فواید ویتامین D و منابع تامین آن - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: تغذیه و سلامت (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA) +---- موضوع: فواید ویتامین D و منابع تامین آن (/Thread-%D9%81%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%88%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-D-%D9%88-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%A2%D9%86) صفحه ها:
1
2
|
با ویتامین D چربی بسوزانید - najva - 2012/02/06 پادزهري براي سم چاقي با ویتامینD چربی بسوزانید سلامت نیوز : آیا یك برنامه غذایی عادی و روزمره میتواند پادزهری برای مشكل اضافه وزن در سراسر جهان باشد؟ با كمك ویتامینD میتوان به این هدف دست یافت 2 سال قبل در دانشگاه «مینه سوتا» دكتر «شالمارسیبلی» در حال آزمایش این فرضیه بوده كه چطور كاهش كالری میتواند روی مسیرهای هورمونی تاثیرگذار باشد. تحقیقات او نشان داد، در افرادی كه در ابتدای مطالعه سطح ویتامین D آنها كافی بوده بیشتر از افراد با سطح پایین ویتامین D وزن كم كردهاند؛ این در شرایطی بود كه مقدار كالری دریافتی هر 2 دسته یكسان بوده است. در واقع حتی یك افزایش ناچیز در پیش سازهای ویتامین D باعث شده بود شركتكنندگان در مطالعه 200 گرم بیشتر چربی بسوزانند. پرسش اینجاست كه ویژگی مهم ویتامین D چیست؟ آیا نور خورشید و شیر ویتامین D دارند؟ شاید ندانید كه بسیاری از مردم دچار كمبود ویتامین D هستند بدون اینكه خودشان از این مسئله اطلاع داشته باشند. واقعیت این است كه كمبود ویتامین D یكی از شایعترین كمبودهایی است كه در بدن انسان ناشناخته باقی میماند. این كمبود روی تمام سلولهای بدن تاثیر منفی دارد از جمله روی سلولهای چربی. نکته : تركیب امگا3 و ویتامین D باعث كاهش وزن و پیشگیری از ابتلا به سرطان میشود. سعی كنید ماهیهای غیرپرورشی و وحشی را انتخاب كنید چون تا 25 درصد بیشتر ویتامین D دارند آیا كمبود ویتامین D دارید؟ اگر هر یك از علائمی كه در مطلب میآید در مورد شما صدق میكند ممكن است دچار كمبود ویتامین D باشید. برای اطمینان از پزشك خود بخواهید در یك آزمایش مقدار 25-هیدروكسی ویتامین D را درخواست كند. این مقدار باید در هر میلی لیتر بیشتر از 40 نانوگرم باشد. میانسال یا مسن هستید هر چه سن بالاتر باشد ساخت ویتامین D برای پوست سختتر است. در مطالعه دانشگاه بوستون 36 درصد از مردان و زنان زیر 30 سال كمبود ویتامین D داشتند اما این رقم در مورد افراد بالای 50 سال بیش از 42درصد بود. پوست شما تیره است رنگدانه ملانین در پوست شما به منزله یك ضدآفتاب طبیعی عمل كرده و جلوی اثرات مخرب اشعه ماورای بنفش را میگیرد. هر چه پوست شما تیرهتر باشد مقدار این SPF طبیعی بیشتر بوده و پوست برای ساخت ویتامین D كار دشوارتری را پیش رو خواهد داشت. BMI شما بالای 30 است چاق بودن نیاز شما به ویتامین D را 2 تا 5 برابر افزایش میدهد. اگر مقدار ایندكس بالای 30 باشد آن وقت احتمال كمبود ویتامین D در مورد شما بسیار بالا خواهد بود. بنابراین سعی كنید بیشتر از غذاهای حاوی ویتامین D استفاده كنید. فراتر از یك ویتامین یكی از دلایلی كه ویتامین D بهمدت طولانی مورد توجه محققان بوده این است كه این ماده صرفا یك ویتامین نیست بلكه یك هورمون نیز هست. هورمونی كه در بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیك بدن نقشی اساسی بر عهده دارد. به گفته محققان طی 20 سال گذشته گیرندههای ویتامین D در 40 بافت مختلف بدن كشف شده است از جمله در قلب، لوزالمعده، عضلات، سلولهای سیستم ایمنی و مغز. در واقع كشف گیرندههای ویتامین D در سلولهای روده به سال 1969 باز میگردد. بنابراین باید به ویتامین D نگاهی فراتر از یك ویتامین صرف داشت، مثلا مقدار كافی از ویتامین D میتواند معادل ورزش در كاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مؤثر باشد. در مورد فشار خون ویتامین D میتواند باعث كاهش آن بیماری شود. تحقیقات نشان داده، ویتامین D در مقابله با دیابت نیز موثر است. حالا به این سیاهه، كاهش خطر زوال عقل، مقابله با برخی انواع سرطان(مثل سرطان پروستات) و پیشگیری از سرماخوردگی را هم اضافه كنید. بنابراین جای تعجب ندارد اگر بگوییم ویتامین D میتواند پادزهری برای بسیاری از سموم باشد از جمله برای چاقی. حال با برخی از تاثیرات ویتامین D بیشتر آشنا میشویم. 