وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
درباره میوه تمشک و خواص آن - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: درباره میوه تمشک و خواص آن (/Thread-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%87-%D8%AA%D9%85%D8%B4%DA%A9-%D9%88-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%A2%D9%86)



درباره میوه تمشک و خواص آن - chipchip - 2012/06/16


[تصویر:  blackraspberry.jpg]
میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... خورده می شود.
بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگلها و صحراها می روید و گاهی آن را می کارند. نامهای دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای دراز است. برگهای آن متفاوت و بیضی شکل و اطراف آن کنگره کنگره و به شکل دندانه های اره ای است. گلهای تمشک به رنگهای سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماههای مرداد پدیدار می شود و تا مهر دوام می آورد. قسمتهای مورد استفاده بوته تمشک عبارتند از : میوه ، برگ، تخم ، دانه و گل .


خواص
- جوشانده 25 گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
- تمشک سرشار از ویتامینهای C و K است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.
- تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
- تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.
- تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.
- تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
- شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.
- تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.
- شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است.
- خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند( دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار، گلو درد( آنژین ) مفید است.
- تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است.
- تمشک به علت دارا بودن ویتامینهای C و K برای اوره و فشار خون مفید است.
- برای معالجه کک و مک، ابتدا صورت را خوب بشوئید و سپس ورقه نازکی از تمشک به مدت یک ساعت روی صورت بمالید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کک و مک صورت از بین برود.
- برگ تازه تمشک را اگر بپزند و روی محل بیماریهای پوستی قرار دهند، بیماری را التیام می دهد.
- گوشت پردانه تمشک، دارای خواص توت فرنگی است و ترشی خون را از بین می برد
- تمشک،عرق آور است؛ لذا بهترین زهکش سوراخهای پوست است.
- جوشانده گل یا برگ تمشک( به روشی که گفته شد) در استعمال خارجی برای درمان زخمهای دهان، ورم لثه، درد گلو و ورم لوزه ها بکار می رود و بیمار با غرغره کردن این جوشانده دهان را می شوید.
- جوشانده برگ تمشک اسهال و ورم روده را معالجه می کند، بدین منظور باید 40 تا 50 گرم برگ خشک تمشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و به مدت 10 دقیقه آن را جوشانده و سپس بگذارید 10 دقیقه دم بکشد. پس از صاف کردن، روزی سه بار، هر بار یک فنجان آن را بین غذاهای اصلی بنوشید.
13- جوشانده فوق برای تسکین درد معده از هر نوع که باشد مانند ترشی معده، نفخ و گاز شکم و تشنج معده مؤثر است.


RE: درباره میوه تمشک و خواص آن - نسترنى - 2012/06/16

ببخشبد يه سؤال : منظور از ترشى خون چيه ؟؟ Huh


RE: درباره میوه تمشک و خواص آن - chipchip - 2012/06/16

ترشی خون در حد متعادل لازم است حداکثر PHخون ۱۴ است وحداکثر ترشی خون ۷ است

آب انگور وتوت فرنگی خون را قلیایی(شور )می کنند -آبهای معدنی قلیایی ترشی خون را پآیین می آورند-وقتی ترشی خون در بدن زیاد شود ادرار قلیایی شده وفسفر را از بدن دفع کرده وتولید سنگ کلیه ومثانه می کنند وبه عکس اگر درجه قلیایی خون بالا رود فسفر دفع نشده وایجاد سرطان می کننددر ضمن ترشی زیاد خون بیماریی نظیر نقرس را سبب می شود


RE: درباره میوه تمشک و خواص آن - atefe - 2012/06/16

اینجا که تمشک گیر نماد confused2confused2


RE: درباره میوه تمشک و خواص آن - chipchip - 2012/06/16

به جاش اینجا هر روز روستایی ها میچینن میارن میفروشن، تازشم یه حالی میده خودت میری میچینی و همونجا میخوری، من عاشق این نرسیده هاشم قرمز و ترش ترش یه حـــــــــــــــــــــــــالی میده ، اصلا واسه اینکه دلتون رو بسوزونم نگفتم ها evilgrin0039.gifevilgrin0039.gifevilgrin0039.gifevilgrin0039.gifevilgrin0039.gifevilgrin0039.gifevilgrin0039.gifevilgrin0039.gifevilgrin0039.gifevilgrin0039.gifevilgrin0039.gifevilgrin0039.gif


RE: درباره میوه تمشک و خواص آن - atefe - 2012/06/16

به هر حال دلمو سوزوندی sad2 من عاشق توت سیاهم و اون قرمز ترش هاشم خیلی دوس دارم ... تمشک هم یبار تو شمال ... پل ورسک بود ... خودم چیدم خوردم خیلی خوشمزس منم میخوااااااااااااااااام rolleyesrolleyes


RE: درباره میوه تمشک و خواص آن - شيدا رها - 2013/09/04

میوه ای که به باروری کمک می کند

خوردن تمشک در افزایش باروری تاثیر به‌ سزایی دارد.

