وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس
چرا زنان واقعا قوی تر از مردان هستند؟ - نسخه قابل چاپ

+- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir)
+-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A)
+--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24)
+---- انجمن: دانستنی های پزشکی (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%AA%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C)
+---- موضوع: چرا زنان واقعا قوی تر از مردان هستند؟ (/Thread-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%D8%A7-%D9%82%D9%88%DB%8C-%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF%D8%9F)



چرا زنان واقعا قوی تر از مردان هستند؟ - فرناز - 2011/12/15

● چرا زن ها قوی تر هستند؟
مردها یک کروموزوم x و یک کروموزوم y دارند، اما زنان ۲ کروموزوم x دارند. این کروموزوم ها رشته های ژنتیک (DNA و RNA) دارند که از اجزای کوچکی به نام ریبونوکلئیک اسید تشکیل شده اند. این رشته های ژنتیک به ژن ها دستور می دهند چه کاری را بکنند و چه کاری را نکنند. درواقع تمام اعمال و اجزای بدن توسط همین سیستم شکل می گیرد. حالا محققان بلژیکی، در تحقیقی که در دانشگاه گنخ انجام داده اند موفق شدند نقشه کامل تمام اجزای ریبونوکلئیک اسید انسان و موش را ترسیم کرده سپس رابطه میان این ژن ها و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بررسی کنند. این گروه به این نتیجه رسیدند که بیشتر ژن های موثر در عملکرد سیستم ایمنی بدن در روی کروموزوم X است و برای همین است که زنان سیستم ایمنی بهتری در مقایسه با مردان دارند.


● هورمون های زنانه هم مهم هستند
دکتر دیوید پیستسکی، فوق تخصص روماتولوژی در دانشگاه دوک در دورهام در آمریکا می گوید: «به طور متوسط طول عمر زنان بیشتر از مردان است و به طور کل آن ها کمتر به برخی بیماری های عفونی مبتلا می شوند. شاید علت برخی مشکلات مردان این است که آن ها از خیلی از ژن ها فقط یک نسخه دارند و ژن حمایت کننده از آن را ندارند اما در عوض زنان ۲ نسخه از این ژن ها دارند؛ اگر یک ژن موجود در کروموزوم X دچار مشکل باشد آن یکی کروموزوم آن را جبران می کند اما در مردان این امکان وجود ندارد.»
اما این یک نکته یادتان باشد که درست است که زنان بیشتر از مردان عمر می کنند و کمتر به برخی بیماری های عفونی دچار می شوند اما درعوض احتمال برخی بیماری های موسوم به اتوایمون (بیماری هایی که در آن بدن علیه خود وارد عمل می شود) مثل بیماری های آرترین روماتوئید و لوپوس در آن ها بیشتر است.


● دو تا بهتر از یکی است
دکتر ایریس پینهرو، محقق ارشد گروه بلژیکی می گوید: «نمی شود گفت تمام فرق میان سلامت زنان و مردان ناشی از یک یا ۲ عدد بودن کروموزوم های X در بدن آن هاست، اما کروموزوم X در این تفاوت ها نقش بسیار مهمی ایفا می کند، بسیاری از بیماری ها ناشی از ژنتیک ما هستند و حتی اگر شیوه زندگی مناسبی هم داشته باشیم به آن ها مبتلا می شویم. در ابتلا شدن یا نشدن به این بیمار ی ها جنسیت نقش دارد و این ناشی از کروموزوم های X یا Y است.»


● همه عوامل موثر در سلامت شما
اما جدا از ۲ کروموزوم X، هورمون های جنسی استروژن و پروژسترون نقش مهم دیگر را در سلامت نسبی زنان نسبت به مردان بازی می کنند. دکتر صبرا کلاین، پروفسور میکروب شناسی و ژنتیک در دانشگاه گنخ می گوید: «برخی مطالعات نشان داده هورمون های زنانه احتمال ابتلا به عفونت های ویروسی را پایین می آورند، برعکس هورمون مردانه تستوسترون احتمال ابتلا به برخی بیماری های عفونی را افزایش می دهد البته مسئله به این سادگی ها نیست که بگوییم به خاطر یک کروموزوم X اضافه و هورمون های زنانه، زنان بدنی سالم تر از مردان دارند، اما درمجموع می توان گفت که این عوامل در کنار برخی مسائل دیگر مثلا محیطی که فرد در آن رشد می کند و رژیم غذایی و شیوه زندگی، سلامت کلی فرد را رقم می زند.