1. كمتر میخورید، سیرتر میمانید وقتی سطح ویتامین D بدن شما كافی باشد، بدن مقدار لپتین بیشتری آزاد خواهد كرد. لپتین هورمونی است كه حامل این پیام به مغز است: تو سیر شدهای، دیگر نخور. از سوی دیگر كمبود ویتامین D به معنی لپتین كمتر و افزایش هر چه بیشتر دور كمر است. نتایج تحقیقات دانشمندان استرالیایی نشان داده اشتهای افرادی كه موقع صبحانه مقدار زیادی ویتامین D و كلسیم میخورند بهمدت 24 ساعت كاهش چشمگیری خواهد داشت. همچنین كمبود ویتامین D باعث مقاومت نسبت به انسولین شده كه نتیجه آن پرخوری و اضافه وزن است. 2. چربی كمتری ذخیره خواهید كرد وقتی مقدار ویتامین D در خون شما كافی باشد، عملكرد سلولهای چربی برای ذخیره چربی كندتر خواهد شد اما وقتی مقدار ویتامین D كم باشد سطح هورمون پاراتیروئید و كلسیترول افزایش یافته كه عواقب خوشایندی دربر ندارد. سطح بالای این هورمونها بدن شما را تشویق میكند تا بهجای سوزاندن چربی آن را ذخیره كند. نتایج تحقیقات دانشمندان نروژی نشان داده سطح بالای هورمون پاراتیروئید یك خطر بالقوه برای اضافه وزن بهخصوص در مردان بالای 40 سال است. 3. شما چربی شكمی بیشتری خواهید سوزاند ویتامین D به شما كمك میكند تا در سراسر بدن چربی بسوزانید ولی این ماده در كاهش مقدار چربیهای شكم از بقیه مناطق موثرتر است. نتایج مطالعات صورت گرفته در دانشگاه مینه سوتا نشان داده، ویتامین D اساسا باعث چربی سوزی در ناحیه شكم میشود. توضیح این عملكرد این است كه ویتامین D در كنار كلسیم تولید كورتیزول را كاهش میدهند؛ كورتیزول هورمون استرس است كه باعث تجمع چربی در شكم میشود. 4. هم وزن كم میكنی، هم قلبت سلامت میماند نتیجه مطالعه دیگری نشان میدهد، رژیم غذایی غنی از مواد لبنی(یعنی مقدار زیادی كلسیم و ویتامین D) به افراد كمك میكند تا 70درصد بیشتر از افرادی كه همین مقدار كالری را از مواد دیگر دریافت كردهاند وزن كم كنند. علاوه بر این، مطالعه دیگری كه توسط دانشمندان آلمانی انجام شده نشان میدهد، سطح بالای ویتامین D در واقع با تشدید مزایای كاهش وزن، خطرات بیماریهای قلبی- عروقی را نیز با كاهش مقدار ترگلسیرید كاهش میدهد. با خانواده ویتامین D آشنا شوید: تخممرغ تخممرغ مثل ماهی چرب حاوی ویتامین D، امگا3 و پروتئین است. تحقیقات دانشمندان دانشگاه سن لوئیس نشان داده، خوردن تخممرغ موقع صبحانه تا 65 درصد باعث كاهش كالری دریافتی و كاهش كلی اشتها در طول روز میشود. ماهی چرب ماهیهای چرب منبع غنی از ویتامین D هستند كه بهترین آنها ماهی سالمون است. علاوه بر این ماهیهای چرب، سطح بالایی از اسید چرب امگا3 دارند. تركیب امگا3 و ویتامین D باعث كاهش وزن و پیشگیری از ابتلا به سرطان میشود. سعی كنید ماهیهای غیرپرورشی و وحشی را انتخاب كنید چون تا 25 درصد بیشتر ویتامین D دارند. لبنیات اغلب فرآوردههای شیر غنی از كلسیم و ویتامین D هستند. در همین مطلب توضیح دادهایم كه كلسیم به كاهش ذخیره شدن چربی در بدن كمك میكند، همچنین لبنیات غنی از اسید آمینه لوسین است كه در تحریك عضلهسازی و چربیسوزی نقشی اساسی بر عهده دارد. بهدلیل همین تركیب ویتامین D و لوسین است كه منابع لبنی كلسیم، 2 برابر بیشتر از مكملهای كلسیم باعث كاهش وزن میشود. مكملهای ویتامین D خوردن مكمل ایده خوبی است. در واقع برخی از متخصصان مقدار هزار تا 2 هزار واحد ویتامین D را بهصورت مكمل در كنار یك رژیم غذایی غنی از ویتامین D روزانه پیشنهاد میكنند. این فرضیه بیشتر از دید هورمونی مورد حمایت متخصصان است. اگر شما اضافه وزن داشته باشید یعنی BMI شما بالای 25 باشد، به احتمال زیاد به مقدار بیشتری ویتامین D نیاز دارید. چربی بدن ویتامین D را به دام انداخته و مانع استفاده آن در بدن میشود. هر چه وزن شما بیشتر باشد مقدار بیشتری ویتامین D به دام افتاده و كمتر وارد جریان خون میشود. افراد چاق(با BMI بالای 30) 2 تا 5 برابر بیشتر از افراد لاغر ویتامین D احتیاج دارند. واضح است كه این مقدار ویتامین D باید با نظارت پزشك تجویز شود، چون ممكن است مضر باشد. هنوز متخصصان بهطور دقیق مشخص نكردهاند كه اگر كسی اضافه وزن داشته باشد ولی چاق نباشد چقدر ویتامین D نیاز دارد ولی به گفته پروفسور هالیك این رقم احتمالا چیزی بین 2 تا 4 هزار واحد خواهد بود. مشكلی كه در مورد خوردن مقدار زیادی قرص حاوی ویتامین D وجود دارد این است كه این فرم مصرف ویتامین D باعث چربیسوزی مطلوبی نمیشود. منابع غذایی ویتامین D معمولا سایر موادغذایی مفید در كاهش وزن را هم در خود جای داده است. نور خورشید و ویتامین D حتما