چه بخوریم تا مثل انیشتین با هوش شویم!؟ - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: تغذیه و سلامت (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA) +---- موضوع: چه بخوریم تا مثل انیشتین با هوش شویم!؟ (/Thread-%DA%86%D9%87-%D8%A8%D8%AE%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D8%AA%D8%A7-%D9%85%D8%AB%D9%84-%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%B4%D8%AA%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D9%87%D9%88%D8%B4-%D8%B4%D9%88%DB%8C%D9%85-%D8%9F) |
میوه های افزایش دهنده هوش و حافظه - maedeh - 2011/08/20 به منظور تقویت حافظه و ارتقاء هوش باید نکاتی را رعایت کنیم که در جنبههای مختلف میتواند منجر به تقویت حافظه و هوش شود. نوع تغذیه از جمله نکات مهمی است که باید به آن توجه نمود. در زیر به نکاتی اشاره میکنیم که توجه به آنها نقش به سزایی در تقویت حافظه دارد. میوههایی که هوش و حافظه ی مغز را افزایش میدهند، شامل موارد زیر است: سیب: سیب یکی از بهترین میوههای معجزه آسا است، که هم خاصیت خنثی کردن سم را دارد و هم قدرت غذایی. به علت داشتن مواد قلیایی، اسید اوریک را حل میکند و برای معالجهی مرض چاقی بسیار مفید است. به علت داشتن فسفر ، تقویتکننده اعصاب و مغز است. سیب به علت دارا بودن ویتامینهای A ، B و C و املاح سودمندی مانند کلسیم ، فسفر، منیزیم ، آهن، پتاسیم و سدیم برای همهی سنین به خصوص بچهها مفید میباشد. سیب با خستگی ، فشار ذهنی و کمبود مواد معدنی مبارزه میکند. تقویتکنندهی اعصاب و عضلات و دشمن سرسخت بوی بد دهان و آرامش دهندهی قلب است. بوییدن و خوردن سیب موجب نشاط، شادی، تقویت حافظه و سلسلهی اعصاب میگردد.سیب قرمز بیشتر از سیب سفید مفید است؛ البته به شرطی که تازه باشد. انگور: انگور دارای پتاسیم است که موجب احساس شادی میشود. از طرف دیگر حاوی فسفات زیادی است که غذای مغز و سلسلهی اعصاب میباشد و همچنین باعث ازدیاد هوش و حافظه میگردد. انگور به علت داشتن منگنز، عامل رشد نیز محسوب میشود، چهره را روشن میکند و غذای مناسبی برای سلسلهی اعصاب به شمار میرود. این میوهی خوشمزه باعث تقویت نیروی عضلانی میگردد. انگور، جوانی دوباره ای به فرد میبخشد، ذهن را فعال و عضلات را قوی میسازد. خواص رادیو اکتیو دارد و از سقط جنین جلوگیری میکند. انار: خوردن انار، معده را دباغی کرده و ذهن آدمی را نیرو میبخشد و موجب تقویت حافظه میگردد. چون انار قادر است معده و رودهها را پاک کند، لذا جدار روده را برای دفاع و دور نمودن ویروسها آماده میسازد. بنابراین سموم به خون و قلب نمیریزد و قلب رونق و حیات تازهای مییابد و به این طریق سلولهای کبد را فعال میکند. همچنین باعث دفع اوره و کلسترول و سموم دیگر میگردد. آب انار، در حفظ تعادل مایعات بدن به خصوص خون، نقش مهمی دارد؛ چون املاح آب انار با مواد آلی ترکیب شده، زود جذب می شود و در بیماری راشیتیسم، کمخونی ، ضعف اعصاب و تقویت عمومی بدن بسیار موثر است. اگر خانمهای باردار در این دوران انار مصرف کنند، بزرگترین خدمت را به فرزند آیندهی خود کردهاند؛ چرا که علاوه بر جلوگیری از ویار و نیز تقویت مادر، به رشد آیندهی کودک هم کمک میکند. انار خونساز است. در موقع مصرف، زدن کمی گلپر علاوه بر بوی مطبوع به هضم آن نیز کمک میکند؛ ناگفته نماند انار مقوی روح و ذهن است. انجیر: انجیر