ظروف مناسب و نامناسب براي پخت غذا - نسخه قابل چاپ +- وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس (https://mscenter.ir) +-- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A) +--- انجمن: پزشكي (https://mscenter.ir/Forum-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%D9%83%D9%8A--24) +---- انجمن: هشدارهای پزشکی (https://mscenter.ir/Forum-%D9%87%D8%B4%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C) +---- موضوع: ظروف مناسب و نامناسب براي پخت غذا (/Thread-%D8%B8%D8%B1%D9%88%D9%81-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8%E2%80%8C-%D9%88-%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%8A-%D9%BE%D8%AE%D8%AA-%D8%BA%D8%B0%D8%A7) صفحه ها:
1
2
|
فواید ومضرات مس بر روی بدن - ostad2000 - 2010/09/11 معروف است که پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج میبرند، داشتن یک دستبند مسی را توصیه میکنند و دلیل این امر را هم کمبود یونهای مسی در خون ذکر میکنند که با تماس دستبندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته میشود. از سوی دیگر محققین، یکی از علتهای بروز بیماری آلزایمر را رسوب یونهای آلومینیوم در مغز عنوان میکنند. تا چند دهه پیش، مردم کشور ما رسم داشتند برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمههای مسی استفاده میکردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار میگرفت ... هیچکس نمیدانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار بگیرد، فقط میدانستند برای پخت غذا خیلی لازم میباشد. داستان از این قراره که بدن (مخصوصاً مغز) برای سلامت و نشاط و کنترل اسیدلاکتیک و کورتیزول به ٦ میلیارد یون مس نیاز دارد و به همین نسبت یون آهن. کمبود یون مس باعث میشه شما دائم احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت کنید و مدام دهندره کنید. در ضمن هیچ کارخانه داروئی نمیتونه از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کنه ... و اونی که مثلاً به اسم قرص آهن به خورد شما میدهند شامل مولکول آهن هستش که برای بدن هیچ کاربردی نداره. ولی تا این جا بدونید که غذا موقع پخت در درون قابلمه مسی، از یون آزاد شده این ظرف استفاده میکند و در بدن شما فوقالعاده احساس نشاط و انرژی ایجاد میکنه دیگه از اون دهندرگی و خمیازه و کسالت خبری نیست و باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی مخصوصاً برای خانمها نزدیک به دوران عادت ماهیانه دارد. ولی یک دفعه توی دهه ٥٠ از این نون خشکیها اومدند و داد میزدند (قابلمه مسی ....... کفگیر آهنی خریداریم .....) و با یک قیمت مناسب این قابلمهها را خریدند و به جاش قابلمه آلمینیومی میدادند که بهش میگفتند روحی. هیچکس توی اون دهه نفهمید این همه قابلمه مسی کجا قراره بره؟ بعدش هم که الان ظرفهای استیل و تفلون و این مزخرفات اومده که مدعی هستند غذا توش زود میپزه و به کف ظرف نمیچسبه. ولی مردم ما خبر ندارند که همین یونهای مضر در این ظروف عامل سرطان هستند و به راحتی یون سرب و آلمینیوم و ..... میتونند در جا، یک کودک ٦ ماهه را ظرف یک سال به بیماریهای کمبود خونی و سرطان و یک فرد بزرگسال را در طی ٥ سال به بیماریهای کبدی و خونی و طحال دچار کند و بعدش هم سرطان. من به همه دوستان پیشنهاد میکنم حتماً برای پخت غذا (مخصوصاً غذاهای آبکی) از قابلمه مسی و کفگیر آهنی استفاده کنند. حداقل برای یک بار هم شده تا ظرف سه روز اثر آن را روی بدن خودتون ببینید. حالا