شنیدهاید كه نور خورشید باعث تولید ویتامین D میشود. وقتی نور خورشید به پوست برخورد میكند كارخانه تولید ویتامین D در بدن فعال شده و فرمی از این ماده میسازد كه تا 2 برابر بیشتر در جریان خون دوام میآورد(در مقایسه با ویتامین D مكملها یا موادغذایی.) تنها مشكل یك بیماری مهلك به نام سرطان پوست است. برای اینكه در بدن ویتامین D به حد كافی ساخته شود لازم است فرد در اوج شدت نور آفتاب یعنی در ساعات 10 صبح تا 3 بعدازظهر بدون ضدآفتاب در معرض نور خورشید قرار گیرد اما اگر سرطان را هم كنار بگذاریم مقدار ویتامین D تولید شده در بدن به واسطه تابش نور خورشید بستگی به موقعیت شما دارد. حتی زندگی در شهرهای پرنور نیز تضمینی بر ساخت مقدار كافی ویتامین D نیست چون آلودگی هوا جلوی رسیدن نور كافی به پوست را میگیرد. منبع : برترینها درزمستان کمبودویتامین D را با قارچ برطرف کنید - Hasty - 2012/02/15 سلامت نیوز : زمستان و قارچ و ویتامین D قارچ استخوانها را تقویت، خستگی را رفع و کمبود ویتامین D را جبران میکند. ویتامین D معمولا چون با کمک نور آفتاب در پوست بدن به راحتی تولید میشود، مقدار کمی ویتامین D لازم داریم. فقط در زمستان وقتی که نور آفتاب به ندرت به بدنمان می خورد و ما خیلی کم از خانه خارج میشویم و وقتی هم که خارج می شویم لباسهای کلفت می پوشیم، پوست ما این شانس را ندارد که از نور آفتاب استفاده کند و تولید ویتامین D نماید. افرادی که مدت طولانی در تخت هستند و یا اصولا بیرون نمیروند، غالبا ازکمبود ویتامین D رنج میبرند و این امر به استخوان های آنها صدمه میزند. ویتامین D باعث میشود که کلسیم در روده جذب شده و بلافاصله در استخوانها بکار رود. افراد مسن غالبا به پوکی استخوان مبتلا هستند. آنها بایستی از رژیم غذائی استفاده کنند که دارای ویتامین D می باشد مثل قارچ. یک پرس قارچ(۲۰۰ گرم) نیاز روزانه به ویتامین D را تامین می کند. هر کس به هر دلیلی مدت طولانی در تخت بماند، استخوان هایش بصورت مطلوب ساخته نخواهد شد. از طرف دیگر در اثر کمبود نور خورشید و کمبود ویتامین D بدن قادر به جذب کلسیم نخواهد بود. غالبا این افراد وقتی متوجه نارسایی میشوند که میخواهند تخت را ترک کنند. با این استخوانهای ضعیف بایستی انسان کاملاً مراقب باشد. به اینگونه افراد توصیه میشود حتی المقدور در هر هفته سه مرتبه،هر بار یک پرس قارچ میل نمایند و بهتر است با شیر و یا محصولات لبنی خورده شود، چه پخته و چه خام بعنوان سالاد مصرف شود؛ قارچ به عنوان منبع ویتامین D و شیر، ماست و یا پنیر به عنوان منابع کلسیم، سبب تقویت استخوانها میشود. برای اینکه تمام مواد مغذی از موادغذایی به بهترین صورت جذب شوند، نیاز به ویتامین های گروه B می باشد. قارچ یک دسته از این ویتامین های سوخت و ساز را تامین می کند. هر سلول در بدن ما به ویتامین B۲ موجود در قارچ نیاز دارد تا بتواند انرژی کسب کند. برای اینکه انسان زود خسته و کم حوصله نشود، اعصاب هم نیاز به ویتامین B۲ دارند. وظیفه بیوتین موجود در قارچ در سوخت و ساز بدن این است که انرژی را آماده نگاه می دارد و اسید فولیک در سوخت و ساز پروتئین و مواد اصلی ژنها نقش مهمی را بازی میکند. زنان به طور متوسط ۹۰ درصد مقدار ویتامین B۲ توصیه شده را دارا هستند و بندرت یک خانم اسید فولیک را به اندازه لازم جذب می کند. بنابراین برای حل این مشکل بایستی خانمها در رژیم غذائی خود غالباً از قارچ استفاده کنند. معمولاً قارچ را بایستی فقط بصورت پخته میل کرد. چون قارچ ها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر پختن از بین می روند. ولی قارچ هایی را که در واحدهای صنعتی تولید میشوند، میتوان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد. قارچ همچنین دستگاه دفاعی بدن را تقویت میکند و طول عمر را زیاد می کند و کلسترول خون را کاهش می دهد و گردش خون را بهبود می بخشد و ویروسها را از بین می برد و از بیماری های قلبی جلوگیری می کند. قارچ مقدار زیادی کربو هیدرات و آهن دارد و پزشکان به بیماران دیابتی و افرادی که به تقویت دستگاه ایمنی بدن خود اهمیت می دهند قارچ را توصیه می کنند. نتایج تحقیق درباره ویتامین D - najva - 2012/03/26 نتایج تحقیق درباره ویتامین D سراغ هر متخصص تغذیهای كه بروی، محال است از وضعیت نامناسب كمبود ویتامینD در كشور حرفی به میان نیاورد. بیش از 80 درصد كودكان دبستانی در تهران كمبود ویتامینD دارند و با توجه به الگوی غذایی خانوارهای ایرانی، انتظار میرود سایر افراد جامعه نیز وضعیت مشابهی داشته باشند... به قول دكتر نیستانی، در سفره ایرانی غذای حاوی ویتامینD نداریم. انستیتو تحقیقات تغذیه در آخرین تحقیق خود تاثیر غنیسازی دوغ با ویتامینD را بر بیماران دیابتی سنجیده است. دكتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی و دانشیار انستیتوتحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم?