![]() |
آشنایی با خواص انواع چای - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7) +---- موضوع: آشنایی با خواص انواع چای (/Thread-%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%DA%86%D8%A7%DB%8C) |
سه خاصیت مهم چای سفید - نازلی - 2012/02/02 سه خاصیت مهم چای سفید ![]() نوشیدن چای های مختلف برای سلامتی از بحث هایی است که تازگی ندارد و انواع مختلفی از چای ها وجود دارد که نوشیدن آن ها به طور یقین به این که فردی سالم تر باشید، کمک خواهد کرد. هزاران سال پیش، چای در بین چینی ها به منظور مراقبت از بیماری های مختلفی که در آن زمان ها، مردم را گرفتار می کرد، استفاده می شد. یکی از چای هایی که بدین منظور استفاده می شده است، چای سفید بوده است. چای سفید نیز مثل سایر انواع چای، از گیاه Camellia sinensis به دست می آید؛ اما برگ ها قبل از این که به طور کامل باز شوند، برداشت و چیده می شوند. چای سفید نسبت به سایر چای های سنتی کمیاب تر و گران تر است. چای سفید مشابه چای سبز تحت فرآوری بسیار اندک و بدون تخمیر حاصل می شود اما تفاوت قابل توجهی در مزه با هم دارند. در واقع طعم چای سفید بسیار لطیف تر و ملایم تر است. چای سفید دارای فواید زیادی است که بد نیست شما هم از آن ها آگاه باشید. در این متن سعی کرده ایم سه فایده ی حیاتی چای سفید را که برای سلامتی بسیار سودمند است، برای تان توضیح دهیم... 1- غنی از آنتی اکسیدان ها اولین آن ها این است که چای سفید غنی از آنتی اکسیدان ها است. بدن انسان دائماً در معرض شرایطی است که اکسیداسیون نامیده می شود و کاملاً طبیعی است که ما نیز در معرض آن ها قرار بگیریم. با این وجود این فرایندها هنگامی که ما مواد غذایی ناسالم می خوریم و یا هنگامی که هوای آلوده ای را نفس می کشیم و یا زمانی که آب آلوده ای را می نوشیم، تسریع می شوند. در نتیجه ی فرایند اکسیداسیون، رادیکال های آزادی در بدن تولید می شود که به بدن ما در سطح سلولی آسیب هایی را وارد می کند چای سفید چای سفید آنتی اکسیدان هایی را برای شما فراهم می کند که با این رادیکال های آزاد ترکیب شده و قبل از آن که فرصت کنند فعالیت تخریبی خودشان را انجام دهند، آن ها را به طور امنی از بدن خارج می کند. 2- کمک به کاهش وزن * یکی دیگر از فواید چای سفید این است که به طور موثری به افزایش متابولیسم بدن و در نتیجه به سوزاندن کالری های اضافه در طول روز کمک می کند. * اخیرا در یکی از تحقیقات انجام شده در آلمان مشخص شد که چای سفید به کاهش وزن از طریق کاهش چربی ها کمک می کند و این خیلی مهم بود؛ نه فقط برای این که چای سفید به تناسب اندام کمک می کرد بلکه به این دلیل که چاقی، مشکلات عدیده ای را برای افراد مبتلا به این عارضه ایجاد می کند که با کاهش وزن می توان بسیاری از آن عوارض را کاهش داد. در این تحقیق مشخص شد که عصاره ی چای سفید موجب مهار تولید سلول های چربی جدید در افرادی که آن را مصرف کرده بودند شد. از طرفی در تحقیق دیگری نشان داده شد که عصاره ی چای سفید موجب تحریک انتقال چربی ها از سلول های چربی شد. 3- کاهش فشار خون بالا یکی از مشکلات رایج این روزها در بین مردم، پُرفشاری خون است و خیلی از مردم یا فشار خون بالای کنترل نشده دارند و یا این که تحت درمان هستند، ولی با این حال خیلی خوب کنترل نمی شود. نوشیدن چای چای سفید به طور طبیعی فشار خون تان را پایین می آورد و به شما کمک می کند تا در برابر عوارض جانبی داروهای کاهنده ی فشار خون، که همان دِهیدراته شدن می باشد، در امان باشید. چای سفید همچنین به شما کمک می کند که فشار خون تان را به وسیله ی کاهش وزن