جالبه توی شمال ایران موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) یک تیکه آهن یا نعل اسب میاندازند وسط خورشت تا حسابی رنگ بگیره ..... این کار باعث آزاد شدن یونهای آهن و سلامتی بدن میشود. اگر دقت کنید مردم مازندران و گیلان تقریباً در حد صفر دچار بیماریهای خونی و سرطان خون میشوند. در برزيل دو کودک بر اثر خوردن شکلات نعنايي منتوس (که در ايران هم يافت ميشود) به همراه کوکاکولا جان باختند. خطرات ظروف تفلون ! - tanha - 2010/09/23 امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده میكنیم، غافل از اینكه بدانیم چه خطراتی ممكن است ما را تهدید كند. امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده میكنیم، غافل از اینكه بدانیم چه خطراتی ممكن است ما را تهدید كند. ظروف تفلون یا نچسب در واقع همان ظروف آلومینیوم یا استیل هستند كه با مواد خاصی به نام پلی تترا فلوراتیلن (Polytetrafluoroethylene) كه به اختصار (PTFE) نامیده میشود، پوشیده میشوند. این ماده سبب میشود كه مواد غذایی به ظرف نچسبد، به همین دلیل به آنها ظروف نچسب میگویند. این ظروف هم مزایا و هم معایبی دارند. از مزایای آن اینكه برخلاف ظروف دیگر كه به روغن برای نچسبیدن غذا نیاز دارد، در این ظروف غذا به ظرف نمیچسبد و تمیز كردن آن نیز راحتتر است. اما این ظروف به آسانی حرارت را عبور نمیدهند و دیگر آن كه به مرور زمان مواد نچسب آن از بین میرود و این مواد شیمیایی به آرامی وارد غذا میشوند كه همین اثرات نامطلوبی برسلامت انسان دارد. هنگام استفاده از این ظروف دقت كنید تا خراشیده نشوند چرا كه از همین خراشها و آسیبها این مواد به غذا وارد میشوند. هنگام شستشو نیز برای جلوگیری از آسیب و خراش سعی كنید كه این ظروف را با مواد شوینده قوی و اسكاجهای زبر نشویید تا خراشیده نشوند. بنابراین توصیه میشود برای حفظ سلامت، زمانی كه این ظروف خراب شد یا آنها را بازسازی كنید یا دیگر از آنها استفاده نكنید. دلیل خطرناك بودن ماده نچسب PTFE آن است زمانی كه این ظروف تحت حرارت بالا قرارگیرند، این مواد تجزیه شده و وارد غذا میشود و ازآنجاكه موادی سمی هستند سلامت انسان را تهدید میكنند. تحقیقات نشان داده كه این سم نه تنها برای انسان كه برای پرندگان نیز بسیارخطرناك است. البته اگر این ظروف در حرارت ملایم (حرارت زیر 465 فارنهایت یا 240 درجه سلسیوس) قرار گیرند، این ماده نچسب تجزیه نمیشود، از این رو توصیه میشود كه هنگام آشپزی با ظروف تفلون از حرارت ملایم استفاده كنید و اگر نیاز به حرارت بالا دارید، بهتراست از ظروف لعابی استفاده كنید. موادی كه برای ساخت ظروف تفلون به كار میروند، متفاوتند و ضخامت مواد نچسب آن نیز متفاوت است. مواد نچسبی كه كیفیت بالایی دارند، دارای پودر سرامیك یا مخلوط تیتانیوم هستند كه بر سختی و مقاومت این مواد میافزاید و براحتی ساییده و خراشیده نمیشود. این ظروف نچسب استاندارد بوده و مراحل مختلف آزمایشهای كنترل كیفیت و استاندارد را با موفقیت پشت سرگذاشتهاند. بنابراین توصیه میشود كه حتما ازظروف تفلون استاندارد و مرغوب استفاده كنید. ولی تا جای ممكن بكوشید از این ظروف زیاد استفاده نكنید و به جای آن از ظروف آهنی لعابی یا ظروف پیركس استفاده شود. RE: فواید ومضرات مس بر روی بدن - نازلی - 2011/09/05 این هم یه مطلب جدید در مورد مس که فوائد مس را زیر سوال می برد من با خواندن این مطلب در یک دو راهی گیر کردم در ظروف مسی غذا بپزیم یا نههههههههههههه؟!؟!؟!؟! ظروف مسي براي سلامت انسان مضر است خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران