وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
آشنایی با خواص عناب - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: خواص خوراکی ها (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D9%87%D8%A7)
+---- موضوع: آشنایی با خواص عناب (/Thread-%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%B9%D9%86%D8%A7%D8%A8)



آشنایی با خواص عناب - نازلی - 2012/01/03

آشنایی با خواص عناب

عناب، ‌میوه‌ای است که علاوه بر خوشمزه بودن، خواص درمانی فراوانی دارد و سرشار از ویتامین است.

این میوه درختی، بیضی شکل و به رنگ قرمز است که ابتدا در کشور چین کاشته شد و قدمت استفاده از آن، در طب سنتی چین، ‌به 2500 سال پیش بازمی گردد.

برگ‌های این درخت برای کسانی که بدنبال کاهش وزن هستند، گزینه مناسبی است.

فواید عناب

[تصویر:  52m0qxrgwk16tg66xji5.bmp]

عناب، این میوه خوشمزه‌، سرشار از ویتامین‌های A، C، و B2 و همچنین کلسیم، آهن و فسفر است.[نکته بهداشتی روز: اهمیت کلسیم]

از این میوه می‌توان برای درمان اختلالات ریوی و کلیوی، دردهای شکمی، رفع سرفه و حساسیت و رفع مشکلات قلبی عروقی استفاده کرد.



عناب خون را پاک می‌کند و سیستم هاضمه را تقویت می‌کند.

دم کرده برگ‌های این گیاه، برای درمان تب تیفوئید، از بین بردن انگل و حذف چربی‌های اضافی بدن موثر است.

دم کرده ریشه آن برای رشد و تقویت مو و درمان تب مفید است.

برای کاهش وزن


برای درمان چاقی، ‌یک مشت از برگ‌های عناب را در یک پیمانه آب بریزید و به مدت یک شب آن را خیس کنید و صبح روز بعد، قبل از این که چیزی بخورید آب برگ‌های خیس خورده را بخورید. این کار را به مدت یک ماه انجام دهید و شاهد تغییر وزن خود باشید.

شما با این رژیم، عضلات خود را افزایش می‌دهید و از چربی بدن کم می‌کنید و حذف چربی بدن، جزء اصلی از بین بردن چاقی است.




RE: آشنایی با خواص عناب - ساغر - 2012/01/04

فکر کنم عناب طبعش سرد باشه


RE: آشنایی با خواص عناب - yummy - 2012/01/06

برای لک های پوستی من خودم شاهد بودم که همه رو از بین برد.خیلی جالب بود برام.هیچ دارویی جواب نمیداد براش با عناب همه پاک شدن(دوستم استفاده کرد)


RE: آشنایی با خواص عناب - نسترنى - 2012/01/06

من براى رفع گلو درد و سرفه از عناب استفاده كردم ، خيلى خوب بود. Blush


RE: آشنایی با خواص عناب - پویش - 2012/01/06

(2012/01/04, 09:41 AM)ساغر_س نوشته است: فکر کنم عناب طبعش سرد باشه

طبعش سرد نیست،خنک است.پس اون مضراتی که چیزهای سرد برای ما دارد رانخواهد داشت.بلکه با تاثیر مثبت روی پاک کنندگی خون وعملکرد کبد می تواندبرای بیماران ام اسی مفیدباشد.


RE: آشنایی با خواص عناب - najva - 2012/01/26

[تصویر:  122296.jpg]





یک دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه گفت: مصرف عناب سموم ناشی از آلودگی هوا را از بین می‌برد و خون را تصفیه می‌کند.

میترا زراتی اظهار داشت: عناب از جمله مواد غذایی است که بسیار اهمیت دارد و می‌توان از آن در رژیم غذایی روزانه استفاده کرد.

وی گفت: عناب میان‌وعده مفیدی برای سالمندان و کودکان و سرشار از پتاسیم است که در کنترل فشار خون اهمیت دارد و به دلیل داشتن فیبر می‌تواند کلسترول بالای خون را کنترل کند.

این دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه بیان داشت: اگر 10 عدد میوه عناب در رژیم غذایی روزانه افراد وجود داشته باشد چربی خون افراد کنترل می‌شود البته بهتر است که میوه تازه عناب مصرف شود.

زراتی اضافه کرد: در عناب ترکیباتی وجود دارد که زمانی که وارد خون می‌شود آنزیم‌هایی را فعال می‌کند که این آنزیم‌ها مواد سمی را از خون خارج می‌کند.

وی ادامه داد: در زمانی که بحث آلودگی هوا مطرح است و برای افرادی که در مناطق صنعتی زندگی می‌کنند، مصرف عناب مفید است همچنین می‌توان از جوشانده عناب استفاده کرد که موجب تصفیه خون و حذف مواد سمی از خون می‌شود.