به علت داشتن کلسیم و فسفر فراوان سبب رویش استخوانها و رشد کودکان میگردد. ویتامینهای آن موجب تقویت چشم میگردد. عناصر موجود در آن باعث تعادل اعمال حیاتی بین اندامها و بدن میشود. انجیر منبع تولید انرژی است. انجیر خشک قدرت غذایی فراوانی دارد. همچنین انجیر، مقوی مغز و اعصاب است. پرتقال: اکسیر جوانی را در پرتقال جستجو کنید. پرتقال به سبب داشتن مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر، برای کودکان اشتهاآور بوده و باعث رشد و نمو آنان می شود و در فعالیت سوخت و ساز سلول های بدنشان موثر است. پرتقال سرشار از ویتامین C است. املاح آن از رقیق شدن خون جلوگیری میکند. برای آرامش اعصاب و تقویت ذهن موثر است. همچنین ضد افسردگی و رنج روحی میباشد. مصرف پرتقال از خستگی فکری و جسمی جلوگیری میکند و باعث تقویت حافظه میگردد. زردآلو: زردآلو بهترین خوراک اعصاب است. توصیه میشود کسانی که اهل مطالعه و تفکر هستند از این میوه استفاده کنند. این میوه بیشتر از سایر میوهها حاوی ویتامین A است و همین امر باعث تقویت بینایی چشم ها میشود. طول عمر سلولها را زیاد کرده و توانایی فعالیت را افزایش میدهد؛ در نتیجه موجب افزایش طول عمر میگرد. زردآلو افزایش دهنده هوش زردآلو برای ورزشکاران، اشخاص کمخون، افراد خسته و کسانی که از شدت کار فرسوده شدهاند، زنان باردار و کسانی که دورهی نقاهت را میگذرانند توصیه و تجویز میشود. همچنین این میوه به علت دارا بودن گروه ویتامینهای B، برای درمان بیماریهای عصبی و روحی و روانی، خمودگی، بیخوابی و خستگی شدید، گیجی و فراموشی مفید است. زردآلو آرام بخش اعصاب و نشاط انگیز است. زردآلو اعصاب را تقویت میکند و برای کسانی که کار فکری انجام میدهند توصیه میگردد. خرما افزایش دهنده حافظه خرما: خرما یکی از میوههایی است که مقدار فسفر و کلسیم آن به مقدار فسفر و کلسیمی است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد. فسفر خرما سلولهای عصبی را سرزنده نگه میدارد، و این مادهی حیاتی، درمان موثری برای تمام کمبودهای بدن و تقویت کنندهی اعمال فکری و مغز میباشد. شاهتوت و افزایش حافظه شاهتوت: شاهتوت خستگی فکری را بر طرف میکند و برای بچهها و دانشآموزان و دانشجویان در دوران امتحان مفید است. در ضمن کمبود املاح معدنی و ویتامینهای A و C با مصرف آن جبران میگردد. moz موز: موز یک میوهی مغذی است که طبیعت آن معتدل و ملین بوده، مقوی و چاق کننده است. موز، سرشار از پتاسیم است و نیز حاوی ویتامینهای A، C، B و 80 درصد قند و املاح معدنی مفید برای بدن است؛ خون ساز بوده و بدن را قوی میکند.موز لاغری غیرطبیعی را از بین میبرد. موز دارای فلزاتی مانند آهن، فسفر ، منیزیم، پتاسیم، سدیم و روی میباشد. موز برای کسانی که کار فکری انجام میدهند (محصلها، دانشجویان و محققان) و نیز برای کسانی که کار بدنی انجام میدهند (ورزشکاران) بسیار مفید است. چه بخوریم تا مثل انیشتین با هوش شویم!؟ - نازلی - 2012/06/20 چه بخوریم تا مثل انیشتین با هوش شویم!؟ تیتر را درست خواندهاید. انیشتین شدن کار چندان سختی نیست. مغز ما برای این که خوب کار کند نیازمند تغذیهی مناسب است. آی کیو اشتهای همین مغز سفیدی که زیر جمجمه جا خوش کرده و فقط 2 درصد از کل وزن بدن را تشکیل میدهد، ده برابر از ارگانهای دیگر بیشتر است. برای همین باید حواستان به تغذیهی آن باشد. یعنی باید نرونها یا همان سلولهای عصبی را با مواد مغذی خوب و متنوع تغذیه کنید. خداوند مواد غذایی مفیدی آفریده است که نرونها را تقویت میکند و شما را به رویای انیشتین شدن نزدیکتر میسازد. با ما همراه باشید تا با این مواد غذایی بیشتر آشنا شوید. ماهیهای چرب (ماهی آزاد، ساردین و ...) بیش از 50 درصد مغز از چربیها تشکیل شده و بیش از 70 درصد این چربیها اسیدهای چربی هستند که به خانوادهی پُر آوازهی امگا٣ها تعلق دارند. این چربیها در ساخت و حفاظت از سلولهای مغز و همچنین در بهبود عملکرد آنها نقش مهمی دارند. کمبود امگا 3 ها باعث افت عملکرد ذهنی شده و اختلالاتی در حافظهی ما ایجاد میکند. ماهیهای چرب بهترین منبع امگا 3 ها هستند. اگر اهل خوردن ماهی نیستید توصیه میکنیم از روغن گردو یا روغن کلزا استفاده کنید. حبوبات (عدس، نخود و ...) مغز برای ادامهی فعالیت خود از قندها استفاده میکند. در واقع این ارگان خوش اشتها هر ساعت بیش از 5 گرم قند مصرف میکند اما آن را ذخیره نمیکند. قند باید از راه مصرف مواد غذایی و از طریق جریان خون به مغز برسد. نتایج پژوهشهای متعدد نشان داده که عملکرد خوب ذهن، توانایی یادگیری و به یادسپاری وقایع به میزان گلوکز خون بستگی دارد. اما توجه داشته باشید منظورمان این نیست همین حالا یک جعبه شیرینی را تا آخر نوش جان کنید. زیادهروی در مصرف شیرینیجات هیچ کمکی به انیشتین شدن نمیکند. چون که مغز نمیتواند قند بیش از حد را تحمل کند. در واقع زیادهروی در مصرف قند باعث خستگی و کاهش تمرکز شما خواهد شد. در این میان عنوان قهرمانی به قندهایی تعلق میگیرد که به قندهای پیچیده معروف هستند و شاخص گلیسمی پایینی دارند. حبوبات سرشار از این قندها هستند و شاخص گلیسمی آنها پایین است. برای همین میتوانند میزان گلوکز خون را تنظیم و مغز را به خوبی تغذیه کنند. تخم مرغ حاوی لسیتین و فسفولیپیدها است که در ساخت غشای سلولهای مغزی نقش دارند. این مادهی غذایی سرشار از اسید آمینههایی است که برای ساخت ناقلهای عصبی اصلی (نروترانسمتورها) لازم و ضروریاند موز موز سرشار از منیزیم است که برای سلولهای مغز مفید میباشد. این میوهی خندان همچنین منبع خوب ویتامین B6 است. در واقع یک عدد موز یک چهارم نیاز روزانهی ما به این ویتامین را تأمین میکند. ویتامین B6 برای جذب و استفادهی منیزیم و همچنین برای سوخت و ساز اسیدهای آمینه و بهبود عملکرد سیستم عصبی لازم است. در واقع ما برای این که آرام، متفکر و محتاط باشیم به این ویتامین نیاز داریم. اگر موز دوست ندارید آلو خشک میل کنید. جگر مغز از حدود 20 درصد اکسیژن مورد نیاز بدن استفاده میکند. بدن ما برای حمل اکسیژن به آهن نیاز دارد. خوشبختانه جگر میتواند آهن مورد نیاز را تأمین کند. علاوه بر این جگر منبع فوقالعادهی ویتامینهای گروه B است. متخصصان معتقدند که ویتامینهای گروه B به خصوص B9، B12، B1 و B6 عملکرد ذهنی و قدرت درک افراد را بالا میبرد. میوههای قرمز رنگ میوههای کوچک قرمز مثل توت فرنگی، تمشک، انگور فرنگی سیاه، مورد صحرایی، شاه توت و غیره منبع ویتامین C و ریز مغذیهای آنتیاکسیدانی (آنتوسیانینها، پولیفنولها، فلاوونوئیدها و غیره) میباشند. این ریزمغذیها نه تنها با رادیکالهای آزاد مقابله میکنند بلکه گردش خون را بالا برده و مویرگها را تقویت میکنند. همین امر باعث میشود که اکسیژن بیشتری به مغز برسد. اگر میوههای قرمز را دوست ندارید کیوی یا سیر میل کنید. تخم