وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
راهنمای خرید زولبیا و بامیه - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: تغذیه و سلامت (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA)
+---- موضوع: راهنمای خرید زولبیا و بامیه (/Thread-%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF-%D8%B2%D9%88%D9%84%D8%A8%DB%8C%D8%A7-%D9%88-%D8%A8%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%87)



راهنمای خرید زولبیا و بامیه - naazanin - 2012/08/04


ماه رمضان در ذهن بسیاری از مردم با نام زولبیا و بامیه گره خورده و گویا مختص این ماه شده است.

اگر قصد خرید یا مصرف آن را دارید، به دو نكته مهم در این باره توجه كنید:

1‌ـ اثرات مصرفی:

وقتی زولبیا و بامیه می‌خورید، جرمی پُرچگالی از قند و چربی را وارد بدنتان كرده‌اید! تركیبات قندی راه یافته به خون، سبب ترشح انسولین، سپس كاهش میزان قند خون، و آن‌گاه ضعف، بیحالی، خستگی و گرسنگی زودرس می‌شود. مصرف مواد قندی بیش از نیاز بدن، به چربی تبدیل می‌شود.

بخشی از چربی در شریان‌ها رسوب می‌كند و به تصلب شرایین می‌انجامد. استفاده از روغن‌های مانده و بی‌كیفیت در تهیه این شیرینی‌ها، باعث اختلالات گوارشی، افزایش سوزش و تشدید رفلكس یا برگشت محتویات معده می‌شود.

افزایش كلسترول بد، ابتلا به بیماری‌های كبدی و اضافه وزنِ حاصل از ورود كالری زیاد در حجم كم نیز از دیگر عوارض و مضرات مصرف شیرینی‌هایی چون زولبیا و بامیه‌ است.

زولبیا و بامیه مایعات درون بدن را غلیظ كرده و باعث تشنگی بیشتر می‌شود. افراد مبتلا به دیابت نباید زولبیا یا بامیه بخورند.

2‌ـ تشخیص مرغوبیت و روش نگهداری:

رنگ زولبیا و بامیه باید زرد و طلایی باشد. سراغ رنگ‌های تیره‌تر نروید. رنگ‌های متمایل به قهوه‌ای، قهوه‌ای سوخته و تیره‌تر، نشانه طبخ زولبیا و بامیه با روغن‌های مانده، سوخته و چندبار مصرف است كه برای سودآوری اقتصادی عوض نشده‌ و از همین رو بشدت سرطان‌زا خواهد بود.

از این دسته اندكی هم نخورید، حتی اگر مفت بود! دقت كنید ذرات سوخته به آن نچسبیده باشد. این ذرات باقیمانده طبخ قبلی و نشانه خوبی‌ است برای آن‌كه بفهمید در همان ظرف و با همان روغن عوض نشده قبلی سرخ شده‌اند. به دلایل فروشنده مبنی بر برشته بودن یا دیر برداشته شدن از درون روغن توجه نكنید.

زولبیا و بامیه‌ای را كه بدون روكشِ سلفون، در معرض نور خورشید یا حتی تابش لامپ نگهداری و عرضه می‌شود، نخرید.

حرارت و نور هر دو بر تركیبات آن اثرات زیانبار می‌گذارد. این شیرینی‌ها را در جای سرد و خشك، درون جعبه یا ظرف (برای جلوگیری از تابش نور) نگهداری كنید.

منبع: جام جم آنلاین