كارشناس مواد آشاميدني و بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي يزد تاكيد كرد: ظروف مسي نه تنها مس بدن را تامين نمي کند بلکه به سلامتي نيز آسيب ميرساند. به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، رضا مورکيان در اين باره اظهار کرد: ظروف مسي براي هدايت گرمايي، ظروف خيلي مناسبي هستند و از زمان قديم نيز از اين ظروف براي پخت و پز استفاده مي شد، اما در صورت تشكيل شدن اکسيد مس يا زنگ مس - که زرد رنگ و داراي ترکيبي بسيار سمي است- در اين ظروف، به سلامت بدن آسيب مي رسد چراكه اين ماده خطرناك است. وي ادامه داد: چون در حين استفاده از ظروف مسي، لايه قلع از اين گونه ظروف جدا شده و وارد مواد غذايي مي شود و يا در اثر شستشو نيز ممكن است اين لايه از ظرف جدا شود. اين كارشناس مواد آشاميدني، آرايشي و بهداشتي افزود: وجود قلع يا استفاده بي رويه از ظروف مسي سبب افزايش قلع در مواد غذايي و آسيب به سلامت انسان مي شود، بنابراين بهتر است از اين ظروف به ويژه در ظروف خانگي و آشپزخانه به طور مداوم استفاده نشود. براساس گزارش وبدا، موركيان در پايان تصريح کرد: بعضي از افراد معتقدند استفاده مداوم از ظروف مسي سبب مي شود که مس مورد نياز بدن تامين شود در حالي که اين تفكر اشتباه است چرا که به مقدار مورد نياز بدن، مس در مواد غذايي وجود دارد و نيازي به استفاده از اين ظروف جهت تامين مس بدن نيست. RE: فواید ومضرات مس بر روی بدن - blue sky - 2011/09/16 (2011/09/05, 10:17 AM)نازلی نوشته است: (2011/09/06, 06:16 PM)هانیه نوشته است: ا من می خواستم قابلمه مسی بخرم حالا بخریم نخریم ؟ هانی بخر اجدادمون استفاده کردن وسالم بودن همین کافیست تجربه موفق هست طبخ در این ظروف باعث ابتلا به آلزایمر می شود! - نازلی - 2011/10/02 طبخ در این ظروف باعث ابتلا به آلزایمر می شود! آیا می دانید چه ظروفی باعث ابتلا به آلزایمر می شوند و به چه دلیل ؟ استفاده ازظروف غیر استیل درطبخ غذا میتواند آلزایمر را تشدید كند رییس اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت با تاكید بر لزوم استفاده از ظروف مناسب در طبخ مواد غذایی، گفت: ظروف آلومینیومی و غیراستیل در طبخ مواد غذایی میتواند عامل تشدید كننده بیماری «آلزایمر» باشد. مهندس سید رضا غلامی در نشست خبری تبیین برنامههای هفته بسیج تغذیه (سوم تا 10 اسفند ماه ) با اشاره به روند شیوع بیماریها از بیماریهای واگیر به سمت بیماریهای غیرواگیر، گفت: بر این اساس بازرسیها و نظارتهای اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت نیز به سمت كنترل عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر سوق یافته، اما همچنان كنترل عوامل خطر بیماریهای واگیر نیز در دستور كار قرار دارد. وی با اشاره به نظارتهای وزارت بهداشت بر روغنهای مورد استفاده اماكن عمومی در طبخ مواد غذایی و همچنین استفاده از نمك مناسب تصفیه شده، بحث شیر مدارس و ... ادامه داد: در حال حاضر مساله عمده مربوط به واحدهای صنفی و مراكز طبخ صنفی است، بنابراین كنترل و هدایت این واحدها به منظور كنترل عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر جزو اهداف اصلی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت در برنامه پنجم توسعه است. رییس اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت، افزود: به عنوان مثال یكی از سیاستهای مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت بحث استفاده از ظروف یك بار مصرف با پایه گیاهی است، چرا كه ظروف یكبار مصرف بر پایه