پزشکی شهید بهشتی درباره نتایج این تحقیق و تاثیر كمبود ویتامینD بر بروز بیماریها به نكات جالبی اشاره می كند. سلامت: آقای دكتر! قبل از هر چیز در مورد روند تحقیقی كه برای غنیسازی دوغ با ویتامینD انجام دادید، توضیح دهید. ما در یك دوره 3 ماهه به بیماران دیابتی دوغ غنیشده با ویتامینD دادیم تا تاثیر این كار را بر شاخصهای بیماری دیابت بسنجیم. این تحقیق در 2 مطالعه به موازات یكدیگر انجام گرفت. در مطالعه اول، 90 نفر و در مطالعه دوم، 140 نفر در گروه سنی 60-30 سال بررسی شدند. در مطالعه اول، تغییر شاخصهای بیماری دیابت ارزیابی شد و در مطالعه دوم، تاثیر ساختارهای ژنتیكی افراد در پذیرش ویتامینD. در این تحقیق به هر بطری 250 میلیلیتری دوغ، 500 واحد ویتامینD افزوده شد و هر فرد باید در روز 2 بطری دوغ یعنی 1000 واحد ویتامینD دریافت میكرد. سلامت: شما به تغییر شاخصهای بیماری دیابت اشاره كردید، این شاخصها چه بودند؟ در مطالعه اول، شاخصهای بیماری دیابت یعنی قند، چربی، فشارخون، بیماریهای التهابی عروق و مشكلهای استخوانی ارزیابی شدند و مشخص شد مصرف ویتامینD وضعیت این شاخصها را تغییر و بهبود میدهد. البته تغییرهای چربیخون معنیدار نبود ولی معتقدیم علت این بوده كه بیماران دیابتی موردمطالعه، مشكل چربیخون نداشتهاند. در مطالعه دوم مشخص شد، اختلافهای ژنتیكی در پاسخ به مصرف ویتامینD نقش دارد و انواع ژنتیكی خاصی به مصرف ویتامینD بهتر پاسخ میدهند. سلامت: چرا برای غنیسازی ویتامینD، دوغ را انتخاب كردید؟ جذب ویتامینD در دوغ بالاتر است؟ اصطلاحی به نام «زیست فراهمآوری» برای درصد جذب موادمغذی در تغذیه به كار میرود و اهمیت زیادی در غذا دارد. ویتامینD زیست فراهمآوری بالایی دارد و تحقیقات جهانی نیز آن را تایید میكند. از سوی دیگر دوغ مادهای پروبیوتیك و حاوی باكتری زنده است و اگر قرار باشد ماده معدنیای مثل سلنیوم به آن اضافه شود، نگرانی برای جذب وجود ندارد، اما در مورد مادهآلی این نگرانی وجود دارد كه ویتامینD در مدت زمان ماندگاری دوغ بهصورت فعال و قابلجذب باقی بماند . در 3 مرحله مطالعههای كنترل كیفی كه در سطح تولید، اواسط دوره نگهداری و در پایان آزمایش انجام گرفت، مقدار ویتامینD دوغ كاهش چشمگیری نداشت و بهصورت فعال تا پایان آزمایش باقی ماند. سلامت: با توجه به اینكه شیر كلسیم بالایی دارد، چرا آن را با ویتامینD غنیسازی نكردید؟ شیر مشكلهایی بهخصوص برای بزرگسالان ایجاد میكند. پذیرش شیر در بزرگسالان بالا نیست و مصرف 2 لیوان آن در روز برای برخی افراد مشكل است. برخی افراد هم به عدم تحمل لاكتوز مبتلا هستند و با خوردن شیر دچار نفخ، قاروقور شكم و دلدرد میشوند. چند مطالعه انجام شد تا اثربخشی دوغ غنیشده را با شیر غنیشده مقایسه كنیم. نتایج نشان داد اثربخشی دوغ غنیشده با شیر غنیشده تقریبا نزدیك است و شیر اثربخشی بیشتری ندارد. نكته دیگر در مورد دوغ این است كه نوشابه ملی است و برخلاف شیر، همراه غذا میتوان آن را مصرف كرد. سلامت: همانطور كه اشاره كردید، دوغ دارای باكتری است، آیا این خاصیت تاثیری در غنیسازی دوغ با ویتامینD نداشت؟ درست است كه دوغ حاوی باكتری است و بعد از مدت زمانی فاسد میشود، اما مطالعههای ما نشان داد میزان ویتامینD در مدت زمان ماندگاری و نگهداری دوغ تغییری نمیكند و حتی یك سال بعد از مطالعه نیز مقدار ویتامینD در حد قابلاعتنایی تغییر نكرد. سلامت: علت انتخاب بیماران دیابتی برای مطالعه تاثیر غنیسازی ویتامینD چه بود؟ علت اصلی، شیوع بالای بیماری دیابت و نشانگان متابولیك در جامعه بود و اینكه بیماران مبتلا به دیابت دچار اختلالهای متنوعی میشوند مثل چربیخون، فشارخون، افزایشوزن، قندخون، مشكلهای التهابی عروقی كه میتوان تغییرات آنها را سنجید. سلامت: كمبود ویتامینD به جز بیماری دیابت به چه بیماریهایی مرتبط است؟ كاركرد ویتامینD در بدن به 2 گروه مهم تقسیم میشود؛ «آثار كلسمیك» كه در استحكام دندان و استخوانها نقش دارد و «آثار غیركلسمیك» كه به استخوانسازی و تشكیل بافتهای سخت مربوط است. در صورت كمبود ویتامینD، فرد به 2 بیماری اصلی مبتلا میشود؛ نرمی استخوان و پوكیاستخوان. ویتامینD با بیماریهای مزمن متعدد هم ارتباط دارد و میتواند زمینهساز ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی، دیابت نوع 1 و 2، انواع سرطانها و بیماریهای خودایمنی مانند اماس باشد. حتی مطالعههای جالبی انجام شده كه تاثیر ویتامینD را بر پیامدهای برخی بیماریها مانند بیماریهای قلبی- عروقی نشانمیدهد به گونهای كه وضعیت ویتامینD بیمارانی كه در بخش ICU و CCU بستری هستند، با پیامدهای بیماریشان ارتباط دارد و هرچه از نظر ویتامینD وضعیت بهتری داشته باشند، عوارض بیماریشان كمتر خواهد بود. نتایج تحقیقات نشان داده ویتامینD روی توان ماهیچهای افراد نیز تاثیر دارد و حتی سالمندانی كه كمبود ویتامینD دارند، بیشتر زمین میخورند. سلامت: به نظر شما هر فرد به چه میزان ویتامینD نیاز دارد تا دچار كمبود آن نشود؟ میزان ویتامینD موردنیاز، برحسب سن تفاوت دارد؛ كودكان روزانه به 200 واحد ویتامینD، بزرگسالان 400 واحد و سالمندان به 600 واحد ویتامینD نیاز دارند و به طور كلی از جوانی تا میانسالی بدن به 1000 واحد ویتامینD نیازمند است. البته هر یك واحد، 25 هزارم میكروگرم است. سلامت: چه موادغذاییای حاوی ویتامینD هستند؟ منابع غنی ویتامینD بسیار محدود است و این ویتامین فقط در روغن كبد ماهی، ماهیهای چرب مانند ماهی سالمون، مكمل ویتامینD، نور آفتاب و غذای غنیشده وجود دارد. اگر غذای غنیشده و مكمل ویتامینD را حذف كنیم، میتوان گفت فقط ویتامینD در 3 منبع یافت میشود. البته برخی معتقدند در زرده تخممرغ نیز ویتامینD وجود دارد ولی مقدار آن بسیار ناچیز است. گردآوری : گروه سلامت سیمرغ تآثیر ویتامین D دوران بارداری بر حرف زدن کودک!!! - zenith - 2012/04/03 زنانی كه در دوران بارداری كمبود ویتامین دی دارند احتمال به دنیا آوردن كودكانی كه با مشكل حرف زدن مواجه می شوند، در آنها دو برابر بیشتر است. این مطالعه كه بزرگترین مطالعه از نوع خود محسوب می شود غلظت ویتامین دی بیش از 740 زن را در دوران بارداری بررسی كرد و كودكان آنها را تا 17 سالگی مورد پیگیری قرار داد. 'اندرو وایت هوس' استاد یار موسسه 'تحقیقات سلامتی كودكان' كه ریاست این مطالعه را بر عهده داشت گفت: این یافته مهم بود زیرا سطح ویتامین دی در میان زنان به مرور زمان كاهش می یابد. این مطالعه در مجله Paediatrics گزارش شده است. وی ادامه داد: از آنجا كه نوزاد در حال رشد در خصوص سطح ویتامین دی كاملا به مادرش وابسته است در این مطالعه دیده شد كه كمبود ویتامین دی مادر در دوران بارداری می تواند بر تكامل مغز كودك تاثیر بگذارد. وایت هوس گفت: یافته های حاصل از این مطالعه بسیار حائز اهمیت است چراكه زمینه مداخله اولیه برای درمان برخی مشكلات زبانی را فراهم می كند. محققان اكنون در حال مطالعه هستند تا دریابند كه آیا مصرف مكمل های ویتامین دی در دوران بارداری می تواند خطر بروز مشكلات زبانی را كودكان مرتفع سازد یا خیر. منبع: ایرنا RE: نتایج تحقیق درباره ویتامین D - # پریسا # - 2012/05/08 براي جذب بهتر مکمل ويتامين D چه کنيم؟ ويتامين D يک ويتامين محلول در چربي است و براي جذب کلسيم و در نتيجه رشد و استحکام استخوانها و دندانها در بدن لازم است. همچنين براي انعقاد خون و عملکرد مطلوب غده تيروئيد مهم است. حال به شما مي گوييم که چگونه جذب مکمل ويتامين D را افزايش دهيد: 1- مکمل ويتامين D را همراه با کلسيم بخوريد. 2- از مصرف روغنهاي معدني همراه با مکمل ويتامين ويتامين D خودداري کنيد، زيرا با جذب ويتامين D تداخل ميکنند. 3- از مصرف بيش از حدّ داروهاي آنتي اسيد خودداري کنيد، زيرا آنها نيز با جذب ويتامين D تداخل ميکنند. اگر دچار ناراحتي معده دائمي هستيد، در مورد مصرف داروهاي آنتي اسيد با پزشک خود مشورت کنيد. 4- داروهاي مصرفي خود را بررسي کنيد. بعضي از آنها با جذب ويتامين D تداخل ميکنند، مثل کورتيزون و ساير داروهاي استروئيدي. 5- هنگام مصرف داروهاي ديورتيک (ادرارآور) مراقب باشيد، زيرا اين داروها نسبت ويتامين D به کلسيم را در بدن به هم ميزنند. 6- اگر بيماري کبدي، کيسه صفرا يا معدي رودهاي داريد، مقدار نياز خود به ويتامين D را مشخص کنيد، زيرا اين بيماري ها با جذب ويتامين D تداخل ميکنند. تذکرات: 1- ويتامين D در مواد غذايي مختلفي مانند زرده تخم مرغ، روغن کبد ماهي، کره حيواني، ماهي هاي چرب، خامه، شير و لبنيات غني شده با ويتامين D و جگر وجود دارد. 2- سبزيجاتي مثل جعفري، يونچه، دم اسبي و گزنه، داراي ويتامين D هستند. 