تان به طور طبیعی نیز کاهش دهید؛ همان طور که در بالا توضیح داده شد. فواید بی شمار دیگری از نوشیدن مرتب و منظم چای سفید نصیب شما خواهد شد که می توان به اثرات آنتی باکتریایی و آنتی ویروسی آن اشاره کرد و دیگر این که بسیاری از اهداف آرایشی مانند کمک به پاک سازی و سلامت پوست را برآورده می سازد. آن چه مسلم است این است که نوشیدن یک تا دو فنجان چای سفید به صورت روزانه می تواند فواید بسیار زیادی برای همه ما داشته باشد و این قطعاً ارزش امتحان کردن اش را دارد. جدای از فوایدی که بر شمردیم، چای سفید دارای طعم منحصر به فردی است که بسیاری از مردم از نوشیدن آن بسیار لذت می برند. گردآوری : گروه سلامت سیمرغ آشنایی با خواص انواع چای - Hasty - 2012/02/08 تغذیه > نوشیدنیها - چای یک نوشیدنی قدیمی است که از برگهای گیاهی همیشه سبز گرمسیری به نام تهیه می شود .Canellia sinsis چایکه پس از آب دومین نوشیدنی رایج در سراسر دنیا است در حال حاضر در 50 کشور دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف سرانه چای بالغ بر حدود 120 میلیلیتر در روز است. با وجود اینکه شناخت فواید استفاده از چای بر سلامتی قدمت طولانی دارد، انجام تحقیقات علمی روی آن و اجزای تشکیل دهندهاش به کمتر از 3 دهه اخیر باز میگردد. سه نوع چای وجود دارد که عبارتند از چای سبز، چای سیاه، چای اوولانگ. چای سیاه بیشتر در اروپا و آمریکای شمالی و آفریقای شمالی استفاده می شود و چای سبز در آسیا و چای اوولانگ بیشتر در چین و ویتنام مورد استفاده قرار می گیرد. 9 دلیل برای خوردن چای سبز / از خواص چای بیشتر بدانیم / چای ضد آلزایمر و آرامبخش است / چای را با آب لیمو بنوشید /چای بر سرعت اثربخشی استامینوفن در کاهش سردرد موثر است / چای سیاه پرمصرف ترین گونه چای در سراسر دنیا و نزد مردم جهان چای سیاه است که به چای تخمیر شده معروف است. در ضمن فرایندهای صنعتی چای سیاه که به روش تخمیری اکسیده شده و سپس آنزیمهای موجود در آن نظیر پلی فنل اکسیداز، پیتیداز و... غیرفعال میشوند. این نوع چای حاوی کمترین مقادیر آنتی اکسیدان ها و بیشترین مقدار کافئین در مقایسه با دیگر انواع مرسوم آن است. چای سبز برای تهیه چای سبز، پس از چیدن برگهای چای، آن را در معرض بخار قرار می دهند تا پیش از خشک شدن، آنزیم های پلی فنول و... آن غیرفعال شود. در این فرآورده، مقدار پلی فنول ها (مهمترین آنتی اکسیدان موجود در برگ سبز چای) بیش از چای سیاه بوده و خواص درمانی آن نیز بیشتر است. چای اوولانگ چای اوولانگ نیز به وسیله اکسیداسیون ناقص برگ های چای به عنوان بخشی از فرایند حد واسط تهیه چای سیاه و سبز تولید می شود.به طور تقریبی 78-76 درصد چای تولیدی در دنیا چای سیاه و 22-20 درصد چای سبز و کمتر از 2 درصد آن چای اوولانگ است.چای خواص طبیعی و درمانگر بی شماری هم دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: بیماری های قلبی- عروقی: ارتباط معکوسی میان دریافت فلاونوئیدها و بیماری های قلبی- عروقی وجود دارد و در افرادی که به مدت یک سال بیش از یک فنجان چای در روز مصرف می کنند در مقایسه با کسانی که چای نمی نوشند خطر حمله قلبی 44 درصد کمتر است. فشار خون: فشار خون بالا می تواند فرایند تصلب شرائین را تسریع نماید. خطر پرفشاری خون در کسانی که روزانه 599-120 میلی لیتر چای می نوشند در مقایسه با افرادی که به هیچ عنوان چای نمی نوشند 46 درصد کم تر است. کاهش چربی های خون: آنتی اکسیدان های چای می تواند با کاهش تغییرات اکسیداسیون LDL یا کلسترول با چگالی پایین، روند تصلب شرائین را کند نماید. در واقع بیشتر از آن که اثرات