مرغ تخم مرغ حاوی لسیتین و فسفولیپیدها است که در ساخت غشای سلولهای مغزی نقش دارند. این مادهی غذایی سرشار از اسید آمینههایی است که برای ساخت ناقلهای عصبی اصلی (نروترانسمتورها) لازم و ضروریاند. در واقع ترکیبات تخم مرغ باعث تحریک سلولهای مغزی شده و شما را به انیشتین شدن نزدیک میکنند. اگر تخم مرغ دوست ندارید از ماهیهای سفید استفاده کنید. شکلات شکلات سیاه در زمان آزتکها (یکی از قدیمیترین ملل مکزیک) از شکلات سیاه به عنوان دارو استفاده میکردند. از این گذشته در طول تاریخ از این خوراکی به عنوان محرک جنسی استفاده شده است. اما خواص شکلات سیاه به اینجا ختم نمیشود. وجود مولکولهایی مثل تئوفیلین و تیرامینها به شکلات این قدرت را میدهند که سلولهای مغز را تقویت کند. این مادهی غذایی همچنین حاوی منیزیم (330 میلی گرم منیزیم در هر 100 گرم شکلات) و مولکولهای مشابه سروتونین است که آرامبخش، ضداسترس و ضدافسردگی محسوب میشود. محققان ثابت کردهاند که فلاوونوئیدهای موجود در کاکائو نقش مثبتی در انبساط رگهای خونی دارد. این ترکیبات آنتی اکسیدانی با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و از مغز محافظت میکنند. توجه داشته باشید که شکلات پرکالری است و نباید در مصرف آن زیادهروی کنید. اگر شکلات سیاه دوست ندارید چای یا قهوهی رقیق میل کنید. اسفناج ویژگی سبزیجات برگ دار این است که سرشار از ویتامین B9 یا همان فولات میباشند. این ویتامین در ساخت بافتهای عصبی جنین و همچنین در احیای سلولهای خونی شرکت دارد. کمبود این ویتامین باعث کاهش سطح هشیاری و ضعف حافظه میشود. این پدیده در بین سالمندان دیده میشود که با کمبود فولات مواجه هستند. توصیه میکنیم حتماً اسفناج را در برنامهی غذاییتان بگنجانید. اگر اسفناج دوست ندارید از شاهی، کاهو، بروکلی و یا سبزیهای معطر استفاده کنید. رزماری قهرمان این نوع سبزیجات است. رزماری حاوی فلاوونوئیدهایی است که با افزایش گردش خون در ناحیهی مغز باعث تحریک تمرکز و حافظه میشود. آووکادو آووکادو سرشار از ویتامین E است. این ویتامین یکی از آنتی اکسیدانهای قوی محسوب میشود و از بافتهای مغز در برابر پیری حافظت میکند. اگر آووکادو دوست ندارید آجیل میل کنید. گردو، بادام، فندق و غیره نیز همین خاصیت را دارند. برای بهبود حافظهتان ورزش کنید، جدول حل کنید، بازیهای فکری انجام دهید، به اندازهی کافی بخوابید و خلاصه این که مغزتان را ورزیده کنید. با تغذیهی مناسب و رعایت نکات اشاره شده اگرچه شاید انیشتین نشوید ولی مطمئن باشید مغزتان بهتر کار میکند. فاطمه مهدی پور بخش تغذیه و آشپزی تبیان بااسفناج,تخم مرغ ,باهوش ترشوید - sargol - 2012/11/21 با اسفناج ، تخم مرغ ، انبه با هوش تر شوید اگر می خواهید هوش فرزند شما ( یا حتی هوش خود شما ) خیلی بیشتر شود حتما در طول روز از خوراکیهای زیر در برنامه ی غذایی خود استفاده کنید. این خوراکی ها عبارتند از : 1 - انبه: این میوه برای زیاد کردن هوش و حافظه معجزه می کند. چون خوردن آن باعث تسریع گردش خود و در نتیجه خون رسانی بیشتر به مغز می شود. 2 - غلاتی مانند سویا، لوبیا، نخود فرنگی و عدس از روغن بسیار مفیدی برخوردارند که در جهت تقویت حافظه لازم است. 3 - اسفناج: اسفناج به دلیل آنزیمهای موجود در برگهایش، سیناپس بین سلولها را تسهیل میبخشد و هوش را تقویت میکند. اسفناج از ماده دارویی به نام فولیک اسید برخوردار است