سرطان‌هايي مانند سرطان روده بزرگ و سينه حتي با وجود ويتامين D هم طول درمان سختي خواهند داشت اما به‌طور كلي، ميزان مرگ‌ومير در افرادي كه مصرف ويتامين D بيشتري دارند بسيار كمتر از ساير افراد است. شير بخوريد ام‌اس نگيريد اين ويتامين نقشي بسيار كليدي در مقاومت دستگاه ايمني و در نتيجه جلوگيري از ابتلا به بيماري‌هايي مانند ‌ام اس و پاركينسون دارد. تحقيقات گسترده در اين زمينه نشان مي‌دهند، نزديك به يك ميليارد نفر در سراسر جهان دچار كمبود ويتامين D هستند و دانشمندان معتقدند، خطر ابتلا به بيماري‌هاي ناشي از كمبود اين ويتامين در زنان بسيار شايع‌تر از مردان است.كارشناسان معتقدند، بدن براي ‌ابتلا نشدن به بيماري‌هايي مثل ‌ام‌اس به مصرف بين 25 تا 50 ميكروگرم ويتامين D در روز نيازمند است و افرادي كه بيش از ديگران در معرض خطرهستند، بايد با مصرف مكمل‌ها اين كمبود را در خود جبران كنند.ويتامين D تنها نوع ويتاميني است كه هورمون نيز محسوب مي‌شود. اين ويتامين براي محكم كردن استخوان‌‌ها و دندان‌ها مفيد بوده و همچنين به حفظ قدرت عضلاني و جذب كلسيم بدن كمك مي‌كند. وقتي شما كمبود كلسيم يا ويتامين D داشته باشيد، استخوان‌هاي‌تان ترك خورده يا مي‌شكنند اما كمبود اين ماده ممكن است مشكلات ديگري مانند پوكي استخوان، راشيتيسم و... هم به بار آورد.كمبود ويتامين D خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي را 2 برابر افزايش مي‌‌دهد. اشخاصي كه ميزان دريافت ويتامين D در آن‌ها ضعيف است بيشتر از ديگران در معرض ابتلا به بيماري ديابت، چاقي، بيماري‌هاي قلبي و عروقي و فشار خون قرار دارند.هميشه حال‌تان بد است؟تحقيقاتي كه توسط دانشمندان و كارشناسان به ثبت رسيده، تاييد‌كننده ارتباط بسيار زياد كمبود ويتامين D و ساير اختلالات رواني هستند. علل زمينه‌اي كمبود ويتامين D مانند مواجهه كم با نور خورشيد و كمبود دريافت ويتامينD مي‌توانند به‌طور ثانويه منجربه بروز افسردگي شوند، علاوه‌براين كمبود ويتامينD موجب افزايش ميزان هورمون پاراتيروئيد در خون نيز مي‌شود. محققان معتقدند، علائم افسردگي پس از فعاليت بيش‌ازحد غده پاراتيروئيد، نمايان مي‌شود و پس از درمان اختلالات اين غده هم از بين مي‌رود. جذب اين ويتامين به ميزان كافي باعث تنظيم حالت بدن و عملكرد مغز شده و بنابراين خطر ابتلا به افسردگي در افراد را تا حد زيادي كاهش مي‌دهد. گفتني است، علائم افسردگي در نزديك به ۱۳درصد سالمندان بروز پيدا مي‌كنند. Bartarinha.ir
برترین مجله اینترنتی ایران







RE: فواید و مقدار مصرف انواع شیر - شيدا رها - 2013/10/06

برای کاهش وزن، بعد از ورزش این نوشیدنی را بنوشید

این نوشیدنی به سوزاندن چربی ها کمک می کند.

محققان با انجام آزمایش هایی دریافتند نوشیدن شیر پس از ورزش علاوه بر فواید بسیاری که در حفظ سلامت عمومی بدن دارد، سبب سوزاندن چربی در افراد دارای اضافه وزن و رسیدن به تناسب اندام می‌شود.

محققان دانشگاه مک مستر در همیلتون ایالت اونتاریو، ۵۶ مرد ۱۸ تا ۳۰ ساله را طی یک دوره ۱۲ هفته‌ای بررسی کردند. برای این افراد برنامه ورزشی بلند کردن وزنه، طی پنج روز در هفته ارایه شد. شرکت کنندگان در این مطالعه به سه گروه تقسیم شدند:
گروه اول) پس از ورزش، دو لیوان شیر کم چربی مصرف کردند.
گروه دوم) پس از ورزش، نوشیدنی سویا (با‌‌ همان میزان پروتئین و انرژی موجود در شیر) مصرف کردند.
گروه سوم) پس از ورزش، نوشیدنی کربوهیدراتی مصرف کردند.

بعد از ۱۲ هفته معلوم شد گروهی که شیر نوشیده بودند، حدود یک کیلوگرم چربی و گروهی که کربوهیدرات مصرف کرده بودند، نیم کیلوگرم چربی از دست داده بودند، اما آنهایی که نوشیدنی سویا خورده بودند، چربی از دست نداده بودند. در عین حال گروهی که شیر نوشیده بودند، در مقایسه با آنهایی که سویا مصرف کرده بودند ۴۰ درصد یا ۱۱۳۵ گرم به حجم ماهیچه‌ای خود افزوده بودند. علاوه بر این گروهی که شیر مصرف کرده بودند، ۳۶ درصد یا ۱۵۰۰ گرم حجم ماهیچه‌ای بیشتر نسبت به گروه مصرف کننده نوشیدنی کربوهیدرات پیدا کرده بودند.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
منبع : جام جم سرا