3- مقدار دوز مصرفي مکمل ويتامين د، 400 واحد بينالمللي در روز است. 4- کپسول روغن کبد ماهي، منبع غني ويتامين D است که مي توانيد تحت نظر پزشک آن را مصرف کنيد. 5- براي تامين ويتامين D به طور طبيعي، سه بار در هفته و هر بار حداقل به مدت 15 دقيقه در معرض تابش نور مستقيم خورشيد قرار بگيريد. براي اين کار قبل از ساعت 10 صبح و بعد از 2 بعداز ظهر بيرون برويد، ولي بين ساعات جلوي آفتاب نرويد، چون شدت تابش اشعههاي خورشيد زياد است. 6- خورشيد زمستان ممکن است قدرت کافي را براي ساخت ويتامين D مورد نياز نداشته باشد، مخصوصاً اگر در مناطقي از زمين زندگي ميکنيد ( مناطق شمالي) که طول مدت روز در آنجا کوتاه است. 7- مقادير بالاي مکمل ويتامين D را مصرف نکنيد، مگر تحت نظر پزشک، زيرا دريافت مقادير زياد ويتامين D، در بدن شرايط سمي (مسموميت زا) ايجاد مي کند و عوارض دارد. 8- اگر هر نوع سوال يا نگراني در اين باره داشتيد، قبل از اينکه هر نوع اقدامي در رابطه با سلامتي يا تغذيه خود انجام دهيد، با يک پزشک يا متخصص تغذيه، مشورت کنيد. اطلاعات بالا نميتواند جايگزين توصيهها يا درمانهاي پزشکي شود. نيره ولدخاني – کارشناس علوم تغذيه RE: تآثیر ویتامین D دوران بارداری بر حرف زدن کودک!!! - نازلی - 2012/06/14 اين تست، برای تعیین کمبود ویتامین D Calcitriol (1,25 dihydroxy-vitamin D) نام انگليسي تست 1,25 dihydroxy-vitamin D مخفف انگليسي تست 1.25(OH)(2)D نام فارسي تست نام هاي متعارف ديگر Calcitriol (1,25 dihydroxy-vitamin D) روش انجام آمادگي بيمار آمادگي خاصي لازم نيست زمان نمونه گيري محدوده مرجع (نرمال رنج) وابسته به جنس زن/مرد نوع نمونه نمونه خون از ورید بازو بهترین زمان نمونه گیری علت درخواست تست اين تست، برای تعیین کمبود ویتامین D فرد؛ برای تعیین مناسب بودن سطح مکمل ویتامین D در فرد؛ اگر فرد در حال درمان با ویتامین D است؛ اگر فرد سطح کلسیم، فسفر، و/ یا هورمون پاراتیروئید غیرطبیعی دارد، در صورتی که فرد شواهدی از بیماری های استخوان یا ضعف استخوان دارد، اگر پزشک مشکوک است که بيمار ممکن است کمبود ویتامین D داشته باشد، یا برای پايش درمان کمبود ویتامین D درخواست مي شود. اين آزمايش براي زناني كه در معرض خطر بالایی از کمبود ویتامین D قرار دارند (زنان مسن، زنان با سوء جذب، زنان محصور در خانه و زنان با پوست تیره) توصيه می شود. اگر مقدار کلسیم بالا است، یا فرد بیماریي دارد که ممکن است مقادیر بیش از حد ویتامین D توليد كند، نظير سارکوئیدوز یا برخی از اشكال لنفوم، معمولا 1،25-دي هيدروكسي ويتامين D درخواست مي شود. به ندرت، وقتي پزشك مشكوك به اختلالات 1 - آلفاهيدروكسيلاز مي باشد، ممکن است این آزمایش را درخواست نمايد. توضیح راجع به تست دو شکل از ویتامین D وجود دارد که می توانند در خون اندازه گیری شوند، 25-هیدروکسی ویتامین D و 1،25-دي هیدروکسی ویتامین D. 25-هیدروکسی ویتامین D شکل اصلي هورمون موجود در خون و پیش ساز غیرفعال هورمون فعال يعني 1،25-دي هیدروکسی ویتامین D است. به دلیل نیمه عمر طولانی و غلظت بالاتر، 25 هیدروکسی ویتامین D معمولا برای ارزیابی و پايش وضعیت ویتامین D در افراد اندازه گیری مي شود. در چه شرایطی تست افزایش می یابد سطوح بالای 1،25-دي هیدروکسی ویتامین D ممکن است هنگامی ديده شود که هورمون پاراتيروئيد اضافي وجود دارد، یا زمانی که بیماری هايي مانند سارکوئیدوز یا برخی از لنفوم ها وجود دارند که می توانند 1،25-دي هیدروکسی ویتامین D را در خارج از کلیه ها بسازند. در چه شرایطی تست کاهش می یابد سطوح پایین 1،25-دي هیدروکسی ویتامین D می تواند در بیماری کلیوی دیده می شود و یکی از اولین تغییراتي است كه در افراد مبتلا به نارسایی کلیه رخ می دهد. تست هاي تكميلي Calcium; Phosphorus; Parathyroid hormone (PTH); Magnesium طریقه جمع آوری نمونه ، نمونه خون از طريق فروبردن سوزن داخل ورید بازو به دست مي آيد اطلاعات تكميلي نقش اصلی ویتامین D، کمک به تنظیم جذب کلسیم، فسفر و (به میزان کمتر) منیزیم است. ویتامین D برای رشد و سلامت استخوانها حیاتی است و بدون آن، استخوان ها نرم و ناقص خواهند شد و قادر به تعمیر خود به طور طبيعي نخواهند بود، در نتیجه باعث دو نوع بیماری نرمی استخوان در کودکان و بزرگسالان مي شود. ویتامین D همچنين در تنظیم خود ایمنی، عملکرد