مشتقات نفتی میتواند یكی از عوامل تشدید یا ایجاد كننده تعدادی از سرطانها باشد. بر این اساس تاكید وزارت بهداشت استفاده از ظروف یكبار مصرف با پایه گیاهی به ویژه برای غذاهای داغ و ترش مزه است. وی در ادامه با تاكید بر لزوم استفاده از تجهیزات مناسب برای پخت مواد غذایی، افزود: وزارت بهداشت به منظور كنترل عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر در استفاده از ظروف استیل در طبخ مواد غذایی تاكید دارد. همچنین باید گفت استفاده از ظروف تفلون كه خراش برداشته و یا دوباره تعمیر شده است، میتواند باعث انتقال عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر شود. مهندس غلامی با اشاره به بخشنامه عدم استفاده از افزودنیهای غیرمجاز یا انواع اسانسهای رنگی در قنادیها و رستورانها و ابلاغ این بخشنامه به مراكز طبخ صنفی، ادامه داد: بر این اساس استفاده از افزودنیهای غیر مجاز در قنادیها و رستورانها و استفاده از اسانسهای رنگی مانند رنگ زعفران در مراكز طبخ صنفی رو به كاهش است، هر چند كه نمیتوان گفت استفاده از این اسانسها و افزودنیهای غیر مجاز 100 درصد كاهش یافته است . وی با اشاره به بحث كنترل جوش شیرین از ابتدای دهه 80 در كشور ، گفت: به منظور كنترل عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر بحث كنترل جوش شیرین در كشور آغاز شد، تمركز برنامه پنجم توسعه نیز در كنترل عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر است. در این زمینه باید گفت كه كنترل عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر به تنهایی از سوی وزارت بهداشت امكان پذیر نخواهد بود، شاید بتوان گفت كه كنترل 20 تا 25 درصد این عوامل با وزارت بهداشت باشد، اما 75 تا 80 درصد این عوامل با بخشهای دیگر است و نقش دیگر سازمانها و وزارتخانهها در این زمینه بسیار مهم است. رییس اداره نظارت بر اماكن و مواد غذایی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به مسوولیت وزارت بهداشت در مورد نظارت بر بوفههای مدارس، گفت: بیش از 65 درصد مدارس كشور دستورالعمل مربوط به بوفههای مدارس را رعایت میكنند، اما رعایت این دستورالعمل در شهرهای بزرگ كشور از جمله تهران، تبریز و مشهد به دلیل همكاری نامناسب و كافی مدیران مدرسه زیر 50 درصد است. در مجموع بازرسان بهداشتی وزارت بهداشت نظارتهای لازم را بر بوفههای مدارس انجام و گزارشها را به آموزش و پرورش منطقه و یا استان مربوطه ارائه میدهند. در برخی موارد نیز برخوردهای لازم در این زمینه صورت میگیرد. RE: فواید ومضرات مس بر روی بدن - nafass - 2011/10/17 طبخ غذا در ظروف مسی، آری یا خیر ؟! برای جبران كمبود خون و پیشگیری از ورود میكروب به غذا از ظروف مسی برای طبخ غذا استفاده شود. دكتر «گودرز وحدتی» درگفت وگو با ایرنا گفت: جیره غذایی طبیعت بدن در روز برای دریافت آهن حدود 15میلی گرم است كه از این مقدار حدود 10 درصد آن از طریق روده ها جذب می شود. وی افزود: به عبارت دیگر، روزانه كمتر از یك میلی گرم آهن از بدن دفع می شود و با توجه به محدودیت متابولیسم آهن، چنانچه بیماری درجریان یك خونریزی مزمن، روزانه حدود چهار میلی لیتر خون از دست بدهد، دچار كم خونی می شود. این پزشك با بیان اینكه تنگی نفس، تپش قلب و درد قفسه سینه از مهم ترین علایم كم خونی است، ادامه داد: طبخ غذا در ظروف مسی، تاثیر بسزایی درجبران كمبود خون در بدن دارد. به گفته وی، یون آزاد شده از ظروف مسی هنگام طبخ وارد غذا می شود و در نتیجه انسان، احساس نشاط و انرژی فوق العاده ای می كند. ظروف چدني، مناسبترين ظروف براي