وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
بیماری ام اس در مناطق سردسیر شایع‌تر از دیگر مناطق است - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: ام اس (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3)
+--- انجمن: اخبار مربوط به ام‌اس (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%A8%D9%88%D8%B7-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D9%85%E2%80%8C%D8%A7%D8%B3)
+---- انجمن: اخبار داخلی (https://mscenter.ir/Forum-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D8%AE%D9%84%DB%8C)
+---- موضوع: بیماری ام اس در مناطق سردسیر شایع‌تر از دیگر مناطق است (/Thread-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B7%D9%82-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%B4%D8%A7%DB%8C%D8%B9%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B7%D9%82-%D8%A7%D8%B3%D8%AA)



بیماری ام اس در مناطق سردسیر شایع‌تر از دیگر مناطق است - paeazan - 2012/08/04


[attachment=7099]
خبرگزاری فارس: رئیس هئیت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران ام. اس استان زنجان گفت: بیماری ام اس در مناطق سردسیر شایع‌تر از دیگر مناطق است.

Tweet
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، احمد شکوریان در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته زنجان اظهار کرد: ‌بیماری ام.اس یک بیماری نسبتا شایع سیستم عصبی مرکزی است که تعداد زیادی از افراد جامعه جهانی به آن مبتلا هستند.

وی با اشاره به 10 خرداد روز جهانی بیماری ام.اس تصریح کرد: 2.5 میلیون نفر در جهان به بیماری ام.اس مبتلا هستند که این آمار در استان زنجان 450 نفر است.

رئیس هئیت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران ام.اس استان زنجان ادامه داد: این بیماری یک بیماری مزمن و توان فرساست که نواحی متعددی از سیستم عصبی مرکزی را گرفتار کرده و موجب تخریب و سخت شدن بافت عصبی در ناحیه مبتلا شده و در نتیجه باعث اختلال در ارسال و دریافت پیام‌های عصبی می‌شود.

وی با بیان اینکه این بیماری در مناطق سردسیر شایع‌تر است، افزود: این بیماری در بانوان سه برابر مردان روی می‌دهد.

شکوریان اختلالات چشمی، بی حسی و کرختی بخشی از بدن، ضعف یا فلج اندام‌ها، سرگیجه، عدم تعادل، لرزش، مشکلات ادراری، مشکلات گفتاری، روحی و افسردگی بخشی از مشخصات این بیماری عنوان کرد.

وی با بیان اینکه با وجود همه تحقیقات انجام گرفته عامل اصلی این بیماری مشخص نشده است، افزود:‌عوامل متعددی برای بروز این بیماری مطرح شده است که تا کنون علت اصلی بروز این بیماری در هاله‌ای از ابهام مانده است.

رئیس هئیت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران ام.اس استان زنجان خاطرنشان کرد: نژاد، عرض جغرافیایی، آب و هوا، سن، صنعتی بودن کشورها، استعداد ژنتیکی، ویروس و مسائل اجتماعی و اقتصادی در بروز این بیماری موثر هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه با همت بلند نیکوکاران و خیر اندیشان استان زنجان جمعیت حمایت از بیماران مبتلا به ام.اس در زنجان گام‌های مطلوبی برای بیماران برداشته است، افزود: به دلیل تاثیرات مخرب این بیماری و مختل شدن زندگی مبتلایان و نیاز به کنترل دائمی بیمار لزوم حل مشکلات این بیماران ضروری است.

شکوریان توسعه و تجهیز خدمات پزشکی مورد نیاز بیماران و ایجاد کلینیک اختصاصی ام.اس در شهر زنجان را از اقدامات این انجمن برشمرد و افزود: حمایت عاطفی و روانی از بیماران و خانواده‌های آنان از دیگر اقدامات این انجمن است.

وی انعکاس نیازهای بیماران استان زنجان به مسئولان و مجامع مربوطه را از دیگر اقدامات این جمعیت عنوان کرد و افزود: اطلاع‌رسانی و آموزش بیماران و خانواده آنها از دیگر اقدامات محسوب می‌شود.