متابولیک و پیشگیری از سرطان دخیل است. میزان بالای ویتامین D و کلسیم می تواند به کلسیفیکاسیون و صدمه به اندام ها، به خصوص کلیه ها و عروق خونی منجر شود. آشنائی با 12 منبع مفید دریافت ویتامین D - najva - 2012/08/06 آشنایی با 12 منبع مفید دریافت ویتامین D اشعه فرابنفش خورشیدی که امروزه به عنوان مهمترین عامل بروز سرطان پوست شناخته شده است، درعین حال منبع اصلی دریافت ویتامین D برای بدن به شمار میآید. بدن ما برای دریافت مقادیر کافی ویتامین D باید به اندازه نیازش در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرد. به همین دلیل هر گونه افراط و تفریط در تماس با اشعه فرابنفش خورشیدی میتواند موجب بروز سرطان پوست و یا مواجهه با بحران کمبود ویتامین D شود. به گزارش سایت اینترنتی «کول هلت»، افرادی که بیش از حد از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت میکنند، بیتردید در معرض خطر کمبود ویتامین D قرار میگیرند. دریافت این ویتامین برای بهبود سلامت عمومی بدن و تقویت عضلات، استخوانها، مو و دندانها ضروری و از طریق مصرف مکملها و برخی از مواد غذایی امکانپذیر است. کارشناسان انستیتو پزشکی دانشگاه بوستون در این مقاله 12 منبع مفید برای تامین ویتامین D مورد نیاز بدن را معرفی کردهاند که عبارتند از: 1. نور خورشید: اگر پوست بدن در تماس با نور خورشید قرار بگیرد، ویتامین D تولید میکند. 2. شیرغنی شده با ویتامین D که میتوان از آن بستنی و پنیر غنی شده نیز تولید کرد. 3. ماهی تن نیز یکی از منابع مفید ویتامین D است و سطح ویتامین D موجود در آن به مراتب بیشتر از ماهی ساردین است. 4. مکملها نیز میتوانند دوز مورد نیاز روزانه این ویتامین را در اختیار بدن قرار دهند. 5. زرده تخممرغ نیز غنی از ویتامین D است و به همین دلیل توصیه میشود زرده و سفیده تخممرغ را حتما با هم مصرف کنید. 6. جگر گاو نیز منبع سرشار از ویتامین D به همراه بسیاری دیگر از مواد مغذی مانند ویتامین A، آهن و پروتئین است. 7. روغن کبد ماهی که با طعمدهندههایی چون نعنا یا مرکبات و یا به شکل کپسولهای مکمل ارائه میشود، منبع غنی از این ویتامین به شمار میآید. 8. آب پرتقال غنی شده با ویتامین D نیز برای دریافت دوز مورد نیاز روزانه این ویتامین گزینه مفیدی است. 9. غلات غنی شده با ویتامین D نیز به همراه شیر یا آب پرتقال غنی شده منبع مفید این ویتامین هستند. 10. برخی قارچها نیز درست مانند انسان مقادیر زیادی ویتامین D در تماس با نور خورشید تولید میکنند. قارچهایی که در تاریکی پرورش مییابند، عاری از این ویتامین هستند اما برخی از گونههای قارچها که در تماس با اشعه فرابنفش خورشیدی رشد میکنند، سرشار از ویتامین D هستند. 11. ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد از منابع اصلی و غنی ویتامین D به حساب میآیند. 12. چراغها و لامپهای فرابنفش نیز برای افرادی که در معرض خطر فقر شدید ویتامین D هستند، تجویز میشوند. گردآوری : گروه سلامت سیمرغ RE: فواید ویتامین D و منابع تامین آن - naazanin - 2012/12/05 ویتامینD باعث بهبود عملکرد مغز زنان میشود محققان فرانسوی بیمارستان انجرز در تحقیقات علمی جدید خود به اطلاعات جدید و قابل ملاحظهای درباره ویتامین "D" و نقش آن در بهبود سلامت زنان و افزایش راندمان ذهنی و بهبود عملکرد مغز آنها دست یافتند. این تحقیقات از بیش از 6250 زن انجام شد و نشان داد: ویتامین D از عناصر ضروری و مهمی است که زنان در همه رده های سنی از آن بی نیاز نیستند زیرا از عملکرد وظایف مغز محافظت و وظایف ادراکی ویژه آن را بهبود میبخشد. این ویتامین نقش خود را در بهبود قدرت مغزی و افزایش سطح حافظه و تمرکز نیز ثابت کرده است و همچنین احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد.ویتامین D از ویتامینهای لازم برای بدن و محلول در چربی است که به رشد و استحکام استخوانها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک میکند. این ویتامین با ایجاد افزایش جذب فسفر و کلسیم از رودهها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوانها کمک میکند و همچنین از طریق ترجمه ژنهای هسته سلول به رشد سلول کمک میکند. منبع اصلی دریافت این ویتامین به جز منابع گیاهی مثل غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین و شیر، نور آفتاب است به طوری که 10 تا 20 دقیقه ماندن در زیر نور آفتاب، نیاز روزانه بدن انسان به این ویتامین را تامین میکند و کمبود این