گردآوری
:گروه سلامت سیمرغ


RE: آشنایی با خواص عناب - yummy - 2012/12/24

عناب و خواص آن


عناب هم میوه ای خوشمزه و هم دارویی گیاهی به شمار می رود. عناب، بومی مناطق گرمسیر است. كشت آن در شمال آفریقا ، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد.
عناب را خرمای چینی یا خرمای قرمز نیز می نامند، زیرا هم شیرین است و هم یک هسته مانند خرما دارد.
برگ های درخت عناب، كوچك، زیبا، شفاف، ‌متناوب و دندانه دار است. گل های آن كوچك و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه ی عناب به رنگ قرمز و به شكل تخم مرغ و دارای یك هسته است.
طعم عناب كمی شیرین است. این میوه قدرت ماهیچه ها و توان بدنی را افزایش می دهد.
عناب خشک، آرام بخش، ضد سرطان، ضد بیماری های تنفسی، بند آورنده خون و مقوی است. تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک می کند. در درمان نامرتب بودن ضربان قلب، عرق شبانه و تعریق زیاد بدن استفاده می شود.
ریشه گیاه عناب در درمان سوء هاضمه مفید است.
تركیبات شیمیایی:
در برگ عناب ماده ای به نام "زی زی فین" وجود دارد.
از دیگر مواد تشکیل دهنده عناب می توان به ساپونین ها، فلاوونوئیدها، موسیلاژ(لعاب)، مواد قندی، ویتامین های A, B2 و C، املاح مانند کلسیم، فسفر و آهن اشاره نمود.
در عصاره چوب عناب، اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد.
خواص داروئی:
عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است. البته ابوعلی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است.

* ضد آلرژی است.
* به افزایش وزن کمک می کند.
* عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم كننده سینه است.
* ملین است.
* ادارارآور است.
* آرام كننده اعصاب است.
* ضد سرفه است.
* خواب آور است و بی خوابی را برطرف می كند.
* جوشانده پوست درخت عناب، داروی ضد اسهال است.
* برای بیماران مبتلا به آسم مفید است.
* خستگی را برطرف می كند.
* ریشه عناب، رشد موی سر را زیاد می كند.

* برگ عناب، خاصیت تب بُر دارد.
* جوشانده عناب، گرفتگی صدا را برطرف می كند.
* موجب تقویت دستگاه گوارشی می شود.
* حافظه را تقویت می كند.
* كم اشتهایی را برطرف می كند.
* برای سلامت کلیه ها سودمند است.
* موجب تقویت کبد می شود.

مضرات:
عناب در اشخاص سرد مزاج، تولید گاز و نفخ می كند. این گونه اشخاص باید عناب را با مویز بخورند.


خواص عناب در احادیث معصومین (ع)



پیامبر خدا (ص) : " عناب تب را می برد . "

مکارم الاخلاق – به نقل از ابوالحصین - چشمانم سفید شده بود و چیزی نمی دیدم . امیرالمؤمنین را در خواب دیدم و گفتم : سرورم ! چشمانم به وضعی که می بینی درآمده است .
فرمود : " عناب را نرم کن و با ان سرمه بکش "
من عناب را همراه با هسته اش نرم کردم و با آن سرمه کشیدم و در پی آن تاریکیاز چشمانم رخت بر بست و دیدم چشمانم سالم است .

امام صادق (ع) : " برتری عناب بر دیگر میوه ها به سان برتری ما بر دیگر مردمان است ."




RE: آشنایی با خواص عناب - nahid - 2015/08/02

عناب خشک شیرین و خوشمزه س ولی من اشتباه کردم عناب تازه خریدم ولی اصلا قابل مقایسه با خشک نیست.

خالا نمیدونم عناب تازه رو چطور باید استفاده کرد ؟ مزه که نداره ، برای جوشانده هم که نمیشه confused2
[attachment=12061]


RE: آشنایی با خواص عناب - یه غریبه - 2015/08/02

ناهيد جون چرا براى جوشانده نميشه؟ چند تاش رو توى آب جوش بنداز و بذار يكم بجوشه.


RE: آشنایی با خواص عناب - Sajjad - 2015/08/07

عناب سوغات استان خراسان جنوبی و زمان برداشت آن اواسط مرداد تا اواخر شهریور می‌باشد و در سایر فصول معمولاً فقط می‌توان خشک شده آن را خریداری کرد.
به دلیل تبخیر آب، ماحصل خشک کردن هر 4 یا 5 کیلو عناب تازه، 1 کیلوگرم عناب خشک شده می‌باشد.
عناب خشک نسبت به تازۀ آن کمی شیرین تر است چرا که با تبخیر آب، املاح آن بهتر احساس می‌شود.
برای مصرف عناب خشک باید آن را کمی خیس نمود چون جویدن آن به دلیل سفتی ممکن است به دندان آسیب وارد کند. امّا عناب تازه را می‌توان به راحتی جوید.
در زمان خشک شدن عناب آن را با دود برگ و خار و خاشاک درخت این میوه از آفات احتمالی محافظت می‌کنند.
این میوه وقتی کال است سبز رنگ بوده و پس از رسیدن قرمز پررنگ می‌شود.
این ها اطلاعاتی بود که در سفر دیروزم به بیرجند به دست آوردم امیدورام نقص و اشتباهی در اونها نباشه.