خواص پرتقال - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: خواص پرتقال (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D9%BE%D8%B1%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84) |
.:: همه چیز در مورد خواص پرتقــــــال ::. - nazanin - 2012/10/20 یكی از قدیمیترین میوههائی است كه بشر از آن استفاده میكرده است و در حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح كنفوسیوس از آن نام برده است. در حال حاضر بیشتر از ۲۰۰ نوع پرتقال در آمریكا كشت میشود و آمریكا نصف كل محصول پرتقال دنیا را تولید میكند. پرتقال اولیه، كوچك، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربیت مهندسی ژنتیكی و همچنین انتخاب نوع بهتر و كود كافی درشت تر و شیرین تر شده است. پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافت. تركیبات شیمیائی پرتقال یكی از غنیترین منابع ویتامین C میباشد. البته باید دقت كرد كه ویتامین C در اثر سرما و گرمای زیاد از بین میرود. اسانسی كه از گلهای پرتقال گرفته میشود بهنام روغن نرولی Neroli Oil معروف است كه دارای بوئی بسیار مطبوع بوده و خیلی گران است و در عطر سازی از آن استفاده میشود. خواص داروئی مؤسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریكا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت كه علت اینكه سرطان معده در آمریكا كمتر از نقاط دیگر است این است كه مردم آمریكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف میكنند. البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است. ۱. دانشمندان سوئدی كشف كردهاند كه خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری میكند. ۲. خوردن پرتقال كلسترول را پائین میآورد. ۳. پوست سفید پرتقال و ورقههای نازك بین قسمتهای داخل پرتقال بهترین دارو برای كاهش كلسترول خون است. ۴. اسانس پرتقال ضد عفونتهای میكروبی است. ۵. پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است. ۶. پرتقال ضد سم، ادرارآور و نرمكننده سینه و ضد استفراغ است. ۷. جوشانده برگهای پرتقال برای شستشوی ورمها و كاهش درد مفید است. ۸. خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرامبخش است. ۹. اسانس پرتقال را برای ضد عفونی كردن بهكار میبرند. ۱۰. پرتقال خون را تمیز میكند. ۱۱. برای برطرف كرده چین و چروك صورت و شادابی آن قسمت خوراكی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب بشوئید. ۱۲. از پرتقال برای كم كردن وزن میتوانید استفاده كنید. طرز استفاده بدین صورت است كه یك عدد پرتقال و ۳ عدد لیموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسیم كنید بعد آن را داخل دیگی ریخته و به آن نیم لیتر آب اضافه كنید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس سه قاشق عسل بان اضافه كرده و مجددا به مدت ۵ دقیقه بجوشانید و آن را صاف كنید. از این شربت ۳ فنجان در روز بنوشید. تا وزن شما به مقدار ایده آل درآید. ۱۳. پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیائی به بدن میدهد و برای كسانیكه گوشت زیاد مصرف میكنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است. ۱۴. برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است كه پوست زرد رنگ آن را بگیرید و با پوست سفید و پرههای داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد كه اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی میكند. ۱۵. خواص گفته شده فقط منحصر به پرتقال طبیعی و رسیده میباشد و آب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر ماركتها این خواص را ندارند. RE: .:: همه چیز در مورد خواص پرتقــــــال ::. - pariya - 2012/10/20 فکر میکنم تمام مرکبات کمابیش چنین خواصی داشته باشند. یعنی خوردن آب پرتقال های آماده هیچ ویتامین یا تاثیره مثبتی نداره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ پرتقال: بمب ویتامین - chipchip - 2013/01/05 پرتقال: بمب ویتامین آبدار، شیرین یا کمیترش، بمب ویتامین C. یک میوهی ایده آل برای خوردن و لذت بردن و در عین حال «ویتامین گیری». بله پرتقال را میگوییم. پرتقال از خانوادهی مرکبات است و محفل شبهای زمستانی را به یادماندنیتر میکند. حالا که فصل پرتقال است حسابی از این میوهی نارنجی خوشمزه استفاده کنید. با ما همراه باشید تا گشتی در دنیای این میوه نارنجی پوش خوشمزه بزنیم. بهتر است بدانید که... هزاران سال پیش آسیاییها اولین مردمانی بودند که پرتقال کشت کردند. حول و حوش قرن پانزدهم میلادی بود که پرتقال وارد اروپا شد. در واقع این کریستف کلمب عزیز بود که بذر درخت پرتقال را در جزایر کارائیب کاشت. در قرن شانزدهم میلادی کاوشگران اسپانیایی پرتقال را به فلوریدا بردند و بعد از آن یعنی دو قرن بعد پای این میوه به کالیفرنیا رسید. در هر حال امروزه همه جا هست و همه میتوانند از طعم و فواید آن استفاده کنند. ارزش غذایی پرتقال باید بگوییم که صد گرم پرتقال بدون پوست حاوی ارزش غذایی زیر میباشد: کالری: 47 چربی: 0 کلسترول: 0 گلوسید: 12 گرم فیبرهای غذایی: 2 گرم پروتئین: 1 گرم ویتامین آ : 225 واحد بینالمللی برابر با 4 درصد نیاز روزانهی ما به این ویتامین ویتامین ث: 53.2 میلی گرم معادل 89 درصد نیاز روزانهی ما ویتامین ای: 0.2 میلی گرم معادل یک درصد نیاز روزانه تیامین (ویتامین ب١) : 0.1 میلی گرم معادل 6 درصد نیاز روزانه نیاسین (ویتامین ب٣) : 0.3 درصد معادل 3 درصد نیاز روزانه ویتامین ب 6 : 0.1 میلی گرم معادل 3 درصد نیاز روزانه فولات (ویتامین ب٩) : 30 میکروگرم معادل 8 درصد نیاز روزانه اسید پانتوتنیک (ویتامین ب٥) : 3 میلی گرم کولین: 8.4 میلی گرم کلسیم : 40 میلی گرم معادل 4 درصد نیاز روزانه آهن : 0.1 میلی گرم معادل 1 درصد نیاز روزانه منیزیم : 10 میلی گرم معادل 2 درصد نیاز روزانه فسفر: 14 میلی گرم معادل 1 درصد نیاز روزانه پتاسیم : 181 میلی گرم برابر 5 درصد نیاز روزانه سلنیوم : 0.5 میکروگرم معادل 1 درصد نیاز روزانه آب : 86.7 گرم حالا که گفتیم زیر این پوست نارنجی چه خبر است میرسیم به خواص این میوهی آبدار خوشمزه. پرتقال: مواد مغذی درمان گر نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهد مواد مغذی موجود در پرتقال خواص درمانی دارند. این مواد مغذی عبارتند از فلاوونونها، آنتوسیانینها، اسید هیدروکسی سینامیک و یک گونه ای از پولیفنولها. زمانی که این مواد مغذی در کنار ویتامین C موجود در این میوه قرار میگیرد خواص درمانی آن بیشتر میشود. نتایج همین پژوهشها نشان میدهد که این مواد مغذی خواص ضد التهابی دارند و همچنین قادرند فشار خون و میزان کلسترول را کاهش دهند. توجه داشته باشید بیشتر این مواد مغذی در پوست و لایهی گوشت سفید داخل آن قرار دارند تا در قسمت آبکی آن. برای همین زمانی که آب این میوه گرفته میشود بیشتر این مواد مغذی از بین میرود. پرتقال:منبع ویتامین C و تقویت کنندهی سیستم ایمنی بدن بدون شک شما میدانید که پرتقال منبع ویتامین C است. اما آیا میدانید که ویتامین C و پرتقال چه تأثیر شگرفی روی سلامت ما میگذارند؟ ویتامین C آنتی اکسیدان بسیار قوی و مهمی است که رادیکالهای آزاد را خلع سلاح میکند. متأسفانه آسیبهایی که رادیکالهای آزاد به سلول و DNA میرساند باعث ابتلا به سرطان میشود. در عوض جذب میزان زیادی ویتامین C خطر ابتلا به این سرطانها مانند سرطان کولون را کاهش میدهد. از این گذشته ویتامین C از التهابهایی که همین رادیکالهای آزاد در بدن ایجاد میکنند جلوگیری میکند. برای همین میتواند از شدت بیماریهای التهابی مانند آسم، آرتروز و روماتیسم بکاهد. پس حواستان باشد برای کاهش التهاب سلولها و آسیبهای وارده به DNA میزان ویتامین C بدنتان را بالا ببرید. مصرف پرتقال یکی از بهترین روشهای پر کردن باک این ویتامین میباشد. حواستان باشد رادیکالهای آزاد همچنین باعث اکسید شدن کلسترول خون میشوند. در این صورت کلسترول به جدارهی رگهای خونی میچسبد و کم کم تبدیل به جرمهایی میشود که در نهایت رگها را مسدود کرده و جلوی گردش خون را میگیرد. متأسفانه زمانی که این اتفاق میافتد ایست قلبی یا سکتهی مغزی غیر قابل اجتناب است. از آنجایی که ویتامین C قادر است اثرات منفی رادیکالهای آزاد را خنثی کند برای همین میتواند از اکسید شدن کلسترول نیز پیشگیری کند. اگر به سلامت رگها، قلب و مغزتان فکر میکنید پس بهتر است از این میوهی آبدار خوشمزه غافل نشوید. مرکبات: خداحافظ سرطان و بیماریهای قلبی نتایج بررسیهایی که محققان استرالیایی انجام دادند و در سال 2003 با عنوان «فواید مرکبات» در 248 صفحه به چاپ رسید نشان میدهد مصرف مرکبات شما را در برابر برخی از انواع سرطانها ایمن میکند. مرکبات که پرتقال هم جزوی از آنهاست از ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان مری، دهان، حلق و سرطان معده پیشگیری به عمل میآورد. نتایج این بررسیها نشان میدهد که مصرف پرتقال و مرکبات دیگر خطر ابتلا به سرطانها را بین 40 تا 50 درصد کاهش میدهد. علاوه بر این گزارش سازمان جهانی سلامت با عنوان «تغذیه و پیشگیری از بیماریهای مزمن» منتشر شده است نشان میدهد مصرف مرکبات همچنین از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکند. به خاطر اینکه: * مرکبات حاوی فولات هستند که برای کاهش میزان هموسیستئین یکی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. * پتاسیم موجود در این میوه ها به کاهش میزان فشار خون کمک میکند. برای همین جلوی مشکلات قلبی عروقی را میگیرد. * ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئیدهای موجود در مرکبات قادر هستند محافظ سلامت قلب و عروق ما باشند. نتایج پژوهشهای آمریکایی هم نشان میدهد مصرف یک واحد میوه و سبزیجات بیشتر در روز خطر سکتهی مغزی را 4 درصد کاهش میدهد. این در حالی است که اگر یک واحد مرکبات بیشتری در روز مصرف شود خطر این بیماری به میزان 19 درصد کاهش مییابد. از آنجایی که ویتامین C قادر است اثرات منفی رادیکالهای آزاد را خنثی کند برای همین میتواند از اکسید شدن کلسترول نیز پیشگیری کند. اگر به سلامت رگها، قلب و مغزتان فکر میکنید پس بهتر است از این میوهی آبدار خوشمزه غافل نشوید از این گذشته توجه داشته باشید که مصرف مرکبات تأثیر خوبی در بهبود آرتریت، آلزایمر، آسم، بیماری پارکینسون، دژنراسیون ماکولای چشم، دیابت، وبا، ورم لثه، آب مروارید و غیره دارد. به عقیدهی محققان مواد غذایی سرشار از