وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
خواص چلغوز - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: خواص چلغوز (/Thread-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%DA%86%D9%84%D8%BA%D9%88%D8%B2)



خواص چلغوز - naz.gigili - 2012/01/23

چلغوز فحش نیست، میوه است
چلغوز میوه کاج مانندی است که طعم آن مثل مغز بادام و پسته است و سرشار از مواد پروتئینی می باشد،و طبع آن گرم است

بارها از دوستان و اطرافیان این کلمه رو شنیده بودم و با خودم می گفتم خوب یعنی چی چلغـــوز؟!!!عجب کلمه مبهمیه ؟!!!
تا این که تصمیم گرفتم رازشو برای خودم روشن کنم که در آخر معلوم شد که بابا اونقدر ها هم چلغوز بودن بد نیست!
میوه باحالیه و خوشمزه هم هست. (از نظر من)
چلغوز، میوه مغزدار سرشار از پروتئین، چربی و اسید آمینه است.

از چلغوز در کشورهای مختلف در غذاهای متنوع استفاده می کنند
خصوصیات این میوه
:

۱– از اشتها جلوگیری می کند. این میوه منبع خوب چربی اشباع نشده به نام اسید پینولنیک(Pino lenic acid) است.
۲ – این میوه سرشار از فیبر، ویتامین k ،E و نیاسین است. از لحاظ ماده معدنی منبع عالی منگنز و پتاسیم است که در حفظ سلامت قلب و تعادل فشار خون ضروری است.
۳ – چلغوز سرشار از تک چربی اشباع نشده است که در روغن زیتون موجود است. این نوع چربی نه تنها کلسترول خون را کاهش می دهد، بلکه سرخرگ ها را از آسیب حفظ و سرانجام از حمله قلبی جلوگیری می کند.
۴ – چلغوز دارای میزان بالای آنتی اکسیدان است که سلول های بدن را از آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند.
چلغوز معمولا” در کنار آجیل ها دیده میشود وبر خلاف اسمش میوه نسبتا” گرانیست




RE: خواص چلغوز - leili - 2012/01/23

چلغوز يكي از مواد تشكيل دهنده "معجون جوانه گندم" آقاي خدادادي (توصيه شده براي بيماران ام اس )هم هست.
ميگن جنس خوبشو از مشهد بخرين.داداشم ماه پيش از مشهد كيلويي40000 تومن خريد!(شنيدم دوستان افغاني چلغوزه رو مثل تخمه ميخورن ولي اينجا كمي ناشناختس.)چيز خوبيه امتحان كنينhappy0065.gif


RE: خواص چلغوز - arezoo_azizi - 2012/01/24

agreement2wink2wink2دقیقا اولین باری که چلغوزو به عنوان خوراکی شنیدم منزل یکی از دوستان بودیم............اونجوری صمیمی نبودیم که یهو بگه چلغوز میخورین............ما هم که حساس وآماده حملهwink2wink2wink2ولی خیلی از چلغوز خوشم اومدوخوشمزه ترین وتازه ترینش هم مشهد که رفته بودم خوردمwink2


RE: خواص چلغوز - nahid - 2013/05/22

چلغوز، نا سزا نیست!

شاید نام چلغوز از نظر برخی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، اما اشتباه نكنید. چلغوز فحش نیست! بلكه دانه‌ای آجیلی و سودمند است كه مغزآن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد.

به گزارش لقمه، مشهدی‌ها این دانه را بخوبی می‌شناسند و از طرفداران پر‌و‌پا‌قرص آن هستند. اگر سفری به قسمت‌های مختلف استان خراسان داشته باشید حتما از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب این استان، چلغوز را در مغازه‌ها و فروشگاه‌های خشكبار بارها خواهید دید.

در قدیم شیرازی‌ها و اراكی‌ها چلغوزخور قهاری بودند، اما امروزه در شمال بخصوص گیلان و در سراسر مشهد مصرف آن متداول شده است؛ اما پرسش اینجاست چلغوز چه مزیت تغذیه‌ای یا درمانی دارد كه با توجه به قیمت گران آن مردمان برخی شهرها و استان‌های كشورمان به مصرف آن روی آورده‌اند‌؟

دانه‌ای قهوه‌ای رنگ كه وقتی آن را در پوسته چوبی‌اش می‌بینی به یاد هسته خرما می‌افتی. این دانه را وقتی بو می‌دهند با صوت خاصی سر باز می‌كند و دانه چلغوز از آن خارج می‌شود. در واقع چلغوز، میوه نوعی صنوبر بزرگ با برگ‌های سوزنی كوتاه و ضخیم بوده كه بومی پاكستان، افغانستان و شمال شرق ایران از جمله شیروان است.

چلغوز، مزیت آجیل را دارد

چلغوز، دانه‌ای پرچرب و سرشار از اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب غیراشباع مفید است. روغن آن همچون روغن زیتون از افزایش كلسترول بد خون جلوگیری كرده و سرخرگ‌ها را از آسیب حفظ می‌كند و از حملات قلبی می‌كاهد.

به دلیل كمك به كاهش تری‌گلیسیرید خون یار مهربان كبد است و به جهت فیبر و چربی بالا كور‌كننده خوب اشتهاست. پتاسیم و منگنز آن به تعادل فشار خون كمك كرده و منیزیم این دانه از بی‌خوابی‌های شبانه می‌كاهد و دردهای عضلانی، خستگی مفرط، تنش و اضطراب را بر‌طرف می‌كند.

چلغوز به دلیل دارا بودن ویتامین‌های A، E و K برای شادابی و سلامت پوست و تقویت چشم نافع است. نیاسین یا همان ویتامین B3 آن برای تقویت حافظه و حفظ شادابی روح و روان موثر است و آهن گیاهی آن به اكسیژن‌رسانی سلول‌ها و بافت‌های بدن كمك می‌كند.

خصوصیات تغذیه‌ای و درمانی چلغوز تقریبا با انواع مغزهای آجیلی برابری می‌كند، اما ویژگی قابل توجه، میزان بالای تركیبات آنتی‌اكسیدانی چلغوز است كه می‌تواند رادیكال‌های مضر حاصل از واكنش‌های مخرب بدن را به‌طور نسبی خنثی كند.

اما لازم است بدانید این دانه طبع بسیار گرمی دارد و برای همه افرادی كه مزاج خشك دارند همچون صفراوی‌ها و سوداوی‌ها مناسب نیست و مصرف آن فقط به مزاج‌های رطوبی همچون دموی بویژه بلغمی‌ها توصیه می‌شود.

این را هم بدانید ‌اكنون در بسیاری از استان‌های كشورمان چلغوز ناشناخته بوده و كمتر به فروش می‌رسد. حال اگر وسوسه شده‌اید كه مزه این مغز پرچرب را امتحان كنید برای اطمینان از تازگی این دانه، آن را از آجیل‌فروشی‌های معتبر خریداری كنید.

فاخره بهبهانی‌- نقل از :جام‌جم
http://www.loghme.com/Pages/News-3790.aspx
تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱۴ ارديبهشت


RE: خواص چلغوز - OMG! - 2014/01/12

شنیدم برای حافظه خیلی خوبه ولی همونطور که گفته گرونه. ولی خب سلامتی خیلی خیلی گرون ترهicon_question


RE: خواص چلغوز - mra.4199uzdld - 2016/02/27

من هم خوردم و خیلی ازش خوشم اومد...Nyam2
البته فواید خاص دیگه ای هم داره که در این مقال نمیگنجد!!!!