پخت غذا هستند - نازلی - 2011/11/01 ظروف چدني، مناسبترين ظروف براي پخت غذا هستند خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران يك متخصص تغذيه عنوان كرد: ظروف چدني، مناسبترين ظروف براي پخت غذا هستند. دكتر مسعود كيمياگر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، افزود: ظرف چدني حرارت را به خوبي منتقل ميكند و هيچ عنصري از جداره اين ظرف به غذا منتقل نميشود. چدن تركيبي از آهن و كربن است. وي با بيان اين كه به علت جدا شدن مواد به كار رفته در ظروف تفلون و وارد شدن آن به غذا، تفلونها عمدتا ظروف مناسبي به منظور طبخ غذا نيستند، گفت: البته عدهاي عنوان ميكنند كه چون اين مواد جذب نشده و وارد سيستم گردش خون نميشوند، ضرر ندارند و نيازمند كار و مطالعه بيشتر است. كيمياگر در ادامه با اشاره به اين كه استفاده از ظروف مسي منسوخ است، اظهار كرد: ظروف آلومينيومي و استيل هم ظروف مناسبي هستند. تفاوت اينها با يكديگر در نحوه انتقال حرارتشان است. اين متخصص تغذيه، ادامه داد: اخيرا عنوان ميشود پخت غذا در ظروف برنجي بويژه براي كودكان مفيد است در صورتي كه اين گونه نيست و ما نميدانيم چه مقدار آلياژ وارد بدن كودكمان ميشود. بهتر است مواد مورد نياز بدن را از طريق مواد مغذي و سالم تامين كنيم چون مايل نيستيم مادهاي از طريق ظرف وارد بدن شود. استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، درباره سرطانزا بودن ليوانهاي يكبار مصرف نيز توضيح داد: چاي داغ، پليمر به كار رفته در جداره اين ليوانها را در خود حل ميكند. استفاده از ليوانهاي كاغذي به جاي ليوانهاي يك بار مصرف پلاستيكي توصيه ميشود. وي اضافه كرد: اما استفاده از ظروف يك بار مصرف فوم و اسفنجي كه بيشتر در رستورانها و به منظور نگهداري و حمل غذا به كار ميروند، بدون مشكل هستند. RE: ظروف چدني، مناسبترين ظروف براي پخت غذا هستند - seyyed reza - 2011/11/01 نازلی خانم:واقعا به موارده خوبی اشاره کردی بیشترین بیماریهای که آلان داریم رعایت نکردن همین موارد ظروف غذا وپخت و پز در ضروفهای آلومنیومی و نوع غذا های مختلف عصر حاضر است و از بعضی ها شنیدم که پخت غذا در ظروف مسی هم خیلی خوبه به دلیل اینکه در زمان پخت آهن غذا را نمی گیره ولی بر عکس پخت در ظروف آلومنیوم آهن غذا را می گیره و به همین دلیل چون بدن نمی تونه آهن مورد نیاز خودش را از غذا ها بگیره بنا بر این مقاومت بدن کم میشه و دچار خیلی از بیماریها و کوتاهتر شدن عمرشان میشه RE: ظروف چدني، مناسبترين ظروف براي پخت غذا هستند - نازلی - 2013/03/06 ظروف چدنی بخریم یا نخریم؟ رویای داشتن ته دیگ های ترد و طلایی که قالبی و یک تکه از ته قابلمه جدا می شوند مدت ها است که به لطف فن آوری، شکل واقعی به خود گرفته اند. سالها است که پای ظروف تفلون به آشپزخانه ها باز شده است و زحمت کلنجار رفتن با ظروف رویی را کم کردهاند اما انگار قدرت مجذوب کردن خریداران به ویژه بعد از هشدارهای مکرر متخصصان مبنی بر سرطان زا بودن و مسمومیت آور بودن ظروف تفلون در حال کم شدن است. این روزها نسل جدید ظروف پخت و پز به بازار مصرف آمده که محسنات شان نسبت به ظروف قدیمی سبب جذاب بودن شان شده، به طوری که حتی قیمت نسبتا زیاد آن ها مانع انتخاب شان هنگام خرید نمیشود؛ ظروف چدنی. چدن، آلیاژی مرکب از آهن، کربن و سیلیسیم است که در شکل هایی چون چدنهای ضد سایش، مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر حرارت وجود دارند. ظروف چدنی مخصوص آشپزخانه تقریبا تمام این ویژگی ها را یک جا دارند و در صورت مراقبت از آن ها می