مواد مغذی، کم چرب با شاخص گلیسمی پایین مانند مرکبات جلوی ابتلا به چاقی و چاقی مفرط را میگیرد و به این ترتیب خطر بیماریهای قلبی، برخی از سرطانها، دیابت، فشار خون بالا و سکتهی مغزی نیز کاهش مییابد. یک عدد پرتقال حاوی بیش از 170 نوع مواد مغذی متفاوت است. بیشتر این مواد مغذی خواص ضدالتهابی دارند، تومورها را نابود میکنند و از تشکیل لختههای خونی پیشگیری میکنند. مواد مغذی موجود در پرتقال به خصوص پولیفنولهای آن خواص آنتی اکسیدانیِ بسیار قوی دارد، ضد ویروس و ضد آلرژی است و با سلولهای سرطان زا مقابله میکند. پرتقال، دشمنی بر علیه سرطان - chipchip - 2013/01/23 از نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامینC می دانند و جالب آنكه پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذی تر از پرتقال است. كارشناسان مؤسسه ملی سرطان آمریكا معتقدند موارد سرطان معده در آمریكا تقریباً كم است، زیرا در تمام ماه های سال پرتقال و مركبات در دسترس همه قرار دارد و بیشتر مردم آنها را مصرف می كنند. ویتامینC یكی از عوامل مهم مهاركننده سرطان است به طوری كه این ویتامین را دشمن نیرومندی بر علیه یكی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین ها(Nitrosamies) می شناسند. مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده ، در پیشگیری از انواع دیگر سرطانها نیز مؤثر است. از جمله سرطان مری در اشخاصی كه زیاد پرتقال می خورند، 50 درصد كمتر از اشخاصی است كه آن را كمتر مصرف می كنند و یا اصلاً نمی خورند. همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف كنندگان پرتقال در پایین ترین حد قرار دارد. محققان دریافته اند كه پرتقال و سایر مركبات در پایین آوردن كلسترول خون نیز مؤثرند و این خاصیت مدیون وجود پكتین(Pectin) یا ماده الیافی پوست و ورقه های نازك مابین پره های پرتقال است. در مواردی كه هدف كاهش كلسترول و تأمین سلامت شریان ها باشد، برای استفاده از حداكثر نیروی درمانی پرتقال، توصیه می شود كه پرتقال را با لایه سفید رنگ زیر پوست و لایه های نازك داخل پرتقال كه حاوی پكتین هستند مصرف كنید. پیشگیری از عفونت های ویروسی از خواص دیگر پرتقال است كه در عصاره آن وجود دارد. دانشمندان این خاصیت را فقط به دلیل ویتامینC موجود در آن نمی دانند، بلكه معتقدند كه ممكن است یك تركیب ناشناخته ضد ویروسی نیز در عصاره پرتقال موجود باشد. لازم است بدانید كه یك لیوان آب پرتقال دارای 120 میلی گرم ویتامین Cیعنی دوبرابر مقدار توصیه شده در روز است و علاوه بر آن دارای مقادیری كلسیم، پتاسیم، نیاسین و اسید فولیك است. آب پرتقال سرشار از الیاف (فیبر) است، به ویژه اگر با (Pulpe) یا گوشت میوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه كه سردتر باشد و در یخچال نگهداری شود ویتامین Cآن بیشتر حفظ خواهد شد. [b]تركیب شیمیایی پرتقال از تجزیه قسمت خوراكی 100 گرم پرتقال علاوه بر آب، مواد زیر به دست می آید: 75 واحد بین المللی ویتامینA 25 میلی گرم یتامینB 50 میلی گرم یتامینC 05/ تا 5/1 گرم پروتئین 5/5 تا 7/9 گرم موادقندی 2/0 گرم سلولز اینوریتول، پكتین، لیگنین، هورمون های نمو، اسانس ها، آنزیم های پروكسیداز، موادمعدنی شامل: سدیم 3 میلی گرم، منیزیوم 12 میلی گرم، فسفر22 میلی گرم، گوگرد10 میلی گرم، كلر3 میلی گرم، پتاسیم 187 میلی گرم، كلسیم 43 میلی گرم، منگنز05/0 میلی گرم، مس 04/0 میلی گرم و روی 17/0 میلی گرم. آب پرتقال صحیح چگونه به دست می آید؟ پرتقال را پوست كنده، البته مانند پوست كندن یك سیب، یعنی پوست دوم سفید رنگ روی آن بماند و بعد به قطعات كوچك ببرید و در ماشین آب میوه گیری بیندازید، درست مثل زمانی كه می خواهید آب هویج بگیرید. آب پرتقال شما باید شیری رنگ باشد و نه كاملاً نارنجی ( از دیدگاه طب نتروپت و درمان های طبیعی). فشار خون بالا و نوشیدن آب پرتقال افرادی كه فشار خونشان بالاست و برای كنترل آن دارو مصرف می كنند، به احتمال زیاد به دلیل استفاده از داروهای ضد فشار خون و یا به دلیل بالابودن سدیم در بدنشان، پتاسیم آنها از حد طبیعی(5-5/3) پائین تر آمده و مشكلاتی در وضع سلامت آن به وجود می آورد. این بیماران باید به طور مرتب پتاسیم خونشان را مورد آزمایش قرارداده و كاملاً زیر نظر باشند. البته درمان كمبود پتاسیم به طور مصنوعی امكان پذیر است و با تجویز پزشك صورت می گیرد، ولی این بیماران باید همیشه در تغذیه روزانه خود از موادغذایی حاوی پتاسیم بالا استفاده كنند. آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یك لیوان بزرگ آب پرتقال حدود 350 میلی گرم پتاسیم وجود دارد. میوه های زرد مانند موز- انواع مركبات- زردآلو- هلو- انگور- خرما و طالبی نیز دارای پتاسیم فراوان هستند، ولی چون آب پرتقال كالری كمتری دارد مناسب تر است، زیرا مواد خوراكی كه كالری زیاد تولید می كنند برای مبتلایان به فشار خون مناسب نیستند. توصیه هایی درباره مصرف پرتقال 1- آب پرتقال با مزه شیرین متمایل به ترش، سرشار از انواع ویتامین ها می باشد، مخصوصاً از نظر مقدار ویتامینC بسیار غنی است؛ بنابراین توصیه می شود به منظور تأمین ویتامینC و ایجاد نیرو و مقاومت در مقابل انواع بیماری ها، در طول 24 ساعت به میزان یك تا دو لیوان از آب پرتقال بنوشید. هر 28 گرم پرتقال حاوی 11 كیلوكالری ارزش انرژی زایی است. 2- آب پرتقال به علت دارابودن پروتئین و كلسیم قابل جذب و نیز قند كافی، یك ماده مغذی و مقوی محسوب می شود كه می توان به منظور تقویت عمومی بدن از آن استفاده نمود. 3- وجود هورمون های نمو، كلسیم، فسفر، آهن، ویتامینA و ویتامین C در پرتقال، شرایط لازم را برای رشد ونمو استخوان ها و عاج سازی به منظور استحكام دندان ها فراهم می كند؛ برای تقویت و رشد اطفال و نیز تأمین موادلازم بدن، مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می شود. 4- مصرف پرتقال به دلیل این كه حاوی موادمعدنی كافی به ویژه پتاسیم است، منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز می شود و از این طریق سموم بدن دفع می گردد؛ در نتیجه انسان را با نشاط می سازد. لازم به ذكر است آن عده از بیماران آسمی، رماتیسمی و پوستی كه روزانه مقداری تركیبات كورتون مصرف می كنند برای جلوگیری از خیز و عوارض دیگر، پیوسته باید مقداری پتاسیم مصرف كنند كه البته طبیعی ترین راه، مصرف پرتقال است. 5- در فصولی كه پرتقال فراوان است، بهترین و طبیعی ترین راه مبارزه با یبوست خوردن روزانه یك تا دو لیوان آب پرتقال است. 6- قبل از این كه پرتقال كاملاً رسیده شود، با فشردن قسمت خارجی پوست پرتقال تازه، اسانس پرتقال به رنگ زرد و بوی معطر و طعم ملایم جدا می شود كه از آن در تهیه ادكلن، محلول های زیبایی و معطر كردن شربت های طبی استفاده می نمایند. 7- اسانس پرتقال خاصیت ضدعفوی كنندگی دارد؛ بنابراین در تهیه پمادهای ضدعفونی كننده به كار می رود. 8- پرتقال بهترین محرك برای افزایش اشتها است؛ به همین دلیل سعی كنید آن را قبل از غذا میل كنید نه بعد از آن.