که در جهت تقویت حافظه موثر است. 4 - قهوه: کافئین قهوه در جهت تقویت حافظه مفید است. قهوه همچنین ضد آلزایمر است و با مصرف مداوم آن دچار آلزایمر نخواهید شد. 5 - تخم مرغ:تخم مرغ ماده بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه است؛ به ویژه این که مادران باردار هنگام بارداری و زمانی که جنینی را در رحم دارند، تخممرغ مصرف کنند در هوش فرزندشان بسیار موثر است. 6 - شکلات تلخ بدون شکر 7 - ماهی: باعث تقویت و رشد سریعتر سلولهای مغز و در نتیجه باعث تقویت حافظه میشود. ماهی برای عارضه قلبی نیز مفید است. 8 - ماست: یک پیاله ماست دارای امگا ۳ و دی اچ ای است. امگا ۳ و دی اچ ای مواد بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه است. منبع : webshad.com چطور باهوش باشید؟ - naazanin - 2012/11/26 چطور باهوش باشید؟ ظرفیتهای آشپزخانهتان را بشناسید و برای همه نیازهای خود غذای مناسب را انتخاب كنید پیاز محققان پیشنهاد میكنند پیاز را برای طراوت ذهنی خود استفاده كنید. محققان ژاپنی دریافتهاند محتوای سولفور باعث خنثی شدن سمومی میشوند كه عملكرد ادراكی مغز را با محدودیت مواجه میكنند.پیشنهاد:میتوانید پیاز را با ادویه كاری بخورید. ساردین ماهیهای چرب به ویژه ساردین و سالمون را به دلیل ویتامین D آنها در برنامه غذایی خود بگنجانید. 80 گرم ماهی ساردین نیمی از ویتامین D مورد نیاز روزانه شما را تامین میكند. ویتامین D با محافظت از مسیرهای مغزی به تقویت حافظه كمك میكند. پیشنهاد: ماهی با نان تست داغ. پسته 300 گرم پسته 151 گرم والین را تامین میكند. والین یك اسیدآمینه ضروری برای بدن است كه به حفظ عملكرد صحیح ادراكی مغز كمك كرده و از آسیب دیدن این فرآیند جلوگیری میكند. پیشنهاد: 25 گرم پسته خام یك میان وعده عالی است. فلفل دلمهای فلفل دلمهای را میتوان بهصورت پخته یا خام استفاده كرد. 2 عدد فلفل دلمهای 14درصد پایریدوكساین روزانه شما را تامین میكند كه نقش آن تنظیم میانجیهای عصبی مغز است.پیشنهاد: 50گرم را در سالاد بریزید. بلوبری مطالعات نشان داده 200گرم قره قاط با توجه به مقدار فلاوینوئید آن باعث عملكرد بهتر ادراكی مغز میشود كه آن را به میوهای منحصربهفرد تبدیل كرده است.پیشنهاد:120 گرم را با ماست كمچرب بخورید. بادام 300 گرم بادام 20درصد منیزیم روزانه مورد نیاز بدن شما را تامین میكند. این عنصر در تنظیم عملكرد گیرندههای عصبی و پیشگیری از اختلال در عملكرد ادراكی مغز نقش موثری دارد. پیشنهاد: 28 گرم بادام خام بهعنوان میانوعده. كلم قرمز تحقیقات به تازگی دانشمندان كانادایی نشان داده 100گرم كلم قرمز به شكل قابل ملاحظهای سطح آنتوسیانین خون را افزایش میدهد كه وجود آن باعث تقویت و تشدید عملكرد ذهن میشود. پیشنهاد:100 گرم از آن را بهصورت تكهتكه در سالاد بریزید. لوبیا قرمز مطالعات نشان داده 400گرم لوبیا قرمز تركیبی جادویی از اینوزیتول، كولاین و ویتامینهای خانواده B است. این مواد در كنار هم باعث بهبود عملكرد سلولهای مغزی میشوند. پیشنهاد: 177 گرم لوبیا قرمز پخته را با فلفل قرمز بخورید. كدو حلوایی منبعی بسیار غنی از لوتئین است. مقالهای كه به تازگی در ژورنال تغذیه به چاپ رسیده نشان میدهد، لوتئین باعث كاهش التهاب در هیپوكامپوس میشود. هیپوكامپوس بخشی از مغز است كه در عملكرد حافظه نقش دارد. پیشنهاد: 25 گرم را تكهتكه داخل سالاد بریزید. منبع : برترین ها |