9 مادهی غذایی که باید هر روز بخوریم - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: تغذیه و سلامت (https://mscenter.ir/Forum-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D9%88-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA) +---- موضوع: 9 مادهی غذایی که باید هر روز بخوریم (/Thread-9-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87%E2%80%8C%E2%80%8C%DB%8C-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%87%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%A8%D8%AE%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%85) |
9 مادهی غذایی که باید هر روز بخوریم - ahmad ebrahimi - 2011/10/29 این 9 ماده غذایی را هر روز بخورید اگر میخواهید مطمئن باشید مواد غذاییای که مصرف میکنید سرشار از آنتیاکسیدان، فیبر و مواد مغذی دیگر هستند سعی کنید این 9 مادهی غذایی را در برنامهی غذایی هر روزتان بگنجانید. خوردن مواد غذای مفید، توصیهی هر روز ما برای حفظ سلامت شماست. بعضی از مواد غذایی در بین انبوه غذاهای دیگر خواص مفیدتری دارند و معجزه میکنند مثل سیر، تخم کتان، چای، روغن زیتون، دارچین، جودوسر و .... سیر : سیر ضدباکتری و ضدویروس است. این خواص محافظتی ناشی از ترکیبات سیر است که خواص آنتیاکسیدانی دارد و برای سیستم قلبی عروقی مفید است. مصرف 6 حبه سیر در هفته کافی است که احتمال ابتلا به سرطان کولون، سرطان معده و سرطان پروستات را به نصف برسانید. میزان مصرف: روزانه یک حبه سیر بخورید. توصیه میکنیم سیر را له کنید و قبل از مصرف اجازه دهید که حدود ده دقیقه بماند در این صورت سیر تمام پتانسیل درمانیاش را آزاد میکند. روغن زیتون : روغن زیتون یکی از سالمترین روغنهای موجود است. این روغن میزان کلسترول بد خون را پایین آورده و کلسترول مفید خون را بالا میبرد. روغن زیتون سرشار از فنول و آنتیاکسیدانهایی است که از رسوب کلسترول در جدارهی رگها پیشگیری میکند. میزان مصرف: روزانه 1 قاشق غذاخوری(15میلی گرم) مصرف کنید. بروکلی : بروکلی یک مادهی غذایی ضدسرطان درجه یک است به خاطر این که سرشار از ترکیبات گوگردی و به ویژه حاوی سولفورافان است. بوی کلم ناشی از وجود همین ماده است. ترکیبات بروکلی باعث تحریک ترشح آنزیمهایی میشود که وظیفهی سم زدایی از ترکیبات سرطانزا را بر عهده دارد. با مصرف زیاد بروکلی شما خطر ابتلا به سرطان، سرطان ریه، معده و کولون را به نصف میرسانید. میزان مصرف: 125 میلی گرم معادل نصف فنجان بروکلی پخته. توصیه میشود برای بهره مندی بیشتر از سولفورافان، بروکلی را به مدت 3 الی 4 دقیقه بخارپز کنید. ماست : ماست منبع فوقالعادهی کلسیم است که برای حفظ سلامت استخوانها ضروری است. اما باید بدانید که اصلیترین خاصیت این مادهی غذایی پرطرفدار ناشی از باکتریای به نام پروبیوتیک است که تکثیر باکتریهای مضر در روده را متوقف میکند. مصرف مرتب ماست برای درمان ناراحتیهای التهاب شکمی، زخمها، عفونتهای ادراری و عفونتهای واژینال مفید است. میزان مصرف: روزانه سه چهارم فنجان (175میلی گرم) ماست کم چرب میل کنید. جو دوسر : جو دوسر سرشار از نوعی فیبرهای حلال به نام بتا گلوکان است که میزان کلسترول و فشار خون را پایین میآورد. علاوه بر این، مصرف جو دوسر در کاهش حملات قلبی نیز موثر است. میزان