[/b] RE: خواص پرتقال - نازلی - 2013/11/13 عطر پرتقال، بوی نارنگی: خداحافظ بیماری مرکبات برای مقابله با بیماریهای مزمن کلاً میوههای پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C هستند و مرکبات در صدر لیست این میوهها قرار دارند. بوی نارنگی، عطر پرتقال، شیرینی لیموشیرین و غیره. کیست که از خوردن یک پرتقال آبدار شیرین لذت نبرد؟ اصلاً سوپ بدون چکاندن لیموترش چه صفایی دارد؟ میانهتان با گریپفروت چطور است؟ زنگ تفریحها و یواشکی نارنگی خوردنهای مدرسه یادتان هست؟ یادتان هست چه بویی میپیچید وسط کلاس؟ یادتان هست چطور بویش را میبلعیدیم و از طعمش لذت میبردیم؟ بگذریم از نوستالژی زنگ تفریحهای دههی شصت و بوی نارنگیهایش! کلاً خانوادهی مرکبات پرخاصیت هستند و برای این فصل فوقالعاده. به خاطر اینکه در وهلهی اول سرشار از ویتامین مورد نیاز روزهای سرد هستند یعنی ویتامین C. با ما باشید تا بگوییم مرکبات چگونه از شما در برابر بیماریهای مزمن محافظت میکنند. اصلیترین مشخصهی غذایی مرکبات چیست؟ کلاً میوههای پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C هستند و مرکبات در صدر لیست این میوهها قرار دارند. پوست کلفت مرکبات از ویتامین C در برابر هوا و نور محافظت کرده و اجازه نمیدهد از بین برود. خوشبختانه مرکبات میوهها مقاومی هستند و حتی مدتها بعد از چیده شدن هم سالم و قابلاستفاده باقی میمانند. پس برای اینکه این روزها ویتامین C مورد نیاز بدنتان را به خوبی جذب کنید از مصرف مرکبات غافل نشوید. این ویتامین سیستم ایمنی بدنتان را قوی کرده و شما را از گزند بیماریها دور میکند. علاوه بر ویتامین C، مرکبات حاوی چه عناصر مغذی دیگری هستند؟ یکی دیگر از مشخصههای بارز مرکبات این است که سرشار از فلاوونوئیدها هستند که ترکیباتی از خانواده پولیفنولها محسوب میشوند. این ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی با ویتامین C و اسیدهای ارگانیک همکاری خوبی دارند و دست به دست آنها باعث تقویت بدن شده و رادیکالهای آزاد را ناکار میکنند. رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که به سلولهای بدن ما آسیب میرسانند. توجه داشته باشید که فلاوونوئیدها و ترکیبات معطری که در پوست مرکبات وجود دارند نقش موثری در سلامت رگها و مویرگها ایفا میکنند. برای همین هم در ساخت داروهای محافظتکننده از رگهای خونی مورد استفاده قرار میگیرند. پوست کلفت مرکبات از ویتامین C در برابر هوا و نور محافظت کرده و اجازه نمیدهداز بین برود. خوشبختانه مرکبات میوهها مقاومی هستند و حتی مدتها بعد از چیده شدن هم سالم و قابلاستفاده باقی میمانند. پس برای اینکه این روزها ویتامین C مورد نیاز بدنتان را به خوبی جذب کنید از مصرف مرکبات غافل نشوید آیا مرکبات از ابتلا به بیماریهای مزمن پیشگیری میکنند؟ مرکبات نیز همانند میوهها و سبزیجات دیگر سرشار از آنتیاکسیدانهای قوی هستند که از ابتلا به سرطان پیشگیری میکنند. به نظر میرسد که ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در مرکبات از ابتلا به سرطان معده (دومین سرطان شایع در سرتاسر جهان) و سرطان گلو جلوگیری میکنند. از طرف دیگر ترپنهای مرکبات آنزیمهای مقابلهکننده با عوامل سرطان زا را فعال تر میکنند. باید بدانید که مرکبات حاوی میزان قابلتوجهی ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک نیز میباشند که برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مفید است. اسیدفولیک باعث کاهش میزان هموسیستئین خون میشود. این اسیدآمینه یکی از عواملی است که خطر ابتلا به بیماریها قلبی عروقی را بالا میبرد. آیا ترشی مرکبات حالت اسیدیتهی بدن را بالا میبرد؟ معمولاً رژیم غذایی ما حاوی میزان زیادی گوشت قرمز و غلات هست که حالت اسیدی بدن را بالا میبرند. اما باید بدانید که اسیدهای ارگانیک موجود در مرکبات (اسیدهایی که طعم ترشی به مرکبات میدهند) برعکس عمل میکنند و بدن را به سمت قلیایی شدن میبرند. در واقع این اسیدها در ترکیب با املاحی مانند پتاسیم، بیکربناتهایی تشکیل میدهند که حالت اسیدی بدن را کاهش میدهند. خوشبختانه این خاصیت مرکبات به ویژه برای مقابله با پوکی استخوان مفید است. باید بدانید که اگر حالت اسیدی بدن بیشتر شود بدن برای حفظ تعادل حالت بازی -اسیدی خود دست به دامان کلسیم موجود در استخوانها میشود. یعنی از کلسیم استخوانها برداشت میکند و این مسئله هم به پوکی استخوان منجر میشود. در واقع مرکبات به حفظ تعادل حالت اسیدی - بازی بدن کمک میکنند بدون اینکه به ذخیرهی استخوانی مان لطمهای وارد شود. آیا آب مرکبات به اندازهی خودشان ارزش غذایی دارند؟ به جز ویتامین C که بسیار حساس میباشد، آب مرکبات تقریباً از تمام آنتیاکسیدانهای موجود در خود میوهها برخوردار هستند. آب مرکبات صنعتی نیز قابلاعتماد هستند به خاطر اینکه در بخش صنعتی مرکبات با پوست آبگیری میشوند. و ویتامینها کمابیش پاستوریزه شدن را بهتر تحمل میکنند و مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند. برای همین هم میتوان گفت که آب مرکبات موجود در پاکتها و شیشهها کمابیش خواص خود میوهها را حفظ کردهاند و تا حدودی حاوی همان ویتامینها و آنتیاکسیدانها هستند. میوه ای که میخوریم چه فایدهایی دارد؟ - اکبر - 2013/11/13 1)خوردن پرتقال كلسترول را پائين مي آورد . 2)پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمت هاي داخل پرتقال بهترين دارو براي كاهش كلسترول خون است . 4)اسانس پرتقال ضد عفونت هاي ميكربي است . 5)پرتقال مقوي معده و ضد گاز معده است . 6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سينه و ضد استفراغ است . 7)جوشانده برگهاي پرتقال براي شست وشوي ورم ها و كاهش درد مفيد است . 8 )خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است . 9)اسانس پرتقال را براي ضد عفوني كردن بكار مي برند . 10)پرتقال خون را تميز مي كند . 11)براي برطرف كرده چين و چروك صورت وشادابي آن قسمت خوراكي پرتقال را بروي صورت بماليد و بعد از 15 دقيقه با آب بشوئيد . 12 )از پرتقال براي كم كردن وزن مي توانيد استفاده كنيد . طرز استفاده بدين صورت است كه يك عدد پرتقال و 3 عدد ليموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسيم كنيد بعد آنرا داخل ديگي ريخته و بان نيم ليتر آب اضافه كنيد و بمدت 10 دقيقه بجوشانيد . سپس سه قاشق عسل به آن اضافه كرده و مجددا بمدت 5 دقيقه بجوشانيد و آنرا صاف كنيد . از اين شربت 3فنجان در روز بنوشيد . تا وزن شما بمقدر ايده آل در آيد . 13)پرتقال گرچه اسيدي است ولي خاصي قليايي به بدن مي دهد و براي كسانيكه گوشت زياد مصرف مي كنند و بدنشان اسيدي شده است مفيد است . 14)براي استفاده بيشتر از مواد غذاي پرتقال بهتر است كه پوست زردرنگ آنرا بگيريد و با پوست سفيد و پره هاي داخل آن بخوريد زيرا در پوست سفيد آن مواد معدني زيادي وجود دارد كه اثر اسيد موجود در پرتقال را خنثي مي كند . |