ویتامین همچنین باعث پوکی استخوان در کهنسالی میشود. منبع فارس دوز مناسب برای ویتامین D - برای ایجاد احساس نیاز به وارد کردن قرص وی - رامنا - 2013/06/02 سلام به همگی تعیین دوز مصرفی ویتامین دی در ابتدا با توجه به دو مساله صورت میگیره: 1. آزمایش خون 2. شرایط و سبک زندگی اگه میخواید مصرف مکمل ویتامین دی رو شروع کنید ابتدا آزمایش خون بدید. برید آزمایشگاه بگید میخوام تست D3 بدم. به همین راحتی. تفسیر نتایج: -زیر 20ng/ml یعنی فقر ویتامین دی -بین 20 تا 30 ng/ml یعنی کمبود ویتامین دی. -بالای 30 ng/ml یعنی میزان طبیعی ویتامین دی. -بین 30-50 ng/ml یعنی میزان بهینه ویتامین دی. -بالای 100 ng/ml احتمال مسمومیت وجود دارد. بعضی منابع 75ng/ml را بهینه میدانند. درمان در افراد دچار فقر ویتامین: 50000IU هفته ای یک بار از راه دهان به مدت 8 هفته. (همون قرص دی ویژل خودمون) درمان سپس با استفاده از 1000IU در روز ادامه می یابد. دوز 1000IU دوز بی خطریه و میشه روزانه اون رو استفاده کرد. اما اگر فرد میدونه که چون مدتی از آفتاب دور بوده کمبود ویتامین دی پیدا کرده و الان دیگه چون روزی 20 دقیقه حداقل خارج از فضای آلوده شهر و در فضای باز (و نه پشت شیشه) و بدون ضد آفتاب به اندازه هر دو دست و هر دو پا داره آفتاب میگیره دیگه کمبود ویتامین رو نداره میتونه از اون 1000IUصرفنظر کنه. درمان در افراد دچار کمبود ویتامین دی: روزی 1000IU به صورت خوراکی به مدت 3 ماه. و اگه فرد شرایط آفتاب گیری رو نداره اونطوری که گفتیم باید این دوز رو ادامه بده. *فکر گرفتن ویتامین دی از راه مواد غذایی رو از سرتون بیرون کنید. میتونید مقداری از اون طریق بدست بیارید ولی اصلا کافی نخواهد بود. تنها منبع طبیعی برای این ویتامین آفتاب هست. در ضمن استفاده از آفتاب بسیار از قرص بهتره چون آفتاب ویتامین دی رو به صورت سولفات و محلول در آب در اختیارتون میگذاره که میتونه به راحتی وارد جریان خون شده و مورد استفاده قرار بگیره در حالیکه فرم غیر سولفاته که بوسیله کلسترول در خون حمل میشه و پس از تبدیل به فرم سولفاته مورد استفاده قرار میگیره. برا همینه که امروزه تحقیقات نشون میده هرچند استفاده از مکمل از هیچی بهتره ولی آفتاب خودش یه چیز دیگه ست. *سالمندان و افرادی که پوست تیره دارند از جمله افرادی هستند که کمتر میتونن ویتامین D رو از طریق پوست و با کمک آفتاب بسازند. بنابر این احتمال نیاز به مصرف مکمل در اونها بیشتره. *برای مصرف دوز مناسب بهتره که هر 3ماه آزمایش داده بشه هرچند منابع دوز 1000IU (و حتی تا 8000IU) روزانه را بی خطر میدانند. منبع:UpToDate و pubmed *چرا خوراکی بهتر از تزریقیه؟ با تزریق 300000IU رو ناگهان وارد بدنتون میکنید. گفته میشه که بدن این میزان رو بیگانه تلقی میکنه و تخریبش میکنه. حتی ذخایر ویتامین دی قبلی خودتون هم در این حین تخریب میشن. بنابر این امروزه کمتر دوزهای بالا به صورت تزریقی رو توصیه میکنن. منبع:pubmed البته اگه قرص گیر نیاد مثل الان میشه 1/6 از آمپول رو هفته ای یک بار تزریق کرد. اما اون 1000IU روزانه چی؟ ویتامین D3 در دوزهای 1000IU و 2000IU از پرمصرف ترین مکمل های دنیا محسوب میشن. جالبه که این مکمل ها هیچوقت راهی به داروخانه های کشور ما پیدا نکردن. در حالیکه اینجا واقعا بهشون نیاز هست. ما اغلب شرایط مناسبی برای استفاده از آفتاب نداریم. با وجود همه مشکلات در واردات مکمل های خارجی مکملی مثل امگا 3 توی داروخانه ها فراوونه ولی این نیست که نیست. هیچوقت هم نبوده. به نظرتون کاری هست بشه انجام داد که شرکت های وارد کننده مکمل های غذایی و دارویی به وارد کردنش ترغیب بشن؟ RE: دوز مناسب برای ویتامین D - برای ایجاد احساس نیاز به وارد کردن قرص - رامنا - 2013/06/02 http://www.vitamindcouncil.org آدرس سایت انجمن ویتامین D3 که اطلاعات خوبی درباره اثرات کمبود این ویتامین در ایجاد بسیاری از بیماریها (از جمله بیماریهای قلبی و سرطان) و همچنین اثرات مصرف این ویتامین در کنترل علائم بسیاری بیماریها ( از جمله آسم ) دراختیار میذاره. http://www.vitamindcouncil.org/health-conditions یه بخش مخصوص مولتیپل اسکلروزیس هم داره که درش تحقیقات مرتبط با اثرات این ویتامین بر ام اس رو جمع آوری کرده. http://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/multiple-sclerosis (توی رفرنس های آخر صفحه مربوط میتونید به یکسری تحقیقات انجام شده دسترسی داشته باشید.) |