مصرف: سعی کنید روزانه 10 گرم فیبر محلول مصرف کنید. هر وعده جو دوسر حدود 2 تا 3 گرم نیاز شما را برآورده میسازد. تخم کتان : اگر روزانه یک قاشق سوپخوری تخم کتان را به ماست یا غلاتی که مصرف میکنید افزوده و نوش جان کنید 2.3 گرم نیاز خود به فیبر را تأمین کردهاید. تخم کتان حاوی موادی است که در بدن همانند هورمون استروژن عمل میکند. در واقع این مواد گیرندههای این هورمون در سلولها را مسدود کرده و به این ترتیب احتمال ابتلا به برخی از سرطانها مثل سرطان سینه که بر اثر اختلال هورمونی بروز میکند را کاهش میدهد. علاوه بر این به خاطر وجود همین مواد ضدالتهابی، تخم کتان در درمان بیماریهایی مثل آسم و آکنه هم موثر عمل میکند. میزان مصرف: روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوری (15 الی 30میلی گرم). دارچین : دارچین یکی از ادویههای مفید برای سلامت بدن است. علاوه بر این شهرت دارچین در کاهش گلیسمی یا همان میزان قند خون زبان زد همه است. این خاصیت دارچین روی دیابت هم تأثیر میگذارد. این ادویهی مفید از تشکیل لختههای خونی جلوگیری میکند و دارای خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی است. میزان مصرف: روزانه یک چهارم تا نصف قاشق چایخوری معادل 1الی 2 میلی گرم کافی است تا میزان تری گلیسیرید و کلسترول خونتان 12 الی 30 درصد کاهش یابد. توصیه میکنیم در چای یا قهوهتان دارچین بریزید. این کار ترفند موثری برای بهرهمند شدن از خواص این ادویه مفید است. چای : چای یکی از منابع اصلی آنتیاکسیدانها است به طوری که هیچ میوه و سبزی موجود دارای این میزان آنتیاکسیدان نیست. آنتی اکسیدانهای چای از بیماریهای قلبی و سرطان پیشگیری میکنند. اگر دنبال دلیل هستید باید بگوییم که آنتی اکسیدانهای چای ضرر و آسیبهای کلسترول بد را کاهش داده و به این ترتیب از تشکیل لختههای خونی جلوگیری میکند و عملکرد سیستم قلبی عروقی را بهبود میدهد. افرادی که روزانه یک یا دو فنجان چای مینوشند به میزان 46 درصد احتمال انسداد خطرناک رگهایشان را کاهش میدهند. میزان مصرف: روزانه دو تا پنج فنجان چای بنوشید. لوبیا : لوبیا خواص مفیدی برای حفظ سلامت قلب دارد زیرا سرشار از فیبرهای محلول است. این مواد کلسترول را جذب خود میکنند و به این ترتیب قبل از این که کلسترول بتواند به جدارهی رگها آسیبی بزند از بین میرود. نتایج پژوهشهای متعدد نشان داده است مواد غذایی که سرشار از فیبرهای محلول هستند میتوانند میزان کلسترول را به میزان 10 الی 15 درصد کاهش دهد. میزان مصرف: مصرف سه چهارم فنجان لوبیا( معادل 157 گرم) برابر با مصرف یک وعده گوشت است. توجه داشته باشید که در میان مواد غذایی دیگر که منشاء گیاهی دارند لوبیا و حبوبات دیگر حاوی بیشترین میزان پروتئین هستند. اما پروتئین موجود در این مواد غذایی از نوع پروتئین غیر کامل میباشد و توصیه میشود برای تأمین پروتئین کامل بدنتان روزانه یک وعده غذای دانهای مثل برنج نیز مصرف کنید. RE: 9 مادهی غذایی که باید هر روز بخوریم - naz.gigili - 2011/11/30 من ازین 9 مورد فقظ تخم کتان رو میخورم RE: 9 مادهی غذایی که باید هر روز بخوریم - شهرزاد - 2012/01/12 همش خوبه جز سیر و لوبیا و دارچین RE: 9 مادهی غذایی که باید هر روز بخوریم - ahmad ebrahimi - 2012/01/13 همه غداها یک خاصیتی دارند نمیشه از هم جداشون کرد |