RE: بیماری ام اس در مناطق سردسیر شایع‌تر از دیگر مناطق است - nahid - 2012/08/04

ممنون پاییزان جان
عجیبه تو نماز جمعه زنجان این چیزا رم میگن ؟ ! مال ما که یه جور دیگه س!
تیتر خبر که یه چیز خیلی بدیهیه ، در اصل نکته مهم خبر اینه که احمد شکوریان رئیس هئیت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران ام. اس استان زنجان ، در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته زنجان در مورد ام اس صحبت کرده .این چیزیه که برای ما تازگی داره.


RE: بیماری ام اس در مناطق سردسیر شایع‌تر از دیگر مناطق است - sargol - 2013/04/01




بيماري ام اس در مناطق سردسير شيوع بيشتري دارد
تبريز- مدير گروه بيماري هاي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي تبريز گفت: در استان هاي سردسير بيماري ام اس شيوع بيشتري نسبت به ساير استان ها در كشور دارد.


هرمز آيرملو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ايران جزو كشورهايي است كه با شيوع بالاي بيماري ام.اس مواجه است.

وي گفت: بيماري ام اس يا " مولتيپل اسكلروزيس " همانند ساير بيماري هاي خود ايمني است كه سير تكاملي آن از يك بيمار تا بيمار ديگر متفاوت است.

وي با اشاره به اينكه اين بيماري توسط بدن فرد ايجاد شده و مجموعه اي از عوامل ژنتيكي و محيطي در بروز اين بيماري دخيل هستند افزود: زندگي شهري و استرس تاثير بسيار زيادي در روند اين بيماري دارد.

آيرملو گفت: ابتلا به بيماري ام اس يك فاجعه نيست وتمام مبتلايان سير بدخيمي اين بيماري را طي نمي كنند.

وي ادامه داد: بسياري از بيماران پيشرفت هاي تحصيلي و كاري قابل توجهي داشته اند.

وي اظهار كرد: فعاليت ورزشي، مصرف منظم داروها، كاهش استرس، فراهم ساختن محيطي سرشار از آرامش و حمايت عاطفي اعضاي خانواده از تشديد حمله هاي ام اس پيشگيري مي كند.

مدير گروه بيماري هاي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي تبريز با اشاره به اينكه سن ابتلا به اين بيماري 20 الي 35 سالگي است، ادامه داد: زنان بيشتر از مردان به اين بيماري مبتلا مي شوند.

وي افزود: بيش از يكصد نوع ژن عامل اين بيماري شناسايي شده و پزشكان بايد دقت كنند تا دارويي تجويز شود كه براي بيمار مضر نباشد.

وي اظهار كرد: 10 درصد هزينه داروي بيماران ام اس را خود بيمار و 90 درصد آن را بيمه پرداخت مي كند.

آيرملو افزود: براي بيماري هاي خاصي همچون ام اس بايد تمهيداتي در سيستم درماني كشور در نظر گرفته شود تا هزينه هاي درماني توسط دولت پرداخت شود.

وي گفت: آمار بيماران در استان بالاي چهار هزار نفر مي باشد كه از اين تعداد فقط دوهزار و 21 نفر عضو انجمن ام اس استان مي باشند.

وي افزود: مصرف غذاهاي ساده و خانگي و در حد امكان دوري ازفست فودها، غذاهاي پرچرب و گوشت قرمز از تحريك سيستم ايمني جلوگيري مي كند.

مدير گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي تبريز گفت: بيماران ام اس بايد در طول روز از تمام مواد غذايي هرم غذايي به اندازه مناسب استفاده كنند.

وي ادامه داد: مصرف سبزيجات تازه و ميوه هاي رنگي به دليل وجود آنتي اكسيدان در آن و دريافت ويتامين دي و كلسيم در طول روز براي بيماران توصيه مي شود.

وي با اشاره به اينكه فيزيوتراپي و ورزش هاي مكرر مي تواند براي نگهداري بدن در وضعيت مناسب كمك كند، گفت: بهترين ورزش براي اين بيماران شنا مي باشد.

6120/587/ 1645

خبرگزاری ایرنا