مطالعات جدید حاکی از آن است که خوردن تمشک به طور بالقوه در افزایش باروری مردان و زنان موثر است.

انواع توت‌ها دارای سطح بالایی از ویتامین C هستند که این ماده مغذی در باروری و تولید تستوسترون موثر است.

آنتی اکسیدان های تمشک 10 برابر بیشتر از گوجه فرنگی است و این ماده در حفاظت از اسپرم موثر است. همچنین آنتی اکسیدان‌ها در حفاظت از جنین و کاهش خطر سقط جنین تاثیرگذارهستند.


گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
منبع : isna.ir


RE: درباره میوه تمشک و خواص آن - hadisss - 2013/09/06

بله نوشته ها در مورد تمشک کاملا درستن
سمت ما هم تمشک هست
توی زادگاه مامانم که دیگه این روزا زیاد میریم و میایم اتفاقا به بوته های تمشک دقت کردم و اینکه هنوز تمشکاشون نرسیدن smiling
از بچگی یادمه همیشه میرفتیم و تمشک می چیدیم و می خوردیم
خیلیییییی خوشمزه س
ما در زبان محلی بهش میگیم تی تَره Titareh
wink2


RE: درباره میوه تمشک و خواص آن - فاطمه زهرا - 2013/09/07

جای همه دوستان خالی ما هم هفته گذشته شمال (ساری) بودیم تمشک چیدیم و خوردیم آخه چیدنش با اون تیغ هایی که داره خیلی لذت بخش تر از آماده خوردنشه smiling


RE: درباره میوه تمشک و خواص آن - Arezu Esmaeili - 2013/09/14

طبیعت: متعادل,سرد وخشک

حاوی:اب,املاح معدنی(کلسیم,فسفر,اهن,نیاسین,سدیم),ویتامین a,c,k

خواص:

مفید برای اوره و فشار خون,تقویت قلب خنک و نرم کننده,خون را تصفیه برای مبتلایان به روماتیسم مفید می باشد,یبوست,تسکین درد,خون را قلیایی و برای مبتلایان همراه اب برای افراد تب دار,کسانی که به تب صفرایی,التهاب مجاری ادرار,گلودرد دچارند توصیه میشود,خاصیت ضد عفونی کننده,ادرار اور و بهترین زهکش سوراخ های پوست می باشد.

معالجه کک و مک:روزی یک ساعت روی پوست بمالید.

مضرات:کسانی که به ناراحتی های کبد مبتلا هستند در خوردن ان افراط نکنند.

شکلات
0 0

مصرف زیاد شکلات های کاکائویی و غیرکاکائویی منجر به بی قراری و بی نظمی در ضربان قلب می شود.

یوسف نقیایی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه یزد، در خصوص نقش مصرف شکلات بر روی سلامت افراد گفت: شکلات ها به دو دسته کاکائویی و غیرکاکائویی تقسیم می شوند.

شکلات های غیر کاکائویی از ترکیب قند، شکر و گلوکز تهیه می شوند و از آنجایی که مقدار قندهای ساده باید ۱۰ تا ۱۵ درصد انرژی روزانه را رفع کند، این شکلات ها مقدار انرژی روزانه را می تواند به عنوان قند ساده تامین کنند.

وی با بیان اینکه مقدار مصرف شکلات به مقدار قند ساده روزانه بستگی دارد، گفت: چنانچه مصرف این نوع شکلات ها بیش از این اندازه باشد در بروز بیماری های دیابت، قلبی و عروقی و بیماری مرتبط با آن می تواند، موثر باشد.

نقیایی با اشاره به شکلات های کاکائویی تصریح کرد: در ترکیب این نوع شکلات ها، کاکائو، قهوه و پودر شیرخشک استفاده می شود و با توجه به اینکه کاکائو و پودر شیرخشک حاوی انرژی بسیار بالایی است، باید از نظر دریافت انرژی توجه خاص بر مقدار مصرف آنها بشود.

این کارشناس تغذیه یادآور شد: در شکلات کاکائویی، وجود کاکائو در آن ثابت شده که برای بیماری قلبی عروقی می تواند مناسب باشد. به شرط آن که به صورت متعادل مورد استفاده قرار گیرد.

اگر شکلات حاوی قهوه باشد، مصرف متعادل آن می تواند آرام بخش باشد.