سودمند چای بر عملکرد قلبی عروقی به اثرات آن بر کاهش اکسیداسیون LDL بازگردد به تاثیر چای بر عملکرد دیواره عروق مربوط می شود. پیشگیری از سرطان ها: اثرات ضدسرطان چای، هم به نوع چای و هم به نوع سرطان بستگی دارد که این اثر مثبت در میان مردم آسیا که بیشتر از چای سبز استفاده می کنند در مقایسه با چای سیاه مورد استفاده اروپائیان بیشتر است که به محتوی بالاتر کاتکین ها (نوعی آنتی اکسیدان) در چای سبز در مقایسه با چای سیاه بازمی گردد. مصرف چای سبز احتمال ابتلا به سرطان های معده، پروستات، سینه، کولورکتال و کیسه صفرا را کاهش دهد. سلامت دهان و دندان: نوشیدن چای به دلیل وجود فلوراید طبیعی موجود در آن با کاهش پوسیدگی دندان همراه است. به علاوه عصاره چای سبز، باکتری های دهانی مانند اشرشیاکلی، استرپتوکوکوس و... را کاهش می دهد. پلی فنول های چای اوولانگ از حمله باکتری ها به سطح دندان ها با کاهش آب لوتی استرپتوکوک ها و کاهش تولید اسید از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند.جوشانده های چای که از انواعی از چای سبز و چای سیاه تهیه می شود، فعالیت آمیلاز بزاق را در انسان 70 درصد کاهش داده و به طور موثر از ایجاد فساد و پوسیدگی دندان ها توسط غذاهای حاوی نشاسته ممانعت می کند. چای به خاطر منبع فلوراید موجود در خود می تواند پیشرفت فرایند پوکی استخوان را مانع شود و باعث افزایش تراکم استخوان و مانع از شکستن آنها شود. جذب آهن: مصرف همزمان چای سیاه با منابع آهن غیرهم 94 - 79 درصد دسترسی زیستی آهن را مهار می کند. برای پیشگیری از اثرات منفی نباید چای را بلافاصله بعد از وعده های غذایی استفاده کرد، همچنین مصرف لیمو به همراه چای می تواند مفید باشد. ![]() ![]() RE: سه خاصیت مهم چای سفید - شهرزاد - 2012/03/07 چای سفید در مقایسه با دیگر انواع چای مانند چای سبز و سیاه از مقدار بسیار بیشتری آنتیاکسیدان برخوردار است از این رو دارای خواص درمانی بسیاری است. ![]() چای سفید در اصل، جوانههای گیاه چای است؛ یعنی قبل از اینکه برگ چای باز شود، جوانه آن را که یک غلاف کرکدار نقرهای دارد، میچینند. چای سفید درست مانند چای سبز، از برگهای گیاه "کاملیا سینسیس "تولید میشود. در فرآیند تخمیر (از زمانی که برگ چای چیده میشود تا زمانی که در معرض هوا قرار میگیرد و تخمیر میشود) تغییراتی در ترکیبات چای رخ میدهد؛ به نحویکه در چای سبز و سفید مقدار کافئین به حداقل ممکن میرسد. پلیفنولهایی که در چای سبز به مقدار زیادتری وجود دارند در چای سیاه بسیار کم هستند که با نام کاتچین شناخته میشوند. مقدار کاتچینها در واقع در چای سبز بالا، در چای سفید بسیار بالا و در چای سیاه بسیار کم هستند. بر خلاف انواع چای که با آب جوش درست میشود، پیشنهاد میشود چای سفید با آبی با دمای حدود 75 تا 85 درجه سانتیگراد تهیه شود برای این کار باید آب را جوش آورد و بعد یک دقیقه اجازه داد تا از جوش بیفتد و دمای آن کاهش یابد سپس با این آب، چای سفید را دم کرد. برخی از خواص درمانی چای سفید عبارتند از: • فشارخون را کاهش میدهد. آنتیاکسیدانها باعث کاهش فشارخون و در نتیجه کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی و نیز سکته مغزی میشوند. • از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند. آنتیاکسیدانها از ایجاد آسیبهای درونی سلولها ناشی از وجود رادیکالهای آزاد پیشگیری کرده و باعث به حداقل رساندن تغییرات ناگهانی و مضر بدن شده که ممکن است منجر به بروز انواع سرطانها مانند سرطان روده، شکم یا پروستات گردد. • خواص ضد باکتری و ضد ویروسی دارد. چای سفید تنها چایی نیست که دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی دارد بلکه تمام انواع چای که از گیاه کاملیا سینسیس تولید میشوند، دارای چنین خواصی هستند. • برای پایین آوردن کلسترول موثر است. وجود گروه خاصی از آنتیاکسیدانها در این نوع چای به نام "کاتچینها" کمک بسیار موثری در کاهش کلسترول خون میکنند. این ترکیبات شیمیایی از سخت شدن جداره رگها و در نتیجه محدود شدن جریان خون پیشگیری میکنند. • برای سلامت پوست مفید است. چای سفید از آفتاب سوختگی جلوگیری میکند. عملکرد سلولهای پوست را بالا برده و از تخریب پوست در مقابل نور ماورای بنفش محاظت میکند. همچنین، پوست را جوان میسازد. چای سفید دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان است. آنتی اکسیدانها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد، از بدن محافظت میکنند. رادیکالهای آزاد موجب پیر شدن و تخریب سلولهای وستی میشوند. • به سلامت استخوان کمک میکند. کسانی که چای سفید مینوشند، تراکم استخوانی بالاتری دارند. یکی دیگر از فواید چای سفید، جلوگیری از شکستگیهای استخوانی و درمان آرتریت (ورم مفاصل) است. • برای سلامت دهان و دندان مفید است. چای سفید دارای فلوراید زیادی است و از خرابیهای دندان و از همه مهمتر، رشد پلاکهای دندانی پیشگیری کرده و دهان را خوشبو میکند. RE: آشنایی با خواص انواع چای - نازلی - 2012/05/22 دانشنامه پزشکی// آشنایی با خواص چای سفید چای سفید در مقایسه با دیگر انواع چای مانند چای سبز و سیاه از مقدار بسیار بیشتری آنتیاکسیدان برخوردار است از این رو دارای خواص درمانی بسیاری است. به گزاش سرویس علمی، پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ چای سفید در اصل، جوانههای گیاه چای است؛ یعنی قبل از اینکه برگ چای باز شود، جوانه آن را که یک غلاف کرکدار نقرهای دارد، میچینند. چای سفید درست مانند چای سبز، از برگهای گیاه "کاملیا سینسیس "تولید میشود. در فرآیند تخمیر (از زمانی که برگ چای چیده میشود تا زمانی که در معرض هوا قرار میگیرد و تخمیر میشود) تغییراتی در ترکیبات چای رخ میدهد؛ به نحویکه در چای سبز و سفید مقدار کافئین به حداقل ممکن میرسد. پلیفنولهایی که در چای سبز به مقدار زیادتری وجود دارند در چای سیاه بسیار کم هستند که با نام کاتچین شناخته میشوند. مقدار کاتچینها در واقع در چای سبز بالا، در چای سفید بسیار بالا و در چای سیاه بسیار کم هستند. بر خلاف انواع چای که با آب جوش درست میشود، پیشنهاد میشود چای سفید با آبی با دمای حدود 75 تا 85 درجه سانتیگراد تهیه شود برای این کار باید آب را جوش آورد و بعد یک دقیقه اجازه داد تا از جوش بیفتد و دمای آن کاهش یابد سپس با این آب، چای سفید را دم کرد. *برخی از خواص درمانی چای سفید عبارتند از: فشارخون را کاهش میدهد آنتیاکسیدانها باعث کاهش فشارخون و در نتیجه کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی و نیز سکته مغزی میشوند. از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند آنتیاکسیدانها از ایجاد آسیبهای درونی سلولها ناشی از وجود رادیکالهای آزاد پیشگیری کرده و باعث به حداقل رساندن تغییرات ناگهانی و مضر بدن شده که ممکن است منجر به بروز انواع سرطانها مانند سرطان روده، شکم یا پروستات گردد. خواص ضد باکتری و ضد ویروسی دارد چای سفید تنها چایی نیست که دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی دارد بلکه تمام انواع چای که از گیاه کاملیا سینسیس تولید میشوند، دارای چنین خواصی هستند. برای پایین آوردن کلسترول موثر است وجود گروه خاصی از آنتیاکسیدانها در این نوع چای به نام "کاتچینها" کمک بسیار موثری در کاهش کلسترول خون میکنند. این ترکیبات شیمیایی از سخت شدن جداره رگها و در نتیجه محدود شدن جریان خون پیشگیری میکنند. برای سلامت پوست مفید است چای سفید از آفتاب سوختگی جلوگیری میکند. عملکرد سلولهای پوست را بالا برده و از تخریب پوست در مقابل نور ماورای بنفش محاظت میکند. همچنین، پوست را جوان میسازد. چای سفید دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان است. آنتی اکسیدانها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد، از بدن محافظت میکنند. رادیکالهای آزاد موجب پیر شدن و تخریب سلولهای وستی میشوند. به سلامت استخوان کمک میکند کسانی که چای سفید مینوشند، تراکم استخوانی بالاتری دارند. یکی دیگر از فواید چای سفید، جلوگیری از شکستگیهای استخوانی و درمان آرتریت (ورم مفاصل) است. برای سلامت دهان و دندان مفید است چای سفید دارای فلوراید زیادی است و از خرابیهای دندان و از همه مهمتر، رشد پلاکهای دندانی پیشگیری کرده و دهان را خوشبو میکند. چای ترش ، منبع غنی از آهن - شيدا رها - 2013/06/03 چای ترش برخلاف چای سیاه منبع غنی از آهن است یک متخصص تغذیه گفت: چای ترش برخلاف چای سیاه منبع غنی از آهن است. چای سیاه به غلط در فرهنگ ما رواج یافته است و حتی مبتلایان به فشار خون و چربی میتوانند چای ترش را جایگزین این نوشیدنی کنند. شیوا فرجی در گفتوگو با فارس خاطرنشان کرد: از قدیم الایام، مصرف چای سیاه یا همان چایی که به طور معمول در بین ما ایرانیان در وعده صبحانه و طی روز مصرف میشود عوارض خاص خود را دارد. وی افزود: از آنجایی که طعم چای معمولی تلخ است، عادت کردهایم که کنار آن از یک نوع شیرینی مانند قند استفاده کنیم که بهالطبع با مشکلاتی مانند بالا رفتن میزان قند خون و جلوگیری از جذب یکسری مواد در بدن همراه میشود. وی اضافه کرد: امروزه با فعالیت شرکتهای صنعتی، گیاهان مختلفی فرآوری شده و انواع چایهای مختلف مانند چای دارچین، چای سبز و چای ترش به بازار آمده است که میتواند جایگزین خوبی برای چای سیاه باشد. وی با تأکید بر اینکه چای قرمز یا چای ترش در قدیم به عنوان شاداب کننده و برطرف کننده بیماریهای قلبی مورد استفاده قرار میگرفته، افزود: چای قرمز برای افرادی که به دنبال نوشیدنی رژیمی هستند بسیار مناسب است. فرجی با اشاره به خواص چای ترش گفت: نوشیدن چای ترش سبب کاهش فشار خون، کنترل کلسترول خون، آرامبخشی میشود. وی با بیان اینکه یکی از مشکلات مصرف چای سیاه دفع آهن است، افزود: اما با خوردن چای ترش نه تنها آهن بدن دفع نمیشود بلکه اینگونه چای منبع غنی از آهن به شمار میآید و افرادی که دارای قند، فشارخون بالا، سردی و حتی کمخونی هستند میتوانند مصرف این نوشیدنی را جایگزین چای معمولی کنند. RE: آشنایی با خواص انواع چای - شيدا رها - 2013/06/17 چای دارچین مفید برای سردرد مصرف دارچین و به ویژه چای دارچین یكی از مهمترین نوشیدنیها برای كاهش دردهای عضلانی و درد سر است. این گیاه ضد درد تأثیری همانند قرصهای مسكن و بروفن دارد و میتواند دردها را كاهش دهد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ اگر دچار سردرد، سرگیجه، استفراغ شدید یا حتی در فصل تابستان دچار گرمازدگی شدید هستید حتماً بعد از آنكه از بیرون به خانه خود رسیدید یك نوشیدنی چای با طعم دارچین مصرف كنید و با مصرف این نوشیدنی تمام خستگیهای شما به یك باره از بدنتان خارج میشود. وقتی سردرد و ... و عوارض آن زندگی روزمره تان را با اختلال مواجه میكند، حتماً با دارچین یا عرق دارچین میتوانید سلامت و شادابی خود را حتی در مواقع سختی و مشكلات حفظ كنید. |