توانند تا مدت نامحدودی سبب لذت آشپزی شوند. در واقع این ظروف مقاومت بالایی دارند، رنگ آن ها از بین نمی رود و زنگ نمی زنند، لب پَر نمی شوند، طعم و عطر غذا را حفظ می کنند و استفاده از آن ها آسان است. اما با وجود تمام این ویژگی ها اگر در استفاده از این ظروف نیز دقت نشود آن ها نیز همانند ظروف تفلون پس از مدتی کارایی خود را از دست می دهند و خیلی زود باید تعویض شوند. ظروف چدنی مقاومت بالایی دارند، رنگ آن ها از بین نمی رود و زنگ نمی زنند، لب پَر نمی شوند، طعم و عطر غذا را حفظ می کنند و استفاده از آن ها آسان است. پس برای داشتن ظروف سالم چدنی باید نکاتی را مورد توجه قرار داد: * برای گرفتن نتیجه بهتر از این ظروف باید از حرارت کم یا متوسط استفاده کرد. * هنگام آشپزی باید دقت کرد تا ظرف 2 تا 3 دقیقه پیش از ریختن روغن گرم شود. * هنگام پخت غذا باید از قاشق های پلاستیکی، چوبی یا نایلونی استفاده شود چرا که قاشق های فلزی ممکن است به لعاب ظرف آسیب برسانند. * هنگام برداشتن این ظروف از روی شعله اجاق گاز باید حتماً از دستکش یا دستگیره استفاده شود چون این ظروف هنگام پخت و پز بسیار داغ می شوند. * دقت داشته باشید که ظرف داغ را نباید به صورت مستقیم روی پیش خوان آشپزخانه یا دیگر سطوح سرد که اختلاف دمای زیادی دارند قرار داد. * هم چنین باید به شدت مراقب ضربه نخوردن ظروف چدنی بود چون این ظرف ها در صورت برخورد با سطوح سخت ممکن است بشکنند یا لب پَر شوند. * تمام این ظروف را می توان داخل فر (تا دمای 260 درجه سانتی گراد) و هم چنین روی انواع اجاق گاز قرار داد اما هرگز نباید فراموش شود که ظرف داغ را نباید بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر قرار داد چون بهترین کار پس از پخت و پز سرد شدن تدریجی ظرف ها است. شستن ظروف چدنی حالا اگر تمام این موارد به درستی رعایت شود وقت آن است تا با رعایت روش های درست شست و شو عمر مفید ظرف های چدنی را بالا ببریم: * این ظروف را باید با آب گرم و مایع ظرف شویی شست که بهتر است برای این کار از اسفنج و مایع ظرف شویی استفاده شود. * به کار بردن مایع سفید کننده (وایتکس) در شست و شوی این ظروف باید فراموش شود چرا که به هیچ روی نیازی به این کار نیست. * قبل از این که ظروف سر جای خود و درون کابینت قرار بگیرند باید کاملا خشک شوند، برای همین قرار دادن ظروف خیس در قفسه ها توصیه نمیشود. * در صورت چسبیدن مواد غذایی به ته قابلمه نباید از پاک کنندههای قوی یا ابزار تیز استفاده شود بلکه باید اجازه داد تا ته ظرف مدتی با آب گرم خیس بخورد و سپس ظرف شسته شود. * این ظروف این قابلیت را دارند (به غیر از ظروفی که دسته چوبی دارند) که با ماشین ظرف شویی شسته شوند البته به شرطی که در موقع قرار دادن ظروف چدنی سنگین داخل ماشین ظرف شویی احتیاط شود. ظروف متناسب برای بیماران ام اس کدامند؟؟؟؟ - mandana18 - 2013/10/17 بچه ها کسی اینجا میدونه ظروف مناسب برای پخت غذا برای بیماران ms کدوما هستند؟؟؟؟ هر کس یه چی میگه من سلامتی ظرفام برام خیلی مهمه چون ماها باید بیشتر حواسمون باشه شرکت ظروف کارال میگه ظروفشون بهداشتیه اما من کسیو نمیشناسم استفاده کرده باشه، اینجا کسی از ظروف کارال استفاده کرده ؟ یا چیزی میدونه ازش ؟؟؟؟ منظورم بیشتر سلامتشه؟ البته ظاهرشم یکم مهمه برام سلامتش خیلی برام مهمه واسه اولین بار رفتم تو یه سایت فارسی نوشته بیماران ام اس در ظروف روحی و مسی و تفلون غذا نپزید !!!!!!!!!!!!! یعنی درسته؟؟؟؟ ایرانیا اکثر عمرشون تو این ظرفا غذا میخورند ممنون میشم هرکس تجربه ای داره بگه |